2010. október 4. hétfő

okt. 4
0:24
Eredmények: a Benfica megverte a Bragát, Leandróék kikaptak (She)
A Benfica 1–0-ra megverte a Bragát a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában, és hat ponttal van lemaradva az éllovas Portótól.
okt. 4
4:00
Szalai: Hazahoztam a góllövő cipőm! (Blikk)
A Mainz--cal remeklő csatár a San Marinóiak és a finnek elleni meccsre készül
okt. 4
6:42
Hatot lőtt a Real Madrid - videók (Infostart)
A Real Madrid fölényesen verte a Deportivo La Corunát a spanyol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén, ezzel a harmadik helyre jött fel, megelőzve a Barcelonát.
okt. 4
6:42
Férfi kézilabda BL: csoportrangadót nyert a Veszprém (Behaviour)
A csoportelsőség szempontjából fontos mérkőzésen az MKB Veszprém szombaton 33-30-ra legyőzte a vendég HSV Hamburgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában, és Mocsai Lajos vezetőedző alakulata továbbra is százszázalékos.
okt. 4
7:00
Alig öregszik az észak-koreai tornásznő (Infostart)
Egy észak-koreai tornásznő életkorát szeretné megállapítani a nemzetközi sportági szövetség (FIG), mivel Hong Su Jung a nevezési adatok szerint 21, 25 és 26 éves is lehet.
okt. 4
7:00
Hét vb-cím és hatvan futamgyőzelem (Behaviour)
Egészen elképesztő, amit Sébastien Loeb véghezvitt a Francia Rali három napja alatt. És a pályafutása során...
okt. 4
7:02
Továbbra is nyeretlen a Haladás (Behaviour)
A Pápán (még pénteken) győztes Videoton elsőségét senki nem veszélyeztethette a magyar labdarúgó bajnokság hétvégi, 9. fordulójában, de kérdéses volt, hogy mely csapatok lesznek képesek tartani vele a lépést. Mindeközben komoly hírig mutatkozik a sereghajtó pozícióért is.
okt. 4
7:04
Negyedik lett a férfi csapat a sakkolimpián (Behaviour)
A magyar férfiválogatott 2.5-1.5-re nyert a lengyel csapat ellen az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezett sakkolimpia vasárnapi, 11., utolsó fordulójában, ezzel - alig lemaradva a dobogóról - a negyedik helyen végzett. A női együttes a 15. pozícióban zárt.
okt. 4
7:06
Veszprémi gála és 13 Vujin gól (Behaviour)
A Veszprém végig vezetve verte az idei kézilabdás BL-szezon egyik legjobb és legdrágább együttesét, a Hamburgot, és hasonló bravúrra a Szegednek is volt sansza Fehéroroszországban, ám a végére elfogyott Minszkben, így kikapott a második fordulóban.
okt. 4
7:36
Torna: alig öregszik az észak-koreai tornásznő - nyomoz a FIG (She)
Egy észak-koreai tornásznő életkorát szeretné megállapítani a nemzetközi sportági szövetség (FIG), mivel Hong Su Jung a nevezési adatok szerint 21, 25 és 26 éves is lehet.
okt. 4
7:54
Argentína: győzelmével az Estudiantes megerősítette vezető helyét (She)
A 9. fordulóban immár szezonbeli hetedik győzelmét aratta az Estudiantes az argentin labdarúgó-bajnokságban. A listavezető ezúttal 1–0-s sikerének köszönhetően a San Lorenzo otthonából hozta el a három pontot.
okt. 4
7:56
Brazília: Paraguay korábbi szövetségi kapitánya a Sao Paulo új vezetőedzője (She)
A brazil Paulo César Carpegianit nevezte ki vezetőedzőnek a brazil bajnokságban szereplő Sao Paulo labdarúgó-csapata.
okt. 4
7:58
Németország: a szövetségi kapitány figyeli a mainzi fiatalokat (She)
Megtetszett Lewis Holtby játéka Joachim Löwnek; a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valószínűleg be is hívja keretébe a svédek elleni barátságos mérkőzésre a Bundesligában éllovas Mainz középpályását.
okt. 4
8:12
NFL: a jacksonville-i Scobee 59 yardos mezőnygólja okozta a Colts vesztét (She)
31–28-as vereséget szenvedett az Indianapolis Colts az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának 4. fordulójában. Peyton Manningéket a Jacksonville Jaguars győzte le Josh Scobee utolsó pillanatokban szerzett 59 yardos mezőnygóljának köszönhetően. Ez volt a csapat történetének legtávolabbról célba juttatott hárompontos kísérlete.
okt. 4
8:48
Marko Vujin, a Hamburg réme (Blikk)
Veszprém — Magasra tette a lécet önmaga előtt Marko Vujin (25), az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának jobbátlövője.
okt. 4
9:06
Beckham az élre lőtte a Galaxyt - nézze meg! (Infostart)
David Beckham idénybeli első góljával az élre ugrott a Los Angeles Galaxy az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) Nyugati főcsoportjában.
okt. 4
9:06
Manchester United: Carrick „vörös ördögként” vonulna vissza (She)
Mostani egyesületében, a Manchester Unitedben szeretné befejezni a pályafutását Michael Carrick, akit a közelmúltban az Aston Villával hoztak szóba.
okt. 4
9:08
Videó: Beckham pazar szabadrúgása három pontot ért a Galaxynak (She)
Megszerezte szezonbeli első gólját a Los Angeles Galaxyban David Beckham az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján. Az angol középpályás a Chivas USA ellen egy 22 méteres szabadrúgást tekert jobbal a bal felső sarokba. Csapata ezzel már két góllal vezetett idegenben, és bár a Chivas szépített, az LA 2–1-re nyert.
okt. 4
9:10
Videó: a meccs után üldözni kezdték az edzőt a játékos rokonai (She)
Mint arról már korábban beszámoltunk, a Budapest Honvéd és a Győri ETO korosztályos csapatainak Bozsik Stadionban rendezett mérkőzése (2–1) után a hazaiak egyik játékosának a rokonai elégtételt akartak venni a csapat edzőjén, Farkas Tiboron, amiért nem játszatta a fiatalt. Íme az eset!
okt. 4
9:24
Németország: Marcell Jansen kihagyja a Nationalelf Eb-selejtezőit (She)
Joachim Löw német szövetségi kapitány nem számíthat Marcell Jansenre a Törökország és a Kazahsztán elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 4
9:26
NBA: Knicks-siker Milánóban az európai előszezon nyitányán (She)
A New York Knicks nyert az Olimpia Milano vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négymeccses európai előszezonjának vasárnapi nyitányán.
okt. 4
9:42
Tenisz: Juzsnyij egy helyet előrelépett, továbbra is Nadal az első (She)
A hétvégén a Kuala Lumpur-i, 850 000 dollár összdíjazású ATP-tornát megnyerő Mihail Juzsnyij egy helyet előrelépett a férfi teniszezők világranglistáján, így jelenleg a nyolcadik.
okt. 4
9:44
Pápa: súlyos sérülése után Bali Péter lassan utoléri önmagát (She)
A súlyos térdsérüléséből felépülő Bali Péter, a Lombard Pápa labdarúgója a Videoton elleni pénteki NB I-es bajnoki mérkőzésen néhány percre már beszállhatott, és úgy véli – derült ki a klub honlapjának adott nyilatkozatából –, hogy két-három héten belül utolérheti önmagát.
okt. 4
9:46
Videó: Dzsudzsák remek szögletét védőtársa fejelte a Venlo kapujába (She)
Mint arról beszámoltunk, a holland labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a PSV 3–0-ra legyőzte a Venlót. A hazaiak harmadik góljánál a magyar válogatott középpályása, Dzsudzsák Balázs adta a gólpasszt: egy jobb oldali szögletből ívelt a középen érkező Wilfred Bouma fejére.
okt. 4
9:48
Tenisz: Arn Gréta 21 helyet javított, ott van a legjobb 100-ban (She)
A női teniszezők legfrissebb világranglistáján Arn Gréta 21 helyet javítva a 88. helyen található. A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező a 37. pozíciót elfoglaló Szávay Ágnes. A közvetlen élmezőnyben jelentős változás nem történt, továbbra is Serena Williams vezet Caroline Wozniacki és Venus Williams előtt.
okt. 4
10:00
Kényszerpihenőn a barcelonai Pedro Rodriguez (Infostart)
Valószínűleg ki kell hagynia a spanyol válogatott következő két Európa-bajnoki selejtezőjét Pedro Rodrigueznek, az FC Barcelona labdarúgójának.
okt. 4
10:00
Barcelona: Piqué világrekordért sem akar a Man. Citybe igazolni (She)
Gerard Piqué kizárta, hogy a közeljövőben a Manchester Cityhez igazoljon.
okt. 4
10:02
Olasz csúcsrangadó: mindenkinek tetszett a 0-0 - videóval (Infostart)
Nem bírt egymással az Internazionale és a vendég Juventus az olasz labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Az idegenbeli döntetlennel a vendég torinói egyesület feljött a 7. helyre (5 pont a hátránya a listavezető Lazióval szemben), míg a címvédő Inter visszaesett a második helyre.
okt. 4
10:02
Úszás: szülés után visszatér a franciák olimpiai bajnoka (She)
Újrakezdte az edzéseket a 2009 szeptemberében visszavonuló Laure Manaudou.
okt. 4
10:18
Kosárlabda: Lóránt Péter brillírozott a spanyol másodosztály rajtján (She)
Győzelemmel kezdte a spanyol másodosztályú bajnokságot a Burgos, amely a nyitó fordulóban hazai pályán 83–74-re nyert az újonc Huesca ellen.
okt. 4
10:20
Műkorcsolya: a Hoffmann, Zavozin kettős győzött Pozsonyban (She)
A szezon első, amolyan bemelegítő viadalaként tekintett az Ondrej Nepela-emlékversenyre a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim jégtánc kettős.
okt. 4
10:22
Anderlecht: Juhász szerint nincs válság, dühös ultrák a busz előtt (She)
Az Anderlecht szurkolói nehezen emésztették meg a Standard elleni 5–1-es vasárnapi vereséget, elállták a brüsszeliek hazafelé induló buszának útját. Juhász Roland, a belga labdarúgó-bajnokság második helyén álló Anderlecht magyar légiósa úgy véli, a súlyos vereség ellenére nincs szó válságról.
okt. 4
10:24
Vívás: Kamuti Jenő bronzérmes a veteránvívó-világbajnokságon (She)
A magyarok közül a legjobb helyezést elérve a tőröző Kamuti Jenő harmadik lett a 60 éven felüliek korosztályában a vasárnap véget ért poreci veteránvívó-világbajnokságon.
okt. 4
10:26
Vitorlázás: Wossaláék bronzérmesek a Masters Soling vb-n (She)
A harmadik helyen végzett a Wossala György, Németh Péter, Vezér Károly csapat a németországi Starnbergben rendezett vitorlázó Masters (veterán) Soling világbajnokságon.
okt. 4
10:36
NB I: a Szolnok szerződést bontott Vágó Attila vezetőedzővel (She)
A Nemzeti Sport információja szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Szolnok hétfőn szerződést bontott Vágó Attila vezetőedzővel.
okt. 4
10:38
Videó: távoli mezőnygóllal verték meg a Jaguárok az Indianapolist (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának 4. fordulójában a Jacksonville Jaguars 31–28-re legyőzte az esélyesebb Indianapolis Coltsot. A győztes hárompontos mezőnygólt az utolsó pillanatokban Josh Scobee 59 yardról szerezte.
okt. 4
11:12
Kevés a zsákolás a női kosárlabdában (Metropol)
Érdekes szabályváltozásokra vonatkozó javaslatok is elhangzottak a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) első női konferenciáján, amelyre a vasárnap Karlovy Varyban befejeződött világbajnokság idején került sor.
okt. 4
11:30
Jégkorong: tapasztalt szlovák védőt igazolt az Alba Volán (She)
Juraj Durko személyében tapasztalt szlovák védőt igazolt hétfőn az Alba Volán jégkorongcsapata.
okt. 4
11:30
Egyre több a botrány a Nemzetközösségi Játékokon (Behaviour)
Felbukkant a dengue-láz, elromlott az ökölvívók mérlege, bojkottal fenyegetőztek a pakisztáni súlyemelők - mindez az újdelhi Nemzetközösségi Játékok első két napján történt.
okt. 4
11:32
Női kosárlabda: alacsonyabb gyűrű és nőiesebb ruházat jöhet (She)
Érdekes szabályváltozásokra vonatkozó javaslatok is elhangzottak a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) első női konferenciáján, amelyre a vasárnap Karlovy Varyban befejeződött világbajnokság idején került sor.
okt. 4
11:48
Barcelona: Pedro sérülés miatt kihagyhatja a két Eb-selejtezőt (She)
Valószínűleg ki kell hagynia a spanyol válogatott következő két Európa-bajnoki selejtezőjét Pedrónak, az FC Barcelona labdarúgójának.
okt. 4
11:50
Newcastle: De Jong legújabb áldozata számára véget érhet a szezon - videó (She)
Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy Hatem Ben Arfa, a Newcastle United francia válogatott középpályása kettős lábtörést szenvedett a Manchester City elleni bajnokin.
okt. 4
11:52
Olympiakosz: újra megbüntethetik Németh Krisztiánt - médiaértesülés (She)
Görög portálok szerint elképzelhető, hogy Ernesto Valverde vezetőedző megbünteti az Olympiakosz két labdarúgóját, Németh Krisztiánt és Kosztasz Mitroglut, amiért „nem megfelelően" fogadták kimaradásukat a múlt hét végi bajnoki mérkőzésre készülő keretből.
okt. 4
12:06
Mainzi karnevál, müncheni mélabú (Metropol)
Bár a karneváli évad kezdetéig, november 11-ig még öt hét van hátra, Mainzban, a német karneválozók egyik "fővárosában" már most ünnepi hangulat uralkodik.
okt. 4
12:06
Nagyon beteg az európai foci (Behaviour)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint nincs jó általános állapotban a kontinens futballja.
okt. 4
12:24
Nemzetközösségi játékok: dengue-láz, elromlott mérleg, bojkottfenyegetés (She)
Felbukkant a dengue-láz, elromlott az ökölvívók mérlege, bojkottal fenyegetőztek a pakisztáni súlyemelők – mindez az újdelhi nemzetközösségi játékok első két napján történt.
okt. 4
12:42
Tenisz: Del Potro már az első fordulóban búcsúzott Tokióban (She)
Már az első körben kiesett az 1.1 millió dollár összdíjazású tokiói ATP-tornán a hosszú kihagyás után múlt héten visszatérő Juan Martín del Potro.
okt. 4
12:44
Tékvandó: a férfiak arany-, a nők ezüstérmet szereztek a Duna-kupán (She)
Magyar siker született a tékvandó Duna-kupán. A budapesti viadalon a magyar férficsapat aranyérmet szerzett.
okt. 4
12:46
Légiósok: Juhász megsérült, de a kórházból a válogatotthoz tart (She)
A Standard Liege elleni vasárnapi belga bajnoki rangadón (1–5) Juhász Roland, az Anderlecht magyar légiósa összefejelt csapattársával, Jan Polákkal, lecserélése után kórházba szállították, ám az elsősegélynyújtást követően hazatérhetett, és a terveknek megfelelően ma játékra jelentkezik az Eb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzőtáborában.
okt. 4
12:48
Tenisz: Ivanovics könnyed sikerrel jutott tovább Pekingben (She)
A korábbi világelső Ana Ivanovics két szettben győzött Marion Bartoli ellen a Pekingben zajló, 4.5 millió dollár összdíjazású WTA-torna első fordulójában.

Keresés