2010. december 1. szerda

dec. 1
0:00
Real Madrid: az el clásicón kiállított Sergio Ramos csak egy meccset kapott (She)
Egy mérkőzéses eltiltással megúszta az el clásicón kiállított Sergio Ramos. A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid hátvédjének így a Valencia elleni bajnokit kell csak a lelátóról figyelnie. José Mourinhónak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a védelem összeállításakor, hiszen sárga lapok miatt Ricardo Carvalho és Pepe is hiányozni fog.
dec. 1
6:45
Görbiczet megműtötték, nem utazhat az Eb-re (Behaviour)
Tavaly egy térdműtét miatt ugrott neki a BL-döntő és a világbajnokság, idén pedig egy ujjműtét okán marad le a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságról: Görbicz Anitáról nehezen állítható, hogy a szerencse kegyeltje volna.
dec. 1
6:47
Dzsudzsák marad Eindhovenben? (Behaviour)
A bombaformában lévő Dzsudzsák Balázsra - az idei bajnoki és kupaszezonban 22 mérkőzésen 13 gólt és 18 gólpasszt hozott össze - egyre több európai élklub figyel fel.
dec. 1
6:49
Fagy, szél, hó és tisztes helytállás (Behaviour)
Szívesen lemondanának a debreceni hívek egy újabb 0-5-ről a Metaliszt Harkiv ellen ma este 19 órakor kezdődő idegenbeli Európa Liga-csoportmérkőzésen. Az erőviszonyok ismeretében sokkal több nem várható ettől a kilencven perctől annál, hogy a magyar bajnok ne kapjon ki úgy öt góllal, mint tette a budapesti mérkőzésen.
dec. 1
6:51
Joó Abigél: már több, mint ígéret (Behaviour)
Újabb nagy elismerés érte a magyar judót, ugyanis az Európai Szövetség a 2010-es esztendő legígéretesebb női versenyzőjének választotta Joó Abigélt a hagyományos év végi szavazásán.
dec. 1
6:54
Olaszország: Három éven belül visszavonulok - Ibrahimovic (She)
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd légiósa kijelentette: hiába hívnák, nem menne Madridba futballozni.
dec. 1
7:12
NFL: Drew Brees az év sportembere a Sports Illustratednél (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) idei döntőjében, azaz a Super Bowlon győztes New Orleans Saints irányítóját, Drew Breest választotta az év sportemberének a Sports Illustrated című lap.
dec. 1
7:30
NHL: a Detroit két góllal nyert a San Jose Sharks ellen (She)
Kétgólos, 5–3-as győzelmet aratott a Detroit Red Wings a San Jose Sharks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján.
dec. 1
9:54
Női kézilabda Eb: keretet hirdettek a dánok, még egy hely kiadó (She)
Kihirdette keretét a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságra Jan Pytlick, a dán válogatott szövetségi kapitánya. Pytlick egyelőre tizenöt játékost nevezett meg biztosra, a fennmaradó egy helyért négyen versengenek.
dec. 1
9:56
A Nemzet Sportolója: az Aranycsapat élő legendáit jelöli a Jobbik (She)
A Jobbik Grosics Gyulát és Buzánszky Jenőt jelöli a Nemzet Sportolója címre. A jelölést a hatályos kormányrendelet szabályainak megfelelően Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Sport és Turizmus Bizottság tagja, mint magánszemély nyújtja be Czene Attila sportért felelős államtitkárnak.
dec. 1
9:58
DVSC: projektcég alapításával, állami forrásból épül a debreceni stadion (She)
A kormány elrendelte, hogy a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának megvalósítása projektcég alapítása útján történjen meg úgy, hogy arra az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogosult, a megyei jogú város a cég alapításához szükséges nem pénzbeli hozzájárulást biztosítja.
dec. 1
10:03
A Kalapácsosok kiütötték a MU-t (Metropol)
A Premier League utolsó helyén álló West Ham United 4-0-ra legyőzte a címvédő Manchester Unitedet az angol Ligakupa keddi negyeddöntőjében.
dec. 1
10:48
Zenit: Huszti bekerült az utolsó forduló legrosszabb csapatába (She)
Bár Huszti Szabolcs az orosz bajnok Zenit utolsó előtti bajnokiján jól játszott, és gólt is szerzett, az orosz soccer.ru labdarúgással foglalkozó internetes oldal szerint a 30. fordulóban már korántsem ment neki ilyen jól, ezért beválasztották a záró kör legrosszabb csapatába.
dec. 1
10:50
ZTE: szakad a hó, alkalmatlan a pálya, májusra halasztanának (She)
A ZTE FC labdarúgócsapata és a Haladás közösen a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságához fordult, kérve, hogy halasszák el a két együttes hétvégi bajnokiját.
dec. 1
11:06
MTK: díjtalan a belépés a Honvéd elleni mérkőzésre (She)
Az MTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, a Bp. Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre (szombat, 16 óra, Hidegkuti-stadion) díjtalan a belépés – már ha az időjárás nem húzza keresztül a szervezők számításait.
dec. 1
11:24
1860 München: Király szerint néhány társa nem tud a klubért küzdeni (She)
Az 1860 München labdarúgócsapata 1–0-s vereséget szenvedett hétfőn a Greuther Fürth együttesétől, és Király Gábor, az „oroszlánok" rutinos magyar kapusa felemelte szavát néhány játékostársának hozzáállása miatt.
dec. 1
11:33
Eltiltották a világbajnok spanyol kerekest (Metropol)
A Spanyol Kerékpáros Szövetség doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta a világbajnok Igor Astarloát.
dec. 1
11:42
Vb 2018, 2022: Óceánia lemondott szavazati jogáról (She)
Az Óceániai Labdarúgó-szövetség (OFC) elfogadta, hogy nem szavazhat csütörtökön, a 2018-as és a 2022-es világbajnokságok helyszínéről döntő ülésen, a szervezet elnöke, az eltiltott Reynald Temarii ugyanis nem vonja vissza fellebbezését.
dec. 1
11:44
Baseball: tíz évre 33.7 milliárdot kap a Colorado Rockies baseballsztárja (She)
Tíz évre 157,75 millió dollárt (33,76 milliárd forint) kap Troy Tulowitzki, a Colorado Rockies baseballsztárja.
dec. 1
11:46
Napoli: a délolaszok a Rosenborg legjobbját szerződtetnék a télen (She)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Napoli labdarúgócsapata minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megszerezze a téli átigazolási időszakban a norvég bajnok Rosenborg legjobbját, a ghánai Anthony Annant.
dec. 1
11:51
Az Aranycsapat élő legendáit jelöli a Jobbik a Nemzet Sportolója címre (Behaviour)
A Jobbik Grosics Gyulát és Buzánszky Jenőt jelöli a Nemzet Sportolója címre. A jelölést a hatályos kormányrendelet szabályainak megfelelően Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Sport és Turizmus Bizottság tagja mint magánszemély nyújtja be Czene Attila sportért felelős államtitkárnak.
dec. 1
12:09
Holyfield márciusban Dániában bokszol (Metropol)
Tavasszal Dániában lép ismét szorítóba Evander Holyfield, világbajnok profi nehézsúlyú ökölvívó. A 48 éves amerikai sztár március 5-én a hazai közönségkedvenc Brian Nielsennel csap össze, aki három esztendővel fiatalabb nála.
dec. 1
12:18
Botrányok és kiélezett verseny végén döntenek a foci-vb helyszínéről (Infostart)
Csütörtökön derül ki, hogy hol rendezik a 2018-as és a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot. Az első tornának biztosan Európa ad otthont, mivel Anglia, Oroszország, közösen Belgium és Hollandia, valamint Portugália és Spanyolország pályázik. A kandidálást botrányok árnyékolták be. Összeállításunk első részében a 2018-as jelölteket mutatjuk be.
dec. 1
12:18
Női kézilabda: Triffa Ágnes lett az utolsó keretszűkítés áldozata (She)
Triffa Ágnes már nem öltözött át a társakkal a mai edzésre a tatai edzőtáborban. A DVSC kapusa a szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter döntése értelmében nem utazhat a dán-norvég közö srendezésű kézilabda Európa-bajnokságra.
dec. 1
12:20
Profi ökölvívás: Holyfield márciusban Dániában bokszol (She)
Tavasszal Dániában lép ismét szorítóba Evander Holyfield, világbajnok profi nehézsúlyú ökölvívó.
dec. 1
12:22
Utánpótlás: félbeszakadt a hóesés miatt a Vasas-Vidi U19-es meccs (She)
A Videoton hivatalos honlapján tette közzé, hogy a klub U19-es csapatának Vasas elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzése az első félidő végén félbeszakadt a nagy hóesés miatt.
dec. 1
13:48
Real Madrid: C. Ronaldo megsérült Valdés büntetőgyanús vetődésénél (She)
Cristiano Ronaldo nem vett részt a Real Madrid mai edzésén, mivel a portugál játékos megsérült a hétfői el clásicón a Barcelona ellen, és elképzelhető, hogy lemarad a Valencia elleni, hétvégi bajnokiról.
dec. 1
15:18
Szoros meccsben bízik a Loki trénere (Infostart)
Szerda este ötödik Európa Liga-mérkőzését játssza a magyar bajnok Debrecen labdarúgócsapata, az ukrán Metaliszt Harkiv otthonában. Herczeg András klubmenedzser az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a vártnál jobb időjárás fogadta a csapatot. Hozzátette: szoros meccset játszanának Ukrajnában.
dec. 1
15:54
Serie A: a szövetség elnöke bízik a játékossztrájk elkerülésében (She)
Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke bízik abban, hogy elmarad az élvonalban szereplő játékosok jövő hétvégére meghirdetett sztrájkja.
dec. 1
15:56
Formula-1: a Williams-istálló bejelentette Maldonado érkezését (She)
A Formula–1-es Williams-istálló bejelentette, hogy 2011-ben a venezuelai Pastor Maldonado lesz Rubens Barrichello csapattársa.
dec. 1
16:12
Utánpótlás: egri konferencia a sportiskolák szerepéről (She)
A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ), valamint az Egri Városi Sportiskola (EVSI) Egerben sportprogramot és regionális konferenciát szervez december 3-4-én. Az egri Villa Citadellában szerdán megtartott sajtótájékoztatón Fuhrmann Géza, a SIOSZ elnöke és Kovács Géza, az EVSI igazgatója ismertette a részletes programot.
dec. 1
16:30
Talmácsi bajban - csapata visszalépett (Infostart)
Visszalépett gyorsaságimotoros-világbajnokságtól a Talmácsi Gábort novemberben szerződtető Jack & Jones istálló, így a magyar motorosnak új csapat után kell néznie.
dec. 1
16:30
Ligakupa: az Újpest 3-1-re nyert a Kaposvár ellen a Fáy utcában (She)
A labdarúgó Ligakupa D-csoportjának 5. fordulójában az Újpest 3–1-re nyert a Kaposvár ellen a Vasas műfüves edzőpályáján, a Fáy utcában, ezzel megelőzte ellenfelét a csoportban.
dec. 1
16:39
Venezuelai pilóta a Williamsnél (Metropol)
A brazil Rubens Barrichello mellett az idei GP2-es sorozat venezuelai győztese, Pastor Maldonado lesz a Williams Forma-1-es istálló másik pilótája a 2011-es szezonban.
dec. 1
16:48
Sergio Ramos megúszta - videó (Infostart)
A spanyol labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre tiltotta el az El Clásico utolsó perceiben brutálisan szabálytalankodó Sergio Ramost. A Real Madrid világbajnoka megúszta Lionel Messi brutális elgázolását: ugyanakkora büntetést kapott, mint az Ajax elleni "vicces" időhúzása miatt.
dec. 1
17:24
Formula-1: Mosley tehet róla, hogy gyengék az újoncok - Ecclestone (She)
Bernie Ecclestone, korábbi állításaival ellentétben, nem az újonc istállóknál dolgozó szakembereket okolja a Lotus, Hispania, Virgin trió idei gyenge szerepléséért, hanem a versenyzésükről döntő Max Mosley korábbi FIA-elnököt.
dec. 1
17:42
Horn lesz a Dakar 2011 egyetlen magyarja (Infostart)
Horn Albert lesz az egyetlen magyar résztvevője a 2011-es Dakar-ralinak, amelyet január 1. és 16. között ismét Argentínában és Chilében rendeznek meg.
dec. 1
17:42
Kolonics tiszteletére szólt a Himnusz (Blikk)
Budapest - Elkészült a síremlék Kolonics György (†36) sírjára
dec. 1
17:44
Lerobbant Talma új csapata (Blikk)
Budapest — Bajba került Talmácsi Gábor (29) új csapata a gyorsasági motoros világbajnokságon.
dec. 1
18:00
A ZTE és a Fradi is elhalasztaná a futballfordulót (Infostart)
A ZTE FC levélben fordult az NB I-es sportszervezetekhez, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához, és javasolja, hogy támogassák a hétvégére kiírt 17. forduló elhalasztását.
dec. 1
18:00
Real Madrid: a sérült Gonzalo Higuaín két hónapig nem játszhat (She)
Két hónapig nem számíthat Gonzalo Higuaín játékára a Real Madrid labdarúgócsapata.
dec. 1
18:02
Moto2: Talmácsi Gábort sokkolta a Jack&Jones-ist;álló visszalépése (She)
Talmácsi Gábor motorversenyzőt sokkolta a hír, miszerint főszponzora távozása miatt visszalépett a 2011-es idénytől csapata, a Jack&Jones-istálló.
dec. 1
18:09
Dakar 2011: egyetlen magyar résztvevő lesz (Metropol)
Horn Albert lesz az egyetlen magyar résztvevője a 2011-es Dakar-ralinak, amelyet január 1. és 16. között ismét Argentínában és Chilében rendeznek meg.
dec. 1
18:11
Talmácsi csapata visszalép a jövő évi vb-től (Metropol)
Visszalépett a jövő évi Moto2-es világbajnoki sorozattól a Talmácsi Gábort novemberben szerződtető Jack and Jones istálló. A magyar motorosnak így ismét új csapat után kell néznie, ha szerepelni akar a gyorsaságimotoros-vb 2011-es idény versenyein.
dec. 1
18:18
Európa-liga: 30 ezer jegy elővételben elfogyott a Loki vendégjátékára (She)
A hideg ellenére (mínusz 10 Celsius-fok is lehet) nem kell attól tartani, hogy kong majd a lelátó a ma 19 órakor kezdődő Metaliszt Harkiv–DVSC-TEVA Európa-liga-mérkőzésen, tegnap estig ugyanis harmincezer jegy fogyott el elővételben, és az ukránok szerint a mérkőzés előtt még további négyezer belépőt adhatnak el – adta hírül a dvsc.hu.
dec. 1
18:20
Európa-liga: Kabát a DVSC előretolt csatára - kezdőcsapatok (She)
Herczeg András klubmenedzser kihirdette kezdőcsapatát az esti, Metaliszt Harkiv elleni Európa-liga-találkozóra. A DVSC-TEVA egyetlen csatárral, Kabát Péterrel kezdi a mérkőzést.
dec. 1
18:22
Sílövészet: Zidek győzelmének örülhettek a hazaiak Östersundban (She)
A hölgyek 15 kilométeres egyéni indítású versenyével a svédországi Östesundban megkezdődött a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a hazai pályán versenyző Anna Carin Zidek szerezte meg a francia Marie Laure Brunet és honfitársnője, Helena Ekholm előtt.
dec. 1
18:24
Dakar 2011: Horn Albert lesz az egyetlen magyar induló a viadalon (She)
Horn Albert lesz az egyetlen magyar résztvevője a 2011-es Dakar-ralinak, amelyet január 1. és 16. között ismét Argentínában és Chilében rendeznek meg. A viadal hivatalos honlapján szerdán tették közzé az indulók névsorát, Horn a horvát Drazen Curic navigátora lesz a 13 szakaszból álló, több mint 9500 kilométeres viadalon, az autósok között.
dec. 1
18:26
Férfi vízilabda, Euroliga: az Eger másodszor veszített egy góllal (She)
A férfi vízilabda Euroliga csoportkörének 2. fordulójában a ZF-Eger hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a horvát Jug Dubrovniktól. Gerendás György együttese másodszor kapott ki egy góllal, a Dubrovnik második győzelmét aratta.
dec. 1
18:27
Döntés csütörtökön a hétvégi NB1-fordulóról (Metropol)
A ZTE FC levélben fordult az NB I-es sportszervezetekhez, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához, és javasolja, hogy támogassák a hétvégére kiírt 17. forduló elhalasztását. Hivatalos döntés csütörtökön várható.

Keresés