2011. január 2. vasárnap

jan. 2
0:45
Kis súlyú újszülöttek – nagyobb eséllyel maradnak életben (WebBeteg)
Az akár 400 gramm alatti súllyal született kisbabák közül egyre többnek van esélye az életben maradásra – közölte egy amerikai felmérés.
jan. 2
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 2
0:57
Influenzamegelőzés természetes módszerekkel (HáziPatika)
Teljes garanciát az oltás sem ad arra, hogy biztosan megússzuk az aktuális influenza-járványt, de sokat lehet tenni ellene. Ha következetesen figyelünk a megelőzésre, jó eséllyel kivédhetjük. A természetes módszereknek pedig nincs...
jan. 2
3:54
Dohányzás: A leszokás módszerei (WebBeteg)
A dohányosok, akár hiszik, akár nem, nikotinfüggőségben szenvednek. A dohányzás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget, rövidítik meg az illető életét.
jan. 2
6:00
Hat meglepő dolog, mely szívinfarktushoz vezet (WebBeteg)
Ha az ember közlekedési dugóba ragadt, a szívinfarktus kockázata megháromszorozódik, olyannyira megnő a vérnyomás. Ha Ön vagy valamely ismerőse szívproblémákkal küzd, biztosan érdekli, melyek azok a mindennapjainkban is jelen lévő dolgok, melyek meglepő módon növelik a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.
jan. 2
8:06
"Már hat éve szédülök - Van remény, hogy elmúlik?" Az orvos válaszol (WebBeteg)
23 éves nő vagyok, 6 éve kezdődött a kálváriám: mindennap reggeltől estig szédültem, ez azóta sem változott. Minden vizsgálatom negatív lett. A fejem sem merem megmozdítani mert a szédülés erősebb lesz. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 2
8:54
Étel-ital nem függ össze a szívritmuszavarral (MaHu)
A leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvar-fibrilláció általában szervi szívbetegség következménye, de már régóta voltak ellentmondó megfigyelések bizonyos ételek vagy italok fogyasztásával kapcsolatos kedvezőtlen vagy kedvező összefüggésekről is.
jan. 2
9:12
Az újra felbukkanó H1N1 halálos áldozatot követelt Svédországban (HVG)
Svédországban is újra megjelent a H1N1 influenzavírus, s a fertőzöttek közül meghalt egy hétéves gyermek - közölték szombaton a svéd egészségügyi hatóságok. A hivatalos statisztika szerint a gyermek volt a H1N1 vírus első halálos áldozata ezen a télen.
jan. 2
10:06
Az étkezés mégsem függ össze a szívritmuszavarral (HVG)
A leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvar-fibrilláció általában szervi szívbetegség következménye, de már régóta voltak ellentmondó megfigyelések bizonyos ételek vagy italok fogyasztásával kapcsolatos kedvezőtlen vagy kedvező összefüggésekről is. Amerikai kutatók most úgy látták, hogy a mindennapi életben szokásos italok vagy ételek nem függnek össze a ritmuszavarral.
jan. 2
10:15
A Szűz ma túl kemény lesz (Borsa)
Napi horoszkóp, vasárnap
jan. 2
10:36
Madonna lánya kék hajat szeretne (Borsa)
Madonna lánya elérte azt az életkort, amikor furcsa dolgokat szeretne művelni a külsejével. A popdíva nincs elragadtatva Lourdes legújabb ötletétől.
jan. 2
11:15
Alvás és ideális testsúly - hol az összefüggés? (WebBeteg)
Egy jó alvás csodát tehet! Nemcsak azért, mert kipihentek, frissek leszünk tőle, és kipihenten hatékonyabban tudjuk tölteni a napot, hanem - amerikai kutatások szerint - az ideális testsúly megtartásában is segít.
jan. 2
11:17
A psoriasis növeli a szívbetegségek kockázatát (WebBeteg)
A pikkelysömörös (orvosi szóval psoriasis) betegeknél nagyobb a metabolikus szindróma (elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsír) kialakulásának valószínűsége – olvasható az Archives of Dermatology decemberi online számában.
jan. 2
14:24
A sajt hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez (WebBeteg)
A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.
jan. 2
14:42
Hozd ki belőle a legjobbat 30, 40, 50 évesen (NLCafé)
A hajunk minősége velünk született adottság. Hogy ritka és vékony szálú, mint a pihe, vagy dús sörény, az független tőled. De hogy milyen állapotban van, az már rajtad is múlik.
jan. 2
15:30
Kórházban kötött ki a balatoni jégvitorlázó (Infostart)
Beszakadt a jég egy jégvitorlázó alatt Balatonfürednél vasárnap kora délután, a férfit kórházba vitték.
jan. 2
16:30
Újra megjelent a H1N1 (WebBeteg)
Újra felütötte a fejét a H1N1 influenzavírus: Svédországban meghalt egy hétéves gyermek. A svéd járványügyi intézet illetékese szerint az idei tél során már 65 betegnél regisztráltak H1N1-es fertőzést Svédország különböző városaiban, s köztük három járt komoly szövődménnyel.
jan. 2
19:27
Módosítható a menstruáció ideje? (kamaszpanasz)
Késleltetheted a havi vérzést, ha azonnal megkezded a következő csomag tabletta szedését a jelenlegi csomag befejezése után. A szedést addig folytathatod, ameddig szükséges, vagy amíg a csomag ki nem ürül.
jan. 2
19:39
Melyek a legegészségesebb élelmiszerek? (WebBeteg)
Gondolná, hogy a sör rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz? Tudta, hogy a marhahús egészségünk egyik kulcsa lehet? Az egészséges életmód szerves része az egészséges táplálkozás.
jan. 2
20:36
Életkor szerint segítenek a rákkezelések? (MaHu)
A legújabb tanulmányok szerint az idős prosztatarákos betegek terápiájában sokkal szűkebb spektrumát alkalmazzák a lehetséges kezeléseknek, mint a fiatalabb betegek esetében.
jan. 2
21:45
Szex és egészség (WebBeteg)
Az egészségi állapot és a kiegyensúlyozott szexuális élet kapcsolata kétirányú, és mindkét iránynak van fizikális és pszichés összetevője is. A megállapítás örök érvényű, jelentése egyszerűen megfejthető: a jó testi és lelki egészség a kiegyensúlyozott szexuális élet alapja.
jan. 2
22:48
Miért ropognak az ízületeim? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
20 éves lány vagyok, korábban 2 évig intenzív súlyzós edzéseket végeztem. Azt tapasztalom, hogy borzasztó módon ropog mindenem bármilyen kisebb mozdulatot is tegyek. Mi a teendő? Szedjek porcerősítőt? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés