2010. október 2. szombat

okt. 2
0:06
Férfi röplabda-vb: nagy csatában amerikai siker Kamerun ellen (She)
Az Egyesült Államok válogatottjának a Csehországtól elszenvedett vereség után mindenképpen meg kellett vernie Kamerunt, hogy maradjon esélye továbbjutni a férfi röplabda-világbajnokság 2. csoportköréből, és nagy csatában 3:2-re végül le is győzte az afrikai csapatot.
okt. 2
6:06
Dán-magyar újratöltve! (Behaviour)
Hogy milyen messze van Szeged-Minszktől? Tizenkét órányira. A Tisza-partiak legalábbis ennyit bumliztak a férfi kézilabda BL következő fordulójáért Fehéroroszországba. A Veszprémnek csak annyiban könnyebb a dolga, hogy az ellenfél házhoz jön. Decemberben megismétlik a sydneyi olimpia Dánia-Magyarország női kézilabda döntőjét!
okt. 2
7:00
Dopping Contador szervezetében (Behaviour)
Vége mindennek? Noha az elmúlt években mintha egyre kevesebb bringás bukott volna meg a doppingellenőrzéseken, tegnap a sportág első számú alakja került gyanúba: a háromszoros Tour de France győztes Alberto Contador szervezetében teljesítményfokozó nyomaira bukkantak.
okt. 2
7:02
Hol a gyógyszer? (Behaviour)
Levelező szakkört indított az Újpest és a Ferencváros. A zöld-fehérek ráadásul olyan levelet írtak lapunknak, amely így zárul: "tájékoztatom, hogy nem járulok hozzá a jelen levél bármilyen úton történő nyilvánosságra hozásához. Kérem fentiek tudomásulvételét." Eredetileg ők is, miként a lila-fehérek, helyreigazítást kértek (volna).
okt. 2
7:18
Észak-Írország: csődbe ment a korábbi klasszis, akit az FTC is figyelt (She)
Csődbe ment Keith Gillespie, a Manchester United és a Newcastle United egykori játékosa, 86-szoros északír válogatott szélső.
okt. 2
7:18
Mats Wilander: "Nadal a kedvencem" (Behaviour)
Alig egy hónap múlva a magyar közönség is meggyőződhet arról, hogy a korábbi hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander tudása semmit sem kopott. A hallgatag svéd, aki valamennyi borításon nyert nagy tornát, ugyanis az egyik sztárvendége lesz az október 30-án, a Papp László Sportarénában rendezendő harmadik Tennis Classic gálának.
okt. 2
7:36
MotoGP: Pedrosát műteni kell, 125 kcm-ben Márquez a leggyorsabb (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának időmérő edzésén a nyolcadliteresek között a Derbivel versenyző spanyol Marc Márquez volt a leggyorsabb. A királykategóriával kapcsolatos hír, hogy a tegnap súlyos sérülést szenvedő Dani Pedrosát műteni kell.
okt. 2
7:38
Brazília: Romário a szocialisták, Bebeto a munkáspárt színeiben politizál (She)
Az 1994-ben világbajnok brazil labdarúgó-válogatott csatárpárosa, Romário és Bebeto a politikai pályafutását egyengeti, és vasárnap mindketten elindulnak az országos választásokon.
okt. 2
8:30
MotoGP: Dovizioso először pole-ban, Lorenzo csak negyedik (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának időmérő edzésén a királykategóriában a Hondával versenyző olasz Andrea Dovizioso volt a leggyorsabb, így életében először a pole pozícióból rajtolhat ebben a kategóriában.
okt. 2
8:32
Tenisz: Wozniacki Gyementyjeva legyőzésével tornagyőztes Tokióban (She)
A tokiói WTA-torna döntőjében az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki három szettben legyőzte az orosz Jelena Gyementyjevát, és ezzel karnyújtásnyira került attól, hogy pályafutása során először átvegye a vezetést a női teniszezők világranglistáján.
okt. 2
9:24
Moto2: Julián Simón a leggyorsabb, Talmácsi Gábor csak a 28. (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának időmérő edzésén Moto2-ben  a spanyol Julián Simón volt a leggyorsabb. A második helyen a brit Scott Redding, a harmadikon a japán Takahasi Juki végzett.
okt. 2
9:42
Labdarúgás: Zalaegerszegen az Újpest, Parmában a Milan - a program (She)
Szombaton a labdarúgó Bundesliga éllovasa, a Mainz a Hoffenheim ellen folytathatja remek sorozatát, Angliában a Manchester United egy sunderlandi sikerrel pontszámban befoghatja a vasárnap pályára lépő Chelsea-t, míg a Milan Parmában szerezheti meg az első idegenbeli győzelmét. A magyar NB I-ben öt, a spanyol élvonalban három találkozóra kerül ma sor.
okt. 2
10:00
Romário és Bebeto is indul a brazil választásokon (Metropol)
Az 1994-ben világbajnok brazil labdarúgó-válogatott csatárpárosa, Romário és Bebeto politikai pályafutását egyengeti, s vasárnap mindketten elindulnak az országos választásokon.
okt. 2
10:18
Férfi kosárlabda: bahamai próbajátékos érkezett a Körmendhez (She)
Próbajátékra érkezett a férfi élvonalbeli MJUS-Fortress Körmendhez a bahamai Bennet Davis személyében.
okt. 2
10:36
Öttusa: már nem Kálnoki Kis Attila a szövetség főtitkára (She)
A Magyar Öttusaszövetség elnöksége úgy döntött, október 1-jei hatállyal megválik Kálnoki Kis Attila főtitkártól.
okt. 2
10:36
Talmácsi csak a 28. helyről indulhat Japánban (Metropol)
A legutóbbi, Aragón Nagydíjon harmadik helyen végzett Talmácsi Gábor csupán a 28. helyről rajtolhat vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján, a Moto2-es géposztályban.
okt. 2
10:38
Kerékpáros-vb: olasz aranyérem a nők mezőnyversenyében (She)
Az olasz Giorgia Bronzini nyerte meg a nők szombati mezőnyversenyét az ausztráliai országúti kerékpáros-világbajnokságon.
okt. 2
11:12
Videó: nézze meg, hogyan nyert a Pápa vendégeként a Videoton! (She)
A labdarúgó NB I 9. fordulójának egyik péntek esti mérkőzésén a listavezető Videoton 2–1-re nyert Pápán. A vendégek Elek Ákos remek fejesével szereztek vezetést, majd még a szünet előtt André Alves is betalált egy kontratámadás végén. A hazaiak a második félidő elején Heffler Norbert révén szépítettek, de újabb gól már nem esett.
okt. 2
11:30
Kerékpár: újabb spanyol kerékpáros doppingesete, az UCI szerint baj van (She)
Három napon belül a negyedik spanyol kerékpárosról derült ki, hogy fennakadt egy doppingvizsgálaton.
okt. 2
11:30
Újabb spanyol kerékpáros doppingesete (Metropol)
Három napon belül a negyedik spanyol kerékpárosról derült ki, hogy fennakadt egy doppingvizsgálaton.
okt. 2
11:32
Ferencváros: nincs nagy baj Rósa térdével, két hét múlva játszhat (She)
A labdarúgó NB I péntek esti örökrangadóján – FTC–MTK (3–0) – 15 perc után le kellett cserélni a hazaiak középpályását, Rósa Dénest, akinek egy összecsapás után felnyílt a bőr a térdén. A sérülése azonban nem olyan súlyos, mint amilyennek elsőre látszott.
okt. 2
11:34
Tenisz: Mihail Juzsnij jutott elsőként döntőbe Malajziában (She)
A Malajziában zajló, 850 ezer dollár összdíjazású ATP-tornán elsőként Mihail Juzsnij jutott döntőbe. A negyedik helyen kiemelt orosz teniszező honfitársát, Igor Andrejevet győzte le 3:6, 6:0, 6:2-re.
okt. 2
11:36
Tenisz: Arn Gréta nem jutott főtáblára Pekingben (She)
Arn Gréta a pekingi WTA-torna selejtezőjének második fordulójában 6:4, 6:2-es vereséget szenvedett az orosz Vera Dusevinától, így nem jutott fel a főtáblára.
okt. 2
11:48
Nagy a baj: a szövetség elnöke a kormány közbelépését kérte (Infostart)
Három napon belül a negyedik spanyol kerékpárosról derült ki, hogy fennakadt egy doppingvizsgálaton. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség jelezte, a spanyol kormánynak komolyan foglalkoznia kell a kerékpárosaik eseteivel, mert súlyos problémáról van szó.
okt. 2
12:06
Golf, Ryder-kupa: az első siker Európáé, de az amik visszacsaptak (She)
Az első négy befejezett páros mérkőzés után a címvédő Egyesült Államok 2.5–1.5-re vezet az európai válogatott ellen a walesi Newportban zajló férfigolf-csapatversenyen, a 38. Ryder-kupán.
okt. 2
12:24
Új szerek kerülhetnek a doppinglistára (Infostart)
A doppingolás és a doppingellenőrzés is rendkívül sokat fejlődött a pekingi olimpia óta eltelt két évben - mondta az InfoRádónak a Magyar Antidopping Csoport vezetője. Tiszeker Ágnes arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Dopping Ügynökség kutatói igyekeznek a doppingszerek készítőinek fejével gondolkodni.
okt. 2
12:24
Jégkorong: Szuper Levente a CHL-be szerződött - hivatalos (She)
Amiről pénteken már beszámoltunk, immár hivatalos: Szuper Levente a tengerentúlra, a Central Hockey League-be, az Arizona Sundogs csapatához szerződött. A CHL-t a topligák – vagyis az NHL és az AHL – alá sorolják a szakemberek.
okt. 2
12:42
Tenisz: Jelena Jankovics szoros csatában jutott tovább Pekingben (She)
A harmadik helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics két szoros játszmában, 7:5, 7:5-re győzte le Klára Zakopalovát a pekingi női tenisztorna első fordulójában.
okt. 2
12:44
Videó: Le Banner nem értett egyet a döntéssel, lelépett a ringből (She)
Öt mérkőzéssel kezdetét vette ma a K–1 világdöntő (World GP Final) tizenhatos fináléja, amelynek nyolc győztese bejut a decemberi nagydöntőbe. A rutinos holland Peter Aerts két kíméletlen jobbhorogja is kellett, hogy megverje a brazil Ewerton Teixeirát, míg a francia Jérome Le Banner nem értett egyet japán ellenfele, Kjotaro győzelmével, ezért dühösen lelépett a szorítóból. A másik „nagy nevet”,…
okt. 2
13:00
Női kézilabda: új névadó szponzor a Ferencvárosnál (She)
Október másodikától hivatalosan is FTC-Jógazdabank néven versenyez a Ferencváros felnőtt női kézilabdacsapata a magyar  bajnokságban – áll az együttes közleményében.
okt. 2
13:18
FTC: az Orangeways az átlátható gazdálkodást támogatja, a labdarúgókat nem (She)
Tegnap a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetősége bejelentette, hogy az együttes egyik szponzora, az Orangeways a jövőben már nem támogatja a csapatot. Kovács Miklós, az egyesület elnöke, aki egyben az utaztatással foglalkozó cég ügyvezetője is, ma közleményben reagált a történtekre.
okt. 2
13:20
Labdarúgó NB I: Szolnok-Siófok élőben az NSO-n (She)
Elkezdődött a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának első szombati mérkőzése, a Szolnok–Siófok találkozó. A meccset ön is figyelemmel követheti élő, szöveges tudósításunkból!
okt. 2
13:36
MotoGP: Lorenzo két évvel hosszabbított a Yamahával (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP-kategóriájának idei vb-címétől karnyújtásnyira álló Jorge Lorenzo a 2012-es idény végéig meghosszabbította szerződését a Yamaha gyári csapatával.
okt. 2
13:38
Tenisz: Nadal kikapott honfitársától, López-Nieminen döntő Bangkokban (She)
Nagy meglepetésre a világelső spanyol Rafael Nadal kikapott honfitársától, Guillermo García-Lópeztől az 551 ezer dollár összedíjazású bangkoki férfi tenisztorna szombati elődöntőjében.
okt. 2
13:54
Tenisz: Golubjov lesz Juzsnij ellenfele a malajziai döntőben (She)
Andrej Golubjov lesz Mihail Juzsnij ellenfele a malajziai ATP-torna döntőjében. A nyolcadik helyen kiemelt kazah teniszező az ötödik helyen rangsorolt spanyol David Ferrert győzte le 7:6, 7:6-ra.
okt. 2
13:56
Rali vb: Turán feladta, Räikkönen „nullával" csúszott a sárba (She)
Turán Frigyes után Kimi Räikkönen is nagyot hibázott a Francia ralin, ám a magyar versenyzővel ellentétben autója nagyobb sérülés nélkül megúszta kicsúszását, így folytatni tudta a versenyt.
okt. 2
14:12
K-1: Schilt megosztott pontozással győzött, Overeem gyors sikere (She)
Ma rendezték a K–1 világdöntő (World GP Final) tizenhatos fináléját Szöulban, a nyolc párharc győztese bejutott a decemberi nagydöntőbe.
okt. 2
14:30
Torna: háromfajta születési dátummal bukott le egy észak-koreai sportoló (She)
Egy észak-koreai tornász, Hong Szu Jong három világversenyre három különböző születési dátummal regisztrált, emiatt a Nemzetközi Tornaszövetség írásban és szóban is magyarázatot követel tőle.
okt. 2
14:32
Championship: Eriksson a sereghajtónál térhet vissza Angliába (She)
Elképzelhető, hogy a másodosztályú Leicester City menedzsereként tér vissza az angol labdarúgásba Sven-Göran Eriksson, a szigetországi válogatott egykori szövetségi kapitánya.
okt. 2
14:48
Videó: Maradona félmillió dollárt „lőtt össze” a beteg gyerekeknek (She)
Moszkva legnagyobb áruházának a tetején, egy jótékonysági rendezvényen vett részt Diego Maradona. A korábbi argentin szövetségi kapitánynak egy tíz nagy összeget rejtő falon elhelyezett körök bármelyikébe kellett betalálnia és három próbálkozásból összesen 500 ezer dollárt szerzett, amelyet a daganatos gyermekek megsegítésére ajánlott fel. Maradona egyébként elmondta, hogy nagyon komolyan vette…
okt. 2
14:50
Sífutás: a CAS elutasította az olimpiai bajnok fellebbezését (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította az olimpiai bajnok orosz sífutó, Julija Csepalova fellebbezését, és nem változtatott a sportoló két évre szóló eltiltásán.
okt. 2
14:52
Női kosárlabda: a vállműtéten áteső Horti decemberben utazik Gdyniába (She)
Horti Dóra a válogatott utolsó, Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, Miskolcon szenvedett súlyos vállsérülést, amelyet csak műtéttel lehetett helyrehozni. A sérülés különösen azért fájt nagyon a 23 éves kosárlabdázó hölgynek, mert életében először külföldre szerződött, az Euroliga 2002-es és 2004-es finalistájához, a Lotos Gdynia csapatához.
okt. 2
14:54
Oroszország: Gaál Miklóssal a soraiban kapott ki az Amkar (She)
Gaál Miklós végigjátszotta az orosz élvonal 23. fordulójának nyitó mérkőzését, az Amkar Perm–Dinamo Moszkva összecsapást, amelyen csapatával 1–0-s vereséget szenvedett a fővárosi klubtól.
okt. 2
15:06
Labdarúgó NB I: a Siófok 4-0-ra legyőzte a Szolnokot idegenben (She)
A Siófok 4–0-ra győzött a Szolnok vendégeként a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén. A Balaton-partiak már a meccs 8. percére kétgólos előnyre tettek szert, és végig irányították a találkozót, így ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.
okt. 2
15:08
NB I: Zalaegerszeg-Újpest mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a Zalaegerszeg–Újpest mérkőzés a labdarúgó NB I 9. fordulójában. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
okt. 2
15:24
Skócia: ismét Steven Naismith volt a Rangers hőse (She)
A Rangers hátrányból fordítva győzött a Hearts otthonában, így megtartotta százszázalékos mutatóját a skót labdarúgó Premier League-ben.
okt. 2
15:42
Videó: megsorozta, majd kiütötte ellenfelét a román K-1-es (She)
A szöuli K–1 világdöntő (World GP Final) tizenhatos fináléjában a román Daniel Ghita legyőzte a suriname-i Errol Zimmermant. A második menet elején Ghita védhetetlenül sorozta meg színes bőrű ellenfelét, aki a földre zuhant, és csak kisebb ápolás után tért magához.
okt. 2
15:44
Manchester City: Adebayor szívesen látná magát Juventus-mezben (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Manchester City támadója, Emmanuel Adebayor nyitott rá, hogy kipróbálja magát a Juventus csapatában.
okt. 2
16:00
Labdarúgó NB I: a Siófok simán nyerte az újoncrangadót (Infostart)
A vendég Siófok magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a szintén újonc Szolnok otthonában a labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati játéknapján.
okt. 2
16:00
Sportlövészet: Sidi Péter Európa-kupa-győztes Plzenben (She)
Sidi Péter magabiztosan versenyezve megnyerte a plzeni Európa-kupa sportlövő-viadalon a nagyöbű sportpuskások 300 méteres 3x40-es összetett versenyszámát.

Keresés