2010. december 1. szerda

dec. 1
8:51
Tésztamenü: 3 fogás, 1 alapanyag (NLC)
Csavartunk egy kicsit a megszokott fogásokon, így került a lúdgége egy olaszos jellegű zöldséglevesbe, a csőtészta egy rakottasba, míg a cérnametélt tortába.

2010. december 3. péntek

dec. 3
10:24
A krumplipüré-misztérium: a világ legnépszerűbb körete, ahogy még sosem kóstoltad (NLC)
Húsz éve már, hogy mendemondákat kezdtek suttogni egy különleges burgonyapüréről. A mendemonda nem ült el, a suttogás erősödött, és most már ide is elhallatszik.

2010. december 5. vasárnap

dec. 5
9:12
Begolyóztunk: 4 golyódesszert (NLC)
Már megint vasárnap van, és téged elkapott az édesség utáni vágy? Sütögetni persze nincs kedved... Sebaj, van megoldás! Dobj össze egy gyors golyódesszertet!

2010. december 6. hétfő

dec. 6
8:18
A 8 legszükségesebb sütőforma (NLC)
Tökéletes süteményekhez jó tepsikre és sütőformákra van szükség. Némelyik azért kell, mert valóban nélkülözhetetlen a konyhában, némelyik pedig azért, mert belehalunk, ha nem lehet a miénk.

2010. december 7. kedd

dec. 7
11:18
Melyik Magyarország kedvenc szaloncukra? (NLC)
Konzervatív zselés vagy modern marcipános? A NetPincér.hu ma induló szavazásán azt szeretné kideríteni, melyik íz a legkedveltebb, melyik az ország kedvenc szaloncukra?

2010. december 8. szerda

dec. 8
10:06
Bereznay Tamás: „Találjunk ki új ételeket magyar alapanyagokból” (NLC)
A Nők Lapja állandó rovatvezetője, a Kárpátia étterem séfje, a köztársasági elnök szakácsa és sikeres szakácskönyvek szerzője. Bereznay Tamás új könyvvel lepte meg a gasztronómiai csemegéket kedvelőket, melyben Németország ízeivel ismertet meg bennünket. Erről is beszélgettünk vele.

2010. december 9. csütörtök

dec. 9
11:36
Ünnepre készülődve: a sztárséf receptje (NLC)
Az adventi időszak az elmélyülés ideje volna, hogy lelkileg is felkészüljünk az ünnepre. Ám a mai világban, a munkahelyen és a gyereknevelés közben szűkös az idő az elmélyülésre, főként ha még az ajándékok beszerzése és a karácsonyi vacsorához való bevásárlás is a nyakunkba szakad.
dec. 9
20:00
2 illatos sütemény karácsonyra (NLC)
Bár a különböző nemzetek mást és máshogyan ünnepelnek karácsonykor, mindegyiküknek van egy kedvenc süteménye az alkalomra. Íme két gyorsan elkészíthető illatos sütemény, ami ajándéknak sem utolsó.

2010. december 13. hétfő

dec. 13
8:54
Ünnepi menü Segal Viktortól (NLC)
A csúcsgasztronómia egyik legelismertebb hazai képviselője két elegáns, ám mégis könnyedén elkészíthető receptet ajánl az ünnepekre.

2010. december 15. szerda

dec. 15
8:00
15 ötlet, amitől a sütemény még szebb lesz (NLC)
Egy közönséges piskótából is lenyűgöző ínyencséget varázsolhatsz, ha megfelelően dekorálod. Sütidíszítő tippek, fortélyok, rafinériák – kezdőknek és haladóknak.

2010. december 20. hétfő

dec. 20
7:48
Csokiban utaznak (NLC)
Egy közgazdász, egy újságíró és egy cukrász. A közös bennük az, hogy szeretik a lyukas csokoládét, a kerek csokoládét, a töltött csokoládét… és ma már hivatásszerűen is a mesés édességgel foglalkoznak.

2010. december 28. kedd

dec. 28
9:36
2 klasszikus tészta kicsit másképp (NLC)
Van néhány olyan klasszikusnak számító tésztafajta, ami hosszú évtizedek óta minden magyar háziasszony konyhájában rendszeresen felbukkan: de mi történik, ha kicsit felcseréljük a hozzávalókat?

Keresés