2011. január 14. péntek

jan. 14
0:45
Sainz elszállt a Dakaron (ATV)
A Dakar tavalyi gyõztesei közül a motoros Despres még reménykedik, az autós Carlos Sainz viszont búcsút inthetett a címvédés gondolatának, mert eltört az autója jobb elsõ felfüggesztése a csütörtöki 622 kilométeres szelektív szakaszon
jan. 14
5:09
Kizárja egymást az autonómia és a kettős állampolgárság (Népszava)
Ugye világos, hogy az autonómia és a kettős állampolgárság praktikusan kizárja egymást? Ezt a kérdést Gyurcsány Ferenc tette fel tegnapi blogjában. A volt miniszterelnök arról értekezett, hogy szerdán némi zavar támadt az Európai Néppárt gépezetében.
jan. 14
5:11
Meneszthetik az új budapesti főkapitányt (Népszava)
Több, egymástól független forrásunk szerint hamarosan várható a budapesti főkapitány menesztése. Tóth Tamást fél éve nevezte ki posztjára Pintér Sándor belügyminiszter. Az új főkapitány azóta a fővárosi rendőrség vezetésében sorozatos változtatásokat hajtott végre, teljesítményével azonban nem sikerült igazolnia a belé vetett bizalmat.
jan. 14
5:15
Kirúgták, megélhetési gondokkal küzd a magyar színész (ATV)
Keserűség tölti el a történtek miatt.
jan. 14
5:17
Eltűnt az egyetlen kedvezményes gázszolgáltató, mégse lesz árverseny (ATV)
Nem várható rövidtávon gyarapodás a szolgáltatók számában és amúgy sincs nagy mozgásterük a hatósági árak miatt.
jan. 14
5:18
Ma is lesz egy kis napsütés (HVG)
Tavaszias időjárás lesz pénteken és hétvégén is.
jan. 14
5:27
Iratismertetés a VI. kerületi ingatlanügyben (Népszava)
Lezárult a nyomozás és megkezdődött az iratismertetés abban az évek óta tartó ügyben, melyben hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a 2002-2006-os ciklus terézvárosi MSZP-SZDSZ koalíciós képviselőit egy vitatott ingatlanértékesítés, az Andrássy út 47. számú ház - a gyanú szerint áron aluli - eladása miatt.
jan. 14
5:29
Vita a kormány és sukorói beruházó között (Népszava)
A jogászoké lesz hamarosan a főszerep a Sukoró-ügyben. A kaszinóüzemeltetési koncessziós jog tulajdonosa, a KC Bidding Kft. és a magyar állam ugyanis eltérő állásponton van abban a jogi kérdésben, hogy él-e még egyáltalán a koncessziós szerződés, amely alapján a befektetők a Velencei-tó közelében megvalósíthatnák a King's City kaszinóberuházást.
jan. 14
5:31
Lesöpörte Hoffmant a Fidesz-KDNP (Népszava)
"Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz-KDNP-frakció oktatási munkacsoportja" - írta a Magyar Nemzet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport közötti december 23-i egyeztetés emlékeztetőjére hivatkozva.
jan. 14
5:33
Lemondott a kaposvári rendőrkapitány (Népszava)
Ismeretlen okból lemondott posztjáról Kemény Gábor, Kaposvár rendőrkapitánya - számolt be róla több hírportál is tegnap.
jan. 14
5:35
Ki lehet kerülni a kerékbilincset (Népszava)
Akik nem akarnak kerékbilincset tilosban parkoló autójukra, azoknak mindössze fel kell keresniük az okmányirodát és kérni a jármű központi nyilvántartásba vételét - irta meg a Blikk.
jan. 14
5:36
Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a Duna TV-nél (HVG)
A Duna Tv és egy magánklinika közötti egyezség ügyében Ókovács Szilveszter vezérigazgató tett feljelentést - írja a Magyar Nemzet.
jan. 14
5:37
Bírálnak, de nem viseli a kritikus hangokat (Népszava)
A konkrétumokat hiányolja a médiatörvényt érő bírálatokból Koltay András, a médiatanács tagja, aki kifogásolta, hogy a kritikusok nem adnak lehetőséget az érdemi vitára. Mindezt az Élet és Irodalom (ÉS) hasábjain fejtette ki; az újság korábban üres címlappal tiltakozott a jogszabály ellen.
jan. 14
6:30
Török Gábor: Kezd visszaállni a megszokott politikai megosztottság (Infostart)
Az új alkotmány politikai elfogadásában fontos lenne legalább az ellenzék valamilyen szintű részvétele, de az ellenzéki pártoknak éppen az az érdekük, hogy az új alaptörvény politikai értelemben ne legyen sikeres - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor. A politológus szerint az elmúlt időszak egyik legfontosabb tanulsága, hogy a Fidesznek törekvése az elmozdulásra a centrális…
jan. 14
6:39
Ma egész nap: felemás januári tavasz (168 Óra Online)
Pénteken borús, párás időre fogunk ébredni, elszórtan ködfoltok is képződhetnek. Többfelé lehet gyenge eső, északkeleten helyenként ónos eső. 2 és 7 °C közé süllyed a hőmérséklet.
jan. 14
6:57
Esélylatolgatás: "Még ezt is túlélheti a Fidesz" (168 Óra Online)
Tavaly ilyenkor ismert politikai elemzőket kértünk arra: mondják el nekünk, mit várnak 2010-től. Sok mindenben igazuk lett. Előre látták, hogy alapvetően átalakulnak Magyarországon a pártpolitikai viszonyok, értelmüket vesztik megszokott fogalmak: a két nagy párt, a jobb- és baloldal. Tudták, hogy a szocialisták távoznak a hatalomból, és hogy végképp leáldozik az SZDSZ napja. Gyanították azt is,…
jan. 14
7:03
Tűrhetetlenek a kormány megtorló módszerei (ATV)
Washington politikai foglyoknak tekinti a letartóztatott fehérorosz ellenzékieket.
jan. 14
7:05
Menesztik a budapesti rendőrfőkapitányt (ATV)
A Népszava szerint ez csak idő kérdése.
jan. 14
7:15
Leomlott a löszfal: több ház veszélyben (Népszava)
Tizenkét méter magas löszfal omlott Nagymaroson egy asszony házára. Az ingatlan megsemmisült, a kárvallott tulajdonos egyelőre váci barátoknál húzta meg magát.
jan. 14
7:21
1500 milliárd, 80 felhívás: ma jelentik be az Új Széchenyi Terv részleteit (ATV)
Új ruhát kap az Új Magyarország fejlesztési terv.
jan. 14
7:24
Hamarosan új budapesti rendőrfőkapitány lehet (HVG)
Tóth Tamás főkapitány szinte már beszélő viszonyban sincs vezetőtársaival. A Népszava szerint hamarosan menesztik.
jan. 14
7:26
Húszmilliós pert nyert Hajdú Péter (HVG)
Egyéves huzavona után lezárult a Hajdú Péter és a Story Tv között elmérgesedett vita, ugyanis a Frizbi producere január 13-án jogerősen is pert nyert a csatorna ellen - közölte a Blikk.
jan. 14
7:33
Demszky korábbi bizalmasa gyalázza Demszky munkáját (168 Óra Online)
Jelenleg 56 milliárd fedezhetetlen elköteleződése van a fővárosnak – mondta a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Atkári János szerint ez állt az átadáskor a dokumentumokban. Ezt a pénzt szerinte hitelből sem lehet előteremteni, hiszen ez a már meglévő 160 milliárdos adósság és a következő négy évre rendelkezésre álló 65 milliárdos hitelkeret fölötti…
jan. 14
7:33
A sajtószabadságért tüntetnek ma a Kossuth téren és Bécsben (Népszava)
Civilek szerveznek tüntetést péntek délutánra, a Kossuth térre a magyar sajtószabadság védelmében. Az egyik internetes közösségi portál által meghirdetett eseményre eddig 7 ezren jelezték részvételi szándékukat. A szervezők szándéka, hogy párt- és politikai ideológiától mentes civil összefogással elősegítsék a magyarországi sajtószabadság helyreállítását és a médiatörvény alkotmányos…
jan. 14
7:39
Videó: megvan az év első, legnagyobb kihagyott helyzete (ATV)
A japán Takikawa teljesen egyedül törhetett kapura.
jan. 14
7:42
A sajtószabadságért tüntetnek ma a Kossuth téren és Bécsben is (HVG)
A szervezők szándéka, hogy párt- és politikai ideológiától mentes civil összefogással elősegítsék a magyarországi sajtószabadság helyreállítását és a médiatörvény alkotmányos felülvizsgálatát.
jan. 14
7:42
Másodfokon tárgyalja a Fővárosi Bíróság a HIV-pert (MaHu)
Ma tárgyalja másodfokon a Fővárosi Bíróság (FB) az úgynevezett HIV-pert, amelyben egy férfit azzal vádolnak, hogy HIV-vírussal megfertőzte volt feleségét és volt barátnőjét.
jan. 14
7:44
Szórták a pénzt? Hűtlen kezelés miatt indult nyomozás a Duna TV-nél (MaHu)
Hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Duna TV és egy magánklinika közti szerződéssel kapcsolatban a rendőrség; az ügyben Ókovács Szilveszter vezérigazgató tett feljelentést.
jan. 14
7:57
Tarlós brutálisan drágíthatja a Szigetet – nézzen jegyárakat (ATV)
Egy most 12 ezer forintba kerülő jegyért akár 29 ezer forintot is elkérhetnek.
jan. 14
8:00
Lemondott Kaposvár rendőrkapitánya (HVG)
A kaposvári kapitányság vezetője, Kemény Gábor alezredes saját jogán kérte alacsonyabb beosztásba helyezését – közölte a Magyar Nemzet.
jan. 14
8:00
Freedom House: A demokrácia helyzete elsősorban a médiatörvény miatt aggasztó (Infostart)
Tavaly 25 országban - köztük Magyarországon - jelentősen csorbult a politikai és a civil polgárjogok érvényesülése, és ez a demokratikus világ kevés komoly ellenállásába ütközött jelentésében a Freedom House. "Elemzésünk Magyarországon elsősorban az új médiatörvényt találta aggasztónak" - mondta Christopher Walker, a washingtoni székhelyű, nemzetközi jogvédő szervezet tanulmány-igazgatója.
jan. 14
8:00
A Dunántúlon ma már lesz egy kicsi csalós tavasz (MaHu)
Pénteken eleinte még többfelé lehet kisebb eső, zápor, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon már többórás napsütésben is bízhatunk.
jan. 14
8:02
Török Gábor: lehet-e az új alkotmánynak valódi legitimitása? (HVG)
Nem látszik, hogy bármi veszélyeztetné az új alkotmány elfogadását, de kérdés, hogy a Fidesznek ebben a politikai helyzetben van-e esélye arra, hogy olyan alkotmányt adjon az országnak, amely tartós kötéseket alakíthat ki az emberek jelentős részében, és megoldja a jelenlegi alaptörvény legnagyobb problémáját, a legitimációs deficitet - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor.
jan. 14
8:02
MSZSZ: a turizmus szempontjából fontos a Sziget Fesztivál további működése (MaHu)
A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) kéri a döntéshozókat, hogy a Sziget Fesztivál területhasználati díjával kapcsolatban olyan megoldást találjanak, amely nem akadályozza meg a turizmus szempontjából fontos fesztivál további működését
jan. 14
8:15
Bizakodók Giffords orvosai: a politikus kinyitotta a szemét (ATV)
Az orvosok szinte el sem tudták hinni.
jan. 14
8:17
Gránátokkal támadták a pártirodát (ATV)
A Szabad Hazafias Mozgalom székhelyét csütörtök éjjel érte a támadás.
jan. 14
8:18
Leomlott löszfal: több ház veszélyben (HVG)
Tizenkét méter magas löszfal omlott Nagymaroson egy asszony házára. A löszfal megerősítésére több százmillió forintra lenne szükség – írta a Népszava.
jan. 14
8:20
Cserbenhagyásos gázolás Kecskemét közelében (HVG)
A csütörtökön elgázolt férfit medencecsonttöréssel szállították kórházba, ahol péntek reggelre belehalt a sérüléseibe.
jan. 14
8:36
Devecser: vizsgálják a vállalkozók veszteséglistáit (HVG)
Szakértőcsoport vizsgálja a vörösiszap-katasztrófa sújtotta települések károsult vállalkozásainak kárigényeit. A munkacsoport január végére készíti el a jelentését, ami alapján állami kártérítésre számíthatnak az érintett cégek – írta a Népszabadság.
jan. 14
8:45
Heller: "Orbán Viktornak sem fog sikerülni" (168 Óra Online)
Heller: Csaló és hazug lettem, mert nem szeretem Orbán Viktort - a Heteknek nyilatkozott a több társával együtt megvádolt filozófus.
jan. 14
8:51
Civilek tüntetnek ma a sajtószabadságért (ATV)
Civilek szerveznek tüntetést péntek délutánra, a Kossuth térre a magyar sajtószabadság védelmében. Az egyik internetes közösségi portál által meghirdetett eseményre eddig 7 ezren jelezték részvételi szándékukat. A szervezők szándéka, hogy párt- és politikai ideológiától mentes civil összefogással elősegítsék a magyarországi sajtószabadság helyreállítását és a médiatörvény alkotmányos…
jan. 14
8:53
Kiakadt a magyar énekes: lakást nyert, de szülei is oda költöznének (ATV)
Ez esetben örökké az ő pici lányuk marad- nyilatkozta.
jan. 14
8:54
Halálra gázoltak egy 18 éves lányt (HVG)
A halálos gázolás Pest megyében, Nyársapát határában történt péntek reggel.
jan. 14
8:56
Több uzsora ügyet derített fel a rendőrség tavaly (HVG)
Többek között nőtt a lopások és betörések száma, derül ki a Belügyminisztériumban elkészült 2010-es bűnügyi statisztikai adatokból.
jan. 14
9:03
Megszámolják a telelő sasokat (Népszava)
Pénteken kezdődik a VIII. Országos Sasszinkron, vagyis a Magyarországon telelő sasok összeírása. A felmérést a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzeti parkokkal és más civil szervezetekkel együttműködve szervezi. A telelő sasok összeírása január 16-ig tart.
jan. 14
9:12
Damu Hunvalddal és Hagyóval ismerkedett össze a börtönben (HVG)
Kopaszra nyírta fejét és szemöldökét is levágta Damu Roland, miután január 12-én végleg eltűnt a Jóban-Rosszban című sorozatból. A Blikknek elárulta, azért tette ezt, mert a Bibliában Dávid is akkor vágta le haját és arcszőrzetét, amikor meg akart tisztulni minden rossztól, ami őt érte. A színész a lapnak elmondta, hogyan élte túl élete legpokolibb 12 napját a Venyige utcai börtönben.
jan. 14
9:12
Óvoda az autópálya mellett: bírál az ombudsman (MaHu)
Egészségre káros környezetbe költöztettek egy budapesti óvodát - állapította meg a jövő nemzedék országgyűlési biztosa. Fülöp Sándor szerint sérülnek a kisgyermekek jogai azzal, hogy az M3-as autópálya bevezető szakasza mellett kaptak új helyet.
jan. 14
9:14
Kigyulladt egy családi ház teteje a XXI. kerületben (HVG)
Nem sérült meg senki, a tűz okát még vizsgálják.
jan. 14
9:27
Durván tarolja a sajtót a médiatörvény (ATV)
Az arab ország kormánya két nyomtatott médiumot és egy műholdas televíziós csatornát is megszüntetett.
jan. 14
9:30
Ellenőrzik a budapesti csatornazsilipeket (HVG)
A szakemberek átvizsgálják a főgyűjtőket és ellenőrzik a vészkiömlő nyílások akadálymentes zárhatóságát. Ez azért fontos, mert ha hordalék kerül a zárószerkezet alá, akkor a zsilip résnyire nyitva marad és a Duna vize befolyhat a rendszerbe, onnan pedig a városba.

Keresés