2010. október 22. péntek

okt. 22
0:21
El, A-csoport: Ha továbbra is így játszunk, kiesünk - Delneri (She)
A Juventus harmadik Európa-liga-mérkőzésén is döntetlent játszott, ezúttal a Salzburg vendégeként. Luigi Delneri, a „zebrák" vezetőedzője szerint csapata kiesik a sorozatból, ha a folytatásban is ilyen teljesítményt nyújt.
okt. 22
0:25
Videó: a gyors indítások ellen nem tudott mit tenni a Besiktas (She)
A Porto 3–1-re legyőzte idegenben a török Besiktast az Európa-liga L-csoportjában. A portugálok Falcao fejesével kerültek előnybe, majd Hulk kétszer is meglépett őrzőitől, és szépen fejezte be a támadásokat. A hosszabbításban azért a szépítés összejött a Besiktasnak...
okt. 22
0:39
DVSC: Herczeg a Ferencváros ellen győzelmet vár (She)
Bár a DVSC-TEVA 2–1-re kikapott a PSV-től az Európa-ligában, Herczeg András, a hajdúságiak klubmenedzsere biztos abban, hogy a hétvégi Ferencváros elleni bajnokin győzelmet ünnepelhet a Debrecen.
okt. 22
0:43
Videó: gálázott a Sporting, ötször vette be a Gent kapuját (She)
Kiütéses, 5–1-es sikert aratott a portugál Sporting a belga Gent ellen a labdarúgó Európa-liga C-csoportjának 3. fordulójában. Salomao és Liedson remek lövéseivel két gólos előnyre tett szert a hazai csapat, ám a belgák Timo Hildebrand kapus hibája után szépítettek. De nem sokáig reménykedhettek, mert Liedos ismét beköszönt, majd Maniche és Helder Postiga tette fel a koronát a lisszaboniak…
okt. 22
0:57
El, F-csoport: A CSZKA Moszkva egyszerűen jobb nálunk - Rossi (She)
Delio Rossi, a Palermo vezetőedzője csapata 3–0-s vereségét követően sportszerűen elismerte, hogy a CSZKA Moszkva jobb csapat együttesénél.
okt. 22
2:12
Vezetett, de végül kikapott a Debrecen (Metropol)
A Debrecen 2-1-es vereséget szenvedett csütörtökön a holland PSV Eindhoventől a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek 3. fordulójában, a Puskás Stadionban.
okt. 22
6:42
Nagy pénz, nagy foci... (Behaviour)
Novemberben minden élvonalbeli labdarúgóklub számlájára megérkezhet a 10., forduló óta Monicomp Liga néven zajló bajnokság névadó szponzorától a szokásos évi támogatás. Bár a cég csak a pontvadászat egyharmadánál szállt be, a csapatok ugyanannyi pénzhez jutnak, mint az elmúlt három évben a Sopronitól.
okt. 22
6:44
Turán Kalandtúrán (Behaviour)
Noha már minden lényeges kérdés eldőlt az idei rali-vb-n - Sébastien Loeb sorozatban hetedszer lett világbajnok, a konstruktőrök versenyét csapata, a Citroën nyerte -, ám a három hét szünetet követően folytatódó viadal a Katalán Ralira tartogat néhány megválaszolandó kérdést.
okt. 22
6:57
F1: Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az első szabadedzésen (She)
Az elmúlt néhány versenyen meglehetősen szenvedő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az első Formula-1-es Dél-koreai Nagydíj első szabadedzésén. A McLaren brit pilótája mögött a lengyel Robert Kubica (Renault) és a német Nico Rosberg (Mercedes) végzett a második illetve harmadik helyen.
okt. 22
7:00
Megúszhatja a kizárást a szerb válogatott (Behaviour)
Megúszhatja a kizárást az Európa-bajnoki selejtezőkről a szerb labdarúgó-válogatott, melynek szurkolói miatt múlt kedden le kellett fújni az olaszországi csoportmérkőzést.
okt. 22
7:15
NHL: 4-1-re kikapott a Washington, hatalmas csata Nashville-ben (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 15. játéknapján 11 mérkőzést rendeztek. A Washington sima, 4–1-es vereséget szenvedett Bostonban, a Nashville hatalmas meccsen, hosszabbítás után 4–3-ra kikapott otthon a Pittsburgh-től, de a Predators továbbra is elmondhatja, hogy egyetlen csapatként minden meccsen pontot szerzett. Győzött a Detroit, a San Jose és a New Jersey is.
okt. 22
7:51
El: Nem tudtam úgy ünnepelni első gólomat, ahogy szerettem volna - Koman (She)
Koman Vladimir megszerezte első gólját tétmeccsen a Sampdoria színeiben, de a középpályás hiába szerzett vezetést csapatának az Európa-ligában a Metaliszt ellen, 2–1-es vereséget szenvedtek Ukrajnában. a találkozó után érthetően csalódott volt a magyar válogatott futballista.
okt. 22
8:27
NSO Tv: Nem nyílhattunk ki hátul, hátrányban sem - Herczeg (She)
A Debrecen-PSV Eindhoven (1-2) Európa-liga mérkőzés után a hazai csapat szakmai igazgatója, Herczeg András értékelt stábunknak.
okt. 22
8:29
El: Az olaszok ellen szebb gólt lőttem - Juhász Roland (She)
Juhász Roland elégedetten hajthatta álomra a fejét csütörtök éjjel, hiszen csapata, az Anderlecht 3–0-ra nyert az AEK Athén elleni Európa-liga-mérkőzésen, a harmadik gólt ráadásul ő szerezte, nem is akármilyen mozdulattal. A kapunak háttal állva sarokkal juttatta a görögök kapujába a labdát.
okt. 22
8:45
El: Komanék edzője dühös, úgy érzi, nyerniük kellett volna (She)
A Sampdoria tegnap az Európa-liga I-csoportjában (a DVSC is ebben a csoportban szerepel) a 3. fordulóban hiába szerezte meg Koman Vladimir góljával a vezetést a Metaliszt ellen, az olasz csapat 2–1-re kikapott Ukrajnában. A genovaiak vezetőedzője, Domenico Di Carlo szerint a meccs képe alapján győzniük kellett volna.
okt. 22
8:47
F1: Webber volt a leggyorsabb a második jongnami edzésen (She)
Mark Webber zárta az élen a Formula–1-es Dél-koreai Nagydíj második szabadedzését. A világbajnokság éllovasát Fernando Alonso, a délelőtti leggyorsabb Lewis Hamilton és Robert Kubica követte a sorban.
okt. 22
9:21
Anglia: felgyújtották az „asszonyverő” Newcastle-játékos kocsiját (She)
Ismeretlen tettesek felgyújtották az angol élvonalban szereplő Newcastle csatára, Andy Carroll vadonatúj Range Roverjét.
okt. 22
9:39
El: volt olyan DVSC-szurkoló, aki örült Dzsudzsák góljának (She)
Furcsa helyzet: a Debrecen sikeréért általában lelkesen szurkoló Dzsudzsák András a szokottnál is élénkebb érdeklődéssel várta a DVSC Európa-ligamérkőzését: ki ne tudná, fia, Dzsudzsák Balázs a PSV színeiben ezúttal a nevelőegyesülete ellen lépett pályára. A büszke édesapa a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a találkozó kapcsán.
okt. 22
9:41
Videó: elsírta magát a megsérülő játékvezető Brazíliában (She)
Bömbölve hagyta el a játékteret Brazíliában Cleber Abade játékvezető, aki a Ponte Preta–Bragantino találkozón (0–1) sérült meg és maradt lenn a gyepen. A hordágyon aztán eltörött a mécses…
okt. 22
9:57
Atlétika: itthon Kiss Dániel és Papp Krisztina az év atlétája (She)
A magyar szövetség elnökségi döntésével Kiss Dániel és Papp Krisztina lett az év atlétája 2010-ben Magyarországon.
okt. 22
10:15
F1: zsebkendővel dugják be a fülüket, mert nem tudták, hogy nagy lesz a zaj (She)
Bár több ezer néző kilátogatott a Dél-koreai Nagydíj első napjára, sokan szidták a rendezőket a verseny promóciós hiányosságai miatt. A helyiek abban bíznak, hogy a következő években nagyobb figyelmet kap a helyi sajtóban az F1-es futam.
okt. 22
10:17
Videó: így törte össze Räikkönen az autóját a Katalán-ralin (She)
Mint arról korábban már beszámoltunk, Kimi Räikkönen nem vesz részt a hétvégi Katalán-ralin, mert a verseny csütörtök reggeli próbaszakaszán úgy összetörte Citroënjét, hogy nem lehet megjavítani. Nézze meg videón a balesetet!
okt. 22
10:33
Amerikaifutball: doppingvétség a magyar bajnokságban (She)
Doppingvétséget követett el egy magyar amerikaifutball-játékos azzal, hogy múlt szombaton egy előre be nem jelentett, versenyen történt ellenőrzés során megtagadta a mintaadást.
okt. 22
10:35
Tenisz: Sarapovát eljegyezte a Los Angeles Lakers bedobója (She)
Sasha Vujacic, az NBA-bajnok Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának szlovén játékosa eljegyezte az orosz teniszsztárt, Marija Sarapovát.
okt. 22
11:09
Női kézilabda: az ifiválogatott Kopecz nem jár csapata edzéseire (She)
Az UKSE Szekszárdban a műtétje után lábadozó Horváth Szimonetta és Vasas Edina után a szeptemberben kettő plusz egy évre szerződtetett játékmesterre, Kopecz Barbarára sem számíthat Kovács Jenő edző, de azt a szakember sem tudja, mi ennek az oka.
okt. 22
11:27
F1: gumimelegítő paplannal a kerekén engedte el pilótáját a Hispania (She)
A Dél-koreai Nagydíj sportfelügyelő testülete ötezer dolláros bírsággal sújtotta a Hispania-istállót, mert a pénteki szabadedzésen a gumimelegítő paplannal az autóján engedte útjára Jamamoto Szakont.
okt. 22
11:45
Asztalitenisz Pro Tour: kiesett a Tóth, Póta duó Welsben (She)
A Tóth Krisztina, Póta Georgina duó a főtábla első fordulójában búcsúzott pénteken az asztaliteniszezők ausztriai Pro Tour-versenyén, Welsben.
okt. 22
11:47
Manchester: a rendőrség oszlatta fel a Rooney háza előtt tüntetőket (She)
Csütörtök este mintegy 30 Manchester United-szurkoló tiltakozott a távozási szándékát a héten bejelentő Wayne Rooney Prestburyben található villájánál. A csoportosulást a rendőrség oszlatta föl.
okt. 22
12:03
FTC: Rósa jubilálhat Debrecenben, Dragóner Lipcseinél tér vissza bajnokin (She)
Rósa Dénes, amennyiben pályára lép Debrecenben, úgy a 100. bajnoki mérkőzését játssza a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosban. Hír még a csapat háza tájáról, hogy a sérüléséből felépülő Dragóner Attila a Lipcsei Péter irányította NB II-es csapatban térhet vissza bajnoki mérkőzésen.
okt. 22
12:05
Manchester United: Keane nem félti a klubot Rooney távozása miatt (She)
Roy Keane szerint nem fogja megviselni egykori klubját, a Manchester Unitedet, ha Wayne Rooney távozik az Old Traffordról.
okt. 22
12:07
Milan: a sérült Ronaldinho kihagyhatja a Napoli elleni bajnokit (She)
Valószínűleg nem játszhat a Napoli elleni hétfői bajnokin az AC Milan brazil klasszisa, Ronaldinho.
okt. 22
12:21
MTK: Pál András meggyógyult, így pályára léphet a Szolnok ellen (She)
Betegsége után ismét Garami József rendelkezésére áll Pál András – számolt be róla a klub hivatalos honlapja. A támadó abban bízik, hogy a Szolnok elleni meccsen pályára tud lépni, és jobb teljesítményt nyújt majd, mint az elmúlt időszakban.
okt. 22
12:23
CSZKA Szófia: edzőváltás követte a csütörtöki vereséget (She)
A csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen a Rapid Wientől hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereséget követően menesztették Gyorgye Jovanovszkit, a CSZKA Szófia vezetőedzőjét. A bolgár csapat pont nélkül az L-csoport sereghajtója.
okt. 22
12:25
Jégkorong: Oroszország megpályázza a 2016-os világbajnokságot (She)
Oroszország benyújtja pályázatát a 2016-os jégkorong-világbajnokság megrendezésére – nyilatkozta Vlagyimir Putyin miniszterelnök a Szport Ekszpressz napilap pénteki számában.
okt. 22
12:27
Premier League: Bale nem akarja elhagyni a Tottenhamet (She)
Gareth Bale, a Tottenham szerdán az Internazionale elleni BL-találkozón klasszikus mesterhármast elérő védője megnyugtatta a Spurs szurkolóit, hogy nem szándékozik elhagyni a londoni klubot. Pedig a brit sajtó szerint a 21 éves walesi játékos lehet a januári átigazolási szezon kulcsfigurája.
okt. 22
12:39
Férfi kézilabda: eltörött a válogatott kerettag kapus lába (She)
Bokatörése miatt legalább egy hónapos pihenő vár a kecskeméti férfi kézilabdacsapat kapusára, Nagy Leventére.
okt. 22
12:41
F1: éjszaka átépítik a 16-os kanyart a jongnami versenypályán (She)
A Dél-koreai Nagydíjnak otthont adó jongnami pálya rendezői az FIA utasítására átalakítják a kerékvető követ a 16-os kanyarban. A pénteki edzés után néhány versenyző arra panaszkodott, hogy túl nagy a szintkülönbség a rázókő és az aszfalt között, emiatt az autó alja nekiütődik az aszfaltnak.
okt. 22
12:43
Videó: újabb őrült gólöröm, a szögletzászlóval kajakoztak Ausztráliában (She)
Már az ausztrálok is elkezdték. Az izlandi Stjarnan és a Szalaival ünneplő Mainz után az ausztrál Brisbane Roar játékosai is önfeledt jelenettel ünnepelték góljukat. Ivan Franjic gólja után kétgólosra hízott az előnyük a Central Coast Mariners ellen megnyert bajnokin (2–0), örömükben a szögletzászlóval kajakoztak.
okt. 22
12:57
Fiorentina: az elnök szerint nincs veszélyben Mihajlovics állása (She)
A Fiorentina az utolsó helyen áll az olasz labdarúgó-bajnokságban, de a csapatot irányító Szinisa Mihajlovicsnak nem kell attól tartania, hogy menesztik. Legalábbis ezt mondta a firenzei klub elnöke, Andrea Della Valle.
okt. 22
12:59
F1: a readingi egyetem tudósa kiszámolta, hogy Webber lesz a befutó (She)
Mark Peace, a readingi egyetem oktatója az elmúlt negyven év Formula–1-es statisztikái alapján megalkotott egy képletet, amely alapján arra a következtetésre jutott, hogy Mark Webber lesz a 2010-es idény világbajnoka.
okt. 22
13:15
QPR: Buzsákyék kölcsönvennék az Arsenal tehetségét (She)
Buzsáky Ákos együttese, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Queen’s Park Rangers kölcsönvenné az Arsenal fiatal középpályását, Jay Emmanuel-Thomast.
okt. 22
13:17
Videó: saját térfeléről indulva lőtt bombagólt, Henry is megtapsolta (She)
Óriási gólt lőtt Dane Richards a New England Revolution együttesének az MLS-ben (a meccs végül 2–0-val ért véget). A New York szélsője a saját térfeléről indult, majd a tizenhatos vonaláról a kapuba zúzta a labdát. Tekintse meg a bombagólt videón!
okt. 22
13:19
Autósport: Ferjáncz Attila nem indul a MNASZ elnöki posztjáért (She)
Nem indul az elnöki posztért a decemberi választáson Ferjáncz Attila, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) 12 éve regnáló vezetője, aki kiemelten fontosnak tartja a szövetség és a Hungaroring Sport Zrt. közötti jó kapcsolatot.
okt. 22
13:51
Női kosárlabda: megvan az első trófea, Rátgéberéké a török Szuperkupa - fotó (She)
A Rátgéber László irányította Fenerbahce női kosárlabdacsapata nyerte meg a 18. alkalommal megrendezett Szuperkupát, miután 75–58-ra legyőzte a nagy rivális Galatasarayt, így a magyar szakember sikerrel kezdte a szezont új csapatával. Ez volt a Fener történetének hetedik Szuperkupa-győzelme.
okt. 22
13:53
NAC: Horváth Gábor sérülés miatt kihagyja az esti meccset (She)
Vádlisérülése miatt kihagyja a ma esti, Roda elleni holland élvonalbeli bajnoki mérkőzést az NAC Breda védője, Horváth Gábor.
okt. 22
14:09
Rooney hosszabbít a Manchester Uniteddal (Infostart)
Wayne Rooney további öt évvel meghosszabbítja szerződését, s 2015 júniusáig a Manchester United futballistája marad.
okt. 22
14:09
NBA: a liga harmadával csökkentené a játékosok fizetését (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vezetői szeretnék a játékosok fizetését harmadával, éves szinten mintegy 750-800 millió dollárral csökkenteni – jelentette be David Stern, az NBA első embere a tulajdonosokkal folytatott kétnapos megbeszélést követően.
okt. 22
14:27
Anglia: Paul Gascoigne egy napot bírt ki botrány nélkül (She)
Csak egyetlen napot kellett várni Paul Gascoigne-nak, az angolok egykori sztárlabdarúgójának legújabb botrányára.
okt. 22
14:45
Ökölvívás: visszatér a kötelek közé Pacquiao első legyőzője (She)
Visszatér a kötelek közé Rustico Torrecampo, aki azzal büszkélkedhet, hogy ő győzte le elsőként napjaink egyik legjobb ökölvívóját, Manny Pacquiaót.
okt. 22
14:48
Rooney hosszabbít a Manchester Uniteddal (Metropol)
Wayne Rooney új, ötéves szerződést köt a Manchester Uniteddal, s így 2015 júniusáig marad a klub futballistája.

Keresés