2011. január 1. szombat

jan. 1
3:54
Így erősíti majd az EU-t a magyar elnökség (Infostart)
A most kezdődő magyar elnökség politikai napirendjét az emberi tényező köré kívánja építeni, négy fő témakörre összpontosítva: növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért; erősebb Európa; polgárbarát unió; bővítés és szomszédságpolitika.
jan. 1
4:30
Schmitt: "van oka büszkeségre mindenkinek" (Infostart)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
5:24
Nem kímélik: konzervatív német lap parasztozta le Orbánt (168 Óra Online)
Az EU-elnökségre készülő Magyarország miniszterelnökének politikáját elemzi Pusztai Putyin Európának című cikkében a Die Welt című napilap.
jan. 1
6:18
Újév napján: két front egymás után (168 Óra Online)
Ma délelőtt még döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, holnap délutántól azonban egy hidegfront hatására főként a Dunántúlon több helyen felszakadhat a Kárpát-medencét kitöltő hideg légpárna.
jan. 1
6:18
Nem a Parlamentben lesznek az eu-elnökség nyitó tanácskozásai + videó (ATV)
Éjféltől Magyarország az unió soros elnöke, ebből az alkalomból szilveszteri mulatságot rendeznek a Millenárison.
jan. 1
6:20
Többmillió forint büntetést varrhatnak a magyar celeb nyakába (ATV)
Férje után menne, ha az kiesik.
jan. 1
6:36
Kínban a hivatal: keresik Ice-T magyar fordítóját (168 Óra Online)
Nyílt levélben tudakolja Molnár Csaba (MSZP) Szalai Annamáriától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől, hogy ki és mennyiért készítette annak a dalszövegnek a magyar fordítását, amely miatt a hatóság vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen.
jan. 1
7:12
Magyarország: megdőlt a 73 éves rekord (Infostart)
Megdőlt a Magyarországon valaha mért legtöbb éves csapadék rekordja. Minden eddiginél több, 1550 milliméter víz esett a Bükkben 2010-ben.
jan. 1
7:30
Schmitt sétálva beszélt tisztességről, nyíltságról, becsületről (168 Óra Online)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel – mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el.
jan. 1
7:48
Ettől lehet kuriózum a magyar elnökség Európában - fotók (Infostart)
Műemléki környezetben várja Gödöllő a rendezvények résztvevőit a javarészt uniós támogatással felújított egykori királyi rezidencián. A magyar elnökségre való felkészülés részeként elegáns konferenciateremmé alakították át az egykori lovardát, amelynek helyén egy Európában egyedülálló, 400 főt befogadó, 638 négyzetméteres egybefüggő, oszlopmentes behangosított tér jött létre.
jan. 1
7:48
Mit főznek a profik szilveszterre? (Népszava)
Karácsonykor a legtöbb ember megcsömörlik a nagy eszem-iszomtól, de van, aki az év utolsó estéjén is szereti jól megtömni a bendőjét. Aminek sokszor megvan a böjtje- rosszullét, elrontott buli (pláne, ha némi alkohol is lecsúszott a finom falatok mellett), pluszkilók. A már eleve gyomorbántalmakkal küszködők panaszait is csak rontja az ünnepek alatti trakta.
jan. 1
7:48
Mindhárom ellenzéki párt normakontrollt kér a médiatörvényről + videó (ATV)
A szabályozásról mind a három ellenzéki párt normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól. Az Európai Néppárt elnöke közben támogatásáról biztosította a magyar kormányt. A német külügyminisztérium államminisztere viszont a sajtószabadság korlátozásától tart.
jan. 1
8:06
Dráguló közszolgáltatások Budapesten (Népszava)
A lakossági vízdíj 2,7, a csatornahasználati díj 19,5, a szemétdíj pedig 5,27 százalékkal emelkedik januártól Budapesten. A kéményseprés 3,8 százalékkal, a kegyeleti közszolgáltatások pedig átlagosan 9,6 százalékkal drágulnak.
jan. 1
8:24
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét (MaHu)
Magyarország január 1-jével átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt be.
jan. 1
8:24
Szombati közlekedési előrejelzés (Police)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 90 közúti közlekedési baleset során intézkedett . Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 13 súlyos , 14 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 62 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
jan. 1
8:42
Veszprém megyében született meg az újév első babája (MaHu)
Éjfél utána 3 perccel született meg az első baba Veszprém megyében. Az újszülött kislány az Elena Eszter nevet kapta - tudta meg az MTI a kórház újszülött osztályán.
jan. 1
9:00
Schmitt Pál: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk" (Népszava)
"Ne fogadjunk meg semmit, ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel,emberséggel. Mi hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, mi büszkeségünkvolt, annak szellemében folytassuk cselekedeteinket" - egyebek között azt mondta újévi köszöntőjében Schmitt Pál köztársasági elnök.
jan. 1
9:18
2011 első jó híre: 68 milliárd forintot kaszáltak a lottónyertesek (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. összes nyereményjátékán összesen 31 millióan nyertek.
jan. 1
9:20
Meghalt a plakátlány (ATV)
40 évig nem tudott róla, hogy a feministák ikonja volt.
jan. 1
9:36
Ők sírtak fel elsőként az új évben! (MaHu)
Az új év második percében jött világra Szentesen Csongrád megye idei első babája a Dr. Bugyi István Kórház szülészeti osztályán - közölte Gyenes Ágota orvos-igazgató szombaton az MTI-vel.
jan. 1
9:54
Az első babák: Dóra, Brendon János és Hanna (HVG)
Az év első babája, Dóra éjfél után egy perccel született a fővárosi Kútvölgyi Maternity Klinikán. Egy perccel utána jött a világra Brendon János Szentesen. Budapesten negyed egykor született az első gyermek 2011-ben.
jan. 1
10:12
Nagy erőkkel startol a magyar elnökség - képgaléria (Infostart)
Egyedi Herendi-váza, belvárosi diplomatakalauz, Európa Pont a Millenárison - néhány az idei első félév magyar EU-elnökségéhez kapcsolódó alkotások, kiadványok, népszerű helyszínek közül, amelyek mellett időszaki kulturális programok százai is kísérik majd a következő hat hónapot a fővárosban és országszerte.
jan. 1
10:12
Sosem látott számban telelnek az Ipoly folyó mentén a nagy kócsagok (ATV)
A kétéltűek és a halak jelentős szaporulatot mutattak, ez pedig vonzotta azon fajokat, amelyek belőlük élnek.
jan. 1
10:30
ORFK: egy halálos közúti baleset történt az elmúlt 24 órában (HVG)
Az elmúlt huszonnégy órában összesen kilencven közúti balesetnél intézkedett a rendőrség, amelyből egy eset halálos kimenetelű volt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.
jan. 1
10:32
Ittas kiskorúakhoz riasztották legtöbbször a mentőket (HVG)
Szilveszter éjszakáján több mint 85 esethez riasztották a mentőket Veszprém megyében, akiknek többségében erősen ittas fiatalkorúakat kellett ellátniuk – közölte a megyei mentőszolgálat mentésvezetője.
jan. 1
10:48
Leégett egy családi ház Jobbágyiban (HVG)
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzesetben személyi sérülés nem történt.
jan. 1
10:48
Főváros: érvényben a szmogriadó tájékoztatási fokozata (MaHu)
Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció - közölte Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-vel.
jan. 1
10:48
Bomba robbant egy keresztény templomnál Alexandriában: sok a halott (ATV)
Pokolgép robbant fel nem sokkal éjfél után az egyiptomi Alexandriában egy keresztény templom előtt. A jelentések szerint 21 ember halt meg a merényletben.
jan. 1
10:50
Szilveszteri rekord a toxikológián (ATV)
Részegek és drogosok lepték el a Péterfy Sándor utcát.
jan. 1
11:06
Háborús helyzet és rekorddöntés a fővárosi toxikológián (Infostart)
Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője szombaton.
jan. 1
11:06
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét (HVG)
Hazánk január 1-jével átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt be. Ennek során az elsődleges feladat az összeurópai érdekek előmozdítása lesz.
jan. 1
11:06
Drágul a posta (Népszava)
A belföldi postai szolgáltatások 2011 januárjától átlagosan 4,8 százalékkal drágulnak, ám a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem, vagy csak kis mértékben változnak.
jan. 1
11:08
Öten sérültek meg egy érdi karambolban (HVG)
Öten sérültek meg könnyebben szombaton a kora reggeli órákban Érden, amikor feltehetőleg ittas vezetés miatt két személyautó összeütközött - közölte a rendőrség.
jan. 1
11:24
Késnek a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon (HVG)
Leszakadt felsővezeték miatt 20-25 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform szombaton.
jan. 1
11:24
Ez lehet az első szög a Fidesz koporsójába (168 Óra Online)
A Fidesz-MSZP világot, abban a formában, ahogy megismertük, hosszabb távon mégis komoly veszély fenyegeti. Az, ami a gyűlöletnél ezerszer ártalmasabb: az unalom, az elhasználtság és a cikivé válás veszélye – írta Török Gábor politológus a legújabb blogbejegyzésében.
jan. 1
11:42
Nő a fővárosi rezsiköltség, a távfűtés ára egyelőre nem változik (HVG)
Január 1-jével emelkedik Budapesten a víz- és a csatornadíj, valamint a szemétszállítás díja, drágább lesz a temetés is, ám a távfűtés ára egyelőre nem változik.
jan. 1
11:42
Viszonylagos nyugalomban telt az éjszaka (Népszava)
Nem volt eseménytelen az idei szilveszter sem, de csupán 35 eljárást indítottak petárdázás, illetve tűzijáték szabálytalan használata miatt a rendőrök - tájékoztatott honlapján az országos Rendőr-főkapitányság.
jan. 1
11:42
Schmitt: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk" (ATV)
Az államfő szerint 2010-ben a magyarok összefogtak, hogy újra megtalálják saját útjukat.
jan. 1
11:44
Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit (HVG)
Az új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - hangsúlyozta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el. Hozzátette: ami hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, ami büszkeségünk volt, annak szellemében…
jan. 1
12:00
Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát (Népszava)
A pénteki mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mert a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, két helyen a tájékoztatási küszöböt is meghaladják az értékek - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal szombati közleményében. Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik önkéntesen korlátozzák…
jan. 1
12:18
Sem tűzijáték, sem petárda nem okozott rendkívüli tűzesetet a fővárosban (MaHu)
Petárda vagy tűzijáték miatt nem történt komolyabb tűzeset a fővárosban - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel.
jan. 1
12:18
Tűz egy nyíregyházi lakóházban (HVG)
Senki nem sérült meg akkor, amikor tűz ütött ki egy nyíregyházi lakóházban szombaton kora reggel – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője.
jan. 1
12:18
Torlódás alakulhat ki a déli és a keleti határátkelőknél (ATV)
Egy-két órás várakozásra kell számítani vasárnap és hétfőn a déli és a keleti határátkelőhelyeknél, a személy- és a teherforgalomban egyaránt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.
jan. 1
12:20
Vili nyert a nyúlfuttató versenyen + videó (ATV)
Nyúlfuttató versenyt rendeztek pénteken Somogysárdon.
jan. 1
12:36
Szemen találta magát tűzijátékkal egy soproni férfi (HVG)
Szemen találta magát tűzijátékkal egy férfi Sopronban szilveszterkor - közölte szombaton a megyei rendőr-főkapitányság szóvivő
jan. 1
12:36
Nehéz éjszaka a toxikológián (Népszava)
65 erősen ittas ember került be az elmúlt 24 óra alatt a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára - mondta a Független Hírügynökségnek Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezető főorvosa, szombaton délelőtt.
jan. 1
12:54
A szerencsevarázslás napja is január 1-je (Népszava)
A január 1-i évkezdés a Gergely-féle naptárreform után vált általánossá. Az új év első napjához számos hiedelem, babona kötődik, mert ennek a napnak a lefolyásából következtettek az egész évre. A szilveszteri és újévi szokások célja általában, hogy bőséget, egészséget, szerencsét, boldogságot varázsoljanak.
jan. 1
13:12
Nehezen bírnak a budapesti szeméttel (Infostart)
Lassan halad Budapest takarítása a hideg idő miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Szűcs Panni elmondta: az ünneplők 200 köbméter szemetet hagytak a főváros utcáin. A Közterület-fenntartó Zrt. ötszáz munkatársa hajnal óta dolgozik - tette hozzá a szóvivő.
jan. 1
13:12
Életveszélyes sérülés egy felrobbant kályha miatt (HVG)
Felrobbant egy kályha egy mosonszentmiklósi házban, egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 1
13:13
Minden hideg napon teajáratot indítanak a fővárosban (ATV)
Minden nap 17 órakor indítja teajáratát a fővárosban a Magyar Vöröskereszt. A hideg, téli időszakban meleg teát, lehetőség szerint ruhaneműt és élelmiszereket is visznek az utcán élő rászorultaknak - írja a segélyszervezet közleménye.

Keresés