2010. október 18. hétfő

okt. 18
0:03
Afrikai Bajnokok Ligája: az Espérance döntőbe jutott (She)
A tunéziai Espérance döntőbe jutott az afrikai labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután az elődöntő visszavágóján – az első mérkőzésen elszenvedett 2–1-es vereség után – hazai pályán 1–0-ra győzött az egyiptomi al-Ahli ellen.
okt. 18
0:07
Videó: Pintér gólpasszt adott az ellenfélnek, majd kiállították (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Pintér Ádámmal felálló Zaragoza 2–1-re kikapott az Athletic Bilbao otthonában. A magyar válogatott védő benne volt az első hazai gólban, ugyanis egy beadást pontosan Andoni Iraola elé fejelt, aki a kapuba bombázott. Pintér az első félidő végén besárgult, majd a szünet után ki is állították, mert fejbe rúgta Fernando Llorentét.
okt. 18
0:39
NFL: ráadásban győzte le esélyesebb ellenfelét a Dolphins és a Patriots (She)
Az Amerikai Főcsoport Keleti csoportjának (AFC East) csapatai számára jól alakultak a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójának 19 órás mérkőzései: a Miami Dolphins és a New England Patriots egyaránt hosszabbításos mérkőzésen 23–20-ra legyőzte előzetesen esélyesebbnek tartott riválisát, a Delfinek a szezon előtt sok szakértő által Super Bowlba várt Green Bay Packers, a…
okt. 18
1:15
Brazília: a Cruzeiro a veresége ellenére maradt az élen (She)
A Cruzeiro 2–1-re kikapott a Gremiótól a brazil labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában, ám így is maradt az élen, mivel a második helyen álló Fluminense hazai pályán nem tudta legyőzni a Botafogót.
okt. 18
5:12
A Fradi-fóbia vége, edzőbuktató Újpest (Behaviour)
Megszakadt a ferencvárosiak Kaposvár elleni átka. A fővárosi zöld-fehérek 23 év eltetével nyertek újra a somogyiak ellen az Üllői úton, miután a labdarúgó NB I 10. fordulójában Rósa Dénes tizenegyesgóljával 1-0-ra felülmúlták riválisukat, és már a harmadik helyen állnak a tabellán. Különös lehetett ez a találkozó Prukner László számára: a ferencvárosi tréner hét évnyi kaposvári edzősködés után…
okt. 18
6:39
FIFA-vizsgálat a vb-pályázatokkal kapcsolatban (Infostart)
Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, hogy a FIFA egyes tisztségviselői valóban kértek-e pénzt azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es világbajnokság helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak.
okt. 18
7:00
Klicsko kórházba pofozta Briggset (Behaviour)
Pontozásos győzelemmel védte meg a WBC-nél (Boksz Világtanács) őrzött profi nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko amerikai kihívójával, Shannon Briggsszel szemben a szombat késő esti, hamburgi összecsapáson. A csata után Briggset kórházba szállították.
okt. 18
7:02
Véget ér a vörös-bánat? (Behaviour)
Méltó meccsel, az Everton elleni városi derbivel, ugyanakkor méltatlan állapotok közepette, 2-0-s vereséggel, kieső helyen szerénykedve, adósságoktól roskadozva vette kezdetét a Liverpool labdarúgócsapatának új korszaka: pénteken végérvényessé lett, hogy az amerikai New England Sports Ventures (NESV) lesz a klub tulajdonosa.
okt. 18
7:15
Tenisz: a joghurt sem gátolta meg Ivanovicsot a tornagyőzelemben (She)
Tizenkilenc hónap után aratott ismét tornagyőzelmet vasárnap az ausztriai Linzben a szerb női tenisz kiválósága; Ana Ivanovicsnak az sem szegte kedvét, hogy a fedett pályás versenyen a legjobb 16 között egy játékot elvettek tőle, engedély nélküli WC-szünet miatt. Mint később bevallotta, a mérkőzés előtt megivott joghurt volt a ludas.
okt. 18
7:18
Rooney távozhat a Manchester Unitedtől (Metropol)
Egyöntetű hétfői értesülések szerint távozni akar a Manchester Unitedtől Wayne Rooney, aki elsősorban magánéleti botrányai miatt kiesett a klub szakvezetője, Sir Alex Ferguson kegyeiből.
okt. 18
7:33
NFL: a Dallas kikapott Minnesotában, megvan a 49ers első győzelme (She)
A Minnesota Vikings hazai pályán 24–21-re legyőzte a Dallas Cowboyst az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának 6. fordulójában. A 307 yardot passzoló Peyton Manning vezetésével győzött az Indianapolis Colts a Washington Redskins ellen, míg a San Francisco 49ers az Oakland Raiders legyőzésével megszerezte szezonbeli első győzelmét.
okt. 18
7:51
Argentína: a River Plate az ötödik döntetlenjét játszotta a szezonban (She)
A „középcsapatok" rangadóján a River Plate idegenben játszott 2–2-es döntetlent a Godoy Cruz vendégeként az argentin labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.
okt. 18
8:27
Európa-liga: ingyenes szurkolói buszokat indít a Loki (She)
Ingyenes szurkolói buszokat indít a DVSC labdarúgócsapata a csütörtöki, PSV elleni Európa-liga mérkőzés helyszínére, a Puskás-stadionba – tájékoztat a klub hivatalos honlapja.
okt. 18
8:45
Európa-liga: ingyenes buszokat indít a Loki, bérletek is vásárolhatók (She)
Ingyenes szurkolói buszokat indít a DVSC labdarúgócsapata a csütörtöki, PSV elleni Európa-liga mérkőzés helyszínére, a Puskás-stadionba – tájékoztat a klub hivatalos honlapja.
okt. 18
8:47
Futsal: visszatért a Rába ETO spanyol vezetőedzője (She)
Visszatért Győrbe a Rába ETO futsalcsapat spanyol vezetőedzője, Paco Araujo, aki felesége betegsége miatt utazott haza és nem ült le a győriek kispadjára két mérkőzésen.
okt. 18
9:03
Tenisz: Szávay maradt a 37., Arn két helyet rontott a világranglistán (She)
Szávay Ágnes maradt a 37. a női teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is a dán Caroline Wozniacki vezet. A magyarok közül Arn Gréta két helyet rontva a 89., Czink Melinda kicsúszott az első kétszázból, jelenleg a 237.
okt. 18
9:05
Videó: íme Tőzsér Dániel gólpassza és szerencsés gólja a Standard ellen! (She)
A belga labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, az ebben a szezonban remeklő Genk tovább folytatta kiváló sorozatát, miután 4–2-re legyőzte otthon a Standard Lieget. A hazaiaknál Tőzsér Dániel fantasztikusan játszott, a magyar középpályás a csapata második gólját szerző Joao Carlosnak adott passzt, majd a 94. percben ugyan ziccerét védte a kapus, a labda azonban visszapattant rá, onnan meg be a…
okt. 18
9:21
Jégkorong, EBEL: Sofron István lett szeptember legjobb fiatalja (She)
Sofron Istvánt választották a szurkolók szeptember hónap legjobb fiatal játékosának az osztrák jégkorongligában (EBEL).
okt. 18
9:23
Brazília: Ronaldo visszatért a pályára, gól nem szerzett (She)
A fizikális gondok miatt több hónapot kihagyó Ronaldo ismét játszott klubcsapatában, a Corinthiansban.
okt. 18
9:25
Tenisz: Federer és Djokovics helyet cserélt, Balázs Attila a 159. a világranglistán (She)
A férfi teniszezők világranglistáját továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezeti, Roger Federer viszont – annak ellenére, hogy kikapott Andy Murraytől a sanghaji ATP-tornán – feljött a második helyre. A legjobb magyar Balázs Attila, aki a 159.
okt. 18
9:39
Formula-1: Gyulay Zsolt állami támogatásért Fellegi Tamáshoz készül (She)
Gyulay Zsolt a jövő héten Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez készül, hogy a Hungaroring Sport Zrt. jelenleginél nagyobb mértékű állami támogatásáról tárgyaljon.
okt. 18
10:00
Forma-1: állami pénzért kilincselnek Felleginél (Metropol)
Gyulay Zsolt a jövő héten Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez készül, hogy a Hungaroring Sport Zrt. jelenleginél nagyobb mértékű állami támogatásáról tárgyaljon.
okt. 18
10:15
Brazília: Ronaldo visszatért a pályára, gólt nem szerzett (She)
Az erőnléti gondok miatt több hónapot kihagyó Ronaldo ismét játszott klubcsapatában, a Corinthiansban.
okt. 18
10:51
Manchester United: Giggs megsérült, nem lehet tudni, hogy mennyit hagy ki (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere az MU Tv-nek adott nyilatkozatában elismerte, hogy Ryan Giggs ismét megsérült, az azonban még nem ismert, hogy mennyit kell kihagynia a walesi középpályásnak.
okt. 18
10:53
FIFA: csökkenhet a vb-helyszínről döntők létszáma a korrupciós vádak miatt (She)
Áll egy „teljes és alapos” vizsgálat elé Reynald Temarii, egyike annak a két FIFA-elöljárónak, akiket a brit Sunday Times vesztegetési kísérlet főszereplőjeként nevezett meg vasárnapi leleplező cikkében a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezőjének kijelölésével összefüggésben. A nemzetközi sportági szövetség (FIFA) tahiti alelnöke, egyben az óceániai szövetség (OFC) elnöke ezt hétfőn…
okt. 18
10:54
FIFA: korrupcióval gyanúsított vb-döntnökök (Metropol)
Áll egy "teljes és alapos" vizsgálat elé Reynald Temarii, egyike annak a két FIFA-elöljárónak, akit a Sunday Times című brit lap vesztegetési kísérlet főszereplőjeként nevezett meg vasárnapi leleplező cikkében a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezőjének kijelölésével összefüggésben.
okt. 18
10:55
Sampdoria: Tudtam, hogy fordítunk a Fiorentina ellen - Koman (She)
A Sampdoria a második félidőben szerzett két góllal 2–1-re legyőzte a Fiorentinát, és a szünetben beálló Koman Vladimir az olasz beszámolók szerint új lendületet a hazaiaknak. A magyar válogatott középpályás elmondta, tudta, hogy megnyerik a meccset.
okt. 18
11:09
Videó: hiába a pazar ollózás, a Lille kikapott a Lyon vendégeként (She)
A francia labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának záró mérkőzésén az Olympique Lyon a Stade de Gerland-ban 3–1-re megverte a Lille-t. A hazaiak Lisandro López és Yoann Gourcuff góljaival 2–0-ra vezettek, amikor a Lille szenegáli támadója, Moussa Sow lesről ugyan, de gyönyörű mozdulattal ollózott Hugo Lloris kapujába. A végeredményt Lisandro López állította be tizenegyesből.
okt. 18
11:27
Nagyobb állami támogatást kér a Hungaroring Zrt. (Infostart)
A jelenleginél nagyobb mértékű állami támogatást kérne a nemzeti fejlesztési minisztertől a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.
okt. 18
11:48
Del Piero klubcsúcsot állított be (Metropol)
Klubcsúcsot állított be vasárnap a Lecce ellen 4-0-ra megnyert bajnokin Alessandro Del Piero, a Juventus futballsztárja.
okt. 18
12:03
Videó: verekedő szurkolók és érvénytelen Ronaldo-gólok (She)
Bár 0–0 lett a Guarani–Corinthians mérkőzés a brazil labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában, izgalmak a pályán és a nézőtéren egyaránt voltak. A meccs 2–0-s vendéggyőzelemmel is végződhetett volna, de a Corinthians kétszeres aranylabdásának, Ronaldónak mindkét gólját érvénytelenítette a játékvezető kezezés, majd les címén. A meccs közben a lelátón kisebb tömegverekedés tört ki, amikor az egyik…
okt. 18
12:05
Öttusa: tesztverseny lézeres lövészettel Tatán (She)
Összesen 32 fővel szeretnék lebonyolítani pénteken az öttusázók tatai tesztversenyét, amelyen a résztvevők a tervek szerint lézerrel lőnek majd.
okt. 18
12:06
Egy jó Torresre lenne szüksége a Liverpoolnak (Metropol)
A Liverpool élére a múlt pénteken új tulajdonosok érkeztek, a friss váltás azonban nem jelenti azt, hogy egy csapásra megszűnnek a bajok: a labdarúgócsapat szenvedésének egyik alapvető oka, hogy edzője szerint az egyébként gólerős támadó, Fernando Torres önbizalomhiányban szenved.
okt. 18
12:21
FTC: Olyan meccset tudtunk nyerni, amelyen nem játszottunk jól - Rósa (She)
A Kaposvár ellen győztes gólt szerzett a Ferencvárosban szereplő Rósa Dénes a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A játékos csapata hivatalos honlapjának elmondta, örül, hogy olyan mérkőzést sikerült megnyerniük, amelyen nem játszottak igazán jól.
okt. 18
12:23
Anglia: az Everton-legenda szerint ez a legrosszabb Liverpool, amelyet valaha látott (She)
Graeme Sharp, az Everton legendája – a támadó 322 bajnokit játszott a „kékek” színeiben, 111 gólt lőtt, bajnok, KEK- és FA-kupa-győztes – szerint a mostani a legrosszabb Liverpool, amelyet valaha látott.
okt. 18
12:25
Manchester United: ma kiderülhet, mi lesz Wayne Rooney sorsa (She)
Egybehangzó brit lapértesülések szerint erősen kétséges Wayne Rooney jövője a Manchester Unitednél, mivel az angol válogatott támadó egyelőre vonakodik aláírni új, meghosszabbított szerződését a klubbal.
okt. 18
12:27
MTK: Vukmir nehéz hét után vállalt szerepet a DVSC elleni pontszerzésben (She)
A labdarúgó NB I 10 fordulójában az MTK hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Debrecennel. Dragan Vukmir édesapja elvesztése után is vállalta a játékot, és véleménye szerint nagy fegyvertény a pontszerzés.
okt. 18
12:39
MTK: Vukmir nehéz hét után vállalt szerepet a DVSC elleni döntetlenben (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában az MTK hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Debrecennel. Dragan Vukmir édesapja elvesztése után is vállalta a játékot, és véleménye szerint nagy fegyvertény a pontszerzés.
okt. 18
12:41
Görögország: három hónap alatt két edzőt „fogyasztott el” a PAOK (She)
A szaloniki PAOK labdarúgócsapatának vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott a Panathinaikosz elleni vereség (0–1) után a vezetőedzővel, Pavlosz Dermicakisszal.
okt. 18
13:15
Rooney már télen távozhat Manchesterből (Infostart)
Wayne Rooney nem hosszabbítja meg szerződését a Manchester Unitednél, így klubja akár már télen eladhatja.
okt. 18
13:15
Videó: nem kímélte pókot a bombagólt szerző angol játékos (She)
Ollie Barnes számára valószínűleg örökre emlékezetes marad a vasárnap, ugyanis a Gloucester City védője hatalmas gólt lőtt a Harrogate Town kapujába az angol konferencia-liga északi csoportjának mérkőzésén (3–2). Barnes a kapuval szemben, egy közel 26 méteres szabadrúgást tekert remek mozdulattal a bal felső sarokba.
okt. 18
13:33
Videó: nem kímélte a pókot a bombagólt szerző angol játékos (She)
Ollie Barnes számára valószínűleg örökre emlékezetes marad a szombat, ugyanis a Gloucester City védője hatalmas gólt lőtt a Harrogate Town kapujába az angol konferencialiga északi csoportjának mérkőzésén (3–2). Barnes a kapuval szemben, csaknem 26 méteres szabadrúgásból tekert remek mozdulattal a bal felső sarokba.
okt. 18
13:35
Anglia: Ancelotti szívesen lenne az angol válogatott kapitánya (She)
Carlo Ancelotti a jövőben szívesen lenne az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 18
13:51
Női kosárlabda: már nem Szittya Imre a német válogatott kapitánya (She)
Lemondott posztjáról Szittya Imre, a német női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 18
13:53
Videó: Pepe összebalhézott a Málaga támadójával a szünetben (She)
Kisebb nézeteltérés történt a Málaga–Real Madrid spanyol labdarúgó-bajnoki szünetében. A hazaiak csatára, Alberto Luque nem tűrte, hogy a fővárosiak védője, Pepe utasítgatta a hazaiak kispadját, hogy nézzenek az eredményjelzőre – akkor 2–0-ra vezetett a Real –, ezért meghúzta a portugál fülét.
okt. 18
14:09
Euro 2012: az olaszok nem akarják újrajátszani a szerbek elleni meccset (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség közzétette hivatalos álláspontját, mely szerint nem kívánják újrajátszani a Szerbia elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt.
okt. 18
14:27
Newcastle: Kádár csapattársa megtámadta volt barátnőjét (She)
A BBC beszámolója szerint Andy Carrollt, a Newcastle 21 éves támadóját azzal vádolják, hogy megtámadta korábbi barátnőjét vasárnap hajnalban.
okt. 18
14:29
Atlétika: nyolcvankét éves korában elhunyt a modern súlylökés úttörője (She)
Nyolcvankét éves korában elhunyt James Fuchs, a súlylökés mai technikájának megalapozója, korábbi világcsúcstartó.
okt. 18
14:31
NB II: edzőváltás Cegléden, Simon Antal helyett Ványi Zsolt irányít (She)
A Nemzeti Sport információi szerint az NB II-ben szereplő Restart-Ceglédi VSE labdarúgócsapatának vezetősége váltásra határozta el magát: Simon Antal helyett megbízottként az eddig az utánpótláscsapatoknál dolgozó Ványi Zsolt irányít a jövőben.
okt. 18
14:45
Inter: Sneijder hosszabbít a Tottenham elleni meccs után - sajtóhír (She)
Olaszországi sajtóhírek szerint Wesley Sneijder a Tottenham elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés után nem sokkal meghosszabbítja szerződését az olasz bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Internél.

Keresés