2010. december 1. szerda

dec. 1
5:15
A köztévében leplezték le Orbánt (168 Óra Online)
A nyolcvanas évek végén a valutaalap illetékes képviselője egy afrikai állam kormányfőjéhez érkezett. A tárgyalás nem indult zökkenőmentesen: sem az országvezér, sem a tolmács nem beszélt elég jól angolul. Mire a vendég – letéve a spanyolról, franciáról – viccből megjegyezte, akár magyarul is folytathatnák. Felcsillant az afrikai szeme: Magyarországon járt egyetemre. Így esett, hogy Kopits György…
dec. 1
5:15
Kapitányváltások futószalagon (Népszava)
December 1-től folytatódik a rendőri vezetők cseréje. Budapesten valószínűleg egyetlen, az előző kormány idejében hivatalban lévő kapitány sem maradhat posztján, de a megyei, sőt a kisvárosi rendőrségek legtöbbjét is érintheti a személyi változások hulláma.
dec. 1
5:15
A Tv2 is lecsapott a köztévétől távozó műsorvezetőre (ATV)
Több műfajban is kipróbálná magát.
dec. 1
5:17
Ma ismét bíróság elé áll Kulcsár (Népszava)
Ismét bíróság elé áll Kulcsár Attila, a Fővárosi Bíróság (FB) ugyanis ma kezdi újratárgyalni a többmilliárdos sikkasztásról szóló K&H brókerbotrányt. A másodfokon eljáró bíróság ugyanis korábban hatályon kívül helyezte az FB még 2008-ban meghozott első ítéletét, egyebek közt annak megalapozatlansága miatt.
dec. 1
5:33
Mendrey: nem félünk utcára menni (Népszava)
A költségvetés elfogadásáig tart a pedagógusok türelme. Addig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) bízik abban, hogy elképzeléseik valamilyen szinten megvalósulhatnak, a kormánypártok pedig - ha csak részben is - betartják korábbi ígéreteiket.
dec. 1
5:33
„Ingatlannal rendelkező hajléktalan vagyok” Az első per a MAL ellen (ATV)
Több, mint 19 millió forint kártérítést követel a vörösiszap-katasztrófa következtében házát elvesztő devecseri férfi a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt.-től (MAL). Az első tárgyalási napot kedden tartották az ügyben. A cég jogi képviselője szerint több elháríthatatlan természeti ok miatt következett be az októberi tragédia, a felperes szerint azonban vicces kétségbe vonni, hogy…
dec. 1
5:35
Választási kötetekkel ünnepelt a Napvilág Kiadó (Népszava)
A magyar választók ma még nem becsülik meg, milyen nagy dolog, hogy cédulákkal, erőszak nélkül le lehet váltani a politikusokat - fogalmazott Tölgyessy Péter a Politikatörténeti Intézetben, ahol könyvbemutatókkal egybekötve ünnepelték meg tegnap a Napvilág Kiadó fennállásának 15. évfordulóját.
dec. 1
5:42
"Szendvicsmaffia" miatt nyomoz a rendőrség a MÁV-nál (HVG)
Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, targoncával lopják ki az utasoktól ellopott szendvicseket - ezzel vádolja beosztottait Mészáros András, a MÁV Utasellátó vezetője - írja a blikk.hu.
dec. 1
6:18
Órákig tart majd az ónos eső - narancs riasztás az egész országra (Infostart)
Narancs riasztást adott ki az egész ország területére az Országos Meteorológia Szolgálat. Az előrejelzés szerint több órán át tartó ónos esőre lehet számítani, amely a fővárosban késő délután várható.
dec. 1
6:18
Biszku Béla ügye a Legfőbb Ügyészség elé került (HVG)
Kedden a Legfőbb Ügyészség elé került Biszku Béla ügye, írja a Magyar Nemzet az ügyészség tájékoztatására hivatkozva.
dec. 1
6:20
Selmeczi: Tudni kell, történt-e simlizés a pénztári vagyonnal (Infostart)
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság levelet küld a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, amelyben részletesen és közérthetően magyarázatot ad a legfontosabb kérdésekre - mondta a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja az InfoRádió Aréna című műsorában. Selmeczi Gabriella szerint meg lehet teremteni a nyugdíjalap költségvetésének egyensúlyát, ehhez be kell indítani a gazdaság motorját. Hozzátette: a…
dec. 1
6:36
Részlegesen feloldották az útzárat az M1-esen (Infostart)
Egy sávon megindulhatott a forgalom a főváros felé az M1-es autópálya Győrhöz közeli szakaszán, amelyet egy halálos baleset miatt zártak le szerda hajnalban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
dec. 1
6:45
Meghalt egy 14 éves fiú a Millenáris parkban (168 Óra Online)
Meghalt egy 14 év körüli fiú kedd este Budapesten a II. kerületi Millenáris parkban, halálát gázmérgezés okozta.
dec. 1
6:54
Halálos baleset miatt útzár van az M1-esen Győrnél (HVG)
Teljes szélességében lezárták az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalát Győr közelében szerda reggel egy halálos baleset miatt.
dec. 1
7:12
Meghalt egy 14 éves fiú a Millenáris parkban (HVG)
Meghalt egy 14 év körüli fiú kedd este Budapesten a II. kerületi Millenáris parkban, halálát gázmérgezés okozta.
dec. 1
7:21
Kiadós eső, havazás várható (168 Óra Online)
Ismét mediterrán ciklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását. Ma a melegfrontjához tartozó markáns csapadékzóna vonul át országos csapadék kíséretében.
dec. 1
7:30
Orbán vagy Gyurcsány? Az oroszok is eltévesztették (HVG)
Ismét összekeverték Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nevét, legalábbis, ami a képaláírást illeti. A hibát az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség vétette - írja a szerdai Blikk.
dec. 1
7:30
Üres címlappal tiltakozik a magyar Narancs és az ÉS az új médiatörvény ellen (MaHu)
Üres címlappal tiltakozik a média törvényjavaslat ellen az Élet és Irodalom (ÉS), valamint a Magyar Narancs - írja a Népszava.
dec. 1
7:32
Mikola OECD-nagykövet lesz Párizsban? (HVG)
Mikola István az index.hu értesülése szerint január 1-től Magyarország OECD-nagykövete lehet Párizsban.
dec. 1
7:32
Legfőbb Ügyészségen a Biszku-ügy (MaHu)
Felterjesztették kedden a Legfőbb Ügyészséghez Biszku Béla ügyét - mondta el Skoda Gabriella a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzetnek.
dec. 1
7:39
A csapadékzóna eddig elkerülte a Dél-Dunántúlt, de lehet még ónos eső (Népszava)
Minimális, alig néhány centiméternyi hó hullott az éjszaka folyamán Dél-Dunántúlon, ami nem okozott fennakadást a közlekedésben - tudta meg a Független Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyeletén. Somogy megyében nagyjából 2-4 centiméternyi friss hó hullott, Baranya és Tolna megyében viszont a fagyponthoz közeli hőmérséklet miatt csak foltokban maradt meg a hó.
dec. 1
7:39
Háztartási robotot fejleszt a nőkből a Tisztelt Ház + videó (ATV)
Tovább dagadt a nyugdíjvita, a szocialistákat megint börtönbe küldenék, a nőkön pedig rengeteget spórolnának.
dec. 1
7:48
A médiatörvényről vitáznak ma a Parlamentben (HVG)
Ma kezdi a kormánypárti képviselők által benyújtott médiatörvény-tervezet megtárgyalását az Országgyűlés.
dec. 1
7:48
Gyógyítás beutaló nélkül - lapszemle (Infostart)
A kórházaknak nem érdekük elriasztani a körzeten kívüli beteget - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet a Biszku-ügy állásáról számol be.
dec. 1
7:48
Üres címlappal tiltakozik a Magyar Narancs és az ÉS az új médiatörvény ellen (MaHu)
Üres címlappal tiltakozik a média törvényjavaslat ellen az Élet és Irodalom (ÉS), valamint a Magyar Narancs - írja a Népszava.
dec. 1
7:50
Arzénos az ivóvíz Kőröstetétlenen (HVG)
Meghaladja a szabványérték felső határát a Pest megyei Kőröstetétlen közműkútjában lévő ivóvíz arzéntartalma - írja a BAON.hu, a Petőfi Népe internetes hírportálja.
dec. 1
7:57
Elfogyott a türelem: tüntetnek a kormány ellen (168 Óra Online)
A szombati szakszervezeti demonstráció az első olyan jelentős érdekvédelmi megmozdulás, amely tükrözi, hogy elfogyott a türelem, a szakszervezetek szerint nem lehet tovább szó nélkül hagyni a kormány "eljárásjogilag és tartalmilag is vitatható, többször elfogadhatatlan intézkedését" - fejtette ki Borsik János, az Autonóm Szakszervezeti Szövetség elnöke.
dec. 1
7:57
Három kamion ütközött az M1-esen - egy ember meghalt (Népszava)
Egy ember meghalt abban a balesetben, amely szerda reggel negyed 7-kor történt az M1-es autópályán, szerdán hajnalban.
dec. 1
7:57
Pokoli versenybe ugrik fejest Magyarország (ATV)
Lengyel László szerint a kormány lecsatolta az utolsó páncélinget, és az Atyaúristennek ad megrendeléseket.
dec. 1
7:59
Az ügyészség elé került az Álomsziget (Népszava)
Az óbudai Álomsziget-projekt kapcsán, szerdán jelenti be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, hogy a privatizációs tranzakció miatt büntetőfeljelentést tett. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó politikus szerint a fővárosban ugyanazt a modellt alkalmazták, mint amit Sukorón, és az államot is óriási kár érte.
dec. 1
8:06
7,5 milliárd forint érkezik a BKV számlájára (HVG)
A kormány a BKV működésének zavartalan biztosítására 7,5 milliárd forintot csoportosít át, és 5 milliárd forintos hitelgaranciát vállal - írja a legfrissebb Magyar Közlöny.
dec. 1
8:06
Vírusszerűen terjed az online szerencsejáték (MaHu)
Egyre terjed az online szerencsejáték, de a magyar szabályozás nem követi a változásokat - nyilatkozták szakmai képviselők a Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdai számában.
dec. 1
8:08
Ónos eső eshet a Dél-Dunántúlon (HVG)
Nem okozott fennakadást a Dél-Dunántúl közlekedésben az esti havazás, de a régióban ónos esőre kell számítani.
dec. 1
8:10
Távol marad a szombati demonstrációtól a Munkástanácsok és a Liga (HVG)
Távol marad a szakszervezetek szombati demonstrációjától a Munkástanácsok és a Liga - nyilatkozta a Magyar Nemzet szerdai számában a két szakszervezet elnöke.
dec. 1
8:15
Húsz centi hó is leeshet szerdán (168 Óra Online)
A csapadékzóna fokozatosan terjeszkedik északkelet felé.
dec. 1
8:15
Halálos baleset, teljes útzár az M1-esen (ATV)
Egy férfi az egyik kamion alá került.
dec. 1
8:17
Családi titkairól vallott a magyar tévés (ATV)
A gyerekektől is "meg kellett védeniük" a kapcsolatukat.
dec. 1
8:24
Nem demonstrál szombaton a Munkástanácsok és a Liga (HVG)
Távol marad a szakszervezetek szombati demonstrációjától a Munkástanácsok és a Liga - nyilatkozta a Magyar Nemzet szerdai számában a két szakszervezet elnöke.
dec. 1
8:26
Üres címlappal tiltakozik a Narancs és az ÉS (HVG)
Üres címlappal tiltakozik a média törvényjavaslat ellen az Élet és Irodalom (ÉS), valamint a Magyar Narancs - írja a Népszava.
dec. 1
8:28
Budai Gyula feljelentést tett az Álomsziget-ügyben (HVG)
Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az ügyészségen a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekttel kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerint az ügyben Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter büntetőjogi felelősségét is vizsgálni kell.
dec. 1
8:33
Sokba kerülhet Orbánéknak a nyugdíjpénzek elvonása (168 Óra Online)
Pártok felett álló civil mozgalmat indított Dániel Péter. A kaszinótojásos akciójával ismertté vált ügyvéd a 168 Óra Online-nak elmondta: a mozgalom célja demokratákhoz méltó, kulturált módon felhívni a figyelmet az Orbán-kormány antidemokratikus és jogsértő túlkapásaira, illetve szolidaritást vállalni azok felé, akiknek alkotmányos jogai már eddig is sérültek a kormányzati intézkedések nyomán.…
dec. 1
8:33
Üres címlapok a média törvényjavaslat miatt (ATV)
„Sajtóbíróságról”, a sajtó kontrolltevékenységének kiiktatásáról beszélnek a főszerkesztők.
dec. 1
8:42
Na ilyen sem volt még- Szendvicsmafia működik a MÁV-nál? (MaHu)
Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, targoncával lopják ki nagy tételben az utasoktól ellopott szendvicseket - lényegé­ben ezzel vádolja beosztottait Mészáros András, a MÁV Utasellátó vezetője - írja a blikk.hu szerdán.
dec. 1
8:42
„Sufnituningolt” rendőrmotor okozhatta a mátrai halálos balesetet (HVG)
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda egy tavalyi rendőrmotoros baleset ügyében - írja a Népszabadság. A lap szerint a balesetet egy olyan szabálytalanul átalakított rendőrmotor okozta, melyből több darabot is vásárolt a BRFK.
dec. 1
8:44
Harminc pályakezdő fiatal gyakornokot vár az ÁSZ (HVG)
Programot indít az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amelynek keretében mintegy 30 gyakornok foglalkoztatására és szakmai felkészítésére biztosít lehetőséget.
dec. 1
8:51
Történelmi csúcson a benzin ára (ATV)
Újabb 5 forinttal emelték az üzemanyagárakat.
dec. 1
9:00
Jégpálya az utakon - csak az induljon el, akinek muszáj! (Infostart)
Csak az induljon el autóval Dunántúl nagy részén és a dél-keleti részén, akinek halaszthatatlan dolga van, és akkor is csak megfelelő műszaki állapotú, a téli közlekedésre alkalmas felszereltségű gépkocsival - kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt., miután az Országos Meteorológiai Szolgálat narancsszínű riasztást adott ki az ónos eső és az intenzív havazás miatt.
dec. 1
9:00
Szendvicsmaffia működik a MÁV-nál? (MaHu)
Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, targoncával lopják ki nagy tételben az utasoktól ellopott szendvicseket - lényegé­ben ezzel vádolja beosztottait Mészáros András, a MÁV Utasellátó vezetője - írja a blikk.hu szerdán.
dec. 1
9:00
Benzinnel gyújtotta fel saját magát (HVG)
Benzinnel locsolta le, majd felgyújtotta magát egy férfi Mátranovákon szerda hajnalban. Életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba.
dec. 1
9:02
Havazik az ország jó részén! (MaHu)
Szerdán országszerte borult és csapadékos időre készülhetünk. A déli és keleti megyékben a kezdeti vegyes halmazállapotú csapadékot fokozatosan eső váltja fel

Keresés