2010. október 30. szombat

okt. 30
0:03
Belgium: László Csabáék otthon tartottak egy pontot a Kortrijk ellen (She)
A Charleroi gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Kortrijk ellen a belga labdarúgó-bajnokság élvonalának 13. fordulójában.
okt. 30
0:07
Rövid pályás gyorskorcsolya-vk: mindhárom magyar továbbjutott (She)
Mindhárom magyar versenyző továbbjutott legalább egy számban a kanadai Quebecben zajló rövidpályás gyorskorcsolya világkupa első, pénteki napján.
okt. 30
6:42
A Honvéd győzelmével megszakította a Videoton sikersorozatát (Behaviour)
Sorozatban hat megnyert bajnoki mérkőzés után a listavezető Videoton hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Budapest Honvédtól a labdarúgó Monicomp Liga 12. fordulójának péntek esti mérkőzésén.
okt. 30
6:44
Perel az UEFA, örül a vádló (Behaviour)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pert indíti Szpirosz Marangosz ellen, mert a ciprusi szövetség korábbi kincstárnoka a számára kijelölt szerdai határidőig nem mutatta be azokat a dokumentumokat, melyek bizonyítják, hogy megvesztegették az UEFA végrehajtó bizottságának tagjait, akik a 2012-es Európa-bajnokság helyszínéről döntöttek. Marangosz és ügyvédei örülnek az UEFA lépésének.
okt. 30
6:46
Oszthatják az észt (Behaviour)
"Az is hajtott bennünket, hogy a hírek szerint nem tartottak tőlünk, azt hitték, hogy nálunk morális válság van" - nyilatkozta kilenc gólos győzelemmel (26-17) végződött Európa-bajnoki selejtező után Mocsai Lajos. A férfi kézilabda-válogatott kapitányának mondandójából a második rész kiváltképp tanulságos, mert ezzel mintegy direkt utalt a válogatott körül kialakult helyzetre, illetve annak…
okt. 30
7:00
Rácz Félix: "Megtisztelő lenne együtt dolgozni a két Bedákkal" (Behaviour)
Vélhetően története legmélyebb válságát éli át a valaha sokkal szebb napokat látott német Universum Box Promotion. Korábban Erdei Zsolt hagyta el a klubot, míg a hét közepén kiderült, anyagi okok miatt a két Bedák-fivér, Zsolt és Pál szerződését bontották fel azonnali hatállyal.
okt. 30
7:15
Atlétika: a világcsúcstartó Gebrselassie indul a tokiói maratonon (She)
A szervezők bejelentése szerint a világcsúcstartó etióp Haile Gebrselassie rajthoz áll 2011-ben a Tokió-maratonon.
okt. 30
7:33
NBA: drámai meccs Dallasban és Detoritban, nyert a Lakers és a Heat (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 4. játéknapján a Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies és a Detroit Pistons–Oklahoma City Thunder meccsen is egyetlen pont döntött – mindkétszer a vendégek javára. A Miami Heat megszerezte második sikerét az Orlando legyőzésével, Phoenixben nyert a Lakers.
okt. 30
9:03
Mitől jobb a Mourinho-féle Real Madrid? (Infostart)
Közel öt hónapja nevezték ki José Mourinhót a Real Madrid vezetőedzőjévé. A portugál sztáredzővel eddig veretlen az együttes, vezeti a spanyol bajnokságot és a BL legnehezebb csoportját. A Goal.com azt mérte fel, mi változott az elmúlt évhez képest a királyi gárdánál.
okt. 30
9:39
Vancouver 2010: NOB-érdemérmet kapott az elhunyt grúz szánkós (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) érdemérmét kapta meg posztumusz Nodar Kumaritasvili grúz szánkós, aki halálos balesetet szenvedett a vancouveri téli olimpia nyitónapján.
okt. 30
9:57
Liverpool: Szalai Ádám és Mirko Vucsinics a kívánságlista élén (She)
A Liverpool menedzsere, Roy Hodgson tegnap a klub hivatalos honlapjának beszélt a téli átigazolási időszakról. Konkrét neveket nem említett, de több angol forrás egybehangzóan állítja, hogy a klubbal korábban már hírbe hozott Szalai Ádám és az AS Romában futballozó Mirko Vucsinics neve szerepel a kívánságlista élén.
okt. 30
10:15
NFL: Moss nem nyilatkozik, 25 ezer dollár a büntetése (She)
Néhány nappal azután, hogy 35 ezer dolláros büntetéssel sújtották a Green Bay Packers elleni vereség után a játékvezetőket szidó Brad Childress vezetőedzőt, a liga Randy Mosst, a Minnesota Vikings elkapóját is megbüntette. Neki azért kell 25 ezret fizetnie, mert túl régóta van csendben.
okt. 30
10:33
Formula-1: veszélyben Barrichello jövő évi szerződése (She)
Bár eddig biztosnak tűnt, hogy Rubens Barrichello a 2011-es Formula–1-es idényben is a Williams-istállóban versenyez, Sir Frank Williams legutóbbi nyilatkozata szerint nem egyértelmű a helyzet. A csapatnak a kevés szponzorpénz miatt feltehetően olyan pilótára lesz szüksége a következő idényben, aki pénzt hoz magával, de még nem dőlt el, hogy Barrichellót vagy csapattársát, Nico Hülkenberget küldik…
okt. 30
10:51
Blog: Az isteni Diego - Thury Gábor írása a születésnapos Maradonáról (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Thury Gábor, a Nemzeti Sport főmunkatársa, aki ezúttal az 50. születésnapját ünneplő argentin ikonról, Diego Maradonáról fejti ki a véleményét.
okt. 30
10:53
Premier League: Santa Cruz ingyen a Fulhamé lehet (She)
Roque Santa Cruz a nyáron szabadon távozhat a Manchester Citytől – jelentette ki Roberto Mancini, a Premier League 4. helyén álló City menedzsere. A 29 éves paraguayi vélhetően a Fulhamben köt ki.
okt. 30
11:09
Ajánló: Milan-Juve rangadó, pályán a MU, a Real és a Barca - program (She)
A spanyol bajnokságban ma a Real Madrid és a Barcelona is pályára lép, előbbi a Hérculeshez látogat, utóbbi a Sevillát fogadja. Angliában a Chelsea és a Manchester United is ma játszik, míg Olaszországban Milan–Juventus rangadót rendeznek. Tekintse meg a topligák és a hazai élvonal mai programját!
okt. 30
11:11
MotoGP: Smith a leggyorsabb a 125-ösök 3. szabadedzésén (She)
A brit Bradley Smith volt a leggyorsabb a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának harmadik estorili szabadedzésén. A vb-címért küzdők közül az éllovas Marc Márquez (272 pont) a 11., a második Nicolas Terol (260) a 3., Pol Espargaró (255) a 12. legjobb időeredményt érte el. Az időmérő edzést ma délután, a versenyt vasárnap rendezik meg.
okt. 30
11:27
Videó: botrányba fulladt az őrült születésnapi ünneplés a Santosnál (She)
Kis híján összeverekedtek egymással a brazil Santos játékosai, amikor csapattársuk, Zé Eduardo születésnapját ünnepelték. Játékból ütötték, verték, tojással, liszttel, jeges vízzel locsolták az ünnepeltet, de Neymar és Marcel kis híján egymásnak is esett a dulakodás közben.
okt. 30
11:29
Serie A: Cassano összeveszett a Sampdoria elnökével, kirúghatják (She)
Előfordulhat, hogy a Sampdoria elbocsátja csatárát, Antonio Cassanót, aki a héten többször is tiszteletlenül viselkedett Riccardo Garrone klubelnökkel.
okt. 30
11:31
Halálozás: elhunyt a Blackburn 35-szörös válogatott védője (She)
Hetvenhat esztendős korában elhunyt Ronnie Clayton, a Blackburn Rovers legendás jobbhátvédje, aki az ötvenes évek második felében az angol válogatott csapatkapitánya volt.
okt. 30
12:03
Ezt várja Maradona 50. születésnapjára (Infostart)
Az angol labdarúgó Premier League egyik csapatának edzője szeretne lenni a játékosként 1986-ban világbajnok Diego Maradona, aki a nyári, dél-afrikai vb-n hazája csapatát, az argentin válogatottat irányította.
okt. 30
12:03
Ajánló: Milan-Juve rangadó, pályán a MU, a Real és a Barca - program (She)
A spanyol bajnokságban ma a Real Madrid és a Barcelona is pályára lép, előbbi a Hérculeshez látogat, utóbbi a Sevillát fogadja. Angliában a Chelsea és a Manchester United is ma játszik, míg Olaszországban Milan–Juventus rangadót rendeznek. Tekintse meg a topligák és a hazai élvonal mai programját!
okt. 30
12:05
Tolonganak az önkéntesnek az olimpiára (Infostart)
A hét közepi határidőig több mint 240 ezren jelentkeztek önkéntesnek a 2012-es londoni olimpiára.
okt. 30
12:21
MotoGP: Lorezno volt a leggyorsabb az utolsó tréningen (She)
A világbajnok Jorge Lorezno volt a leggyorsabb a gyorsaságimotoros-vb Portugál Nagydíjának szombat délelőtti szabadedzésén, megelőzve csapattársát, Valentino Rossit.
okt. 30
12:23
Euro 2012: a szerbek fellebbeznek az UEFA-büntetés ellen (She)
A Szerb Labdarúgó-szövetség megfellebbezi az európai szövetség (UEFA) pénteki ítéletét, amely szerint az olasz válogatott kapja a vendégszurkolók rendbontása miatt október 12-én félbeszakadt, genovai Európa-bajnoki selejtező három pontját, 3-0-s gólkülönbséggel.
okt. 30
12:57
Profi ökölvívás: hozta a kötelezőt a kanadai KO-király (She)
A papírformának megfelelően gyorsan, alig egy menet leforgása alatt megvédte WBC középsúlyú nemzetközi bajnoki címét David Lemieux.
okt. 30
13:15
MotoGP: Lorenzo volt a leggyorsabb az utolsó tréningen (She)
A világbajnok Jorge Lorenzo volt a leggyorsabb a gyorsaságimotoros-vb Portugál Nagydíjának szombat délelőtti szabadedzésén, megelőzve csapattársát, Valentino Rossit.
okt. 30
13:17
Bundesliga: Így kell játszania a Bayernnek! - Van Gaal (She)
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője elégedetten értékelte csapata péntek esti teljesítményét. A holland azonban megjegyezte, a Freiburg 4–2-es legyőzése során hibákat is talált a játékban.
okt. 30
13:18
Elküldik a Sampdoriától a balhés Cassanót (Metropol)
Az olasz élvonalbeli Sampdoria azonnali hatállyal szerződést bont futballsztárjával, a válogatott Antonio Cassanóval.
okt. 30
13:33
Moto2: Talmácsi csak a 13. lett az esős harmadik szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíjának 3. szabadedzésén az ausztrál Anthony West érte a legjobb időt, megelőzve a San Marinó-i Alex De Angelist, valamint a török Kenan Sofuoglut. Az esőben induló edzés végére folyamatosan javultak a köridők, Talmácsi Gábor viszont a tegnapi első helye után ezúttal csak a 13. pozícióban zárt.
okt. 30
13:51
Kirúgják a renitens futballsztárt (Infostart)
Az olasz élvonalbeli Sampdoria azonnali hatállyal szerződést bont futballsztárjával, a válogatott Antonio Cassanóval.
okt. 30
13:51
Premier League: Mancini kiakadt italozó játékosai miatt (She)
Roberto Mancini megfenyegette játékosait, vigyázzanak a nyilvános italozással, különben elküldhetik őket a Manchester Citytől. A figyelmeztetés oka, hogy egy hete, az Arsenal elleni 3–0-s vereséget követően Gareth Barry, Adam Johnson és Joe Hart is részegen mulatozott az egyik egyetemi vigasságon.
okt. 30
13:53
Férfi vízilabda ob I: a Honvéd 17 góllal nyert a Szentes ellen (She)
A Honvéd már az első negyedet követően 6–0-ra vezetett, végül 23–6-ra győzött a Szentes ellen a férfi vízilabda ob I 2. fordulójának első szombati mérkőzésén.
okt. 30
14:09
Rögbi: Ausztrália 10 vereség után legyőzte ősi riválisát, Új-Zélandot (She)
Ausztrália megszakította tíz vereséget számláló sorozatát Új-Zéland ellen: az ősi riválisok minden évben megrendezett Bledisloe-kupájának legutóbbi, idei negyedik találkozóján Hongkongban 26–24-re győztek a sárga mezesek.
okt. 30
14:12
Talmácsi 13. a harmadik szabadedzésen (Metropol)
A második gyakorlást megnyerő Talmácsi Gábor a 13. lett szombaton a Moto2 kategória harmadik szabadedzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíján.
okt. 30
14:27
Anglia: Fülöpék elkerülik a nagyágyúkat a Ligakupa negyeddöntőjében (She)
Az Arsenal a Wigant fogadja, a Manchester United a West Ham Unitedhoz látogat az angol ligakupa negyeddöntőjében. A Fülöp Mártont és Priskin Tamást foglalkoztató, egyetlen másodosztályúként versenyben lévő Ispwich a West Bromwichot fogadja.
okt. 30
14:29
MotoGP: szakad az eső Estorilban, elhalasztották az időmérőket (She)
A rossz időjárás miatt elhalasztották a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíjának időmérő edzéseit. Estorilban szakad az eső, a versenybíróság még nem döntött arról, mikor kezdődhet el az első tréning, amelyen a 125 köbcentisek rajtsorrendjéről döntenek.
okt. 30
14:45
Ferencváros: Haber véd, Miljkovic is a kezdőben a Szolnok ellen (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szombaton a Szolnokot fogadja, kapujában Justin Haberrel – tudatta az ftc.hu.
okt. 30
14:47
Videó: pályára szaladó macska vitte el a Fenerbahce szerencséjét (She)
A péntek esti Bursaspor–Fenerbahce török bajnokin (1–1) az első félidő 22. percében, a vendégek egygólos vezetésénél pályára szaladt egy macska. A háziállat – bár nem fekete volt – de a hazaiaknak hozott szerencsét, mert a fordulás után sikerült kiharcolni az egyenlítést és a pontszerzést.
okt. 30
14:49
Autósport: Michelisz Norbert az 5. rajthelyet szerezte meg Japánban (She)
Michelisz Norbert volt a legjobb SEAT-versenyző a túraautó-világbajnokság okajamai futamának időmérő edzésén. A magyar pilóta sorozatbeli legjobb teljesítményét nyújtva az ötödik rajtkockát szerezte meg az első futamra.
okt. 30
15:03
Tenisz: a kazah Mihail Kukuskin először jutott döntőbe ATP-tornán (She)
Pályafutása során először játszhat döntőt ATP-tornán a kazah Mihail Kukuskin, miután a szentpétervári verseny elődöntőjében 6:3, 6:4-re legyőzte az ukrán Illja Marcsenkót. A finálé másik résztvevője a Juzsnij–Turszunov találkozó győztese lesz.
okt. 30
15:05
Labdarúgó NB II: a Kínából hazatérő Nagy Sándorral erősíthet a Budaörs (She)
Negyedéves ázsiai munkavállalás után ismét Budaörsön készül Nagy Sándor. A csatár az előző idényben is a Budaörsi SC-t erősítette, a nyáron azonban Kínában kezdett vállalkozásba.
okt. 30
15:07
MotoGP: tovább szakad az eső, a 125-ös edzést a nap végére tették (She)
A szombat délutáni program elejéről a végére került a 125 köbcentis kategória időmérő edzése a gyorsaságimotoros-vb Portugál Nagydíján. A programot a szakadó eső miatt kellett megváltoztatni.
okt. 30
15:09
Labdarúgó NB I: FTC-Szolnok mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a Ferencváros–Szolnoki MÁV mérkőzés a labdarúgó NB I 12. fordulójából. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
okt. 30
15:24
Győzött és továbbjutott az U19-es magyar csapat (Metropol)
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott szombaton 2-0-ra győzött Tatabányán a lengyel együttes ellen Európa-bajnoki selejtezőn, s ezzel csoportelsőként jutott tovább.
okt. 30
15:39
Serie A: Antonio Cassanóval szerződést bontott a Sampdoria (She)
Az olasz ANSA hírügynökség jelentése szerint a Sampdoria felbontotta Antonio Cassano szerződését. A csatár a héten többször is összeveszett Riccardio Garrone klubelnökkel, az egyesület honlapján jelezte, hogy büntetést helyezett kilátásba.
okt. 30
15:41
Bundesliga 2.: Király büntetőt védett, gólpasszt adott, csapata nyert (She)
Király Gábor 371 perc után gólt kapott a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában, az 1860 München azonban így is nyerni tudott a Karlsruhe otthonában.
okt. 30
15:57
Ökölvívás: kiesés szélén Káté, Klasz és Harcsa B1-es csapata (She)
Hatalmas közönségsikerrel mutatkozott be az amatőr ökölvívó csapatbajnokság – BoxingOne Championship – a romániai Temesváron, hiszen több mint négyezer bokszrajongó látta a helyszínen a Silva Lazar BC–Spartak Komarno összecsapást, amelyen végül hazai győzelem született.
okt. 30
15:59
NSO Tv: a promóterem óriási feladatot vállalt magára - Erdei (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, profi ökölvívó világbajnokunk, Erdei Zsolt november 20-án Atlantic Cityben ismét a kötelek közé lép, Amerika meghódítására készül. Madár Budapesten kezdte el a felkészülést a mérkőzésre, majd november elejétől New Yorkban folytatja. Stábunk edzés közben leste meg az öklözőt.
okt. 30
16:15
Karate: S. Kovács Ádám bronzérmes lett a belgrádi világbajnokságon (She)
S. Kovács Ádám megnyerte a kisdöntőt, és ezzel a harmadik helyen végzett a Belgrádban zajló WKF karate-világbajnokságon. Az MTK -67 kg-ban versenyző klasszisa ezzel két ezüst után ezúttal bronzérmet szerzett a vb-n.

Keresés