2011. január 17. hétfő

jan. 17
1:42
A három fiatal halála miatt öt embert vett őrizetbe a rendőrség (Infostart)
A rendőrség öt embert őrizetbe vett a Nyugati térnél történt tragédiát követően - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este. Három lány meghalt, amikor valószínűleg agyontaposta őket a tömeg szombaton éjszaka egy olyan szórakozóhelyen, amelynek nincs érvényes működési engedélye, a programot pedig nem jelentették be az önkormányzatnak. Az üzemeltető és a rendezvény szervezője…
jan. 17
5:09
Időjárás: tavasz után havas-jeges fordulat (168 Óra Online)
Januári tavasz: nyílik a hóvirág és az ibolya. A azonban héten lehűlés várható, csütörtöktől havazás is lehet.
jan. 17
5:15
Megbukott a magyar fitneszguru elmélete (ATV)
A FEM3 műsorvezetője le tudott fogyni a kapszulák segítségével.
jan. 17
5:17
West Balkán: a lányok halála után másfél óráig ment a buli + videó (ATV)
Az egyik résztvevő az ATV-nek azt mondta, ők csak annyit tudtak, hogy "lent balhé van". Egy másik résztvevő a televízión keresztül köszönte meg társainak, hogy kimentették a tömegből.
jan. 17
5:18
Időjárás: akár tíz fok is lehet (HVG)
Hazánk nagy részén napos idő várható, de helyenként csak lassan oszlik fel a köd, emellett főként északkeleten erősen felhős, párás vidékek is lehetnek.
jan. 17
5:27
Államosítják a térfigyelő rendszereket (Népszava)
Elvonhatják a rendőrségtől, illetve az erre szakosodott cégektől a térfigyelő kamerák felügyeletét. A Népszava információi szerint egyetlen, állami megrendelésre dolgozó vállalkozás kaphatja meg a felügyeleti jogot - egyelőre csak a fővárosban. Egyidejűleg a kerületőrségeket is centralizálnák. Ezek az első lépései lehetnek az önkormányzati rendőrség kialakításának.
jan. 17
5:29
Gyorsan átléptek Schmitt garanciáján is (Népszava)
"Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat. Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját. Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük" - alig egy éve, tavaly januárban ezt ígérte a Fidesz "minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében" az időseknek.
jan. 17
5:31
Kedvezményekkel édesgetik a határon túliakat (Népszava)
Mégsem esnek el a kettős állampolgárság megszerzése után az eddigi támogatásoktól a magyarigazolvánnyal rendelkezők, így módosították ugyanis a státustörvényt. Ezen túl is jár az évi 20 ezer forintos oktatási-nevelési támogatás, amelyet mostantól az óvodásoknak is megkapnak, az iskolásoknak pedig ezen felül egy kétezer forintos taneszköz-vásárlási támogatást is utal a magyar állam.
jan. 17
5:33
West Balkán tragédia: "az üzemeltető megbocsáthatatlan hibát követett el" (Népszava)
Az üzemeltető "megbocsáthatatlan hibája" vezetett a szombat éjszakai tragédiához - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján terézváros polgármestere. Hassay Zsófia hozzátette: a szórakozóhely üzemeltetőjének öt nappal korábban be kellett volna jelentenie a rendezvényt, ám ezt nem tette meg.
jan. 17
5:36
Diszkótragédia: a VPOP és a tűzoltók is ellenőrizni fogják a rendezvényeket (HVG)
Pintér Sándor belügyminiszter a jelenlegi jogszabályok felülvizsgálatát, továbbá átfogó ellenőrzéseket ígért a szombat éjszakai diszkótragédiához hasonló esetek elkerülése érdekében.
jan. 17
5:38
Diszkótragédia: őrizet után előzetes letartóztatásba kerülhetnek a gyanúsítottak (HVG)
A Belügyminisztérium háttéranyagából kiderült: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kezdeményezte a szombat éjszaka történt diszkótragédiával összefüggésben őrizetbe vett öt ember előzetes letartóztatását.
jan. 17
5:54
Török Gábor: miben más Tarlós István? (HVG)
A kérdésre a válasz talán az, ahogy a politikát és benne a politikai kommunikációt megközelíti - véli Török Gábor politológus.
jan. 17
6:12
Magyar Nemzet: 2014-ig megkezdhető a gyaloghíd építése (HVG)
Tarlós István kifejezetten örül, hogy a választási programjában szereplő gyaloghíd ötletét a kormány támogatja az Új Széchenyi Tervben, de úgy véli, a tervezett beruházásra egyelőre sem a fővárosi önkormányzatnak, sem az államnak nincs pénze - írta a Magyar Nemzet hétfői számában.
jan. 17
6:14
Népszabadság: félszáz rádióadó kerülhet veszélybe (HVG)
A Népszabadság hétfői számában azt írja: a lejárt frekvenciaengedélyek és az új pályázatok akadozása miatt több mint ötven rádióadó sorsa vált bizonytalanná.
jan. 17
6:30
Napi Gazdaság: most csak a legveszélyesebb kátyúkat szüntetik meg (HVG)
A Napi Gazdaság hétfői számában azt írja: a nagyvárosok útjait tavaly sem kímélte az időjárás, ráadásul a zord idő a kátyúk végleges kijavítását sem teszi lehetővé, most csak ideiglenes munkálatokat végezhetnek az utak fenntartói.
jan. 17
6:32
Magyar Nemzet: kórházak csapják be saját dolgozóikat (HVG)
A Magyar Nemzet hétfői számában arról ír, hogy alapbértől függően 30-60 ezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók amiatt, hogy a kórházak jelentős része nem választja szét az intézmény által elrendelt, illetve a magasabb bérért, önként vállalt munkákat.
jan. 17
6:48
Navracsics Tibor: Közép-Európa modernkori történetének egyik legfontosabb időszaka lehet a mostani (Infostart)
Közép-Európa modernkori történetének egyik legfontosabb időszaka lehet a mostani azzal, hogy Magyarország, majd Lengyelország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Erről a közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt Zágrábban, a magyar elnökség tiszteletére rendezett ünnepségen.
jan. 17
7:06
Harminc-hatvanezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók - lapszemle (Infostart)
"Rossz az a szemlélet, hogy nekem ez jár, mert szegény vagyok". Alapbértől függően 30-60 ezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók amiatt, hogy a kórházak jelentős része nem választja szét az intézmény által elrendelt, illetve a magasabb bérért, önként vállalt órákat. Az MVM Zrt. pénteki közgyűlésén döntés született a Kárpát Energo Zrt. és a Mátrai Villamos Művek Termelő Zrt. által…
jan. 17
7:21
Repülőháborúba kezdett Varsó és Moszkva (ATV)
Az orosz felelősség taglalását hiányolja Lengyelország a lezuhant elnöki gépről szóló jelentésből.
jan. 17
7:24
Népszava: akadozik a jogsegély a Sukoró-ügyben (HVG)
A Népszava hétfői számában azt írja: fél éve nem hozott eredményt az a jogsegélykérelem, amelynek alapján a sukorói telekcsere ügyében nyomozó ügyészség a kaszinóprojekt két külföldi befektetőjének tanúmeghallgatását kezdeményezte az amerikai hatóságoknál.
jan. 17
7:33
Alkotmányozás: Európa "figyel bennünket" (168 Óra Online)
Az MSZP nem vesz részt az alkotmányozás parlamenti vitájában, mert az új alaptörvény nem egy nemzet, hanem egy párt készülő alkotmánya – jelentette be Kormos Kata, a párt szóvivője.
jan. 17
7:33
Mától kérhetik a gáztámogatást a nagycsaládosok (Népszava)
Mától jelezhetik a nagycsaládosok a gázfogyasztáshoz járó kedvezményre vonatkozó igényüket a Magyar Államkincstárnál, a támogatást január 1-től, visszamenőleg kapják. Január 15-ig, múlt péntekig minden érintettnek meg kellett kapnia az igénylőlapokat, amelyeket február 28-ig kell benyújtania a Magyar Államkincstár területileg illetékes kirendeltségéhez, ahol azokat március 31-ig bírálják el. A…
jan. 17
7:35
"Valami nem stimmel Magyarországon - ki tudja, mi várható még" (168 Óra Online)
Magyarországon európai szemmel furcsa dolgok történnek. A tekintélyes cseh Közép-Európa-szakértő szerint Orbán mindenkit el akar takarítani az útból, aki a céljaiban akadályozhatná. NAGY CSABA interjúja.
jan. 17
7:39
Megérkezett a gyermekalapú gázkedvezmény (ATV)
Mától igényelhetik a gázfogyasztási kedvezményt a nagycsaládosok.
jan. 17
7:42
Népszabadság: kiállt a megvádolt filozófusok mellett a MODEM igazgatója (HVG)
A Népszabadság hétfői számában azt írja: mivel a Magyar Nemzet nem közölte le a jobboldali médiumokban megtámadott filozófusok védelmében írt levelét, Gulyás Gábor, a debreceni MODEM igazgatója a Facebook-adatlapján tette közzé írását.
jan. 17
7:51
Tragédia a West Balkánban - A rendőrség szerint a tömeg nyomta agyon a lányokat, 5 ember őrizetben (Népszava)
Öt embert gyanúsított meg és vett őrizetbe a rendőrség a West Balkánban történt szombat éjjeli tragédia miatt. Egyértelmű, hogy a tömeg nyomta agyon a három fiatal lányt, de ehhez az emberi felelőtlenség és a kapzsiság vezetett - jelentette ki esti rendkívüli tájékoztatóján Pintér Sándor belügyminiszter.
jan. 17
7:57
West Balkán: a razziázó rendőrök szúrták ki a földön fekvő lányokat (ATV)
Mindössze 0,4 négyzetméter jutott egy embernek a szórakozóhelyen, és a 3 ezer fős tömeget csak 10-en "biztosították".
jan. 17
7:57
Hétvégi összesítő (Police)
Az elmúlt hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) a Rendőrség összesen 305 közúti közlekedési baleset során intézkedett.  10 balesetben 11-en vesztették életüket, 27 súlyos, 64 könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 204 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
jan. 17
7:59
30-60 ezer forintot bukhatnak az egészségügyi dolgozók (ATV)
A kórházak állítólag direkt keverik a kötelező és az önként vállalt órákat.
jan. 17
8:00
Népszava: gazdát cserélhetnek a térfigyelő rendszerek (HVG)
A Népszava hétfői száma belügyi forrásokra hivatkozva azt írja: elvonhatják a rendőrségtől, illetve az erre szakosodott cégektől a térfigyelő kamerák felügyeletét, és egyetlen, állami megrendelésre dolgozó vállalkozás kaphatja meg a felügyeleti jogot, egyelőre csak a fővárosban.
jan. 17
8:00
Halál a WB-ben: őrizetbe vették a programsorozat szervezőjét (MaHu)
Öt embert vett őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia ügyében - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap, késő este tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 17
8:02
Magyar Nemzet: nyerésre áll Brüsszelben a médiatörvény (HVG)
Első olvasatban az Európai Unió bizottsága rendben lévőnek találta a magyar médiatörvényt, és csak kisebb módosításokat fog javasolni – írja a Magyar Nemzet az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó munkatársára hivatkozva.
jan. 17
8:02
Félezren emlékeztek este a tragédia helyszínén (MaHu)
Mintegy félezren gyűltek össze gyertyagyújtásra és csendes emlékezésre vasárnap este a fővárosi Nyugati téren annak a szórakozóhelynek a bejárata előtt, ahol előző éjjel három fiatal lány vesztette életét egy pánikhangulat miatt bekövetkezett tragédiában.
jan. 17
8:04
Frekvencia-para: félszáz rádióadó kerülhet veszélybe (MaHu)
A lejárt frekvenciaengedélyek és az új pályázatok akadozása miatt több mint ötven rádióadó sorsa vált bizonytalanná.
jan. 17
8:06
Bepalizzák a kórházak saját dolgozóikat? (MaHu)
Alapbértől függően 30-60 ezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók amiatt, hogy a kórházak jelentős része nem választja szét az intézmény által elrendelt, illetve a magasabb bérért, önként vállalt munkákat.
jan. 17
8:08
Akadozhat a jogsegély a Sukoró-ügyben (MaHu)
Fél éve nem hozott eredményt az a jogsegélykérelem, amelynek alapján a sukorói telekcsere ügyében nyomozó ügyészség a kaszinóprojekt két külföldi befektetőjének tanúmeghallgatását kezdeményezte az amerikai hatóságoknál.
jan. 17
8:09
Szégyellné magát, ha csendben maradna (Népszava)
Mivel a Magyar Nemzet nem közölte le a jobboldali médiumokban megtámadott filozófusok védelmében írt levelét, Gulyás Gábor, a debreceni MODEM igazgatója a Facebook adatlapján tette közzé írását - írja a Népszabadság.
jan. 17
8:15
Szuper-megfigyelő céget hozhatnak létre (ATV)
Egy - legalább részben magán - vállalkozás működtetné az összes térfigyelőt.
jan. 17
8:18
Őrizetbe vették az ügyészre támadó férfit (HVG)
A Magyar Hírlap értesülései szerint hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség azt a férfit, aki egy boltban szidalmazta, majd a nyakát megfogva meglökte az ellene folyó büntetőügyben a vádat képviselő ügyészt.
jan. 17
8:33
IMF-delegáció Spanyolországban (ATV)
Rutinlátogatásnak nevezte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szóvivője vasárnap a szervezet küldöttségének madridi vizitjét. A delegáció, amelynek összetételéről nincs hír, vasárnap érkezett meg. Ezzel kapcsolatban olyan hírek terjedtek el a piacokon, hogy a Spanyolországnak nyújtandó pénzügyi segítségről fog tárgyalni.
jan. 17
8:36
Pokorni: a baj az akadémiai képzéssel van (HVG)
Az államtitkárság elképzelése az volt, hogy válasszuk külön az alapképzést, és legyen nevesítve egy úgymond akadémiai képzés, ami csak akkor jó, ha egy kétéves mesterképzés követi, és legyen egy gyakorlati képzés, ami a munkaerőpiacon érvényesíthető. A baj az akadémiai képzéssel van, mert ha azt valaki lezárja, de nem tud továbbtanulni, nem tud mit kezdeni a hároméves képzettségével – mondta…
jan. 17
8:38
Hibákat talált az Új Széchenyi Tervben a Levegő Munkacsoport (HVG)
A Levegő Munkacsoport szerint továbbfejlesztésre szorul az Új Széchenyi Terv.
jan. 17
8:51
Boltban támadt az ügyészre, őrizetbe vették (ATV)
Meg is fenyegette az ellene folyó ügyben a vádat képviselő ügyészt.
jan. 17
8:54
Blikk: Pálffy István felesége minisztériumi állást kapott (HVG)
A Blikk információi szerint Pálffy István volt híradós műsorvezető, jelenlegi KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét, Tóth Juditot foglalkoztatja kommunikációs és marketingmunkatársként a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.
jan. 17
8:54
Tállai András: Nem tudni, hogy mennyire eladósodottak az önkormányzatok (Infostart)
Jelenleg nem tudni, hogy mennyire eladósodottak az önkormányzatok, így pontosan mennyi a számlatartozásuk, hitelállományuk és a kibocsátott kötvényeik értéke - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hétfőn a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
jan. 17
9:03
Kórházak csapják be saját dolgozóikat (Népszava)
Alapbértől függően 30-60 ezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók amiatt, hogy a kórházak jelentős része nem választja szét az intézmény által elrendelt, illetve a magasabb bérért, önként vállalt órákat - írja a Magyar Nemzet.
jan. 17
9:05
Büntetőeljárás a megfigyelt bírónő miatt (Népszava)
Büntetőeljárást indított az In-Kal Security által megfigyelt bírónő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt - mondta a Magyar Hírlapnak Futó Barnabás, a sértett jogi képviselője.
jan. 17
9:09
„Tunézia megszabadult egy diktátortól” (ATV)
Szombaton az ideiglenesen beiktatott tunéziai államfő, Foued Mebazaa koalíciós kormány alakítását tűzte ki célul. A hatalmi vákuum kitöltése érdekében a hadsereg is kivonult az utcákra, hogy ne alakuljon ki tömeges rendbontás, ennek ellenére azonban több helyen lövöldözések törtek ki.
jan. 17
9:11
Ötven rádióadó sorsa bizonytalan (ATV)
A lejárt frekvenciaengedélyek és az új pályázatok akadozása miatt több mint ötven rádióadó sorsa vált bizonytalanná - írta a Népszabadság hétfői számában.
jan. 17
9:12
Tizenegyen haltak meg az utakon a hétvégén (HVG)
Az elmúlt hétvégén tizenegyen haltak meg az ország útjain közlekedési balesetben.

Keresés