2011. február 4. péntek

febr. 4
4:45
Elege lett a magyar énekesnek: másik kontinensre költözik (ATV)
Azt ígéri, hogy itt hagy csapot, papot és fia után megy.
febr. 4
4:54
Időjárás: fordulatot hoz a szombat (168 Óra Online)
Egy anticiklon északi peremén gyenge frontok érintik a Kárpát-medencét, hatásukra csak jelentéktelen csapadék hullhat, ugyanakkor pénteken nyugaton, délen nagyobb eséllyel felszakadozhat a felhőzet.
febr. 4
5:12
Nincs béke a vörösiszapár után (Népszava)
Pontosan négy hónappal ezelőtt, október 4-én szakadt át az ajkai MAL Zrt. zagytározójának X-es kazettája, pusztító vörösiszap-árat zúdítva Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely területére. Az azóta eltelt időben mindinkább fortyogó indulatok uralják a térséget, a kártalanítás akadozik, az értékbecslésekkel még most sem végeztek.
febr. 4
5:14
Baleset a tornateremben: három sérült (Népszava)
Leszakadt a térelválasztó ponyva tegnap kora délután a XVIII. kerület Vajk utcai Általános Iskola tornatermében. A balesetben három - tíz év körüli - gyermek, két lány és egy fiú fejsérülést szenvedett, tájékoztatta lapunkat az Oszágos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Az eset a negyedikesek tornaórája után történt, amikor a leeresztett függönyt fel akarták húzni.
febr. 4
5:21
Kora tavaszias lesz a hétvége (HVG)
10-14 fok is várható a hétvégén és a hét első felében, ám a folytatásban megint visszatér a tél.
febr. 4
5:30
Már kilenc áldozata van az influenzának (Népszava)
Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint január végéig kilenc áldozatot szedett az influenzajárvány: hatan a H1N1, hárman pedig az influenza B vírusának fertőzése következtében hunytak el.
febr. 4
5:32
Konzultációs játék értékelés előtt (Népszava)
Üzenjék meg az emberek, mi az, amiről szívesen hallanának az országértékelő beszédben - erre buzdítja híveit a Facebookon Orbán Viktor. A miniszterelnök február 7-én - hétfőn - a Millenárison értékel, szóvivője szerint ezt arra használja fel, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre". A szocialisták március 15-én az Olimpiai Parkban nagygyűlésen tiltakoznak majd…
febr. 4
5:34
Konkrétumok helyett lózungok a nyugdíjról (Népszava)
A nyugdíjak értékét megőrizzük, nyugdíjcsökkenésről szó sem lehet - jelentette ki Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerint éppen a nyugdíjkassza átláthatósága és egyensúlya a garancia arra, hogy minden nyugdíjas megkapja azt az ellátást, amely a törvény szerint jár neki.
febr. 4
5:36
Veres: "nem vagyok érintett Sukoró-ügyben" (Népszava)
Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tegnap a Sukoró-ügyhöz kapcsolódó kaszinóüzemeltetési koncessziós szerződés miatt.
febr. 4
5:39
Súlyosan megsérült egy svéd újságíró Kairóban (HVG)
Súlyosan megsebesült az STV svéd közszolgálati televízió újságírója, Bert Sundström Kairóban. A televízió közlése szerint a kairói eseményekről tudósító munkatársát egyelőre ismeretlen körülmények között megkéselték. Jelenleg kórházban ápolják, állapota súlyos.
febr. 4
5:41
Autó rohant egy BKV-buszba az Erzsébet hídnál (HVG)
A személyautó eddig ismeretlen okok miatt áttért a szemközti forgalmi irányba és egy, Pestről Budára tartó BKV-busznak ütközött.
febr. 4
5:57
Házi őrizetbe került Budaházy társa (HVG)
Már csak Budaházy György és Sz. Endre van előzetes letartóztatásban a tizenkét vádlottból.
febr. 4
5:57
Az energia és az innováció a téma Brüsszelben (Infostart)
Az energia és az innováció a fő témája a mai, brüsszeli Európai Tanácsülésnek.
febr. 4
6:15
Szócska: nem lesz kötelező államosítás az egészségügyben (HVG)
A Világgazdaságnak adott interjújában az egészségügyért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy jövő januárra felállhat az új intézményrendszer.
febr. 4
6:15
Szijjártó kétszer annyit keres, mint Pintér (ATV)
Egy rászabott jogszabály miatt államtitkári és képviselői pénzét is felveheti.
febr. 4
6:33
"Raportra" hívják a 12 fővárosi kórházvezetőt (HVG)
A Népszava szerint Tarlós István ugyan többször is hangsúlyozottan kijelentette, "nem lesznek kirúgva a kórházvezetők", ennek ellenére - "arról hallani, hosszú távon nincs maradásuk, legfeljebb néhányan maradhatnak nyugdíjas szakértőként".
febr. 4
6:33
Barsiné Pataki Etelka: Nagyon fontos területeket felügyelhetünk a Duna-stratégiában (Infostart)
Magyarország kiemelt területeket felügyelhet az uniós Duna-stratégiában - jelezte az InfoRádió Aréna című műsorában az Európai Unió Duna Régió Stratégiáért felelős kormánybiztos. Barsiné Pataky Etelka a műsorban arról is beszélt, hogy ezen belül több olyan projekt is szerepel, amely a térség energiaellátását teszi stabilabbá.
febr. 4
6:35
Orbánnak nincs véleménye Egyiptomról? (HVG)
Orbán Viktor épp az egyiptomi zavargások kezdete előtt tért haza Kairóból, ahol Hoszni Mubarak egyik utolsó magas rangú vendége volt. Azóta az EU-elnökséget betöltő magyar kormány vezetőjeként hivatalosan nem foglalt állást a fejleményekkel kapcsolatban.
febr. 4
6:42
Aknába esett Luca – 25 métert zuhant (168 Óra Online)
Aknába esett a barlangi mentőszolgálat egyik vizslája, a kutyát a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat hozta fel a 25 méter mély aknából.
febr. 4
6:51
Egyre többen dőlnek be a zűrös nyelviskoláknak (HVG)
A Magyar Hírlap arról ír: sok a panasz mostanában olyan nyelviskolákra, melyek jellemzően a direkt marketing módszerét alkalmazva, telefonon toboroznak ügyfelet.
febr. 4
6:51
Bíróság elé állnak a pécsi lövöldöző szülei (ATV)
Folytatódik a pécsi egyetemi lövöldöző pere pénteken a Baranya Megyei Bíróságon. A testület öt tanút idézett be, köztük a fiatal szüleit, valamint azt a két budapesti orvosszakértőt, akik szerint a fiatalember elmeállapota súlyos fokban korlátozott. Levetítik a Biofizikai Intézet biztonsági kameráinak felvételeit is. Ítélet pénteken biztosan nem születik.
febr. 4
7:09
"Nem rapport lesz" Tarlós berendelte a kórházvezetőket (ATV)
"Meg kell beszélni velük a dolgokat."
febr. 4
7:27
Többet visznek haza a képviselők (HVG)
Aranybánya az idei személyi jövedelemadó csökkentés a parlamenti képviselőknek – írta a Blikk. A politikusok megkapták idei első fizetési papírjukat, és nincs olyan honatya, aki ne nyert volna az egykulcsos, 16 százalékos adóval.
febr. 4
7:27
Indokolni kell az indokolatlan kirúgást - lapszemle (Infostart)
Munkajogászok szerint nem esélytelenek a kirúgott közszolgák a bíróság előtt - írta pénteki számában a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy felszámolhatják a sertéstelepek harmadát.
febr. 4
7:27
Szócska: romkórházra nincs pénz (MaHu)
Nem lesz kötelező államosítás az egészségügyben, de a romintézmények nem számíthatnak százmilliós központi támogatásokra - mondta Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár.
febr. 4
7:27
Drága a gáz: "szénszünet" az iskolában és a hivatalban Héderváron (ATV)
A fűtéshez használt gáz magas ára miatt "szénszünetet" - a hivatalos megjelölés szerint síszünetet - tartanak a jövő héten a hédervári általános iskolában, valamint annak lipóti és mecséri tagintézményeiben.
febr. 4
7:29
Kommunikációs tréninget tartanak a Fővárosi Bíróság biztonsági őreinek (HVG)
A képzéssel azt szeretnék elősegíteni, hogy az őrszolgálat és az állampolgárok közötti kapcsolat az eddiginél is zökkenőmentesebb legyen.
febr. 4
7:29
Egyre többen dőlnek be a zűrös nyelviskoláknak (MaHu)
Több tucatnyian éltek panasszal az utóbbi időben a Nyelviskolák Szakmai Egyesületénél (NYESZE); a károsultak elmondása szerint pénznyelő nyelvtanfolyamoknak estek áldozatul.
febr. 4
7:29
IFFHS: megvan a világ legjobb klubja (ATV)
Az aktuális világranglistát az Inter vezeti.
febr. 4
7:31
Bizalmas viszonyt ápol diákjaival a kiskunmajsai iskolaigazgató? (HVG)
„Ribanckáim", „kis dög" és ehhez hasonló jelzőkkel illette egy közösségi oldalon saját diákjait a kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola igazgatója, Abonyi Henrik, aki egyébiránt Kiskunmajsa alpolgármestere és a helyi KDNP vezetője – számolt be az esetről a Blikk. Az igazgató szerint közösségi oldalon vezetett adatlapját feltörték, és politikai támadás áll a háttérben.
febr. 4
7:36
Keményen beszóltak a magyar kormánynak Washingtonban (168 Óra Online)
A külső eladósodás és a magas államadósság miatt Magyarország sebezhető és ezért a Nemzetközi Valutaalap "nagyon kockázatosnak" ítéli meg a magyar kormány gazdasági stratégiáját - jelentette ki Washingtonban Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországért felelős misszióvezetője. A prognosztizált adatok nem számolnak a február végén bejelentendő magyar konszolidációs program és…
febr. 4
7:36
Pécsi egyetemi lövöldözés - folytatódik a tárgyalás (Népszava)
Folytatódik a pécsi egyetemi lövöldöző pere pénteken a Baranya Megyei Bíróságon. A testület öt tanút idézett be, köztük a fiatal szüleit, valamint azt a két budapesti orvosszakértőt, akik szerint a fiatalember elmeállapota súlyos fokban korlátozott. Levetítik a Biofizikai Intézet biztonsági kameráinak felvételeit is. Ítélet pénteken biztosan nem születik.
febr. 4
7:38
Tarlós István magához rendelte a kórházigazgatókat (Népszava)
Tarlós István a jövő héten találkozik a fővárosi kórházak igazgatóival - tudta meg a Népszabadság. A lap információit a főpolgármester megerősítette és elmondta: "a lovagiasság szabályai szerint meg kell beszélni velük a dolgokat".
febr. 4
7:45
Halálos háztűz a XV. kerületben (HVG)
A ház teljesen kiégett, a tűzoltók már csak az oltás után találtak rá a holttestre.
febr. 4
7:45
Házi őrizetbe került Budaházy társa (MaHu)
A tizenkét vádlottból már csak Budaházy György és Sz. Endre van előzetes letartóztatásban a terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt indult büntetőeljárással összefüggésben; S. József másodrendű vádlottat ugyanis a bíróság házi őrizetbe helyezte.
febr. 4
7:45
Házi őrizetben Budaházy társa (ATV)
Már csak ketten vannak előzetesben.
febr. 4
7:47
Tagadja az órás gyilkosa, hogy két emberrel végzett (HVG)
Bár tagadja, hogy ölt volna, a Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal lezárta az ügyét az órásgyilkosként ismert F. Sz. Attilának, akit két vállalkozó meggyilkolásával és feldarabolásával gyanúsítanak - közölte a Blikk.
febr. 4
7:47
Teljesen kiégett egy ház a XV. kerületben, egy halott (ATV)
Az oltás után találtak rá a holttestre.
febr. 4
7:49
Az olasz parlament támogatta Berlusconit a szexbotrányban (ATV)
Az olasz képviselőház visszautasította a milánói ügyészség kérvényét, hogy házkutatást tarthasson az olasz kormányfő néhány ingatlanában Berlusconi szexbotrányával összefüggésben. Az ügyészség azzal vádolja Silvio Berlusconit, hogy fiatalkorúval létesítetett szexuális kapcsolatot, majd egyik irodáján keresztül fizetett a "szolgáltatásért".
febr. 4
8:03
Nem akarnak több kártérítést fizetni az elhunyt rendőrmotoros családjának (HVG)
Nem akar 10 millió forint kártérítést fizetni a rendőrség Szegedi Henrik halála miatt a gyászoló családnak – ez derült ki egy a Blikk birtokába jutott ellenkérelemből, amit a hatóság az egri bíróságra nyújtott be.
febr. 4
8:12
Házi őrizetbe került Budaházy társa (Népszava)
Már csak Budaházy György és még egy ember van előzetes letartóztatásban a Hunnia Mozgalom ügyében - értesült a Magyar Nemzet.
febr. 4
8:14
Halálos háztűz a XV. kerületben (Népszava)
Egy ember meghalt, mikor péntekre virradó éjszaka kigyulladt egy családi ház Budapesten, a XV. kerületben. A ház teljesen kiégett, a tűzoltók már csak az oltás után találtak rá a holttestre.
febr. 4
8:21
Kétmillió forint felett van Budai fizetése is (HVG)
Hivatalosan bruttó 2 millió 215 ezer 423 forintot keres havonta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos – írta a Népszava.
febr. 4
8:21
Teljesen kiborult: nem engedik tovább fogyni a magyar énekesnőt (ATV)
Túltejesítette a célkitűzést.
febr. 4
8:23
Hónapokon át kínozta fiát egy apa (HVG)
Ismét a rendőröknek kellett intézkedniük egy negyvenöt éves férfi ellen, aki saját gyermekét terrorizálta hónapokon át – írta a szoljon.hu.
febr. 4
8:30
MSZP: A kormány ül az iszapkatasztrófa károsultjainak pénzén (168 Óra Online)
A Magyar Kármentő Alapban összegyűlt pénzt a korábban meghatározott eredeti célnak megfelelően, azaz a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak kárenyhítésére kell használni - mondta Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő csütörtökön egy telefonos sajtótájékoztató keretében az MTI-nek.
febr. 4
8:30
Több mint 20 ezer nagycsalád kért eddig gáztámogatást (Népszava)
A Magyar Államkincstárhoz eddig több, mint 20 ezer igényt nyújtottak be a nagycsaládosok a gázfogyasztáshoz járó kedvezményre. A Független Hírügynökség kérdésére az Államkincstár elnöki titkársága közölte: az első nap, vagyis január 17-e óta megyénként átlagosan ezer, Budapesten és Pest megyében pedig több mint 5 ezer kérelem futott be.
febr. 4
8:39
Szájer nem szeretné, hogy "örök időkre megváltoztathatatlan legyen" az alkotmány (HVG)
Az új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációt vezető fideszes európai parlamenti képviselő nem ért egyet azzal, hogy az alkotmányt csak két egymást követő országgyűlés, kétharmados törvénnyel változtathatná meg.
febr. 4
8:39
Minden eddiginél nagyobb tömegdemonstráció jöhet tavasszal + videó (ATV)
Közösen szervezett tömegdemonstrációval kívánja felhívni a kormány figyelmét a társadalmi párbeszéd szükségességére hat hazai szakszervezeti konföderáció.
febr. 4
8:41
„Szénszünet” Héderváron a drága gáz miatt (HVG)
A fűtéshez használt gáz magas ára miatt „szénszünetet” – a hivatalos megjelölés szerint síszünetet – tartanak a jövő héten a hédervári általános iskolában, valamint annak lipóti és mecséri tagintézményeiben.

Keresés