2010. október 5. kedd

okt. 5
0:06
Bundesliga 2: Stieberék pontot szereztek a Hertha vendégeként (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) hetedik fordulójában a Stieber Zoltánnal felálló Alemannia Aachen gól nélküli döntetlent ért az Berlinben a Hertha BSC vendégeként.
okt. 5
6:06
NFL: Miamiban nyert a Patriots, Brady újabb rekordot állított fel (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójának hétfő esti rangadóján a Miami Dolphins fogadta a New England Patriotsot. Bár a hazaiak 400 támadó yardjával szemben a vendégek csak 265-öt tudtak felmutatni, a Hazafiak speciális csapatrésze dominálta a mérkőzést – egy punt és egy mezőnygól kísérletet blokkolt Patrick Chung, utóbbiból Kyle Arrington touchdownra hordta vissza…
okt. 5
7:00
Szalaiék a hetedik mennyországban (Behaviour)
Hetedik mérkőzését is megnyerte a labdarúgó Bundesliga idei szezonjában a Mainz. A német bajnokság meglepetéscsapata ezúttal a Hoffenheim ellen nyert 4-2-re. A sikerben főszerep jutott Szalai Ádámnak: a magyar válogatott 22 éves csatára góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez.
okt. 5
7:02
Felemás magyarok (Behaviour)
Éppen csak lemaradt a dobogóról az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezett 39. sakkolimpián a magyar férfi együttes. A remekül megszervezett viadalon Lékó Péter nem tudott kikecmeregni hullámvölgyéből, Almási Zoltán remeklése azonban nagyszerű eredményhez segítette a csapatot. Az ukránok 2004 után másodszor nyertek. A nők a 24. olimpián ülhettek asztalhoz, a magyarok 15-ként végeztek, a…
okt. 5
7:04
Türelem, győzelem (Behaviour)
Az esélyesek nyugalmával várja a magyar labdarúgó-válogatott a San Marino elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt (Puskás Ferenc Stadion, 19 óra). A keret tagjai tegnap Telkiben Huszti Szabolcs levele óta először találkoztak egymással.
okt. 5
7:54
Schalke: Manuel Neuer cáfolta, hogy távozik a gyengélkedő csapattól (She)
Manuel Neuer, a Schalke 04 német válogatott kapusa cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a közeljövőben távozik a futballcsapattól.
okt. 5
7:56
NB II: a bő kameruni vb-keretbe is bekerülő játékos Nyíregyházán (She)
Csatlakozik a másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus keretéhez a 26 esztendős Makadji Boukar a keddi edzésen.
okt. 5
8:30
Október 15-én búcsúznak Bundzsák Dezsőtől (Infostart)
A pénteken elhunyt Bundzsák Dezső temetése október 15-én, pénteken, 12 óra 45 perckor lesz a Szentmihályi úti, Rákospalotai temetőben. Adta hírül a labdarugas.vasassc.hu.
okt. 5
8:30
Brazília: a Chelsea-ben gólt szerző Alex kikerült a válogatott keretből (She)
Mano Menezes, a brazil válogatott szövetségi kapitánya nem számíthat Alexra, a Chelsea játékosára a selecao Irán és Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésein.
okt. 5
8:48
Lovas Világjátékok: Szász Sándor az előkelő harmadik helyen áll (She)
Szász Sándor nagyon jó teljesítménnyel a harmadik helyen áll a díjugratás első szakasza után az egyesült államokbeli Lexingtonban zajló Lovas Világjátékokon.
okt. 5
9:06
Videó: a korábbi Honvéd-játékos parádés gólja egy pontot ért (She)
A 93. percben egyenlített a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Tours a Metz ellen (2–2). A hazaiak egy pontot érő gólját az előző szezonban még a Budapest Honvédban szereplő Diego szerezte. A brazil középpályás a hosszabbítás utolsó percében ballal, 20 méterről zseniálisan tekert egy szabadrúgást a bal felső sarokba. A szintén a kispestiektől szerződtetett Abraham, bár nem…
okt. 5
9:08
Jégkorong: a magyar hokiszurkolók összefognak az Újpestért (She)
A magyar jégkorongszurkolók a nehéz helyzetben lévő Újpest segítségére siettek: október 31-én megrendezik a Magyar Jégkorong Összefogása Napját. Ekkor a rivális klubok drukkerei közös újpesti meccsnézésre invitálják a sportág minden barátját.
okt. 5
9:10
Válogatott: Egervári cáfolta, hogy Mezey beleszólhat az összeállításba (She)
A magyar labdarúgó-válogatott svédországi Európa-bajnoki selejtezőjére a DVSC-TEVA szakmai igazgatója, Herczeg András és a Videoton vezetőedzője, Mezey György is elkísérte a csapatot – Huszti Szabolcs többek között arra is célzott levelében, hogy az együttes összeállításába a fehérvári szakembernek is van beleszólása, de Egervári Sándor szövetségi kapitány nevetségesnek találta a felvetést.
okt. 5
9:24
Labdarúgó MK: a Sopron és a Gyirmót ma játssza a 3. forduló utolsó meccsét (She)
Az utolsó mérkőzésre kerül sor kedden a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában: a Soproni VSE a Gyirmóttal csap össze.
okt. 5
9:26
NHL: a Carolina felkészülési meccsen kikapott Szentpéterváron (She)
Az NHL-es Carolina Hurricanes az orosz profiligában (KHL) szereplő SZKA Szentpétervár ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen, és 5–3-as vereséget szenvedett.
okt. 5
9:28
Férfi kosárlabda: horvát irányítót szerződtetett a Pécs (She)
A férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Pécsi VSK-Pannonpower szerződtette Josip Glavinicet.
okt. 5
9:42
Nagy verést kapott Londonban a Lakers (Infostart)
A címvédő Los Angeles Lakers súlyos, 19 pontos, 111-92-es vereséget szenvedett a Minnesota Timberwolvestól Londonban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négymeccses európai előszezonjának hétfői mérkőzésén.
okt. 5
9:42
Labdarúgás: elhunyt a meglőtt fiatal salvadori futballista (She)
Hétfő este elhunyt az a fiatal salvadori futballista, akire két héttel ezelőtt ismeretlen tettesek lőttek rá.
okt. 5
9:44
NBA: nagy verést kapott Londonban a címvédő Lakers (She)
A címvédő Los Angeles Lakers súlyos, 19 pontos, 111–92-es vereséget szenvedett a Minnesota Timberwolvestól Londonban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négymeccses európai előszezonjának hétfői mérkőzésén.
okt. 5
9:46
Videó: kényes helyen érintette meg a Hertha-játékos a női bírót (She)
Összetévesztette a vállat a mellel a Hertha Berlin labdarúgója, Peter Niemeyer. A német középpályás a hétfői, Hertha–Aachen másodosztályú mérkőzésen (0–0) rosszul mérte fel, hogy a játékvezetőnő, Bibiana Steinhaus messzebb áll tőle, így a válla helyett annak mellét „simogatta" meg. Ennél viccesebben nem is alakulhatott volna Steinhaus kisasszony első, televízió által közvetített meccse...
okt. 5
10:18
Euro 2012: Grosskreutz sem lesz ott a törökök elleni selejtezőn (She)
Bastian Schweinsteiger és Marcell Jansen után Kevin Grosskreutz sem áll Joachim Löw szövetségi kapitány rendelkezésére a Törökország elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 5
10:20
Férfi kosárlabda: két hónapra kidőlt az Atomerőmű amerikai játékosa (She)
Külső bokaszalag-szakadást szenvedett Brendan Winters, a férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Atomerőmű SE amerikai játékosa az Albacomp elleni edzőmérkőzésen.
okt. 5
10:36
Budapest megpályázza a 2014-es vízilabda Eb-t (Infostart)
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) pályázatot nyújt be, hogy Budapest rendezhesse a 2014-es vízilabda Európa-bajnokságot.
okt. 5
10:36
Tenisz: Djokovics és Murray sem hibázott a pekingi első fordulóban (She)
Az első helyen kiemelt Novak Djokovics és a másodikként rangsorolt Andy Murray is könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a 2.1 millió dollár összdíjazású pekingi ATP-tornán.
okt. 5
10:36
Torres pihen (Metropol)
Nem léphet pályára a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott következő két Európa-bajnoki selejtezőjén a sérüléssel bajlódó Fernando Torres.
okt. 5
10:38
Olympiakosz: Semmi bajom Valverdével - Németh Krisztián (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy Németh Krisztiánt ismét megbüntetheti görög klubja, az Olympiakosz, mert klubtársával, Kosztasz Mitrogluval „nem megfelelően" fogadták kimaradásukat a múlt hét végi bajnoki mérkőzésre készülő keretből. Németh Krisztián görög újságíróknak elmondta, semmi baja Ernesto Valverde vezetőedzővel, de szeretne lehetőséget kapni a bizonyításra.
okt. 5
10:40
Tenisz: Schiavone és Peer is továbbjutott Pekingben (She)
Az ötödik helyen kiemelt Francesca Schiavone bejutott a Pekingben zajló WTA-tenisztorna harmadik fordulójába, miután két szettben, 6:3, 6:3-ra legyőzte a szlovén Polona Hercogot.
okt. 5
10:42
Formula-1: jövőre a Red Bull váltóját használja a Lotus (She)
A Lotus-istálló bejelentette, hogy a következő idényben a Red Bull sebességváltóját és hidraulikus rendszerét használja. A malajziai licenccel versenyző F1-es gárdánál rengeteg gondot okozott az FIA által – kimondatlanul – az újoncok számára kötelezővé tett Xtrac tengelykapcsoló és hidraulikus rendszer, amelytől minden erejével meg akart szabadulni Mike Gascoyne műszaki vezető.
okt. 5
10:54
Contador mintái a doppinggyanút erősítik (Infostart)
A New York Times értesülése szerint a spanyol Alberto Contador mintái azt sugallják, hogy a világ pillanatnyilag legjobbjának tartott kerékpárosa doppingolt, nem pedig fertőzött étel miatt akadt fenn a vizsgálaton.
okt. 5
10:54
Vízilabda: Budapest megpályázza a 2014-es Eb rendezését (She)
A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) úgy határozott, pályázatot nyújt be, hogy Budapest rendezhesse a 2014-es vízilabda Európa-bajnokságot.
okt. 5
10:54
Budapest megpályázza a 2014-es vízilabda Eb-t (Behaviour)
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) úgy határozott, pályázatot nyújt be azért, hogy Budapest rendezhesse a 2014-es vízilabda Európa-bajnokságot.
okt. 5
10:56
Kerékpár: Contador mintái a doppinggyanút erősítik (She)
A New York Times értesülése szerint a spanyol Alberto Contador mintái azt sugallják, hogy a világ pillanatnyilag legjobbjának tartott kerékpárosa doppingolt, nem pedig fertőzött étel miatt akadt fenn a vizsgálaton.
okt. 5
11:12
Európa-liga: megkezdődött a jegyárusítás a DVSC hazai meccseire (She)
Megkezdődött a jegyárusítás a DVSC-TEVA két hazai, PSV és Sampdoria elleni Európa-liga-mérkőzésére. A hollandok fellépésére október 21-én, csütörtökön 19 órától, míg a genovai csapat vendégszereplésére december 16-án 21.05-kor kerül sor Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban.
okt. 5
11:14
Videó: arab éjszakát bemutatva örültek góljuknak a brazil focisták (She)
Mivel az izlandi labdarúgó-bajnokság véget ért, a Stjarnan játékosainak híres gólörömeit egy ideig nem láthatjuk. Azonban most a finnek alkottak, pontosabban a harmadosztályban szereplő Hango IK három brazilja, Bruno Gomes, Alysson és Marcelo Matrone. A futballisták a csapat gólja után kifutottak az oldalvonalhoz, majd turbánt a fejükre rakva és kígyót bűvölve ünnepeltek – ezáltal reklámozva…
okt. 5
11:16
Ökölvívás: Bacskai és Káté is szerepel az első boksz Európa-kupán (She)
Az Európa-bajnok Bacskai Balázs, illetve az idei Eb-n ezüstérmes Káté Gyula személyében két magyar szereplője is lesz az október 23-24-én sorra kerülő első ökölvívó Európa-kupának.
okt. 5
11:30
Tenisz: Nadal és Roddick simán vette az első akadályt Tokióban (She)
Rafael Nadal kétszettes, 6:4, 6:4-es győzelmet aratott a tokiói ATP-torna első fordulójában a kolumbiai Santiago Giraldo ellen. Szintén továbbjutott az idén régi önmagához képest gyengén teljesítő amerikai Andy Roddick, aki a hazaiak teniszezőjét, Ito Tacumát győzte le.
okt. 5
11:48
Franciaország: Benzema és Diarra elkésett a válogatottól, Blanc dühös (She)
A Real Madrid két francia válogatott játékosa, Lassana Diarra és Karim Benzema elkésett a nemzeti csapat tegnapi összetartásáról, ami után Laurent Blanc szövetségi kapitány dühösen nyilatkozott.
okt. 5
11:50
Liverpool: a sérült Torres kihagyhatja az Everton elleni derbit (She)
A Liverpool tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy Fernando Torres, a „vörösök" világbajnok labdarúgója kihagyja a városi rivális Everton elleni derbit.
okt. 5
12:06
Formula-1: Egyszerűen imádom Szuzukát - Barrichello (She)
A Williams veterán brazil F1-es pilótája, Rubens Barrichello bízik abban, hogy az egyik kedvencének számító szuzukai pályán jó eredményt ér majd el a hétvégén.
okt. 5
12:08
Hollandia: fájdalomcsillapítókon élnek a profi futballisták (She)
Minden negyedik profi labdarúgó rendszeresen szed fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt – derül ki egy holland tanulmányból.
okt. 5
12:10
Bajnokok Ligája: Kassai mellett Vad István is vezethet meccset (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának jelölése értelmében Kassai Viktor mellett Vad István is vezethet mérkőzést a Bajnokok Ligája következő fordulójában.
okt. 5
12:24
Videó: rugdosódott a bolíviai elnök egy barátságos meccsen (She)
Bolívia fővárosában, La Pazban egy új pálya megnyitójára volt hivatalos az ország első embere, Evo Morales és több politikus is, akik egy rövid meccsel avatták azt fel. Egy idő után azonban az elnök megunta, hogy az ellenzéki csapatból Daniel Gustavo Cartagena többször is megrúgta – ezt a honatya mondta el a mérkőzés után –, ezért kényes helyen térdelte őt. Miután kezelték Moralest is – kisebb…
okt. 5
12:26
Vancouver 2010: balesetnek nyilvánították a szánkós tragédiáját (She)
Szerencsétlen események láncolata vezetett a grúz szánkós, Nodar Kumaritasvili halálához, aki a téli olimpia szánkópályájából repült ki edzés közben még a játékok megnyitója előtt.
okt. 5
13:00
Tenisz: jövőre rekord pénzdíjat osztanak az Australian Openen (She)
Rekord összegű pénzdíjon osztoznak a teniszezők a jövő januári ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon, az Australian Openen.
okt. 5
13:00
BL: újabb magyar fújhatja a sípot (Metropol)
Kassai Viktor után újabb magyar játékvezető került a labdarúgó Bajnokok Ligája bírói keretébe Vad István személyében.
okt. 5
13:02
Honvéd: Hemingway vendégül látja a szurkolókat a KTE ellen (She)
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa azon a hétvégén ünnepli születésnapját, amelyen csapata a Kecskemétet fogadja. A klubtulajdonos úgy döntött, ajándékként ingyen engedik be a szurkolókat a Kispest-szektorba – adta hírül a Honvéd hivatalos honlapja.
okt. 5
13:18
Jövőre rekord pénzdíj az Australian Openen (Metropol)
Rekord összegű pénzdíjon osztoznak a teniszezők a jövő januári ausztrál nyílt bajnokságon, az Australian Openen.
okt. 5
13:54
Zaragoza: a tulajdonos meneszti Pintérék edzőjét - lapértesülés (She)
A Marca napilap értesülési szerint Agapito Iglesias, a Zaragoza elnöke és tulajdonosa már eldöntötte, hogy meneszti a labdarúgócsapat vezetőedzőjét, José Aurelio Gayt, ám erről a szakember nem tud semmit.
okt. 5
13:54
Pekingi tenisztorna: Nadal továbbjutott (Metropol)
A világelső spanyol Rafael Nadal bejutott a nyolcaddöntőbe a pekingi tenisztorna férfi versenyében, miután kedden két szettben legyőzte a kolumbiai Santiago Giraldót.
okt. 5
13:56
Tenisz: Jo-Wilfried Tsonga az első fordulóban kiesett Tokióban (She)
A harmadik helyen kiemelt Jo-Wilfried Tsonga már az első fordulóban kiesett a tokiói tenisztornán. A világranglista 12. helyén álló játékos a 48. helyen szereplő finn Jarkko Nieminentől kapott ki 6:4, 5:7, 6:1-re.

Keresés