2011. január 21. péntek

jan. 21
5:06
Schmitt Pál csúnyán beszólt a szlovákoknak (168 Óra Online)
Mindent elkövetek annak érdekében, hogy a világ 15-16 millió magyarja a jövőben ne csak lélekben, hanem közjogilag is együvé tartozzon - jelentette ki Schmitt Pál magyar köztársasági elnök Pozsonyban, amikor a Csemadok társadalmi és kulturális szervezet székházában a szlovákiai magyar civil szervezetek képviselőivel találkozott.
jan. 21
5:06
Nem klasszikus privatizáció a BKV-nál (Népszava)
A több tucat önkormányzati cég közül egyedül a BKV-nál adna teret Budapest új vezetése a privatizációnak. A főváros - lapunk birtokába került - intézményátalakítási koncepciójában szerepel a közlekedési vállalat tevékenysége egy részének versenyeztetése, ami utat nyit a nagyobb arányú szolgáltatás-kiszervezés előtt.
jan. 21
5:15
„Legyen tartása” Hiába dúl a szerelem a Megasztár-pár között (ATV)
A lány szülei szerint csak tiniszerelemről van szó, nem fog egy életre szólni.
jan. 21
5:17
West Balkán: megéreztem a lányom halálát (ATV)
A sors fintora, hogy Kinga rendezvényszervezőnek készült, olyan eseményeket akart lebonyolítani, mint amelyik az életét követelte.
jan. 21
5:18
Tovább csökken a hőmérséklet (HVG)
Reggel országos fagy, délután 1 fok körüli hőmérséklet lehet. A folytatás és téliesnek ígérkezik.
jan. 21
5:24
Strasbourgi bukta (Népszava)
Orbán Viktor szerdai strasbourgi programbeszéde jó alkalom lett volna arra, hogy javítson a "példátlanul kedvezőtlenül induló" magyar soros elnökség megítélésén, a miniszterelnök szereplése, stílusa azonban tovább rontotta a róla és kormányáról kialakult képet - vélekedett Kovács László.
jan. 21
5:26
Ötmilliárd forint ár- és belvízvédelemre (Népszava)
Több, mint 5 milliárd forint áll rendelkezésre a sürgető ár- és belvízproblémák megoldására, jelentette be Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár. További 1,2 milliárd forintot az újra indult országos közmunka program önerejére fordítanak, ennek keretében 9 ezer ember vehet részt a vízügyi beruházások megvalósításában. Az érintett települések még nem tudják, hogy mennyit "osztanak le" rájuk, de…
jan. 21
5:28
EP-képviselő marad Bokros Lajos (Népszava)
Bokros Lajos mandátuma nem kötődik politikai szervezethez, felelősséggel a választópolgároknak tartozik - közölte az európai parlamenti képviselő titkársága annak kapcsán, hogy az MDF elnöke a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta, a februári tisztújító gyűlésen visszahívhatják az EP-ből a közgazdászt.
jan. 21
5:30
Elhunyt László György (Népszava)
Öt perc alatt több ötlete volt, mint másnak egész életében. És egész életében öt percig nem vette komolyan önmagát. Másokat sem. A világot sem.
jan. 21
5:32
Újabb Orbán-ígéret dőlt be (Népszava)
Nem valósult meg az a több tízmilliárd forintos megtakarítás tavaly, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági akciótervében ígért nyáron. "Tizenöt százalékos bértömegcsökkentést hajtunk végre az állami cégeknél, ez még idén 48,2 milliárd forint megtakarítást jelent" - jelentette ki a kormányfő az ominózus 29 pont bemutatásakor.
jan. 21
5:42
Termál-tűzszünet Hajdúszoboszlón (Népszava)
Levette tegnapi ülése napirendjéről a Hajdú-Bihar megyei fürdőváros önkormányzata a termálvíz körül kialakult helyzet tárgyalását - értesült a Népszava. Amint arról tegnap beszámoltunk, két új luxusszálloda is épül Hajdúszoboszlón, és mindkettő szeretne gyógyvizet kapni medencéibe. Ennek kitermelését azonban szigorú szabályok korlátozzák, ezért vált az üzleti mellett politikai kérdéssé a víz ügye.
jan. 21
5:44
A West Balkánnal foglalkozik a kormány (Népszava)
Kormányzati munkacsoport alakul, amely a kereskedelmi tevékenység szabályozásával és a fiatalkorúak alkoholfogyasztásával is foglalkozik. A csoport január végéig előkészíti a jogszabályváltoztatást a West Balkán-tragédia kapcsán készült belügyminisztériumi jelentés tapasztalatai nyomán - jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
jan. 21
5:54
Ipsos: aktívak a fideszes szavazók (HVG)
Az elmúlt egy hónapban a pártok támogatottsága alig változott, de a szimpatizánsok aktivitási szintje nagyon eltérő - derül ki az Ipsos kutatásából, melyet a Népszavadság ismertet.
jan. 21
6:12
Izraeli és jeruzsálemi látogatásra hívta meg Semjén Zsoltot Izrael állam főrabbija (Infostart)
Hivatalos látogatásra hívta meg az év első felében Izraelbe és Jeruzsálembe Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest Izrael állam főrabbija.
jan. 21
6:36
Borzalmas háború dúl Esztergomban (168 Óra Online)
Esztergom független polgármestere minden lehetséges eszközzel a képviselő-testület feloszlatását szeretné elérni és a lehető leghamarabb előre hozott választás kiírását szorgalmazná. Tétényi Éva erről csütörtökön este, az általa összehívott úgynevezett népgyűlésen, csaknem 600 ember előtt beszélt.
jan. 21
6:45
„A szocialistákat eszi a frász” + videó (ATV)
Szijjártó szerint az MSZP és európai párttársai egyszerűen nem tudják megemészteni a Fidesz kétharmados többségét.
jan. 21
6:47
Nappal receptgyár, éjjel abortuszgyár: évtizedekig praktizált a kontár orvos (ATV)
Évtizedeken keresztül végezte az az orvos üzelmeit az Egyesült Államokban, akit magzatok illegális abortálásával vádoltak meg. Az ügyészség szerint hajmeresztő körülmények között zajlottak az operációk, a nőket kontár módon műtötték meg, nemi betegségekkel fertőzték meg. Legalább ketten vesztették életüket a beavatkozások során.
jan. 21
6:48
Vissza akarja szerezni a tanácsadói díjakat Zugló első embere (HVG)
A polgármesteri hivatalban széles körű átvilágítás indult, öt évre visszamenőleg ellenőrzik a szerződéseket, amelyek száma több százra tehető.
jan. 21
6:48
Írna Ön hat tanulmányt 30 millióért? - Lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy megindult az albérleti piacon a belső mozgás. Egyre több bérlő dönt a költözés mellett, mivel még mindig erős túlkínálat miatt a korábbinál olcsóbban tudnak jobb helyen lévő, nagyobb, szebb állapotú vagy kisebb rezsijű lakást bérelni.
jan. 21
6:50
A főpolgármester elmondta. hogy milyen kérdésekben központosítana Budapesten (Infostart)
Korainak tartja Tarlós István azt a kérdést, hogy indul-e másodszorra is a főpolgármesteri posztért 2014-ben, de az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: van még benne ambíció, viszont ebben a ciklusban akar nyomot hagyni.
jan. 21
7:06
Jégen is dolgoztak a balatoni halőrök (HVG)
A halőrök idén már a jégen és az olvadáskor is folytattak ellenőrzéseket a Balatonon, két orvhalászt a Nyugati-övcsatornán fogtak el, Balatonkeresztúr és Somogyszentpál között - közölte Varga László, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója.
jan. 21
7:06
A halőrök a jég hátán is dolgoznak (Infostart)
A halőrök idén már a jégen és az olvadáskor is folytattak ellenőrzéseket a Balatonon, két orvhalászt a Nyugati-övcsatornán fogtak el, Balatonkeresztúr és Somogyszentpál között - közölte Varga László, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója.
jan. 21
7:08
Orbán se találja a rendszerváltás villanykapcsolóját (HVG)
Mi volt a magyar rendszerváltás veleje, magva, értelme? A többség bizonytalan, sőt halvány fogalma sincs róla. Nem lehet csodálni hát, ha a harmadik köztársaság híveit alig látni. Kádár terhes örökségét vagy az új elit vétkeit okoljuk-e a mai helyzetért? A szociológus választ keres.
jan. 21
7:12
Gripen-ügy: Polt Péter lehet a titokgazda (168 Óra Online)
A svédek kiadnák a Gripen-aktát, de egyedül Polt Péternek - A stockholmi korrupcióellenes főügyész kész átadni a magyar vádhatóságnak a dossziét
jan. 21
7:30
Országjáró körúton a egészségügyi államtitkár (Népszava)
Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy minden megyében legyen csúcsdiagnosztika, ezért van szükség a Semmelweis-tervben kijelölt nagytérségi szervezetekre - mondta Székesfehérváron egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós országjáró körútján a Közép-dunántúli régióban találkozott egészségügyi vezetőkkel. Programjának utolsó állomása a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház volt.
jan. 21
7:32
Baráti tanácsok luxusáron (Népszava)
Havi bruttó 400 ezer forintért kézzel írt, helyesírási hibáktól hemzsegő tanácsokat adott a XIV. kerületi önkormányzatnak Dudoglo Pavel - írja a Zuglói Lapokra hivatkozva a Magyar Hírlap.
jan. 21
7:39
Videó: az utolsó lehetőség - kidobta a labdát a közönségbe (ATV)
Pedig, ha rá tudták volna dobni, ledolgozhatták volna a hátrányt.
jan. 21
7:41
Lezuhant egy kisgép, öt halott (ATV)
Volt egy túlélő is.
jan. 21
7:42
Tarlós: meg kell gondolni, mi az, amit az ember vállalni tud (HVG)
Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: van még benne ambíció, viszont ebben a ciklusban akar nyomot hagyni.
jan. 21
7:42
Börtönparancsnokokat váltott le és nevezett ki a belügyminiszter (Infostart)
Új vezető irányítja csütörtöktől a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetet, a pálhalmai börtönt, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet, valamint a Váci Fegyház és Börtönt.
jan. 21
7:42
Felmérés: a kormánypárt hívei továbbra is aktívak (MaHu)
A népesség egészén belül a Fidesz támogatottságának 34 százaléka, és a kormánypárt hívei továbbra is aktívak: tízből heten ha lehetne, most is elmennének szavazni.
jan. 21
7:48
Túl minden határon: "Épeszű embernek ilyesmi nem is juthat eszébe" (168 Óra Online)
„Szorongva várom, hogy mire készülnek az áprilisi győztesek.” Ezt mondta Kende Péter Párizsban élő szociológus, közíró tavaly februárban, a köztársaság állapotáról szóló konferencián tartott előadásának végéhez közeledve. Megtoldotta: „Lesz-e bennük arra való érzék, hogy az álmok követése és a fölkeltett indulatoknak való behódolás helyett az ország tényleges adottságaira figyeljenek, s hogy a…
jan. 21
7:48
Aktív fideszesek, passzív MSZP-sek (Népszava)
Elszántak a Fidesz hívei és megállt a párt táborának az utóbbi fél évben tapasztalt fogyatkozása is - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján.
jan. 21
7:57
Súlyos betegséget kapott Afrikában a hollywood-i csillag (ATV)
10 rossz napja volt, de most már jól van.
jan. 21
7:59
Gazdasági szempontok is gerjesztik a médiatörvény kritikáit (ATV)
Krekó Péter szerint a németeket és a franciákat anyagi érdek is vezeti, Orbán pedig a könnyebb úton jár.
jan. 21
8:00
132 ember halt meg a hideg miatt eddig (HVG)
A Magyar Szociális Fórum arra kéri az embereket, hogy segítsenek, ahol csak tudnak, mert a télnek még nincs vége.
jan. 21
8:02
Álló teherutóba rohant egy kamion az M5-ösön (HVG)
A leállósávban álló kisteherautóba rohant egy bosnyák rendszámú kamion az M5-ös autópálya 91-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon péntek reggel; a forgalom a mentés idejére félpályára szűkült - közölte a rendőrség.
jan. 21
8:04
Állás pályáztatás nélkül? Politikusrokonnak kell lenni (HVG)
A Blikk megkereste négy már ismert "rokon" munkaadóját, és kiderült: egyiküknek sem kellett pályáznia.
jan. 21
8:06
Elkezdődött a járvány Magyarországon (168 Óra Online)
Megkezdődött az országos influenzajárvány - jelentette be az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályvezetője.
jan. 21
8:15
"Minden probléma az önkorira húlik vissza" Tanácsok 400 ezerért (ATV)
Dudoglo Pavelt senki sem látta.
jan. 21
8:17
The Guardian: nem kímélték Orbánt (ATV)
A brit lap véleményrovatában elemezte a magyar elnökség és a viharos vitát kiváltó médiatörvényt. Utoljára a szélsőjobboldali osztrák Jörg Haider miatt szankcionáltak komolyan tagállamot.
jan. 21
8:18
Török Gábor: Orbán performansza belpolitikai célokat szolgált (HVG)
Orbán performansza elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől függetlenül is feltehető a kérdés, hogy honnan jön, milyen megfontolásokon alapul és mivel magyarázható az orbáni politikát alapvetően átható kurucos mentalitás - írja Török Gábor politológus.
jan. 21
8:18
Itt a hó: nagy hidegre készüljünk (MaHu)
Pénteken a változóan, többször erősen felhős idő mellett továbbra is délen számíthatunk kisebb hószállingózásra, havazásra; eközben északnyugat felől egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet és bukkan elő a Nap.
jan. 21
8:20
Házkutatás volt a kiskunhalasi pszichiátrián (HVG)
A Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának vezetőjét és belső ellenőrét gyanúsítja a rendőrség több dologgal.
jan. 21
8:20
Schmitt: a szlovák hozzáállás "nem európai" (MaHu)
Mindent elkövetek annak érdekében, hogy a világ 15-16 millió magyarja a jövőben ne csak lélekben, hanem közjogilag is együvé tartozzon - jelentette ki Schmitt Pál magyar köztársasági elnök csütörtökön délután Pozsonyban, amikor a Csemadok társadalmi és kulturális szervezet székházában a szlovákiai magyar civil szervezetek képviselőivel találkozott.
jan. 21
8:24
MSZF: 132 ember halt meg a hideg miatt (Népszava)
Eddig 132 ember halt meg a hideg miatt Magyarországon a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala (MSZF) szerint. Az áldozatok közül 54 -en a szabad ég alatt, 78-an saját, fűtetlen otthonukban haltak meg. Azokkal együtt, akik kihűlés miatt kórházba kerültek és végül ott haltak meg, a hideg áldozatainak száma 270 is lehet.
jan. 21
8:26
Házkutatás a halasi pszichiátrián (Népszava)
Sikkasztással, csalással és okirat-hamisítással gyanúsítja a rendőrség a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának vezetőjét és belső ellenőrét, az intézményben házkutatást is tartottak a nyomozók - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
8:36
Pintér börtönparancsnokokat váltott le és nevezett ki (HVG)
A felmentésekről és a kinevezésekről szóló határozatokat Kökényesi Antal altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka csütörtökön, az intézetek állománygyűlésén adta át.
jan. 21
8:38
Parkoló autót tört, majd felborult (HVG)
A balesetben csak az autót vezető férfi sérült meg. A baleset pontos körülményeit egyelőre vizsgálják.
jan. 21
8:51
Obama sürgette Hsziao-Po szabadon bocsátását + videó (ATV)
Az amerikai elnök kínai kollégájával találkozott Washingtonban.

Keresés