2011. január 19. szerda

jan. 19
0:48
Alakul a Halálos iramban 6. (est.hu)
Befejeződött a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatása, és az alkotók már az új részen törik a fejüket. Biztosra veszik ugyanis, hogy az ötödik rész is nagy siker lesz, ezért a hatodik epizódot már most érdemes tervezgetni,...
jan. 19
6:27
Ördögi csirke Marton Levente konyhájából (NLCafé)
Az olaszok addig festették az ördögöt a falra, amíg megjelent. Szerencsére. Az ördög nagyon kellemes megnyilvánulási formát öltött magára, semmi szarv, semmi vasvilla, helyette csalogató csirkesült, de figyelem, elkárhozásig tömhetjük magunkat ezzel a csirkével, mégsem tudunk majd betelni vele. Ez a sátán csapdája.
jan. 19
7:03
Káros szenvedélyéről mesél Kiss Ádám – videó (NLCafé)
Kiss Ádám is részt vett azon a jótékonysági rendezvényen, ahol a sztárok gumicsizmákat készítettek, melyeket később elárvereztek, és a befolyt pénzzel a szenvedélybetegeket támogatják. Nos kiderült, bizony a Showder Klub fellépőjének is van káros szenvedélye.
jan. 19
7:21
Halállal végződő tömegrendezvények (NLCafé)
Egy ország közvéleményét döbbentette meg a szombat éjszakai, Nyugati téri diszkótragédia. Az eset – sajnos – nem példa nélküli, s tavaly is több, hasonlóan tragikus kimenetelű esetről értesülhetett a nagyvilág. Mint összeállításunkból kiderül: a könnyűzenei események, a sportrendezvények és a vallási ünnepségek időről időre tömegszerencsétlenségek helyszíneivé válnak.
jan. 19
8:00
Kate Bush idén visszatér (est.hu)
Az énekesnő hat évvel legutóbbi albuma után idén új anyaggal jelentkezik, ám egyelőre hivatalosan nem árulták el, hogy teljes album, vagy csak néhány szám várható tőle. A blogok mindenesetre stúdiólemezről írnak.
jan. 19
8:17
Mire jó egy alapszakos diploma? (NLCafé)
Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk – azaz nem mindegy, hogy a megszerzett diplomát elfogadják-e a munkáltatók. Az alapképzésben végzettek gyakorlatorientált oktatása néhány iparágban például sokkal hasznosabb lehet, mint a főként elméleti tudást adó, korábbi egyetemi szintű képzés. A munkaadók azonban nem mindig tudják, mit is jelent egy alapszakos oklevél.
jan. 19
8:51
Minek nevezzelek? Társhatározó pasin innen és túl (NLCafé)
Én magam is gondban vagyok, sokszor keresem a szavakat, de beszélgetések, olvasói visszajelzések is azt mutatják, nehéz konszenzusra jutni abban, hogy milyen szóval illetjük azt az embert, akivel megosztjuk…
jan. 19
9:09
Az anyaúristen és másféle nőszemélyek (NLCafé)
Lackfi János költő. Csak így. És intézmény. Talán az egyetlen kortárs alkotó, aki megtalálta az utat a gyerekekhez, és miközben elvarázsolja őket, olvasásra nevel.
jan. 19
9:11
„Szicíliában sértés a hálapénz” (NLCafé)
Hosszú szünet után a tavaly év végi Aranyág Gála műsorvezetőjeként láthattuk újra a tévében. Idén valószínűleg az M1 Híradójába is visszatér, ám egyelőre a fél éve született Marco és a hatéves Cristiano nevelése tölti ki napjait. Ennek köszönhetően természeti csapások, gazdasági válságok és politikai események helyett arról tudósította a Nők Lapja olvasóit, milyen vidám dolog Szicíliában szülni.
jan. 19
10:03
A szex veszélyes üzem (NLCafé)
A nemi úton terjedő fertőzések, betegségek régi angol megnevezése (Venereal disease) Vénusz, a szerelem istennőjének nevéből származott. Talán túlzás volt egy ilyen kellemetlen betegségcsoportot a legszebb nővel kapcsolatba hozni, mégis elég pontosan utalt az önfeledt szerelmeskedésben rejlő veszély lehetőségére.
jan. 19
10:06
Kereszttűzben (est.hu)
Tommy Lee Jones jó szokásához híven ismét egy szökevény nyomában kajtat. Ám míg Wesley Snipes vagy Harrison Ford ártatlanabbak voltak, mint egy Disney-őzike, ezúttal az illetőnek van némi vaj a fején. Mondhatni tonnányi.
jan. 19
10:42
WB-tragédia: bezár a Corvintető, a Kuplung és az Instant (est.hu)
A három budapesti szórakozóhely vezetősége bejelentette: a hétvégi, West Balkánban történt tragédia miatt ezen a héten egyik meghirdetett rendezvényét sem tartja meg. A
jan. 19
11:00
"A kompromisszumkészség elég hamar kialakult bennünk" - Republic (est.hu)
Húszéves évfordulóját ünnepelte tavaly a Republic együttes, aminek kapcsán Boros Csaba basszusgitáros-énekessel beszélgettünk az elmúlt két évtizedről, koncertjeikről és amerikai, angliai kalandjukról.
jan. 19
11:15
Nem csak a csukló van veszélyben síeléskor (NLCafé)
Addig már mindenki eljutott, hogy a biztonságos síeléshez kevés a jó léc és a megfelelő kesztyű. Bukósisak, csuklóvédő és szemüveg sem árt, azonban a csonttörésen túl a bőröd sérülékenységére sem árt gondolni, ha siklani indulsz.
jan. 19
11:54
Megkezdődött a Csillag születik válogatása (est.hu)
Megkezdődtek a Csillag születik harmadik évadának castingjai. Az RTL Klub tavasszal induló tehetségkutatójára több mint hatezren jelentkeztek, akik között a szerkesztők már az első napon láttak igazi reménységeket.
jan. 19
12:12
"Egy darabig nem akarok álarcot viselni" - Frenk (est.hu)
Tavaly májusban jelent meg Frenk második szólólemeze Nagyvárosi éjszakák címmel, de a Hiperkarma egykori dobosa már következő anyagán dolgozik: új dallam- és szövegvilág, erőteljesebb gitár, egy társproducer és semmi pótcselekvés.
jan. 19
12:30
Magyar nap a Sport TV-n (est.hu)
Magyar napot tart szerdán a Sport TV. A női kosárlabda Euroligában érdekelt Pécs 2010, valamint a Honvéd és a Vasas férfi vízilabdacsapatának nemzetközi kupamérkőzéseit élőben szurkolhatják végig a nézők az este folyamán.
jan. 19
13:03
A legőrültebb celebdiéták (NLCafé)
Kiderült, melyik a három legőrültebb celebdiéta, ami ráadásul veszélyes is lehet az egészségünkre.
jan. 19
15:27
Teljes csőd a nevelésem. Nem tudom, mit tegyek – Dr. Ranschburg válaszol (NLCafé)
Óvónő létemre tanácstalan vagyok sok kérdésben a gyermekemmel kapcsolatban. Mit tanácsol?
jan. 19
15:29
9 nő, aki a világunkat alakítja (NLCafé)
Hogy mi a közös Michelle Obamában, Angela Merkelben és Lady Gagában? Az, hogy szerepelnek az amerikai Forbes magazin 100 legbefolyásosabb nőjének listáján. A tekintélyes lap rangsora nem a népszerűségről szól, hanem a világra gyakorolt hatásról, ami éppúgy vonatkozhat politikai, mint gazdasági vagy kulturális befolyásra.
jan. 19
15:31
Bezárják a West Balkánt (NLCafé)
A Terézvárosi Önkormányzat határozatot hozott a szombati diszkótragédia helyszínének 90 napos, ideiglenes bezárásáról.
jan. 19
16:24
Megszületett Orlando Bloom gyermeke is (est.hu)
Jan. 6-án megszületett Orlando Bloom színész, A Gyűrűk Ura-trilógia és az első három A Karib-tenger kalózai-film sztárja és szupermodell felesége, Miranda Kerr gyermeke. Már eddig is pletykálták, de most maga Kerr közölte, hogy kisfiú.
jan. 19
17:15
Béranyát Moszkvából? (NLCafé)
Fogadjatok örökbe! – tanácsolják gyakran azoknak a pároknak, akiknek valamiért nem születhet saját gyerekük. A béranyaságot, mint esetleges megoldást ugyan gyakran említik ezek a párok, de hazánkban nem engedélyezett, hogy béranya hordja ki a magzatot. Így viszont több érintett töri a fejét azon, hogy külföldön kérjen segítséget... Moszkvában jártunk, ahol legális a béranyaság, és sok európai pár…
jan. 19
17:17
Túl vagyunk az év legszomorúbb napján (NLCafé)
Brit tudósok kiválasztották a 2011-es év legszomorúbb napját. A hírt Winkler Nóra kommentálja.
jan. 19
17:19
Az autós apróban is lehet villantani (NLCafé)
Ha eddig azt hitted, az autós apróhirdetések unalmasak, akkor olvass bele abba a gyöngyszembe, amit kollégáink leltek! Nehéz eldönteni, hogy csak túl őszinte, vagy vaskos humorral megáldott bohém az, aki ilyen jelzővel reklámozza eladó autóját.
jan. 19
17:21
Tett-e fogadalmat szilveszterkor? (NLCafé)
Kérjük, osszátok meg velünk véleményeteket egy-egy cikkel kapcsolatban, szóljatok hozzá aktuális felvetésünkhöz, lássátok el egymást ötletekkel, és kérjetek bátran segítséget szakértőinktől. Kíváncsian várjuk leveleiteket és e-mailjeiteket!
jan. 19
18:09
Lekésték a szülők kislányuk temetését (NLCafé)
Elakadtak egy dugóban, s nem kísérhették utolsó útjára gyermeküket a brit szülők. A pár be akarja perelni a temetkezési vállalatot.
jan. 19
18:48
Psycho Mutants: Tango With Me (est.hu)
Eredetileg Raw címmel tervezte megjelentetni második nagylemezét a pécsi Psycho Mutants, de aztán az élet (kis híján) közbeszólt. A gyakorta a 16 Horsepowerhez hasonlítgatott, működését tavaly meghatározatlan időre felfüggesztő zenekar tagjai szerencsére nem bírták sokáig egymás (és zene) nélkül, így a nyári összeállás után végre itt a Tango With Me.
jan. 19
18:50
Emma's Imagination: Stand Still (est.hu)
Egy tehetségkutató megnyerése után kapott nagyobb figyelmet a briteknél az Emma's Imagination, ami tulajdonképpen az énekes/dalszerző mezőnyt erősítő, lágyhangú Emma Gillespie-t jelenti.
jan. 19
19:39
Tabuk nélkül a merevedési zavarról (NLCafé)
Több mint tíz éve ismerjük a potencianövelő gyógyszereket, ám még mindig számos tévhit él bennünk velük kapcsolatban. Dr. Fekete Ferenc urológus, szexuális medicina szakembert kértük meg, válaszoljon kérdéseinkre.
jan. 19
23:54
Az Életmű előtt (1945-1960), avagy a korai Ingmar Bergman (est.hu)
"Ingmar Bergman a legnagyobb, és erről nem nyitok vitát" - vallja Woody Allen, és mélyen egyetértenek vele a Szerzői filmklub szervezői is, akik 2011. I. félévében minden csütörtök este 18.30-tól a Ráday Könyvesház hangulatos...

Keresés