2010. október 16. szombat

okt. 16
0:06
Labdarúgás: ötödször kapott ki a CFR Cluj, kapott is egy ötöst (She)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2010-2011-es kiírásában az ötödik vereségét szenvedte el a CFR Cluj, amely a Vaslui vendégeként hiába szerzett három gólt, ha közben kapott ötöt.
okt. 16
0:42
Edzősors: Már nem Csertői Aurél a Haladás edzője - Tóth Miklós (She)
Miután Újpesten 3–1-es vereséget szenvedett, már semmiképpen sem teljesítheti a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapat vezetőségének két meccsre adott négypontos ultimátumát Csertői Aurél, az együttes vezetőedzője. A klub menedzsere, Tóth Miklós a szombathelyihaladas.hu honlapon gyorsan rövidre is zárta a dolgot: már az utódot keresik, illetve annak a módját és mikéntjét, hogyan váljanak el…
okt. 16
1:00
Haladás: Aczél, Détári és Supka is képben van - lapértesülés (She)
A nyugat.hu internetes oldal információi szerint szombaton délután ül majd össze az élvonalbeli  Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának taggyűlése, hogy megtalálja és nevesítse a leváltott Csertői Aurél vezetőedző utódját.
okt. 16
6:42
Wozniacki, a tenisz új királynője (Behaviour)
Mostanában, ha a tenisz szóba kerül a skandináv félszigeten és környékén, minden dán büszkén dagadó kebellel kezd járkálni. Ugyanis világszép honfitársuk, Caroline Wozniacki véghezvitte azt, ami anno talán még a vikingeknek sem sikerült: ő a világ legjobbja, egyben a 20. nő, aki a profi éra 1975-ös bevezetése óta az első helyre került.
okt. 16
6:44
Az irányító playmaker (Behaviour)
Koman Vladimir - ahogy a sporttelevízióban nyilatkozó szövetségi kapitánytól hallhattuk - a finnek ellen idegenben 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn becserélése után, a második félidőben igazi irányító-playmaker volt a magyar válogatottban. A szakember megfigyelése igazi nóvum-újdonság.
okt. 16
6:46
Csúszik a fogadási botrány tárgyalása (Behaviour)
Október végére egészen biztos nem születik első fokú ítélet a bochumi bíróságon a labdarúgás történetének legnagyobb méretű, gyakorlatilag egész Európát behálózó fogadási csalásában. Az ügy négy vádlottjának - Nürretin G., Tuna A., Stevan R. és Kristian S. - ügyvédei számtalan tiltakozó indítványt nyújtottak be, még a bochumi bíróság illetékességét is megkérdőjelezték.
okt. 16
6:48
Új névadó,régi beidegződések (Behaviour)
Az Eb-selejtezők miatti szünet elteltével tegnap a Győr-Pápa () és az Újpest-Haladás () találkozóval folytatódott a honi labdarúgó-bajnokság (10. forduló). Immár Monicomp Liga néven.
okt. 16
7:00
Kerékpár: tiltakoznak a Lombard körverseny indulói a főügyész ellen (She)
Tízperces tiltakozó akciót tartanak a szombati Lombard körversenyen induló kerékpárosok.
okt. 16
7:18
MotoGP: Márquezé, De Angelisé és Stoneré a pole, Talmácsi 22. (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján minden géposztályban megtartották az időmérő edzést. A 125 kcm-esek között a spanyol Marc Márquez, a Moto2-eseknél a San Marinó-i Alex De Angelis, míg a királykategóriában az ausztrál Casey Stoner rajtolhat az élről a vasárnapi futamon. Talmácsi Gábor a 22. helyet szerezte meg a Moto2-esek között.
okt. 16
7:54
NHL: hosszabbítás után nyert a Pittsburgh és a Toronto is (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Toronto Maple Leafs Phil Kessel góljával hosszabbításban győzte le a New York Rangerst, így négy mérkőzés után továbbra is hibátlan az alapszakaszban. A Pittsburgh Penguins szintén ráadásban nyert a másik New York-i csapat, az Islanders ellen, míg az Atlanta Thrashers szétlövést követően gyűrte le az Anaheim Ducksot.
okt. 16
8:48
Bulgária: problémás marokkói játékosok a Levszki Szófiánál (She)
A Levszki Szófia labdarúgócsapata felfüggesztette Sakib Benzukan játékjogát, a védő ugyanis késve érkezett vissza a marokkói válogatott e heti mérkőzéséről.
okt. 16
8:50
Ökölvívás: Antonio Tarver győzelemmel mutatkozott be a nehézsúlyban (She)
Antonio Tarver 41 évesen sikerrel mutatkozott be a profi bokszolók nehézsúlyú kategóriájában, miután Oklahomában tízmenetes mérkőzésen legyőzte a dominikai köztársaságbeli Nagy Aguilerát.
okt. 16
9:06
Férfi kosárlabda: Belgiumból érkezett nigériai center a Pécshez (She)
A nigériai Benson Egemonyével erősített a férfi élvonalbeli Pécsi-VSK Pannonpower férfi kosárlabdacsapata.
okt. 16
9:08
Női kézilabda: Csáki Viktória felborult az autójával, de jól van (She)
Túl van a kézműtéten a debreceni kézilabdázó, Borbás Rita, akinek a szerdai Bajnokok Ligája-meccsen tört el a kézközépcsontja, amelyet egy lemezzel és hat csavarral rögzítettek a Kenézy kórházban.
okt. 16
9:24
Ökölvívás: Lucian Bute hatodszor is megvédte a nagyközépsúlyú vb-címét (She)
Lucian Bute legyőzte az amerikai Jesse Brinkleyt a Montrealban megrendezett profi ökölvívó-mérkőzésen, így a Kanadában élő román bunyós hatodszorra is megvédte a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoki címét.
okt. 16
9:26
Férfi kosárlabda: Salgótarjánban elbúcsúztak Carl Mitchelltől (She)
Nem megfelelő hozzáállása miatt szerződést bontott Carl Mitchell-lel a Salgótarján férfi kosárlabdacsapata.
okt. 16
9:42
Videó: a pomponlányra zuhant a Kings sztárja az NBA előszezonjában (She)
Az NBA előszezonjában feszült hangulatú meccsen csapott össze a Sacramento Kings és a Los Angeles Lakers. Egy lepattanóért ment a küzdelem a hajrában, amikor a párharc hevében a Lakers pomponlányára zuhant a kingses Carl Landry, de a hölggyel nem is foglalkozva azonnal elsétált a "baleset" helyszínéről.
okt. 16
10:00
Tenisz: a hatvaniak szerint szabálytalan volt az elnökválasztó közgyűlés (She)
A Hatvani Tenisz Club szerint szabálytalan volt a Magyar Teniszszövetség március 27-i elnökválasztó közgyűlése, ezért bírósághoz fordult.
okt. 16
10:18
NBA: a kamu után valódi sérülést szenvedett Gilbert Arenas (She)
Két nappal azt követően, hogy csapattársa érdekében azt hazudta, fáj a térde, valójában is megsérült Gilbert Arenas, a Washington Wizards profi kosarasa.
okt. 16
10:20
Ökölvívás: kemény csata elébe néz az olimpiai bajnok DeGale (She)
Nagy ugrásra készül az olimpiai bajnok James DeGale (8–0–0, 6 K. O.-T. K. O.). Az angol bokszoló a tervek szerint december 11-én a 29–1–0-s mérleggel büszkélkedő Paul Smith ellen lép ringbe Liverpoolban. A találkozó tétje Smith angol nagyközépsúlyú bajnoki címe lesz.
okt. 16
10:36
Sorozatban negyedszer nyert a Toronto (Metropol)
A Toronto Maple Leafs sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a New York Rangers legyőzésével; a kanadaiak 17 éve nem kezdték ilyen jól a szezont.
okt. 16
10:54
NB I: Keményen és határozottan kell futballozni az MTK ellen - Herczeg (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában a Debrecen az MTK otthonában vendégszerepel. Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere szeretné, ha keményen, határozottan és harcosan futballozna a csapat a Hidegkuti-stadionban.
okt. 16
10:56
Labdarúgás: MTK-DVSC, FTC-Kaposvár, Barca-Valencia is a mai programban (She)
Sűrű nap elé néznek ma a futballrajongók, és alighanem mindenki megtalálja a kedvére való labdarúgást, hiszen színvonalas mérkőzéseket ígér a szombati program.
okt. 16
10:58
Bp. Honvéd: Morales úgy készül, mintha élcsapattal játszanának (She)
Massimo Morales, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője úgy készül a minap trénerváltáson áteső Kecskemét elleni meccsre, mintha élcsapattal találkoznának.
okt. 16
11:00
MTK: a családi gyász ellenére Vukmir is vállalja a játékot a Loki ellen (She)
Családi gyásza ellenére Dragan Vukmir úgy döntött, hogy Garami József rendelkezésére áll a szombati bajnoki rangadón, melyen 15 órától az MTK a DVSC-TEVA csapatát fogadja a labdarúgó NB I 10. fordulójában.
okt. 16
11:12
Tenisz: búcsúztak az esélyesebbek, japán-thaiföldi döntő Oszakában (She)
Nem termett babér az előzetesen esélyesebbnek tartott teniszezőknek az oszakai női torna elődöntőjében, így végül a hazai Date Krumm Kimiko és a thaiföldi Tamarine Tanasugarn játszhatja a finálét.
okt. 16
11:30
Everton: Fellaini is kihagyja a liverpooli derbit, hat hétre kidőlt (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton belga középpályása, Marouane Fellaini térdsérülés miatt hat hétre kidőlt, így pedig biztosan nem léphet pályára a Liverpool elleni városi derbin. Fellaini hazája válogatottjában, az Ausztria elleni Eb-selejtezőn sérült meg.
okt. 16
11:32
Skócia: a csőd szélére került a nagy múltú skót labdarúgóklub (She)
A csőd szélén áll a skót labdarúgás egyik nagy múltú csapata, a Dundee United.
okt. 16
11:48
Videó: egymást froclizták Podolskiék a német nyitómeccsen (She)
Összeakasztották a bajszukat a gólszerzők a Köln–Dortmund Bundesliga-bajnokin (1–2). Lukas Podolski hiába egyenlített a hajrában egy bombagóllal hazai pályán, a hosszabbításban kicsikarta a győzelmet a vendég BVB. A gólöröm (és Podolski) miatt pedig egészen a kezdőkörig rohant Nuri Sahin, hogy a német válogatott csatárt bosszantsa...
okt. 16
12:06
Euro 2012: négy szerb huligán továbbra is olasz őrizetben (She)
Továbbra is Olaszországban marad vizsgálati fogságban négy szerb huligán, köztük az ultrák vezérének tekintett Ivan Bogdanov.
okt. 16
12:06
Japán-thaiföldi döntő lesz Oszakában (Metropol)
Két "veterán" játékos vívja a 220 ezer dollár összdíjazású oszakai női tenisztorna döntőjét: a 40 éves japán Kimiko Date Krumm ellenfele a 33 éves Tamarine Tanasugarn lesz.
okt. 16
12:24
NSO Tv: Kassaiék sokat viccelődnek a vb-döntő játékvezetőjével (She)
Világbajnoki élménybeszámolót tartottak a mátyásföldi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium növendékeinek a dél-afrikai vb magyar szereplői, Kassai Viktor játékvezető és Vámos Tibor asszisztens, akik a finálé bírójához, az angol Howard Webbhez köthető élményeikről is meséltek stábunknak.
okt. 16
12:42
Kosárlabda: maradnak a kapitányok, új szövetségi edzők kaptak bizalmat (She)
Maradnak a kapitányok, új szövetségi edzők kaptak bizalmat, közgyűlés november 19-én. Így lehetne összefoglalni a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének pénteki elnökségi ülését.
okt. 16
12:44
Tenisz: Andy Murray jutott elsőként a sanghaji fináléba (She)
Elsőként a negyedik helyen kiemelt brit Andy Murray jutott be a Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi tenisztorna fináléjába, miután 6:4, 6:1-re legyőzte az argentin Juan Mónacót. Murray 24. alkalommal került be ATP-viadal döntőjébe, s ebből korábban 15-öt megnyert. A brit idén Torontóban győzött korábban ATP 1000-es versenyen.
okt. 16
13:54
Videoton: 30 éves rekordot állíthat be Alves a Paks ellen (She)
Ha André Alves gólt szerez vasárnap a Videoton Paks elleni meccsén a labdarúgó NB I-ben, akkor azzal beállítja Burcsa Győző és Szabó József közel három évtizedes klubrekordját – számolt be róla a vidi.hu.
okt. 16
13:56
Anglia: Fabio Capello a 2012-es Európa-bajnokság után visszavonul (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello egy milánói könyvdedikáláson újságírók előtt megerősítette, hogy a szigetországi megbízása az utolsó. A 64 éves szakember elmondta, már túl idős ahhoz, hogy újabb munkát vállaljon.
okt. 16
13:58
Szolnok: a pályán bebizonyítanák, hogy nem szabad leírni őket (She)
A labdarúgó NB I utolsó előtti, 15. helyén található Szolnoki MÁV FC megbízott vezetőedzője, Tóth Dénes a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, a játékosok nagyon motiváltak a Vasas elleni mérkőzés előtt, és reményei szerint bebizonyítják, hogy csak azért, mert kieső helyen állnak, még nem estek ki.
okt. 16
14:12
DVSC: szurkolói buszt indít a klub a PSV elleni eindhoveni mérkőzésre (She)
A labdarúgó NB I címvédője, a DVSC-TEVA a Panoráma Travel szervezésében szurkolói buszt indít a PSV elleni idegenbeli Európa-liga-csoportmérkőzésre – adta hírül a dvsc.hu.
okt. 16
14:12
Talmácsi Gáborral beszélgettünk (Blikk)
Vasárnap folytatódik a MotoGP idei sorozata, s a magyar versenyző két gyengébben sikerült viadal után – Japánban 21. lett, Malajziában pedig elesett – az Ausztrál Nagydíjon szeretne bizonyítani.
okt. 16
14:14
MotoGP: Ezzel a géppel képtelenség gyorsnak lenni - Talmácsi (She)
Talmácsi Gábor a 22. helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíjának időmérő edzésén. A magyar versenyző az MTI-nek elmondta, hiába próbált meg mindent, ezzel a motorral képtelen gyorsabb lenni.
okt. 16
14:30
Videoton: Ellenünk mindenki fokozott motivációval készül - Mezey (She)
A labdarúgó NB I élén álló Videoton vezetőedzője, Mezey György nem számít a Paks könnyű „lelépésére” a vasárnapi találkozón, mert elmondása szerint ellenük mindenki fokozott koncentrációval és motivációval fut ki a pályára – adta hírül a vidi.hu
okt. 16
15:21
Championship: Gyepesék kétgólos hátrányból fordítva nyertek (She)
Az angol labdarúgó-másodosztály (Championship) 11. fordulójában Gyepes Gábor együttese, a Cardiff hazai pályán kétgólos hátrányból fordítva legyőzte a Bristol Cityt. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót.
okt. 16
15:39
Bundesliga 2.: a hajrában nyert a Hertha, vezeti a tabellát (She)
A német labdarúgó-másodosztály 8. fordulójában Dárdai Pál együttese, a Hertha egy hajrában szerzett találattal nyert az FSV Frankfurt ellen, és ezzel a tabella élén áll. A berliniek rutinos magyar középpályása ezúttal sem játszott.
okt. 16
15:41
Profi ökölvívás: Tarver jól érzi magát nehézsúlyú bőrében (She)
Antonio Tarver rutinosabb annál, hogy egy felkészítő mérkőzésből messzemenő következtetéseket vonjon le, s ez még akkor is igaz, ha ezt a meccset új súlycsoportjában  vívta. Az amerikai tízmenetes csatában pontozással győzött a dominikai Nagy Aguilera ellen. Tarver annak ellenére elégedett volt, hogy bal válla az összecsapás harmadik vagy negyedik menetében megsérült.
okt. 16
15:43
Kecskemét: Saját fegyverével győzzük le a Honvédot! - Szivics (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE-Ereco vezetőedzője, Tomiszlav Szivics a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, türelmes játékot kell játszania együttesének a Bp. Honvéd ellen, és ez esetben saját fegyverével verik meg a fővárosi riválist.
okt. 16
15:45
Asztalitenisz: Jakab János öt szettben vesztett és búcsúzott (She)
Búcsúzott az utolsó, még versenyben lévő magyar versenyző a Budaörsön zajló I. JOOLA Magyar Nemzetközi Bajnokságon: férfi egyesben Jakab János a harmadik fordulóban ötjátszmás mérkőzésen kapott ki a cseh Dmitrij Prokopcovtól.
okt. 16
16:33
Argentína: Nincs esélyem, hogy visszatérjek a válogatotthoz - Maradona (She)
A Telefe argentin televízióban vendégeskedő Diego Maradona szombaton elmondta: nem lát esélyt arra, hogy a közeljövőben ismét leüljön a válogatott kispadjára.
okt. 16
16:51
Cselgáncs vk: Csoknyai ötödik helyen végzett Rotterdamban (She)
A 73 kg-os Csoknyai László ötödik lett szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó rotterdami Grand Prix nyitónapján.
okt. 16
16:53
Tenisz: Schnyder mérkőzéslabdát hárítva döntős Linzben (She)
A Linzben zajló női tenisztorna elődöntőjében a svájci Patty Schnyder (6:2, 4:6, 4:5-nél) mérkőzéslabdát hárítva legyőzte a hatodik helyen kiemelt német Andrea Petkovicot, így bejutott a fináléba, ahol az ellenfele a Roberta Vinci–Ana Ivanovics mérkőzés győztese lesz.
okt. 16
16:55
NB II, Keleti csoport: Bajzát góljával verte a Nyíregyháza a DEAC-ot (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Keleti csoport – nevében mindenképpen – rangadóján a Nyíregyháza Bajzát Péter utolsó pillanatokban szerzett találatával nyert hazai környezetben a DVSC-DEAC ellen. A listavezető nyírségiek hatodszor győztek a bajnokságban, az utolsó előtti, 15. helyen álló hajdúságiak a hetedik vereségüket szenvedték el.

Keresés