2011. január 14. péntek

jan. 14
6:27
Hétvégi horoszkóp (január 14–16.) (NLC)
A hétvégén a Hold belép az Ikrek jelébe, és ez néhány jegy életében felkavarja az állóvizet. Nézd meg, rád mi vár a hétvégén!
jan. 14
7:39
Hajmeresztő! Alsóneműben vonultak utcára a nők (NLC)
Hideg, nyirkos idő ide vagy oda, a londoni nők dögös fehérneműben meneteltek az aszfalton. Bár a fotókon vidámnak tűnnek, nem jókedvükből választották ezt a délelőtti programot.
jan. 14
7:41
5 téli bébiétel, amit pillanatok alatt elkészíthetsz (NLC)
Pár hónapig minden bébinél az anyatej a nyerő, 5-6 hónapos kor körül azonban nem árt, ha fokozatosan előrukkolsz valami újdonsággal is. Például gyümölcsből, zöldségből készült pürésített fogásokkal.
jan. 14
8:00
Cseh Tamás Archívumot hoz létre az OSZK (est.hu)
A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás dalainak keletkezés-történetéhez kapcsolódó tárgyi emlékekből, írásos, képi, film- és hangdokumentumokból álló archívum gyűjtésébe kezdett az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).
jan. 14
8:51
Nem biztonságosak a magyar bankok? (NLC)
Sokan ijesztgetnek, hogy a magyar bankok, illetve értékpapírok nem biztonságosak, több ismerősöm is külföldre viszi a pénzét. Van ok a pánikra? Ács Gábor válaszol…
jan. 14
8:53
Unalomból hősködők (NLC)
A januári filmválaszték láttán még az is könnyen elalszik, aki pár kanna kávéval próbálja ébren tartani magát. A héten mindössze egy szuperhősös és egy misztikus mozipremier tesz kísérletet arra, hogy nyitva tartsuk a szemeinket, kevés sikerrel.
jan. 14
9:09
Luxus a börtönben (NLC)
Zöld terek, kulturált sportolási és állattartási lehetőség – egy helyen. Ezúttal nem egy luxuslakóparkról, hanem egy Dániában épülő börtönről van szó, melynek átadását 2016-ra tervezik. A hírt Peller Mariann kommentálja.
jan. 14
9:11
Ki foglalkozik egy látássérült lány álmaival? (NLC)
Hogy mit ér az akarat és a kitartás? Azt különösen egy fogyatékkal élő, ráadásul sportoló tudja talán a legpontosabban. Lengyel Zsófi évek óta küzd és dolgozik azért, hogy egyre romló, már szinte tökéletesen elveszett látása ellenére világhírű sportoló lehessen.
jan. 14
9:13
Fiút szeretnél vagy lányt? (NLC)
Cikkünkből kiderül, hogy hogyan és mikor lehetséges biztonsággal kijelenteni, milyen nemű a magzat, illetve lehet-e törvényes módon előre befolyásolni a nemét.
jan. 14
9:30
Avishai Cohen a Művészetek Palotájában (est.hu)
Idén megjelenő, Seven Seas című lemezének anyagával turnézik az izraeli származású bőgős, aki a jazz- és a jazzrock világainak közelében fogalmazgatja megsemmisítő erejű mondanivalóját, sokat mesélve közben a határozottan ütni képes jazz hatalmáról.
jan. 14
10:03
„Az egyik gyerekemet jobban szeretem, mint a másikat” (NLC)
Előfordulhat, hogy szülőként nem szeretjük egyformán a gyermekeinket? Mit tehetünk, ha ez valóban így van?
jan. 14
10:21
Klausztrofóbiások rémálma: kapszulafogadó (NLC)
Ha szeretnéd magad úgy érezni, mint egy lépes mézbe zárt méhecske, és épp Sanghajban bandukolsz, akkor semmiképp ne hagyd ki a hamarosan megnyíló kockaszállodát. Igazi közösségi élmény!
jan. 14
11:15
Hableányruhában és fekete-fehérben is ér idén házasodni (NLC)
A hagyományos fehér habos ruhák mellett vagányabb darabokat is találunk az idei fazonok között. Sőt aki igazán bátor, az már a fehér cipőt is elfelejti.
jan. 14
11:17
Új dimenzióba lép az erotikus cset (NLC)
A szó szoros értelmében kell venni az új dimenziót: hamarosan 3D-ben is lehet videocsetelni egy online swingerklubban.
jan. 14
11:18
VA: Jalapeno Funk Vol. 3 (est.hu)
Ha van olyan zene, amely képes elég forró lenni ahhoz, hogy a mexikói gyökerekkel bíró chilipaprikához hasonlítsák, akkor az elektomossággal ütött funk ilyesmi lehet, és ezt a válogatáslemezt készítő Trevor Mac jól bele is keni a fülébe mindenkinek.
jan. 14
11:36
Console: Herself (est.hu)
A kezdetekben a Notwist nevű formációban szerző Martin Gretschmann mellékági projektje, a Console működésének második évében nagyobb figyelmet és érdeklődést váltott ki, mint az anyaegyüttes. Gretschmann előző lemezét már a Matador adta ki.
jan. 14
11:38
Vastag Csaba köszöntötte elsőként a szülinapos Nagy Ferót (est.hu)
Nem mindennapi meglepetésben volt része péntek reggel Nagy Ferónak. A 65. születésnapját ünneplő mentort ugyanis egykori tanítványa, Vastag Csaba köszöntötte elsőként a jeles napon. Az X-Faktor győztese nagyon korán kelt pénteken.
jan. 14
11:40
Wire: Red Barked Tree (est.hu)
A londoni Wire zenekart pár művészeti sulis srác alapította 1976-ban. Egy évvel később megjelent a Pink Flag című debütlemez, '78-ban a Chairs Missing, '79-ben pedig a 154 című album. Ezt a három kiadványt a mai napig a popzene legütősebb bemutatkozó "trilógiáinak" egyikének tartják: mindegyik darab picit más, de egyformán kiváló, arról nem is beszélve, hogy a kvartett jócskán megelőzte…
jan. 14
12:27
Egészségre káros környezetbe költöztettek egy óvodát (NLC)
Veszélybe kerültek a budapesti Szent Korona Általános Iskola és Óvoda óvodásai, amikor az intézmény az M3-as autópálya bevezető szakaszának közvetlen közelébe került – állapította meg Fülöp Sándor zöldombudsman. A zaj és a légszennyezettség magasabb az egészségügyi határértékeknél.
jan. 14
12:29
Egzotikus munka – fizetés nélkül (NLC)
Az Önkéntesség Európai Évében számos rendezvényen foglalkoznak az önkéntesség témájával. Szerencsére egyre többen vannak azok, akik egzotikus munkát keresnek, hogy önkéntesként segítsék a távoli országokban élő embereket.
jan. 14
12:31
Te is krónikus halogató vagy? (NLC)
Te hogyan intézed feladataidat? Halogatsz, vagy rögtön nekilátsz? Nézd meg, melyikre mi jellemző!
jan. 14
14:15
Támad az influenza (NLC)
A betegek száma folyamatosan nő, a napokban ráadásul halálos áldozatot is követelt a H1N1.
jan. 14
14:18
Being Human US az AXN Playerben (est.hu)
Az AXN a lineáris televíziózás mellett igyekszik minél több platform segítségével és sokszor a megszokottnál gyorsabb módon bemutatni vadonatúj sorozatokat, epizódokat, a tengerentúlról is. Így van ez az amerikai Being Human US esetében is.
jan. 14
14:54
Jersey Shore-hét az MTV-n (est.hu)
A fagyos és szürke téli hétköznapokon sem kell mormotaként a szobába vonulni és számlálni a heteket a nyári szünetig, az MTV ugyanis tálcán kínálja nézőinek a napbarnított pasikat, a bikinis csajokat és a füllesztő partikat.
jan. 14
15:30
Nézz Zöld darázs-kisfilmeket! (est.hu)
Két, magyar felirattal ellátott featurette-et is kaptunk a film magyarországi forgalmazójától a Zöld darázs című akciókomédiához, amit a hazai mozik január 13. óta játszanak. Ismerd meg jobban az akciójeleneteket és Lenore Case-t!
jan. 14
15:48
Péterfy Bori bababúcsúturnéra indul (est.hu)
Tavaly év végén röppent fel a hír, hogy Péterfy Bori babát vár, és az anyai örömök elé néző énekesnő hosszabb időre eltűnik a színpadról. Bori és zenekara ideiglenes búcsúturnét hozott tető alá az idei év elejére.
jan. 14
15:50
Ki nevel a végén? (est.hu)
Jack Nicholson és Adam Sandler ugyanazon produkcióban? Ez olyan kaliberű párosítás, mintha Jocó Zorg az Űrgammákból Han Solo oldalán lőné a birodalmi klónhadsereget. A minőséget azonban elsősorban a rendező személye határozza meg.
jan. 14
16:06
Nemzetbiztonság Bt. (est.hu)
Egy-egy Martin Lawrence-produkció láttán az embert gyakran kerítheti hatalmába az az érzés, miszerint emberünk nyaki verőere pillanatokon belül eldurran a kimerítő ripacskodásban. Nos, valószínűleg ezúttal sem más a helyzet.
jan. 14
16:42
Jarmusch kedvenc filmjei (est.hu)
Januártól folytatódik a Fogasház és a Prizma folyóirat közös filmklubja, mely ezúttal a Jarmusch filmklub névre hallgat. Kéthetente pénteken olyan filmeket láthatunk, melyek hatottak Jim Jarmusch-ra, kapcsolódnak az életművéhez.
jan. 14
17:51
Szinte már hazajárnak: ABBA Show az Arénában (NLC)
Ha már rongyosra nézted a Mamma Mia! musicalt, ott a helyed az Arénában, ahol élőben is bulizhatsz a legnagyobb slágerekre.
jan. 14
18:27
Rómeó és Júlia újratöltve (NLC)
Az ember azt gondolná, Rómeó és Júlia történetében már csak az jelenthet szenzációt, ha kiderül, hogy a veronai szerelmesek valóban élő személyek voltak, feltámadtak, sok gyermeket nemzettek, esetleg tényleg abban a házban laktak (vagy lakott legalábbis Júlia), amit Veronában a turisták nap mint nap ostromolnak.

Keresés