2011. január 3. hétfő

jan. 3
1:12
Kiszagolta az útvonalat (NLCafé)
Csak egyszer járt a háznál a vakvezető kutya, mégis tudta, merre menjen.
jan. 3
7:30
Akasztással kezdődött az új év (NLCafé)
Négy, emberrablással és gyilkossággal vádolt elítéltet akasztottak fel Iránban az új év első napján – a hírt Karafiáth Orsolya kommentálja.
jan. 3
8:00
Chuck Berry összeesett a színpadon (est.hu)
A rock'n'roll legendás alakja újév napján adott koncertet Chicagóban, a fellépés végéhez közeledve azonban összeesett, és le kellett segíteni a színpadról. Később megpróbált visszatérni, de végül a show nem folytatódott.
jan. 3
8:42
Hamarosan megnyit az Európa Pont! (NLCafé)
Néhány nap múlva megnyílik a budapesti Európa Pont, amely fontos hiánypótló szerepet betöltve egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely, valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között.
jan. 3
8:44
Mi vár rád az év első hetében? (NLCafé)
A Bikákra a nagy találkozás vár, a Kos pedig alig bírja majd szuflával. Nézd meg, neked mit ígérnek a csillagok január első hetére!
jan. 3
9:36
Gerincferdülésből végtagbénulás (NLCafé)
2006-ban kezdődött a tortúra. Előzménye egy sima, leginkább lustaság miatt kezeletlen gerincferdülés, amelyet 11 éves koromban diagnosztizálták.
jan. 3
10:30
Adakozó igazgató! Milliókat zenélt össze a szegény gyerekeknek (NLCafé)
Nagyszabású jótékonysági akciót szervezett egy csepeli iskola igazgatója egy iszapkárosult iskolának. Balogh Gábor szerint minden gyereknek egyenlő lehetőségeket kell biztosítani.
jan. 3
10:42
Halálra égett a svéd színész? (est.hu)
A hatóságok egyre valószínűbbnek látják, hogy Per Oscarsson, a több mint 100 filmben és tévés alkotásban feltűnt idős svéd színész és felesége azok, akik halálra égtek egy pénteki lakástűzben. Házuk ugyanis leégett, ők pedig eltűntek.
jan. 3
11:06
Hülye kérdések a takarékos autóról (NLCafé)
Kukoricával megy? Nincs is benne benzinmotor? Úgy tűnik, sokan nem tudják, mi is az a hibridautó. Íme, egy kisokos a legfontosabb tudnivalókról, illetve összefoglaló a legfurább kérdésekről.
jan. 3
11:42
Részleges napfogyatkozás lesz január 4-én (NLCafé)
Január 4-én délelőtt jelentős mértékű részleges napfogyatkozás figyelhető meg hazánkból – derült idő esetén.
jan. 3
11:54
Absolon (est.hu)
Mert ez a mesterhármas, táncra magyar! Diamond Philips, Ronnie Pearlman együtt mulat Christopher Lamberttel. Az impozáns trióhoz természetesen az apokaliptikus sztorikra szakosodott forgatókönyvíró is igyekezett idomulni.
jan. 3
11:56
Magánürügy (est.hu)
Kizárt, hogy egy filmekből közepesen kiművelt egyed ne tudná elsőre helyesen megtippelni ezen film műfaját. Naná, hogy romantikus vígjátékról van szó, és ezúttal kizárólag Brittany Murphy iránti kegyeletből nem adok hangot további véleményemnek.
jan. 3
12:12
Mi kell a nőnek? (est.hu)
Azt ugyebár már mindenki unott vállrándítással veszi tudomásul, ha elkészül egy-egy hollywoodi produkció teljesen szürreális indiai vagy török átirata. A szóban forgó műből azonban - nagy levegő - kínai remake készül.
jan. 3
12:18
Kezdj új életet! (NLCafé)
Folyamatosan ettél az ünnepek alatt? Ideje mozognod, de egyedül nem akarsz? A munkahelyed sem kínál már új kihívásokat és egy társ is hiányzik a mindennapokban?
jan. 3
13:06
Easy Star All-Stars: Dubber Side Of The Moon (est.hu)
Az Easy Star All-Stars hét éve adta ki első, Dub Side Of The Moon című bemutatkozó lemezét, mely a Pink Floyd The Dark Side Of The Moon című albumának dub/reggae újragondolása volt. Aztán később ezt egy Beatles albummal is megcsinálták.
jan. 3
13:08
Shigeto: Full Circle (est.hu)
Egy elegánsan és koncentrált, aprólékos munkával elkészített bento doboz nemcsak az életbentartás funkcióit látja el a japán gasztronómia sokszor már-már perverz módon gyönyörű világában. "Ajánló kritikánkban" a bento és a Full Circle közösségére is rámutatunk.
jan. 3
13:10
The High Dials: Anthems For Doomed Youth (est.hu)
Az alapvetően szomorkás, de azért optimista felhangokkal kísért folk-rock dalokból árad a hatvanas-hetvenes évek feltétlen szeretete, és a rendszerbe keveredő alig-pszichedélia meg az art-rockos pillanatok környékén világossá is válik, hogyan szeretné megfogni saját fiatalságának életérzését a montreáli együttes.
jan. 3
14:18
Joanna Newsom a Művészetek Palotájában (est.hu)
Joanna Newsomot karrerje során - a kritikusok végtelen kreativitásának köszönhetően - a kortárs előadók közül valószínűleg a legtöbb alkalommal hasonlították erdei tündérhez, lepkeszárnyakon közlekedő tüneményhez stb., az biztos, ahol ő és a hárfája megjelenik, ott varázslat is van.
jan. 3
14:20
Magashegyi Underground a Kultúrkúrián (est.hu)
Nem is olyan régen jelentette meg első lemezét a már több éve saját jóhírét zenével keltő Magashegyi Underground. Az ilyenkor használatos bemutatkozó lemez kategória értelmetlenné válik a zenekar ártatlan, de erőteljes katarzisai hallatán.
jan. 3
14:22
Foreign Beggars az A38-on (est.hu)
Orifice Vulgatron, Metropolis, DagNabbit, Shlomo és DJ Nonames csapata 2003-ban, saját kiadójánál jelentette meg bemutatkozó lemezét, és ebben a felállásban a Dented Records és a kegyetlen formáció azóta is a hiphop- és grime-világ első soraiban hasít.
jan. 3
14:24
Orgonák csatája a Zsinagógában (est.hu)
Talán nincs olyan valamire való lemezgyűjtemény hazánkban, ahol ne fordulna elő jó néhány Rhoda Scott-bakelit. A hetvenes-nyolcvanas években valóságos kultusz alakult ki a mezítlábas hölgy körül.
jan. 3
14:26
Children Of Bodom a PeCsában (est.hu)
A cím csalóka. Nem csupán egy, hanem egyidejűleg három banda is érkezik a messzi-távoli északról. Finnországból kettő, egy pedig a svéd területekről. Halálhörgés, siralom, és egy kis viking rock.
jan. 3
14:28
Neoton a MüPában (est.hu)
A boldog nyolcvanas éveket diszkókban élte át a világ ifjúságának tekintélyes része. A Neotont persze azok is ismerték, akik egyetlen percet sem töltöttek a füstködben, a villódzó gömbök alatt.
jan. 3
14:30
Australian Pink Floyd Show az Arénában (est.hu)
Copy+Paste esetén az eredeti kilencvenkilenc egész kilencvenkilenc százalékában jobb, mint a másolat. Kis százalékban azonban legalább olyan jó. A világ legjobb tribute zenekara az Arénában.
jan. 3
14:32
Apocalyptica a PeCsában (est.hu)
Helye van-e klasszikus instrumentumoknak a metálban? Pótolhat-e egy vonós hangszer egy fecskefarkú Jacksont? Simán. A finn Apocalyptica immár több mint másfél évtizede szaggatja a csellóhúrokat.
jan. 3
14:34
Emberek a Kongresszusi Központban (est.hu)
A popzene mindenkié. A mindenki pedig mi vagyunk. Az emberek. A kilencvenes évek közepén Miller Zoltán és Berkes Gábor csak nekünk írták dalaikat, amiket máig fütyülünk, már ha füttyös kedvünk van.
jan. 3
14:36
Steve Lukather Band az A38-on (est.hu)
A zenészek zenekara, a Toto 2008-ban, 31 év reflektorfény után oszlatta fel magát, csak azért, hogy tavaly újra aktiválja. Az alapító atya Steve Lukather most saját bandájával tart bemutatót.
jan. 3
15:18
Rakoncátlan nyelvek – A CafeTV 2010-es bakijai (NLCafé)
Népszerű, mindenre elszánt riportereink sem úszták meg a tavalyi évet „félrebeszélés” nélkül! S ehhez sokszor még riportalanyok és zavaró körülmények sem kellettek!
jan. 3
15:30
Hiteles másolat (est.hu)
Egy angol író - aki eredeti mű és másolat viszonyáról írt értekezést - könyve promóciós körútján megismerkedik egy francia galéria-tulajdonosnővel, aki először csak dedikáltat vele, majd kisebb kirándulásra invitálja a toszkán vidéken,...
jan. 3
15:32
Piranha 3D (est.hu)
Az egzotikus vizekben élő, kis húsevő halak nem éppen családbarát életmódja nem először ihleti meg a horror műfajában ténykedő alkotókat. Spielberg gigantikus sikerű Cápája után három évvel Joe Dante irányította rendezői bárkáját veszélyes vizekre,...
jan. 3
15:48
Scott Pilgrim a világ ellen (est.hu)
A lúzer az új kúl, avagy a geek az új laza, és megérdemelten vagy sem, de a tornából felmentett főhős lett a legújabb divat, legalábbis ami a vígjátékokat illeti. De ki tudja, mi jöhet még?
jan. 3
15:50
Szerelem és más drogok (est.hu)
Valószínűleg mindannyian kaptunk már Viagrát ajánlgató kéretlen e-mailt munkahelyi címünkre. Mennyivel jobb lenne, ha a csodatévő kék pirulát személyesen Jake Gyllenhaal (vagy legalábbis egy, az ő külső tulajdonságaival rendelkező férfi) ajánlaná figyelmünkbe.
jan. 3
16:06
Tamara Drewe (est.hu)
Mire nem képes egy fitos női nózi, ugye? Történetünk ugyanis ott kezdődik, hogy a címbéli Tamara hazatér csendes és unalmas szülővárosába, csakhogy egy plasztikai műtétnek köszönhetően régi hatalmas cserpákja helyett csinos és vonzó orral. Be is indul mindenki a környéken.
jan. 3
16:24
Elmarad Michael Jackson tévés boncolása (est.hu)
A Discovery Channel által még év végén beharangozott áltudományos műsort rengeteg kritika érte, és a televíziós társaság végül engedve a nyomásnak, levette programjáról az adást.
jan. 3
16:30
Középfülgyulladás kezelése gyerekeknél antibiotikum nélkül? (NLCafé)
A gyermekek jelentős százalékánál a középfülgyulladás az új orvostudományi protokollok alapján antibiotikum nélkül is biztonságosan gyógyítható.
jan. 3
16:42
Meghalt Pete Postlethwaite (est.hu)
64 éves korában elhunyt az Oscar-jelölt brit színész, Pete Postlethwaite, olyan filmek sztárja, mint az Eredet. Barátja, az újságíró Andrew Richardson közlése szerint egy shropshire-i kórházban távozott, békésen, hosszas betegség után.
jan. 3
18:30
Műcsarnok Filmklub 2011-ben is (est.hu)
2011 első hónapjaiban is folytatódik a Műcsarnok Filmklubban tavaly ősszel megkezdett válogatás, melynek folyamán olyan filmekből kaptunk egy jókora csokrot, melyekben meghatározó szerepben bukkan fel valamelyik társművészet.

Keresés