2011. január 5. szerda

jan. 5
0:09
Refluxbetegséget okozhat a baktériumfertőzés? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Reflux betegséget állapítottak meg nálam. Egy ismerősöm azt tanácsolta, hogy végeztessek el egy olyan vizsgálatot, amely kimutatja, hogy Helicobacter Pylori okozza-e a betegséget. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja-e ezt ez a baktérium?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 5
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 5
1:12
Miért vágyunk hamburgerre a fogyókúránk után? (HáziPatika)
Azok a fogyókúrázók, akik hirtelen sok kilótól szabadulnak meg, nagyobb valószínűséggel vissza is hízzák azt, sőt még többet is, aminek oka abban rejlik, hogy agyuk másképp kezd reagálni a stresszre.
jan. 5
1:16
A lombikbabák titkai (HáziPatika)
Pontatlan és kissé szenzációhajhász szóval lombikbébi programnak nevezi a köznyelv az IVF eljárást, amikor a petesejt és a hímivarsejt találkozását, a megtermékenyítést a méhen kívül, laboratóriumi körülmények között teszik...
jan. 5
3:18
Mediterrán diéta - Egészséges és még ízletes is! (WebBeteg)
Nemzetközi tanulmányok szerint a Földközi-tenger vidékének lakói - mindenek előtt a Kréta szigetén élők - számíthatnak a leghosszabb élettartamra.
jan. 5
5:24
Gyógyszer adagolása gyermekeknek (WebBeteg)
Anyukák visszatérő problémája, hogyan vegyék rá a gyereküket, hogy lenyeljék a gyógyszert, de ugyanígy gondot okozhat az egyéb gyógyszerformák alkalmazása is. Néhány hasznos tanács segíthet. Nem veszi be! Hogyan adjuk be a gyógyszert gyermekünknek?
jan. 5
5:36
Hányszor szabad röntgeneztetni egy gyereket? (Infostart)
Egy átlagos amerikai gyereknél 18 éves koráig hét alkalommal végezhetnek besugárzással járó orvosi vizsgálatot - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók, akik a gyakori átvilágítás ellen emelték fel a szavukat.
jan. 5
5:54
Hogyan őrizzük meg a bőrünk fiatalságát? (Infostart)
A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik, és ötven felett egyre gyorsabbá válik. Ehhez hozzájárul, hogy idővel csökken a kollagén és elasztin termelődése, valamint a bőr vízmegkötő képessége. A folyamatot lassítani azonban minden életkorban lehetséges.
jan. 5
6:45
Edzetlen húszévesekből lesznek a diabéteszes negyvenesek (HarmoNet)
Eddig is sokat tudtunk a fizikai aktivitás, a rendszeres mozgással fenntartható állóképesség szív-érrendszeri és cukorbetegséggel szembeni védőhatásáról, de ezt egy nemrégiben napvilágot látott átfogó kutatás eredményei is megerősítették. Világszerte egyre több a már fiatalon fizikailag inaktív ember, pedig a rendszeres mozgás a kulcstényező, amely védelmet nyújthat számos betegség ellen.
jan. 5
7:24
Mi érdekelte az olvasót 2010-ben? (Infostart)
A Pew Research Center adatai szerint két környezeti katasztrófa keltette fel a leginkább az amerikai médiafogyasztók figyelmét a tavalyi évben. A Haitit megrázó földrengés és a Mexikói-öblöt elöntő olajszennyezésről szóló híradások hetekre lekötötték az amerikaiak figyelmét.
jan. 5
7:42
Kivonták a forgalomból a Diagon H1N1 tesztjeit (HVG)
Alkalmatlanság miatt kivonta a forgalomból a Diagon Kft. H1N1 tesztjeit az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben. A döntés jogerős.
jan. 5
8:06
Akaratunktól függetlenül: a Tourette-szindróma (kamaszpanasz)
A Tourette-szindróma tünetei legtöbbször kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik a betegeket, melyeket tic-nek neveznek.
jan. 5
8:15
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2011-01-05 (HarmoNet)
Ma minden kapcsolatunkban visszafogottabban viselkedünk. Még a legintimebb viszonyainkban is zárkózottabbak leszünk. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, kevésbé mutatjuk ki a szeretetünket. Ma fáradtabbnak érezhetjük magunkat, de ez nem veszi el a kedvünket a kemény munkától. Legalább arról kellene gondoskodnunk, hogy szervezetünket vitaminokkal, nyomelemekkel lássuk el. Fogyasszunk minél…
jan. 5
8:17
Heti vagyonhoroszkóp 2011. január 5-től 11-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
jan. 5
8:18
Elvonási tüneteket okozhat a Facebooktól való eltiltás (HVG)
A Facebook-generáció tagjainál, ha akár egyetlen napra is megfosztják őket az internet, a mobiltelefon, a televízió, és a rádió használattól, a kábítószer-függőségről való leszokásnál tapasztaltakhoz hasonló testi és lelki tünetek jelentkezhetnek – figyelmeztettek szakemberek.
jan. 5
8:18
A csecsemők tudják mi jár a másik fejében (MaHu)
Egy magyar pszichológus legújabb kutatási eredményei szerint akár már a hét hónapos gyermekek is érzik, hogy mi jár a másik fejében.
jan. 5
8:33
A bőrfiatalítás titka - 30, 40, 50 évesen is van megoldás! (HarmoNet)
A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik és ötven felett egyre gyorsabbá válik. Ehhez hozzájárul, hogy idővel csökken a kollagén és elasztin termelődése, valamint a bőr vízmegkötő képessége. A folyamatot lassítani azonban minden életkorban lehetséges. A megoldási lehetőségekről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa beszélt.
jan. 5
8:33
Terhesség és székrekedés (WebBeteg)
A terhesség első kellemetlen tünetei szinte az első pozitív terhességi teszt után már kezdődhetnek, és bizony vannak köztük olyanok, melyek a kismamákat egészen a szülésig végigkísérhetik. Ilyen a puffadás és a székrekedés, éppen ezért érdemes különös figyelmet fordítani a kezdetektől fogva a lehetséges megelőzésre is.
jan. 5
8:35
Magyarország napi Harmóniakártyája (2011-01-05) (HarmoNet)
Alázat - kulcsfontosságú a létezés titkainak megértéséhez. Fejleszd ki magadban ezt a minőséget, viszonyulj így mindenhez a mai napon. Gondolkodj el azon, hogy az alázat nem azonos a megalázkodással!
jan. 5
8:36
Boldoggá tesz a dohányzásról való leszokás? (Infostart)
Megalapozatlan a dohányosoknak az a félelme, hogy a cigarettáról való leszokás során a depresszióval is meg kell küzdeniük - derült ki egy amerikai tanulmányból.
jan. 5
8:36
Szerdán erősödhetnek a depressziós tünetek (HVG)
Szerdán nem terheli front a szervezetünket. Borult, ködös idő várható, a nap csak rövid időre süthet ki. Erősödhetnek a depressziós tünetek, lehangoltság, aluszékonyság is jelentkezhet - írja a meteoklinika.hu.
jan. 5
8:54
Van, akit a szárított haltól üt meg a guta (MaHu)
Az Egyesült Államok déli területein sokkal gyakoribb az agyi katasztrófa okozta halálozás, mint északon. Ebben az is szerepet játszhat, hogy a déli államokban, a friss halból készült ételek helyett főleg szárított halat esznek - állapította meg egy tanulmány, melyet a Neurology című szaklap közölt.
jan. 5
9:12
A zaklatás áldozatainak alacsonyabb az IQ-ja (MaHu)
Egy ausztrál tanulmány arra mutatott rá, hogy a gyerek elhanyagolása ugyanolyan ártalmas a kognitív fejlődésre, mint fizikai és szexuális zaklatás.
jan. 5
9:36
Alvás: Okok, amiért érdemes pihentnek lenni! (WebBeteg)
Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá, nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik. A Surrey Alváskutató Központ munkatársai arról számoltak be, hogy minden szervezetben működik egy belső óra, amely meghatározza, hogy korán vagy későn fekvő típusok vagyunk-e.
jan. 5
10:06
Télen is lehetünk allergiásak (MaHu)
Sok allergiás ember lélegezhet fel a hidegebb hónapokban, hiszen ebben az időszakban szinte a nullára csökken annak az esélye, hogy kitörjön rajtuk a szénanátha.
jan. 5
10:21
A Mérleg igenis kezdje ma el a rendszeres mozgást (Borsa)
Napi horoszkóp, szerda
jan. 5
10:21
Zöldüljön az egész cég! (HarmoNet)
Nap mint nap óriási mértékű a pazarlás: nemcsak az otthonokban, a munkahelyeken is. Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a Zöld Iroda verseny, melynek célja a már működő zöld megoldások díjazása, s ezáltal a környezet- és emberbarát működés népszerűsítése, és a munkahelyi tudatformálás.
jan. 5
10:23
Hilary Swank divattervezőt keres (Borsa)
Valószínűleg Hilary Swanknek is lesz celeb ruhakollekciója. Ehhez azonban előbb még találnia kell egy tehetséges divattervezőt.
jan. 5
10:36
Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem (Oltár előtt)
„Jót s jól. Ebben áll a nagy titok.” - írta anno Kazinczy Ferenc. Örökérvényű igazság. Akár csak az „álomesküvő” igénye minden fiatal pár számára. Hisz, melyik kislány ne álmodott volna hófehér ruháról, tengernyi virágról, arról a bizonyos „tökéletes napról”. A Nimród **** Bioszálloda és Bioétterem Karcag szívében, csendes környezetben várja az ifjú párokat. A 46 férőhelyes szálloda két…
jan. 5
11:18
Új gyógyszer a "jó" koleszterin szintjének növelésére (MaHu)
A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megakadályozásakor az első számú szabály, hogy csökkentsük a vér "rossz" LDL koleszterinszintjét, ugyanakkor növeljük a "jó" HDL koleszterin mennyiségét.
jan. 5
11:18
A gyors ítélkezés csapdája (astronet.hu)
Sosem lehet tudni, hogy a rossz, milyen jót, illetve egy látszólag jó milyen rosszat takar. Mielőtt bármiről ítéletet mondanál, gondolj az...
jan. 5
11:20
Elektroszmog – a láthatatlan gyilkos (astronet.hu)
Bizonyos hullámhosszok alatt a szervezet veszélyben van. A sugárzások ugyanis a sejtek biológiai összetételét meg tudják zavarni.
jan. 5
11:24
Ha leszoktál a dohányzásról: segítség az első napokban (kamaszpanasz)
Hasznos praktikák, melyekkel enyhítheted a dohányzásról való leszokás kellemetlenségeit.
jan. 5
11:33
45 évesen újra átélni anyaság örömeit (HarmoNet)
A szakértők szerint negyvenöt éves kor után szinte lehetetlen terhességet létrehozni és megtartani, pedig számos ellenpélda bizonyítja, hogy nem az! A negyvenes éveikben járó pároknál már több probléma is fennállhat, mégis a legtöbb esetben meg lehet találni a megfelelő, személyre szabott megoldást. Az 5 % is esély, és ha a pár vállalja, akkor feltétlenül érdemes megpróbálni!
jan. 5
11:42
Prosztatarák szűrés: Új módszert vetnek be (WebBeteg)
Tudósok új módszert fejlesztettek ki, a prosztatarák szűrését génszintű, egyénre szabott információkkal fogják pontosítani.
jan. 5
11:54
Titánium kerülhet a fogainkba (HVG)
A fogászati allergiás panaszok elkerülésére, a fogorvosok a titániumból készült fogpótlások alkalmazását javasolják. A legújabb kutatások szerint azonban ez az allergénmentesnek vélt anyag is problémát okozhat.
jan. 5
12:12
Hójárás: extrém sportág lett! (MaHu)
Mi is a hójárás? Lényegében nem más, mint egy 6000 éves múltra visszatekintő, egyszerű közlekedési forma, amely a kijutást, túlélést szolgálta. Mára azonban sportággá alakult.
jan. 5
12:14
Nem csak a modern ember betegsége a rák (MaHu)
Leginkább a rendelkezésre álló leletek elenyésző száma nehezíti a rák történetének vizsgálatát, azzal a tévhittel azonban egyszer és mindenkorra le kell számolnunk, hogy a rák a modern ember "találmánya" lett volna - állítják egyöntetűen a kutatók.
jan. 5
12:27
5 mikrotrend, amiből 2011-ben már nem kérünk (Borsa)
Összegyűjtöttük azokat a béna és/vagy unalmas mikrotrendeket, melyek reményeink szerint ebben az évben eltűnnek majd a színről. Lista.
jan. 5
12:30
Halálközeli élmények: nem áll senki az alagút végén (HVG)
Nem feltétlenül csak a halál torkában, súlyos állapotban élhetünk át halálközeli élményeket. Életünkben előfordulhatnak ilyen típusú emlékek, ugyanakkor arra is létezik tudományos magyarázat, ha valaki kívülről szemléli a műtőasztalon fekvő saját testét – állítja egy amerikai neurológus.
jan. 5
12:45
A 7 legjobb méregtelenítő étel (HarmoNet)
Az ünnepi lakomák alkalmával fogyasztott nehéz, kalóriadús ételek és a szilveszteri kiadósabb alkoholfogyasztás nyomát (túlsúly, fáradtság, kedvetlenség, alacsony energiaszint, petyhüdt, mitesszeres bőr, cellulitisz) sokan viselik még januárban is. Sajnos a télen felszedett kilók - a lelassult anyagcsere és a kevesebb mozgás miatt - nem mennek le maguktól, viszont ilyenkor is rendelkezésünkre áll…
jan. 5
13:06
A szexuális élet hanyagolása erősítheti a házasságot (MaHu)
A legújabb kutatások szerint, ha egy kapcsolat elején a párok korán elkezdik a szexuális együttléteket, az egy sikertelen, nem kielégítő házassághoz vezethet.
jan. 5
13:09
Téli szőrtelenítés: sumákolás felsőfokon (Borsa)
Feltérképeztük - nem reprezentatív módon -, vajon ilyenkor, télen, ki hogyan és milyen gyakorisággal epilálja teste szőrös részeit. Télen azért rendesen sumákolunk.
jan. 5
14:06
Használati utasítás önző férfiakhoz (NLCafé)
Nincs könnyű dolgunk, ha makacsul csak a saját szempontjait látó férfival hozott össze a sors. Ilyenkor két választásunk van: elmenekülünk, vagy talpraesetten menedzseljük a helyzetet. Közben pedig megfogadjuk szent esküvéssel: fiúgyermekünkből nem fogunk szédületes egoistát nevelni.
jan. 5
14:12
Király L. Norbi nem foglalkozik azzal a bizonyos csókkal (Borsa)
A Való Világ Villában zajlanak az események, és bár többet láttunk már egy elcsattant csóknál, most mégis ezzel foglalkozunk. Csak egy kicsit.
jan. 5
14:54
Attól lesz boldog a kapcsolat, ha mindkét fél magával van elfoglalva? (HVG)
Már nem azokat az időket éljük, amikor a hozományért kötjük össze az életünket a választottunkkal. A hosszantartó, boldog kapcsolathoz viszont nem elég a kezdeti, lángoló szerelem sem. Egy amerikai kutatás a fenntartható házasság esélyeit vizsgálta.
jan. 5
14:56
Több száz brit nő lett állapotos a beültetett fogamzásgátló ellenére (HVG)
A brit egészségügyi termékellenőrző hatóság (MHRA) szerdai közlése szerint több mint félezer nő esett teherbe Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy korábban beültették nekik a szigetország egyik népszerű fogamzásgátlóját. A bejelentés szerint mindegyikük az Implanon nevű fogamzásgátlót kapta.
jan. 5
15:12
„Gyere kincsem, mert elkésünk!” (HVG)
Gyakran komoly feszültségek között zajlik a reggeli készülődés a kisgyermekes családoknál. A megkérdezett anyukák ugyanis közel háromnegyede állítja, hogy nagyon is jellemző a reggeli stressz a családjukban - derül ki egy friss felmérésből.
jan. 5
15:54
Gyilkosság a pszichiátrián - Büntetőeljárás indult (WebBeteg)
Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel az MTI-vel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított.
jan. 5
16:24
Miért jó banánt fogyasztani? (MaHu)
A banánt leginkább ízéért, állagáért fogyasztjuk, valamint azért, mert telítettségérzést ad, legtöbben azonban egyértelműen alacsony ára miatt kedvelik ezt a gyümölcsöt.

Keresés