2011. január 17. hétfő

jan. 17
0:12
Az olajár emelkedett, a forint erősödött egy hét alatt (ProfitLine)
A nyersolaj ára mintegy 5 dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben közel 9 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban.
jan. 17
0:21
Az üzleti döntések 95%-a személyes tárgyalás hatására dől el! (MaHu)
Üzleti életünkben időről időre sorsfordulókhoz érkezünk. Ezek olyan kulcsfontosságú döntési szituációk, melyek a cég jövőjére, a belső munkakapcsolatokra vagy a személyes karrierünkre vannak nagy hatással.
jan. 17
4:36
Az éghajlat közrejátszhatott Róma felemelkedésében és bukásában (ProfitLine)
Az éghajlat közrejátszhatott Róma felemelkedésében és bukásában - állítja egy nemzetközi tudóscsoport, amely kutatásaival kapcsolatban felhívja a figyelmet a jelenkori globális felmelegedés veszélyeire. A kutatás eredményeit ismertető tanulmány a Science legújabb számában látott napvilágot.
jan. 17
4:57
Szilikonmell hitelre? Van megoldás! (Pénzcentrum)
Évente több tízezer magyar gondolja, hogy fájdalmas és drága műtét árán ugyan, de megváltoztatja külső megjelenését. A legtöbben hosszú évekig kuporgatnak a beavatkozásra, de a szépülni vágyók tíz százaléka akár eladósodni is hajlandó keblei megnövelése vagy a sörhasának eltüntetése kedvéért....
jan. 17
5:15
Orbán: ez nem megszorítás (168 Óra Online)
Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vállalkozóknak és a sajtó képviselőinek Budapesten bemutatta az Új Széchenyi Tervet (ÚSZT) ; a programmal a kormány célja a gazdasági növekedés beindítása, majd erősítése, az ország versenyképességének javítása és a foglalkoztatottság bővítése.
jan. 17
5:27
A hiányzó vásárlóerő a legnagyobb akadály (Népszava)
Alaposan meg kell gondolnia annak, aki a mai feltételek mellett hitelre akar gépkocsit vásárolni, vagy lízingelni. A szigorúbbá vált feltételek is megrostálják az így autóhoz jutni akarókat, akik között a többség a kisebb jövedelműek közül kerül ki. A lízingcégek igyekeznek csökkenteni a kockázatot, növelni az önrész nagyságát.
jan. 17
5:33
Esély! Véget vethetsz a frankhitel-györtelemnek (Pénzcentrum)
A jegybank korábbi becslései szerint hazánkban körülbelül 550 ezer deviza alapú lakáshitellel rendelkező adós él, az összesített tartozásuk november végén 2823 milliárd forint volt. Tíz devizahiteles közül kilencen svájci frank alapú kölcsönt vettek fel, ennek megfelelően ma körülbelül félmillió ember dilemmája, hogy átváltsa a hitelét euró alapúra, vagy sem....
jan. 17
5:42
Jelentse fel dohányzó szomszédját! 150.000 Ft a díj (ProfitLine)
"Füstpénzt" vezettek be egy lakóparkban Svédországban: 5 ezer korona üti a markát annak, aki leleplezi egy szomszédja dohányzását.
jan. 17
5:45
Tízéves programot hirdettek (Népszava)
Orbán Viktor miniszterelnök - Matolcsy György nemzetgazdasági és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel együtt - tegnap mutatta be az Új Széchenyi Tervet. Ennek keretében 93 új pályázati konstrukciót hirdetnek meg idén 1100 milliárd forint tőkekihelyezéssel. Ez része a 2013-ig még felhasználható csaknem kétezer milliárd forint uniós forrásnak.
jan. 17
5:57
Banco Popolare eladás: több komoly érdeklődő is akad (HVG)
A Napi Gazdaság hétfői száma azt írja: négyéves működés után hamarosan tulajdonost válthat a Banco Popolare Hungary Zrt., az olasz pénzintézet iránt négy hazai befektető csoport is érdeklődik.
jan. 17
6:03
Idén 16 ezer forinttal magasabb a járulékalap – új szabály (HVG)
Megszűnt a tevékenységre jellemző kereset (tjk), de nincs vége a bosszantásnak, januártól a garantált bérminimum szerint kell egyes esetekben a járulékokat fizetni.
jan. 17
6:15
Idő előtt kimúlhat a 3D mozi? (ProfitLine)
A 3D-s filmek nagyon magas jegyáraival és túlkínálatával a piacon Hollywood azt kockáztatja, hogy megöli "aranytojást tojó tyúkját", vagyis elriasztja a nézőket - állapítja meg a PricewaterhouseCoopers által készített tanulmány, amelyet a The Hollywood Reporter című szaklap közölt.
jan. 17
6:27
Nagy döntések előtt az uniós pénzügyminiszterek (Portfolio)
A következő napokban mindössze néhány olyan adat érkezik, amelyre érdemes lehet figyelnünk, mindez azonban nem azt jelenti, hogy unalmas hét elébe nézünk. Az eurózóna pénzügyminisztereinek mai...
jan. 17
6:33
Jöhetnek-e új adók Budapesten? (HVG)
A kiadások lefaragása mellett a budapesti városvezetés új bevételek után is nézne: Tarlós István főpolgármester adókivetési jogot szerezne a fővárosnak, vizsgálják az ingatlan-értéknövekedési adó bevezetésének lehetőségét, újra előkerült a dugódíj ötlete és milliárdos friss bevételre számítanának a közterület-használati díjból.
jan. 17
6:36
Eladó a magyarországi Banco Popolare (Privátbankár)
Négyéves működés után hamarosan tulajdonost válthat a Banco Popolare Hungary Zrt., az olasz pénzintézet iránt négy hazai befektető csoport is érdeklődik - írta a Napi Gazdaság hétfőn. A lap szerint a...
jan. 17
6:45
Az őszi vetés negyede menthetetlen (168 Óra Online)
Mintegy 200 ezer hektár őszi vetés menthetetlen a belvízi helyzet miatt, ez már most látszik - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken Harkányban, a Bácskai és Dunamelléki Mezőgazdasági Szövetség konferenciáján.
jan. 17
6:48
Egyre kevesebb pénz jut aranyékszer vásárlásra Olaszországban (ProfitLine)
Olaszországban 15-17 százalékkal csökkent tavaly az aranyékszer-eladás mennyiségben számolva, elsősorban a lanyha lakossági kereslet miatt. A visszaesés idén is folytatódik, de a tavalyinál szerényebb ütemben - az Arany Világtanács (WGC) olaszországi képviselője szerint.
jan. 17
6:54
Kórházak csapják be saját dolgozóikat? (Privátbankár)
Alapbértől függően 30-60 ezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók amiatt, hogy a kórházak jelentős része nem választja szét az intézmény által elrendelt, illetve a magasabb bérért, önként v...
jan. 17
6:56
Budapestre jön a Qatar Airways (Privátbankár)
Hétfőn érkezik Ferihegyre a Qatar Airways menetrendszerinti járatának első repülőgépe. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport még 2010 októberében jelentette be, hogy az "ötcsillagos" légitársaság...
jan. 17
7:03
Kiderült, mekkorát bukott a svájci jegybank (Portfolio)
Elsősorban az alpesi deviza erősödésének következtében jelentős, összesen mintegy 21 milliárd frankos veszteséget szenvedett el a svájci jegybank 2010-ben. A központi bank tájékoztatása szerint az...
jan. 17
7:09
Ma már kérhetik a gáztámogatást a nagycsaládosok (HVG)
Mától jelezhetik a nagycsaládosok a gázfogyasztáshoz járó kedvezményre vonatkozó igényüket a Magyar Államkincstárnál, a támogatást január 1-től, visszamenőleg kapják.
jan. 17
7:12
Egyelőre csak jó ötlet a budapesti gyaloghíd (Privátbankár)
Tarlós István kifejezetten örül, hogy a választási programjában szereplő gyaloghíd ötletét a kormány támogatja az Új Széchenyi Tervben, de úgy véli, a tervezett beruházásra egyelőre sem a fővárosi önk...
jan. 17
7:30
Most csak a legveszélyesebb kátyúkat szüntetik meg (Privátbankár)
A nagyvárosok útjait tavaly sem kímélte az időjárás, ráadásul a zord idő a kátyúk végleges kijavítását sem teszi lehetővé, most csak ideiglenes munkálatokat végezhetnek az utak fenntartói - írta a Nap...
jan. 17
7:45
Világgazdaság: ötezer leendő EMFESZ-fogyasztó esett a két szék közé (HVG)
A Világgazdaság hétfői számában azt írja: a Tigáznak csaknem ötezer olyan lakossági ügyfele maradt 2011. január 1-jétől is a társaság egyetemes szolgáltatásában, aki eredetileg át akart menni az olcsóbban szolgáltató EMFESZ Kft.-hez, de ez nem sikerült nekik.
jan. 17
7:45
Ötcsillagos járat: Budapestre jön a Qatar Airways (MaHu)
Hétfőn érkezik Ferihegyre a Qatar Airways menetrendszerinti járatának első repülőgépe.
jan. 17
7:48
Venezueláé a legnagyobb bizonyított olajtartalék (Privátbankár)
Az ország bizonyított olajtartaléka 297 milliárd hordó volt a múlt év végén. Egy hordó 159 liternek felel meg
jan. 17
7:54
Eladó a Banco Popolare Hungary Zrt. (ProfitLine)
Négyéves működés után hamarosan tulajdonost válthat a Banco Popolare Hungary Zrt., az olasz pénzintézet iránt négy hazai befektető csoport is érdeklődik - írta a Napi Gazdaság hétfőn.
jan. 17
8:09
Kiderült: elhagyná Magyarországot az olasz bank (bővített) (Napi)
jan. 17
8:15
Világbajnok teljesítmény - Mégsem kerülünk le a szégyenpadról? (Portfolio)
Magyarország 2011-ben kiváló költségvetési teljesítményt fog felmutatni első ránézésre, igaz szüksége is lesz rá. Úgy tűnik ugyanis, hogy újabb fejezet nyílik az európai adósságválság történetében...
jan. 17
8:17
Eladó a magyar Banco Popolare (Portfolio)
Négy hazai befektető csoport érdeklődik az olasz Banco Popolare magyarországi leánybankja iránt, a pénzintézet ugyanis hamarosan tulajdonost válthat - tudta meg a Napi Gazdaság. A napilap információi...
jan. 17
8:21
Környezetvédők: nem elég jó az Új Széchenyi Terv (Privátbankár)
A Levegő Munkacsoport szerint továbbfejlesztésre szorul az Új Széchenyi Terv
jan. 17
8:27
Ötezren két szék között (Népszava)
A Tigáz Zrt.-nek csaknem ötezer olyan lakossági ügyfele maradt 2011. január 1-jétől is a társaság egyetemes szolgáltatásában, aki eredetileg át akart menni az olcsóbban szolgáltató EMFESZ Kft.-hez, de ez nem sikerült nekik - írja a Világgazdaság.
jan. 17
8:27
Kína vezetésével esnek az ázsiai piacok (ProfitLine)
Többnyire csökkenéssel reagáltak hétfőn az ázsiai részvénypiacok a kínai jegybank legutóbbi lépésére, amely során ismét emelte a bankok számára kötelezően előírt tőkefedezeti ráta mértékét 50 bázisponttal.
jan. 17
8:29
OTP elemzés - a sírkő még ott van (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22.262,05 ponton zárt pénteken, 185 ponttal, 0,82 százalékkal magasabban az előző heti záróáránál. A heti forgalom 73,8 milliárd forintot ért el, míg az előző héten 50,7 milliárd forint értékben születtek üzletek. A heti forgalomból az OTP részvények adásvétele 59 százalékot tett ki, a Mol 27 százalékkal, a Richter 6 százalékkal, a Magyar Telekom pedig…
jan. 17
8:31
Hatodik hónapja romlik Japánban a fogyasztói bizalom (ProfitLine)
Japánban a fogyasztói bizalom december folyamán már zsinórban hatódik hónapja csökkent, leginkább a foglalkoztatás-biztonsággal kapcsolatos aggodalmak miatt
jan. 17
8:33
Enyhén pozitív nyitás várható Európában (ProfitLine)
Az európai tőzsdék hétfőn várhatóan szerény emelkedéssel nyitnak az amerikai piacok pénteki erősödésétől, elsősorban a banki részvények drágulásától kapott támogatásnak köszönhetően. A forgalom viszont alacsony, az üzletmenet visszafogott lesz az amerikai piacok ünnepi, Martin Luther King napi zárva tartása miatt.
jan. 17
8:33
Nem nyitnak ki ma az amerikai tőzsdék (Portfolio)
Nem lesz ma kereskedés az Egyesült Államokban, nemzeti ünnep miatt tartanak zárva a tőzsdék. Martin Luther King napja miatt szünetel ma a kereskedés az Egyesült Államokban, a hét további napja...
jan. 17
8:35
Új csúcsok jöhetnek a részvénypiacokon a profi szerint (Portfolio)
David Winters, az elmúlt évtized két legjobban teljesítő befektetési alapjának kezelője szerint idén a részvénypiacok tovább emelkednek majd, a vezető indexek pedig akár újabb csúcsokat is elérhetnek...
jan. 17
8:37
3 százalékos esés a kínai tőzsdén (Portfolio)
Negatív hangulat bontakozott ki ma reggel az ázsiai tőzsdéken, a kínai Shanghai Composite index 3%-ot esett, amiben a főszerepet az játszotta, hogy pénteken Kína ismét megemelte a bankok kötelező...
jan. 17
8:39
Pozitív nyitás várható az európai tőzsdéken (HVG)
Az európai tőzsdék hétfőn várhatóan szerény emelkedéssel nyitnak az amerikai piacok pénteki erősödésétől, elsősorban a banki részvények drágulásától kapott támogatásnak köszönhetően. A forgalom viszont alacsony, az üzletmenet visszafogott lesz az amerikai piacok ünnepi, Martin Luther King napi zárva tartása miatt.
jan. 17
8:39
Levegő Munkacsoport: továbbfejlesztésre szorul az Új Széchenyi Terv (MaHu)
A Levegő Munkacsoport szerint továbbfejlesztésre szorul az Új Széchenyi Terv.
jan. 17
8:39
Önkormányzatok: nem tudni, mennyi az adósság (Privátbankár)
Jelenleg nem tudni, hogy mennyire eladósodottak az önkormányzatok, így pontosan mennyi a számlatartozásuk, hitelállományuk és a kibocsátott kötvényeik értéke - mondta Tállai András, a Belügyminisztéri...
jan. 17
8:41
Alig változtak a főbb árfolyamok, 276 forint közelében az euró (MaHu)
Alig változtak a főbb devizaárfolyamok a hétvégén, bár a dollár és a svájci frank kissé erősödött az euróval szemben. Az eurót hétfőn reggel hét óra előtt 1,3334 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben a péntek esti 1,3370 dollárral szemben.
jan. 17
8:51
Stabilan kezd a forint - Hiányzik ma Amerika (Portfolio)
A pénteki mérsékelt forintgyengülés után ma reggel a péntek esti zárószintek közelében kezdett a forint a vezető devizákkal szemben. Ma az Egyesült Államokban munkaszüneti nap lesz, így mérsékeltebb...
jan. 17
8:51
Esély! Véget vethetsz a frankhitel-gyötrelemnek (Pénzcentrum)
A jegybank korábbi becslései szerint hazánkban körülbelül 550 ezer deviza alapú lakáshitellel rendelkező adós él, az összesített tartozásuk november végén 2823 milliárd forint volt. Tíz devizahiteles közül kilencen svájci frank alapú kölcsönt vettek fel, ennek megfelelően ma körülbelül félmillió ember dilemmája, hogy átváltsa a hitelét euró alapúra, vagy sem....
jan. 17
8:53
Az OTP, MOL, Egis hármasban van fantázia (IPOPEMA) (Portfolio)
Az OTP, MOL és Egis hármas az IPOPEMA top pickje a magyar piacon, derül ki a lengyel brókercég 2011-es részvénypiaci stratégiájából. A lengyel piaccal kapcsolatban továbbra is optimisták a szakértők,...
jan. 17
8:53
Fillérekért jön hozzánk a német sertéshús (Pénzcentrum)
Magyarországon a feketepiacon megjelent a német sertéshús, amit kilónként 250 forintért kínálnak, miközben a magyar húsért 330 forintot fizetnek. A dioxinbotrány hatására a német gazdák áron alul igyekeznek megszabadulni az egészséges állatoktól - írja a Népszabadság....
jan. 17
8:55
Nincs megállás, tovább emelkedtek az amerikai indexek (Portfolio)
Az elmúlt hét utolsó kereskedési napját is a pozitív tartományban zárták a vezető amerikai indexek, a Dow Jones és az S&P 500 index is új lokális csúcson tudott zárni. Immár zsinórban hetedik hete...
jan. 17
8:57
Az IMF Madridba látogat (HVG)
Rutinlátogatásnak nevezte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szóvivője vasárnap a szervezet küldöttségének madridi vizitjét. A delegáció, amelynek összetételéről nincs hír, vasárnap érkezett meg. Ezzel kapcsolatban olyan hírek terjedtek el a piacokon, hogy a Spanyolországnak nyújtandó pénzügyi segítségről fog tárgyalni.
jan. 17
8:57
Enyhén pozitív nyitás várható az európai tőzsdéken (Infostart)
Az európai tőzsdék hétfőn várhatóan szerény emelkedéssel nyitnak az amerikai piacok pénteki erősödésétől, elsősorban a banki részvények drágulásától kapott támogatásnak köszönhetően. A forgalom viszont alacsony, az üzletmenet visszafogott lesz az amerikai piacok ünnepi, Martin Luther King napi zárva tartása miatt.

Keresés