2011. február 1. kedd

febr. 1
4:09
Hova tűnik 1200 kilométer vasúti pálya? (Napi)
febr. 1
4:45
Kiderült: itt költi a legtöbbet a magyar vásárló (Pénzcentrum)
Egy friss felmérés szerint a boltválasztást befolyásoló tényezők fontossága szempontjából az elmúlt év eredményeihez képest lényeges elmozdulás nem tapasztalható, a jó minőségű és friss árukhoz való hozzájutás, a kedvező ár és a nagy választék szerepe továbbra is döntő jelentőséggel bír. Az akciók/promóciók jelentősége a korábbi évekhez képest továbbra is magas, az üzlettípusokat tekintve a hazai…
febr. 1
5:03
Karcsúsodtak a bankok (Napi)
febr. 1
5:03
Kiderült: vonzóbb lett a forint a svájci nagybanknál (Portfolio)
Jelentősen tudott javítani pozícióján a forint a Credit Suisse feltörekvő piaci devizák vonzerejét vizsgáló rangsorában. A listából kiderül, hogy a hazai fizetőeszköz volt a januári hónap egyik...
febr. 1
5:27
'Nyaktörő' sebességgel száguld a világűrön át a szökevény óriáscsillag (ProfitLine)
"Nyaktörő" sebességgel száguld a világűrön át a szökevény óriáscsillag, amely a Kígyótartó (Ophiuchus) csillagképből "oldott kereket".
febr. 1
5:30
Megszorítások lesznek, bárhogy nevezze is a kormány (Népszava)
Az Orbán-csomag eddig bejelentett lépései megnyirbálják a munkanélküli segély idejét, összegét, visszanyesik a gyógyszerkasszát, csökkentik a nyugdíjakat, jelentős összegeket vonnak ki a közösségi közlekedésből.
febr. 1
5:39
Fullextrás űr WC-k jönnek Budapestre + fotók (Pénzcentrum)
Új, világszínvonalú közterületi WC-ket állít hadrendbe a Fővárosi Csatornázási Művek. A vandálbiztos, akadálymentesített illemhelyeket magyar gyártó szállítja, használatuk 100 forintba kerül majd....
febr. 1
5:48
Pénzéhes fideszes helyhatóságok (Népszava)
A gazdasági válságra csak és kizárólag az adócsökkentés jelenti a megoldást a Fidesz szerint. Ehhez képest a helyi önkormányzatok az idén jelentősen megemelték az építmény- és telekadókat. A drágítás mértékét sokalló érdiek ma délután a polgármesteri hivatal elé vonulva tiltakoznak a kvázi ingatlanadó bevezetése ellen.
febr. 1
5:50
Büdzséből kispórolt milliárdok (Népszava)
Tállai András belügyi államtitkár bejelentette, hogy 31 milliárd forintot különítettek el a működési nehézségekkel küszködő önkormányzatok egyedi támogatására. Ez voltaképpen kárpótlásnak tekinthető, hiszen a kormányzat "kifelejtette" a 2011-es költségvetésből ezt a tételt. A feledékenységnek már meg is van az első áldozata: most jelentett csődöt a zalai Gelse.
febr. 1
6:00
'Nyílt politikai nyomást gyakorol a kormány a jegybankra' - Simor (ProfitLine)
A magyar jegybank vezetője az intézmény függetlenségének aláásását célzó "nyílt politikai nyomásgyakorlással" vádolta a magyar kormányt - írta hétfőn a Financial Times.
febr. 1
6:06
Talpon maradt a Vértesi Erőmű (Népszava)
Hosszú huzavona után megszületett tegnap az úgynevezett csődegyezség a Vértesi Erőmű Zrt. és hitelezői között. Ez a szakértők szerint reményt ad arra, hogy a Vértesi Erőmű Zrt. reorganizációs tervet hajtson végre, és helyreálljon az erőmű gazdaságilag is fenntarható működése.
febr. 1
6:15
Ezt még szívesen finanszírozzák a bankok (Napi)
febr. 1
6:33
Napi Gazdaság: eltűnhet sok vasútvonal? (HVG)
A Napi Gazdaság keddi számában azt írja: pontos választ nem adott a szaktárca arra, hogy a jelenlegi 7.200 kilométer vasúti pályából hova lesz 1.200 kilométer, miután az Új Széchenyi terv 6.000 kilométerrel számol.
febr. 1
6:33
Ez az üzlet! Előbb álarcot vett a boltban, aztán kirabolta (ProfitLine)
Abban a boltban vásárolt álarcot egy férfi Nagy-Britanniában, amelyet azután az álarcban ki is rabolt.
febr. 1
6:51
Csodák márpedig nincsenek (FigyelőNet)
A gazdaság feltámasztásának ígéretével bocsátotta útjára a kormány az Új Széchenyi Tervet. Szükség volt egy ilyen ígéretre? Valószínű, még akkor is, ha valahol mindenki tudja, hogy csodák márpedig nincsenek. De ez nem is baj. Elég, ha csak simán lendületbe tudunk jönni. Szakértők szerint erre jó az esély, főleg, ha tovább csiszolják a tervet, és ha valóban egyszerűsítik a pályázást.
febr. 1
6:51
Nyugdíj: sokaknak kell adatot egyeztetniük (HVG)
A Magyar Nemzet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vezetőjével készült interjújára hivatkozva azt írja: a magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt tömegesen lehetnek olyanok, akik visszaléptek ugyan az állami rendszerbe, de a remélt hozamokhoz mégis csak nagy nehézségek árán juthatnak majd hozzá.
febr. 1
6:51
Simor az FT-ban: Az alapkamat 6 százalékra emelését nem politikai okok motiválták (Infostart)
A jegybank elnöke szerint az intézmény függetlenségét támadja a kormány. Simor András a Financial Timesnak adott interjúban azt mondta: az alapkamat 6 százalékra emelését nem politikai okok motiválták.
febr. 1
7:09
Az EU a magyar kormány gazdasági reformjaira kíváncsi (HVG)
A Világgazdaság keddi száma meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja: levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz.
febr. 1
7:09
Az EU aggódik a magyar gazdaságért: bizonyítékot kérnek (Privátbankár)
Levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz - mihamarabb szeretnék megismerni a kormány reformlépéseit
febr. 1
7:18
Bírósági tapasztalatok - Egymást ütik ki a Pest megyei cégek, szaporodnak a "cégtemetők" (Népszava)
Gyakran alig 100-200 ezer forintos tartozás miatt indítanak a bíróságon felszámolást a cégek a másik ellen és az sem ritka, hogy ilyen alacsony összegű tartozással ki is tudják ütni a másik vállalkozást - derül ki a Pest Megyei Bíróság legfrissebb hírleveléből. A bedőlő cégek döntő hányada kis- és középvállalkozás, melyek a körbetartozások miatt egymást rántják a megsemmisülésbe.
febr. 1
7:27
Tartotta magát a forint reggel (HVG)
Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 272,98 forinton jegyeztek a hétfő esti 272,67 forint után.
febr. 1
7:27
Magánnyugdíj-hozam: nehézségek árán juthatunk csak hozzá? (MaHu)
A magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt, a remélt hozamokhoz sokan csak nagy nehézségek árán férhetnek majd hozzá.
febr. 1
7:27
Félmilliót spórolt Orbán (Privátbankár)
Az Országgyűlés valamennyi képviselője leadta vagyonnyilatkozatát a határidőig. A miniszterelnöké már hétfő este nyilvános volt, amelyből kiderült, 451 ezer forinttal közel egymillióra emelkedett bankszámlája egyenlege
febr. 1
7:29
Adósságcsapdában vergődik a vasút (MaHu)
A vasút alulfinanszírozottsága és a belső működési gondok okozzák a legnagyobb problémát a MÁV-nál.
febr. 1
7:29
Simor érzi a nyomást, de nem mond le (Privátbankár)
A magyar jegybank vezetője az intézmény függetlenségének aláásását célzó "nyílt politikai nyomásgyakorlással" vádolta a magyar kormányt
febr. 1
7:31
Nyilvános Orbán vagyonnyilatkozata (MaHu)
Nem változott jelentősen Orbán Viktor vagyona tavaly június óta. A miniszterelnöknek továbbra is Budapesten és Felcsúton vannak ingatlanjai, és a 20 milliós hiteltörlesztés is a nyakán van.
febr. 1
7:39
Ma már akár emelkedhetnek is az európai piacok (ProfitLine)
Kedden emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék, követve az amerikai és az ázsiai tendenciát.
febr. 1
7:41
Tőzsdemozgató adatok ma - mire figyeljünk? (ProfitLine)
Ma jelenik meg az Egyesült Államok feldolgozóiparának januári folyamatait tükröző beszerzési menedzser index.
febr. 1
7:45
Czomba: a munkaerő mobilitása a nullához közelít (HVG)
A magyar munkaerő nem mobil, s a szakképzési idő is túl hosszú - ezekről beszélt Czomba Sándor az InfoRádióban.
febr. 1
7:45
A nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel nyitnak, de figyelnek Egyiptomra is (HVG)
Kedden emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék, követve az amerikai és az ázsiai tendenciát.
febr. 1
7:45
Kisebb szerződés az Infoparkban (Portfolio)
A ZF Services GmbH magyarországi kereskedelmi képviselete egy kisebb méretű iroda területre költözik az Infopark központi szolgáltató épületében. A DTZ közvetítésével így újabb bérleti szerződés...
febr. 1
7:45
Ezért nem fog pluszpénzt kapni Kocsis István BKV-vezérigazgató (168 Óra Online)
Klados Gusztáv maga kérte menesztését a DBR Metró Projekt Igazgatóság éléről, munkáit ideiglenesen Kocsis István, a BKV vezérigazgatója veszi át - közölte a főpolgármester.
febr. 1
8:03
Nyugdíj: gond lehet a hozamokkal (Privátbankár)
A magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt tömegesen lehetnek olyanok, akik visszaléptek az állami rendszerbe, de a hozamokhoz mégis csak nagy nehézségek árán juthatnak majd hozzá
febr. 1
8:12
Olli Rehn a magyar kormány reformlépéseire kíváncsi (ProfitLine)
Levélben fordult Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz - tudta meg pontosan meg nem nevezett forrásból a Világgazdaság.
febr. 1
8:14
A jó makro- és vállalati hírek pluszt eredményeztek az USA piacokon (ProfitLine)
Egy százalék alatti emelkedést mutattak az amerikai részvénypiacok a tegnapi kereskedési nap folyamán, köszönhetően a személyes jövedelmek, a középnyugati régió feldolgozóipari aktivitásának kedvező alakulásának, valamint az Exxon Mobile vártnál jobb negyedéves eredményének. Ugyanakkor a befektetők továbbra is figyelemmel kísérik az egyiptomi fejleményeket.
febr. 1
8:16
Ki a jobb befektető? Tigrisnők vs. business-nomádok (ProfitLine)
A pénzügyi tudatosság gyakran összefügg az életstílussal, derül ki az OTP Alapkezelő megbízásából készített kutatásból, amely a társadalomban jelenlévő legfontosabb trendcsoportok szokásait kutatta.
febr. 1
8:21
Nehéz lesz visszakapni a nyugdíjpénzeket (Napi)
febr. 1
8:21
ÚSZT: a sokszínű mezőgazdaságot támogatják (Privátbankár)
Az egészségipar, a zöldgazdaság-fejlesztés, a vállalkozás-fejlesztés, a foglalkoztatási programok és a közlekedés-fejlesztés területén kínál alternatívát a mezőgazdaságnak az Új Széchenyi Terv
febr. 1
8:21
A világ legnagyobb festékgyártója az Átriumban (Portfolio)
Az 1990-ben alakult holland-svéd tulajdonú AkzoNobel Coatings Zrt. az Átrium Parkot választotta új budapesti székhelyéül. A vállalat 1,000 négyzetméternyi területet bérel az irodaházban. Az...
febr. 1
8:23
Az oroszok nem tárgyalnak velünk a gázárról (Privátbankár)
Oroszország csak 2014-ben tárgyalna a hosszú távú gázszállítási szerződés meghosszabbításáról Magyarországgal, a magyar kormány már 2012-ben egyeztetne
febr. 1
8:25
Nem sokat ingadozott a forint (Privátbankár)
Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi bankközi piacon valamennyi fontosabb devizával szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 272,98 forinton jegyeztek a hétfő esti 272,67 forint...
febr. 1
8:39
Megszorítások a Népszabadságnál: hatan távoznak (Privátbankár)
Hat munkatársától válik meg a Népszabadság - mondta Vörös T. Károly főszerkesztő hétfőn az MTI-nek. Hárman végkielégítéssel távoznak, hárman felmondási idejük végéig, jövő év márciusáig a napilapnál m...
febr. 1
8:39
Már Brüsszel is nagyon várja a februári magyar reformpakkot (Portfolio)
Az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa levélben fordult a magyar kormányhoz, amelyben konkrét lépéseket sürget a februárra tervezett reformprogram kapcsán - tudta meg a...
febr. 1
8:39
Földrengés: százezer forint alatt szemle nélkül fizet a Groupama Garancia Biztosító (Pénzcentrum)
A szombat esti budapesti és nyugat-magyarországi földrengés esetleges, ingatlanokban bekövetkezett kárát fedezik a lakásbiztosítások; a Groupama Garancia Biztosító várja a lakossági bejelentéseket, a kárszakértők kiemelten kezelik a kárfelméréseket....
febr. 1
8:41
Beindíthatja a gazdasági növekedést a kormány terve (Portfolio)
A kormány tervei szerint az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) lehet a gazdaság motorja a következő években. A tízéves gazdaságfejlesztési program keretében több ezer milliárd forint áramolhat a magyar...
febr. 1
8:41
Miért tűnik el 1200 kilométer vasúti pálya? (Pénzcentrum)
Bár a magyar kormány folyamatosan visszakapcsolja a hálózatba a korábban bezárt mellékvasúti pályákat, azonban az Új Széchenyi Terv azzal kalkulál, hogy a mostani 7200 kilométeres hálózat közel 6000 kilométerre csökken....
febr. 1
8:43
Tovább bőg a motor az amerikai piacokon - Korrigáltak az indexek (Portfolio)
A múlt hét pénteken látott hatalmas zuhanás után hétfőn kissé visszakorrigáltak a vezető amerikai indexek, a befektetői hangulat a vártnál jobb vállalati eredmények és az előrejelzéseknél lényegesen...
febr. 1
8:45
Emelkedtek a részvényindexek Ázsiában is (ProfitLine)
Többnyire erősödtek a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, követve a hétfői amerikai tendenciát. Elsősorban a jó vállalati eredmények húzták felfelé a mutatókat, a befektetők a gazdaságra figyelnek, az egyiptomi események kikerültek érdeklődésük középpontjából.
febr. 1
8:45
Czomba Sándor: A magyar munkaerő mobilitása a nullához közelít (Portfolio)
A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint rövid távon nem lehet növelni Magyarországon a munkaerő mobilitását, éppen ezért munkahelyeket kell teremteni...
febr. 1
8:47
Tovább lassult a kínai feldolgozóipari aktivitás bővülése (ProfitLine)
Januárban már második hónapja mérséklődött a feldolgozóipari aktivitás bővülése, egyrészt a jegybanki kamatemelésnek másrészt pedig a kínai holdújév ünnepe miatt a falvaikba visszatérő több milliónyi bevándorló munkásnak köszönhetően.

Keresés