2011. január 5. szerda

jan. 5
4:48
Orális szexről, férfiprostituáltakról szóló szám a Kossuth Rádióban (168 Óra Online)
Az MR1-Kossuth Rádióban egy Lou Reed-feldolgozás hangzott el, amely “az élet vad oldaláról szól”.
jan. 5
5:24
Réthelyit, Hoffmannt és Szócskát is leválthatják a nyáron (HVG)
A miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtathat a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának vezetésén a Népszabadság szerint.
jan. 5
5:24
Lebukott államtitkárok (Népszava)
Bár csak december 22-én döntött a kormány arról, hogy államtitkárai - az uniós elnökség miatt - használhatják az államminiszteri titulust, az elnevezést már korábban is alkalmazták. Mindez Martonyi János Molnár Csabának (MSZP) adott válaszából derült ki. A külügyminiszter saját államtitkárát is meghazudtolta.
jan. 5
5:24
A traktorok között újra boldog Szíj Melinda (ATV)
Nem neki való showbiznisz.
jan. 5
5:26
Elszálltak az illúziók egészségügyben (Népszava)
A teljes bizonytalanság félévét követően jelenleg tragikusak az egészségügy kilátásai - véli az MSZP. Az ellenzéki párt szerint a Fidesz-KDNP eddigi egészségpolitikája betegellenes volt, az ágazat megmentésére pedig a jelenlegi kilátások között esély sincs. Eközben a Fidesz befolyásos egészségpolitikusainak "áthelyezésével" két szék is megüresedik, melyekre sorban állnak a kormánypárti…
jan. 5
5:26
„Unokáink se mernek Kolontárra jönni” + videó (ATV)
Több mint 46 millió forintnyi vagyoni és nem vagyoni kártérítést követel a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-től (MAL) az a kolontári házaspár, akiknek mindenük odaveszett az októberi vörösiszap-katasztrófában. A házaspár férfi tagja édesanyját is elveszítette. Bár a halál oka egyelőre nem tisztázott, a család úgy gondolja: a 82 éves asszony szívinfarktust kaphatott az iszap…
jan. 5
5:28
Egyik kézzel támogatnak, a másikkal elvesznek (Népszava)
Január 1-től emelkedik a minimálbér és a szakmunkás bérminimum összege, a gyerekek után járó családi pótlék viszont nem változik, csakúgy, mint a nyugdíjminimum. Az év elejétől jelentős változással szembesülnek a tartósan munkanélküliek: rendelkezésre állási támogatás helyett bérpótló juttatást kapnak, ezért viszont legalább 30 nap munkaviszonyt kell igazolniuk.
jan. 5
5:30
Felfelé bukott Kerpen Gábor (Népszava)
Befolyásosabb pozícióba kerül Kerpen Gábor az Oktatási Hivatal (OH) vezetői székének elhagyásával. A volt szakszervezeti vezető ugyanis a Wekerle Sándor Alapkezelő oktatási igazgatójaként és stratégiai koordinátoraként a központi költségvetési forrásokból osztott pályázati pénzek felett őrködik majd.
jan. 5
5:32
Perbe léptetnék a biztosítókat is (Népszava)
Kivédhetetlen természeti katasztrófa volt a Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt ért vörösiszap-áradás - így érvelt a cég ügyvédje tegnap a Fővárosi Bíróságon, ahol egymás után négy károsult ügyét is tárgyalták. Mint kiderült, a bíróság által ideiglenes intézkedéssel megítélhető kárenyhítő összegekről mindannyian lemondtak, mivel a katasztrófa óta kaptak lakást. Ruttner György szerint amúgy is…
jan. 5
5:42
Feljelentést tesznek szocialista politikusok (Népszava)
Jó hírneve megsértése miatt pert indít, egyben rágalmazás miatt feljelentést tesz két pécsi szocialista politikus, Tóth Bertalan és Kőhegyi István.
jan. 5
5:44
Hivatali visszaélés a vád (Népszava)
Vádat emelt az ügyészség a Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségen két éve kirobbant bünügyben. A Főváros Bíróságnak megküldött iratok szerint a vádlottak, köztük a korábban előzetes letartóztatásba helyezett Papp István, az OMMF volt elnöke több munkaügyi szabálytalanság miatt elmarasztalt cégnek olyan hamis igazolást állítottak ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési…
jan. 5
6:00
Nem igazán működik az üvegzseb törvény (HVG)
Nem tölti be a szerepét az üvegzseb törvény a Népszabadság szerint, egyebek mellett azért, mert az állami intézmények egy része is csak mutatóba teszi közé a közérdekű szerződéseket.
jan. 5
6:18
Martonyi János: Nem lesz konfliktus Szlovákiával a kedvezményes honosítás miatt (Infostart)
A határon túl élők számára biztosított magyar állampolgárságnak óriási lelki és érzelmi jelentősége van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Martonyi János külügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy több pozitívuma is lehet Magyarország számára, ha kiállja a féléves uniós elnökség próbáját.
jan. 5
6:18
Budai Gyula: viccnek is rossz, hogy továbbra is kaszinóvárost akarnak Sukorón (HVG)
Az elszámoltatási kormánybiztos elképedt azon, hogy a King's City csoport továbbra is Sukorón akar kaszinóvárost építeni - írja a Magyar Nemzet.
jan. 5
6:18
Amerikai jelentés Orbán kordonbontásáról (ATV)
A Der Spiegel nevű német lap „Magyarország Orbanizációja aggasztja Európát” címmel megjelentett cikkében két WikiLeaks táviratot is közölt, amelyeket a budapesti amerikai diplomaták küldtek Washingtonba.
jan. 5
6:54
Kórházban öltek meg egy beteget Budapesten (Infostart)
Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított, a Fővárosi Főügyészség pedig kezdeményezte előzetes letartóztatásának elrendelését.
jan. 5
6:54
Fordulat az időjárásban: közeleg a front (168 Óra Online)
Szerdán még erős fagyok, majd gyors enyhülés várható.
jan. 5
6:54
Kiszivárgott: Orbán össze akarta roppantani a szocialistákat (ATV)
A Spiegel Online német portál által publikált diplomáciai jelentésből kiderült: Orbán biztos volt sikerében, jó volt választási matekból és a Fideszben látta a Jobbik ellenszerét.
jan. 5
7:12
Kilencven napra elzárják a gázt az Emfesznél - lapszemle (Infostart)
Átmenetileg felfüggeszti az Emfesz engedélyét a Magyar Energia Hivatal - értesült a Magyar Nemzet. A Népszabadság szerint egyelőre érdemben alig lehet valamit elintézni a kormányablakoknál.
jan. 5
7:12
Zavar a kormányban: Navracsicsot cáfolja a kommunikációs államtitkár (168 Óra Online)
A médiatörvény módosításáról beszélt Navracsics Tibor, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint azonban ez nincs napirenden.
jan. 5
7:12
Gyilkosság egy fővárosi kórházban (ATV)
Egyelőre annyit tudni, hogy bűncselekmény áldozata lett egy 68 éves beteg.
jan. 5
7:14
Közel 6 ezren biztos, hogy magánpénztárnál maradnak (ATV)
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) legfrissebb adatai szerint kedd délelőtt 11 óráig 5713-an nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánynyugdíjpénztáruknál - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.
jan. 5
7:30
Az asszony is segíthetett a vokányi gyilkosnak férje megölésében (HVG)
Vádat emeltek a napokban a 2000-ben elkövetett vokányi gyilkosság miatt jogerős szabadságvesztését töltő volt rendőrtiszt, Rozsi Attila egykori élettársa ellen, mert az ügyészség szerint a nyomozó és a nő valójában együtt ölte meg az asszony férjét.
jan. 5
7:30
Így alázzák Orbán miatt Magyarországot (168 Óra Online)
Folytatódik a nemzetközi össztűz a magyar kormányra. A német kormány ellenzi, hogy Magyarország EU-elnökként a keleti partnerországokkal médiaügyekről tárgyaljon, a ZDF közszolgálati televízió első embere bacilusnak nevezte Európára nézve Orbán médiatörvényét.
jan. 5
7:30
Még mindig fagyoskodnak a fehérvári lakótelepen + videó (ATV)
A közös képviselő feljelentést tett.
jan. 5
7:32
Meggyilkoltak egy beteget a Nyírő Gyula kórházban (HVG)
Megöltek egy beteget a Nyírő Gyula Kórházban kedd este - tudta meg az MTI.
jan. 5
7:48
Számolja ki, mennyi szabadnapja lesz 2011-ben! (Infostart)
A szabadságok rendjét a Munka Törvénykönyve szabályozza, de egy-egy munkáltató ettől eltérően is rendelkezhet (ha ezt rögzíti a kollektív-, illetve a munkaszerződésben). Hazánkban életkor szerint növekszik a törvényileg meghatározott szabadnapok száma, a pályakezdők az alapszabadságot, azaz a 20 napot vehetik ki egy naptári évre számítva.
jan. 5
7:48
Budai: Blumék követelése még viccnek is rossz (MaHu)
Budai Gyula szerint még viccnek is rossz, hogy a King's City csoport továbbra is Sukorón akar kaszinóvárost építeni.
jan. 5
7:48
Négy törvény az Ab előtt (ATV)
Jövő héten tárgyalják a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt.
jan. 5
7:50
Egyelőre nem terhelik túl a kormányablakokat + videó (ATV)
29 ügyben várják az állampolgárokat.
jan. 5
8:06
Martonyi: alaptalanok voltak a honosítással kapcsolatos aggodalmak (HVG)
Már látszik, hogy alaptalanok voltak a kedvezményes magyar honosítási eljárással kapcsolatos korábbi aggodalmak - mondta Martonyi János kedden az InfoRádiónak nyilatkozva.
jan. 5
8:06
Iskolakerülés miatt gyerekek százaitól vonták meg a támogatást (Infostart)
Csaknem 300 gyerek esetében függesztették fel az iskoláztatási támogatás utalását. A jegyzőknek hamarosan felül kell vizsgálniuk a döntést, lejár ugyanis a három hónapos határidő.
jan. 5
8:06
Hatályon kívül helyezték a Baumag alapítójára kirótt ítéletet (MaHu)
A Fővárosi Ítélőtábla eljárási szabálytalanságokra hivatkozva hatályon kívül helyezte azt a Baumag-ügyben tavaly januárban hozott ítéletet, amellyel Balázs Lászlót, a Baumag Szövetkezet alapítóját tőkebefektetési csalás miatt hét év börtönbüntetésre ítélte - hangzott el az MTV híradójában kedden este.
jan. 5
8:06
Több ezren látták a csodálatos égi jelenséget (168 Óra Online)
Sok helyen köd akadályozta részleges napfogyatkozás élvezetét kedden, de akadtak helyszínek, ahol látható volt a ritka jelenség.
jan. 5
8:08
Tömegdemonstrációk, petíciók: az MSZP új tervei (HVG)
Az MSZP közpolitikai program kidolgozása mellett tömegdemonstrációkra is készül. 2011-ben újra akarják szervezni a pártot.
jan. 5
8:08
Déli szél hozhat enyhülést a Kárpát-medencében (MaHu)
Szerdán napközben még marad a felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő, de késő délután helyenként vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, és néhol előbújhat a Nap is.
jan. 5
8:24
Schmitt Pál csalfa trükkje (MaHu)
Akár azt is hihetnénk, hogy hatalmas bajok vannak Schmitt Pállal és csapatával. Esetleg úgy ítélhetnénk meg néhány dokumentum alapján, hogy nagyjából négy elemivel a hátunk mögött is kevesebb hibával lennénk képesek egy beszédet leírni. De mint kiderült, csupán egy jókora trükknek vagyunk a részesei...
jan. 5
8:24
Feljelentették a médiahatóságnál Bayer Zsoltot (HVG)
Feljelentette Bayer Zsolt publicistát a Zöld Baloldal ügyvezető elnöke az Ugyanaz a bűz című írás miatt, melyben Bayer a médiatörvény elleni tiltakozásokra utalva az 1919-es orgoványi politikai gyilkosságok befejezetlenségén sajnálkozott – írja a Népszabadság.
jan. 5
8:24
A közel-keleti keresztényeket védené Franciaország (ATV)
Közös európai fellépést sürgetett a francia külügyminiszter a Közel-Keleten élő keresztények elleni támadások ügyében. Michele Alliot-Marie kedden közölte a Europe 1 rádióban, hogy néhány nappal az egyiptomi kopt keresztény közösséget ért merénylet után levelet írt Catherine Ashtonnak, amelyben arra kérte az Európai Unió külügyi főképviselőjét, hogy Európa közösen kezelje a problémát.
jan. 5
8:26
Komoly fejtörést okozott, ki legyen Kerpen Gábor utódja (HVG)
Princzinger Péter váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén. Princzinger kinevezését Navracscics Tibor minisztériuma és Pokorni Zoltán is támogatta - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.
jan. 5
8:26
Zentaiékat feldúlta az újabb fellebbezés (ATV)
Az ausztrál belügyminiszter a náci háborús bűnökkel vádolt férfi kiadatását tiltó bírósági döntés ellen fellebbezett.
jan. 5
8:42
Kigyulladt egy taxi (HVG)
Lángra kapott egy taxi szerda reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a 4-es főúton, az oltás idejére teljes útzár volt érvényben - értesült a HavariaPress.
jan. 5
8:42
Megöltek egy beteget a Nyírő Gyula Kórházban (168 Óra Online)
Megöltek egy beteget a Nyírő Gyula Kórházban kedd este - tudta meg az MTI.
jan. 5
8:42
Terrorista központokat támadott Izrael (ATV)
Izraeli harci repülőgépek intéztek légitámadást kedden két gázai célpont ellen - közölték a palesztin biztonsági erők, hozzátéve, hogy a csapások nem követeltek áldozatot a palesztin irányítás alatt álló Gáza-övezetben. A támadások egyik célpontja egy Egyiptomba vezető alagút volt Rafah közelében, míg a másik támadást a Hamász katonai szárnya, az Ezzedine al-Kasszám Brigádok egyik kiképzőközpontja…
jan. 5
8:44
Meghalt a hetvenes évek híres énekese (ATV)
Komoly alkoholproblémákkal küzdött.
jan. 5
9:00
Népszabadság: Navracsics-közeli cég dolgozik Navracsics minisztériumának (HVG)
A Navracsics Tibor vezette közigazgatási minisztériumtól tízmillió forintos megbízást kapott a Nézőpont Intézet médiafigyelő cége, a Médianéző Kft. A cég alapító ügyvezetője Navracsics unokaöccse, Schütz Dániel és a miniszterhez szintén közel álló Mráz Ágoston Sámuel - írja a Népszabadság.
jan. 5
9:00
Csütörtökig biztosan fagyoskodhatnak Székesfehérváron (Infostart)
Csütörtökig biztosan nem lesz fűtés a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen, miután a szolgáltató hétfőn lekapcsolta a gázt a nem fizető fogyasztók miatt. Az önkormányzat eljárást indított az ott élők érdekében és három napot adott a szolgáltatónak a fűtés újraindítására.
jan. 5
9:18
Később kezdődő tanítás, elmaradt bérek Tiszabőn (HVG)
Az országosnál egy héttel később kezdődik januárban a tanítás a tiszabői általános iskolában – írta szerdai számában az Új Néplap, amely beszámolt arról is: egy levélben azt tudatták a szerkesztőséggel, hogy a faluban több hivatali és intézményi dolgozó nem kapta meg a január elején esedékes fizetését.
jan. 5
9:18
Radnóti özvegye is tiltakozik a médiatörvény ellen (168 Óra Online)
A magyar sajtószabadságért a Facebook-on küzdők között szerepel Radnóti Miklós özvegyének, Gyarmati Fanninak a neve is.
jan. 5
9:18
Nagy dobásra készül a kormány az emberi jogok terén + videó (ATV)
EU-elnökként több terület újraszabályozásával is foglalkoznának.

Keresés