2011. január 3. hétfő

jan. 3
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 3
0:54
10 egyszerű vérnyomáscsökkentő módszer (WebBeteg)
Egyszerű életmódbeli változtatásokkal sikeresen csökkentheti a vérnyomását. Íme néhány praktikus jó tanács, hogy újra ideális értékeket érjen el a vérnyomása.
jan. 3
1:00
Van élet a rizsen és a krumplin túl? (HáziPatika)
A változatosság gyönyörködtet, márpedig a magyar háziasszonyok repertoárja nem túl széles az egészséges köretek szempontjából. Hogy mi kerüljön a tányérra a rizs-krumpli-tészta trió helyett? Összegyűjtöttünk néhány alternatívát.
jan. 3
1:04
Lusta egerek oldhatják meg az elhízás problémáját (HáziPatika)
Az orlandói Sanford-Burnham Orvosi Kutatóintézet munkatársai egy állatkísérletes modell segítségével közelebb kerültek az elhízás problémájának megoldásához.
jan. 3
3:01
Miért nem hall jól a gyerekem? - A tartós nátha veszélyei (WebBeteg)
Az őszi-téli időszak szinte el sem múlhat nátha, felső-légúti hurut, köhögés nélkül az óvodás, kisiskolás gyermekek, bár ezek a betegségek a felnőtteket és az kisebb gyerekeket sem kímélik.
jan. 3
6:09
A grépfrútfogyasztás hatása a gyógyszerekre (WebBeteg)
Nem is gondolnánk, hogy sokszor a gyógyszeres terápiák beállítása azért fullad kudarcba, mert táplálkozásunk olyan mértékben módosítja a gyógyszerek hatását a farmakokinetikai tényezők megváltoztatásán keresztül, ami már nem teszi lehetővé, hogy a készítmények kifejtsék terápiás hatásukat.
jan. 3
7:06
Lefújták a fővárosi szmogriadót (HVG)
Már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfő hajnalban.
jan. 3
7:42
A gyerekeknél is kockázatos az alternatív gyógyászat (HVG)
Vannak szülők, akik gyermekük betegségeit ma is szívesebben kezelik hagyományos gyógymódokkal, természetgyógyászati szerekkel, mint a korszerű orvostudomány nagy vizsgálatokkal bizonyított, hatásos készítményeivel. Ausztráliában több év tapasztalatai alapján ismertették a szakemberek ennek a jószándékú hitnek a veszélyeit.
jan. 3
8:00
Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon (Infostart)
Nem sokkal reggel hét óra előtt halálra gázolt egy embert a szentmártonkátai megállóhelyen a Békéscsabára közlekedő sebesvonat, emiatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 3
8:15
Koffein - Ajánlott mérték és a koffeinmérgezés tünetei (WebBeteg)
Mivel ma már több olyan termék is tartalmaz koffeint, amelyről nem is gondolnánk, könnyen előfordulhat, hogy az ajánlott napi bevitelt túlhaladó mértékben juttatjuk azt a szervezetünkbe. A koffein megtalálható a különböző energia- és sportitalokban, egyes gyógyszerekben, kávéban, teában, csokiban, valamint a guaranát tartalmazó italokban is.
jan. 3
8:18
Két autó árokba borult Vecsésnél - teljes útzár (Infostart)
Két autó csúszott árokba eddig ismeretlen okból a Vecsést Ecserrel összekötő úton hétfőn kora reggel; ketten megsérültek, a környéken teljes az útzár - közölte a rendőrség.
jan. 3
8:18
Tippek a természetes babaápoláshoz (MaHu)
A természetes babaápolás sokkal könnyebb, mint gondolnánk, és sokkal olcsóbb, mint az általános babaápolási cikkek.
jan. 3
9:12
Több mint kétszáz baleset történt a hétvégén (Infostart)
Az elmúlt hétvégén 230 közlekedési baleset történt, ketten vesztették életüket az utakon az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfői összesítése szerint.
jan. 3
9:12
Milyen is a szauna etikett? (MaHu)
Néha sajnos még a legcsodálatosabb szauna és a legprecízebben végrehajtott rituálé mellett sem élvezhetjük ki tökéletesen a szaunázás élményét.
jan. 3
9:12
Fásy Ádám újévi ajánlata (Blikk)
jan. 3
9:18
A szívritmuszavar nem függ össze a táplálkozással (WebBeteg)
Az eddigi feltételezésekkel ellentétben a pitvar-fibrilláció, amely a leggyakrabban előforduló szívritmuszavarnak számít, nem hozható összefüggésbe bizonyos ételek vagy italok fogyasztásával.
jan. 3
9:30
Késnek a vonatok a Budapest-Győr vonalon (Infostart)
Két helyen is műszaki hiba történt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, emiatt késnek a vonatok - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 3
10:03
A Kosnak nem ártana egy kis lazulás (Borsa)
Napi horoszkóp, hétfő
jan. 3
10:24
Kuponnal vehetnek alkoholmentes sört a britek (HVG)
Kétszázötven millió fontos (81 milliárd forint) keretösszegű, az ipari vállalatok által is támogatott, egészséges étkezést segítő tervet jelentett be a brit kormány. A programban több millió ember kap egészséges élelmiszerek vásárlásánál árkedvezményt nyújtó kuponokat.
jan. 3
10:45
Marc Jacobs transznemű modellt választott (Borsa)
Elkészültek a reklámfotók Marc Jacobs tavaszi-nyári kollekciójához. Bár magukra a képekre még várnunk kell, az már kiderült, ki lesz a kampányarc.
jan. 3
11:18
Meddig fokozható az emberi teljesítőképesség? (MaHu)
A sportolók hét és fél, illetve tíz és fél éven belül érik el a tovább már nem növelhető teljesítményt, és további javulás nem lehetséges - állapította meg egy dél-koreai kutatás.
jan. 3
11:27
Stílusleső: Usánkát fel! (Borsa)
Az alap, fekete szövetkabát meglehetősen unalmas holmi, pláne cicanadrággal és csizmával. Egy kellőképpen feltűnő fejfedő viszont ellensúlyozhatja mindezt.
jan. 3
11:36
A terhes nők gyakran letagadják, ha dohányoznak (HVG)
Az Egyesült Államokban átlagosan minden negyedik cigarettázó terhes nő letagadja, hogy dohányzik - állapították meg friss felmérésükben amerikai kutatók.
jan. 3
11:54
Egy fehérje határozza meg a szervek méretét (HVG)
A barcelonai Biomedicina Kutatási Intézet kutatói gyümölcslegyekkel végzett kísérleteikkel bebizonyították, hogy a szervek méretének meghatározásában alapvető szerepe van a p53 nevű fehérjének.
jan. 3
12:00
Érzéken túli észlelés (astronet.hu)
Az agykontroll lényege a számítógépes mikrochip működésével megmagyarázható.
jan. 3
12:02
Érdekes, szép égi esemény (astronet.hu)
Részleges napfogyatkozás lesz január 4-én, kedden, ami Magyarországról is nyomon követhető reggel 8 és 11 óra között.
jan. 3
12:12
Viszaélhet az APEH az ellenőrzési szabályokkal – új módosítás (HVG)
Az önellenőrzés szabályaival eddig a cégek élhettek vissza, a 2011-es módosítást követően ez a lehetőség már az adóhatóság kezében van. A kérdés csupán az, hogy él-e majd a törvény adta jogával.
jan. 3
12:12
Mérsékelték a készültséget Újfehértón (Infostart)
Másodfokúra mérsékelték a belvízvédelmi készültséget Újfehértón, ahol az enyhébb idő miatt ismét teljes üzemben működnek a szivattyútelepek - mondta Nagy Sándor polgármester.
jan. 3
12:14
A csokoládé újabb hatására derült fény (HVG)
A legújabb kutatások szerint a kakaóban található hatóanyag megoldást jelenthet a makacs köhögésre.
jan. 3
12:30
Vonzóbb a férfi, ha nős (Blikk)
A házas nők gyakran teszik fel maguknak a kérdést: vajon féltenem kell a férjemet a legjobb barátnőm elől? Nos, amerikai pszichológusok szerint félelmeik nem is annyira alaptalanok, mint gondolják.
jan. 3
12:33
Aki boldog, ritkábban beteg (astronet.hu)
A kutatók is észrevették, hogy egy vírus vagy baktérium nem egyformán betegíti meg a szomorú és a vidám embereket.
jan. 3
12:48
A sok sertés- és marhahús növeli a szélütés kockázatát a nőknél (HVG)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 3
12:48
A sok vörös hús növeli a nők kockázatát a szélütésre (Infostart)
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
jan. 3
13:12
A Bak hangulatos és izgalmas hétre számítson (Borsa)
Heti horoszkóp, 1. hét
jan. 3
13:24
Szeretkezz a fürdőben! (MaHu)
Egy igazán romantikus estében és egy felejthetetlen élményben lehet részünk, ha a változatosság kedvéért az ágy helyett, a fürdőszobát vesszük célba, és ott keltjük fel partnerük és önmaguk nemi vágyát.
jan. 3
13:26
Veszélyes lehet a hirtelen kezdett testedzés (MaHu)
Azoknak az embereknek, akik csupán egyféle mozgásformához - például a televízió távirányítójának felemeléséhez - szoktak hozzá, kellően elővigyázatosnak kell lenniük, ha aktívan edzeni kezdenek.
jan. 3
13:33
5 dolog, amiért érdemes volt megérni 2010-et (Borsa)
Csak a szépre emlékezünk: noha tele volt viszontagságokkal, ebben a listában kizárólag a 2010-es év pozitívumaira koncentrálunk. Tessék mosolyogni!
jan. 3
14:00
A fiatal brit nők ötöde használt esemény utáni tablettát tavaly (HVG)
Minden ötödik megkérdezett fiatal nő vallotta, hogy az elmúlt év során esemény utáni fogamzásgátló tablettát használt - ismerteti egy brit gyógyszerész-szervezet felmérésének megállapítását a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.
jan. 3
14:18
Hat meglepő dolog, mely szívinfarktushoz vezet (MaHu)
Ha az ember közlekedési dugóba ragadt, a szívinfarktus kockázata megháromszorozódik, olyannyira megnő a vérnyomás.
jan. 3
14:33
A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei (WebBeteg)
A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor. A Cell Transplantation című folyóirat két tanulmányt jelentetett meg a témában.
jan. 3
14:35
A zsiradék csökkentheti a cukorbetegség kockázatát? (WebBeteg)
A teljes zsiradékot tartalmazó tejtermékek (speciális tej, joghurt és sajtok) olyan ritka zsírt tartalmaznak, mely csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – olvasható az Annals of Internal Medicine decemberi 21-i számában.
jan. 3
14:37
Életkor és prosztatagondok: Jó ha tudja! (WebBeteg)
A prosztataproblémák minden férfit érintenek 50 felett, csak van, aki még nem tud róla. A legújabb információk a prosztatarákról.
jan. 3
14:54
Két ruhaméretet karcsúsíthat egy injekció (HVG)
Három éven belül forgalomba kerülhet egy olyan fogyasztószer, amelynek segítségével fél év alatt két ruhaméretet lehet karcsúsodni.
jan. 3
15:12
Párkapcsolat és fogyókúra: hogyan hatnak egymásra? (MaHu)
A visszahízások, a sorozatos sikertelen fogyókúrák nem csak egészségügyi problémát jelentenek.
jan. 3
15:12
Ketten haltak meg H1N1-fertőzésben Németországban (HVG)
Alsó-Szászországban két ember halt meg H1N1-vírusfertőzés következtében - írja a Spiegel Online hétfői hírében. Az újság kiemeli, hogy a pandémiát (a világjárvány-riasztást) lefújta ugyan az Egészségügyi Világszervezet 2010 nyarán, most mégis újabb halálesetek fordulnak elő. Az egyik áldozat egy gyerek volt.
jan. 3
15:18
11 dolog, amit jövőre is megfogadunk (NLC)
Az újévi fogadalmak többnyire feleslegesek, hiszen az egész testünk csuriban tiltakozik a velük járó kellemetlenségek ellen. Ezért az idén megfogadjuk, hogy csak olyan dolgokat fogadunk meg, melyeknek az ára arányos a betartás esetén létrejövő előnyökkel.
jan. 3
15:39
Az újévi fogadalmakról: van középút (Borsa)
Ha az újévi fogadalmaink képességeinkhez képest jócskán elrugaszkodnak, akkor szorongást, ha alacsonyan szárnyalnak, akkor unalmat fognak eredményezni. Van középút.
jan. 3
16:06
A grépfrútfogyasztás hatása a gyógyszerekre (MaHu)
Nem is gondolnánk, hogy sokszor a gyógyszeres terápiák beállítása azért fullad kudarcba, mert táplálkozásunk olyan mértékben módosítja a gyógyszerek hatását a farmakokinetikai tényezők megváltoztatásán keresztül, ami már nem teszi lehetővé, hogy a készítmények kifejtsék terápiás hatásukat.
jan. 3
16:24
Tiszta vizet a pohárba! (Blikk)
Összeállításunkból megtudhatja, mi a különbség a különféle vízfajták között
jan. 3
16:39
Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni? (WebBeteg)
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb. Ez természetesen eleinte csak a hóval, a környezettel és a szabályokkal való barátkozást jelenti, mivel öt éves kor előtt nem ajánlott a sítanulás elkezdése.

Keresés