2011. február 2. szerda

febr. 2
5:03
Hirtelen áramdrágulás: a kormány a nyertes (168 Óra Online)
A gáz árának januári növekedése után most az áram is 6-7 százalékkal drágul valamennyi háztartásban. A többlet nem a szolgáltatók, hanem az állam bevételeit növeli. A rendeletet semmilyen előzetes bejelentés nem előzte meg.
febr. 2
5:03
Szörnyethalt a lakáshiteles! Nem fizet a biztosító! Mi lesz a tartozással? (Pénzcentrum)
Tízmilliós lakáshitelével küszködik Vörös Lászlóné, vagyis a Dunakeszi Repülős napon szörnyethalt biztonsági őr özvegye. Hiába állapított meg a szakértő 30 millió forintot, a biztosító szerint azonban keresetveszteség nem érte az özvegyet, ezért nem hajlandóak fizetni....
febr. 2
5:06
Az óceánok trágyázása - ez lenne a megoldás a klímaváltozásra? (ProfitLine)
Az óceánok trágyázása a légköri szén-dioxidot megkötő apró növények elszaporítása céljából kevéssé valószínű, hogy működőképes eszköz a klímaváltozás lassítására - érvelnek egy ENSZ-tanulmány szerzői.
febr. 2
5:12
Tartós homályban a magyar gazdaságpolitika (Népszava)
Az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Tanácsa, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és még sokan mások egyelőre hiába figyelmeztetik a kormányt, hogy konkrét gazdasági reformlépéseket vár a világ Budapesttől, nem elég a bevételek növelése minden - néha vitatott - eszköz igénybevételével.
febr. 2
5:15
Drasztikus hatása lenne a gyógyszerkassza megvágásának (Napi)
febr. 2
5:30
Sok lesz a vékonyabb boríték (Népszava)
Az alacsonyabb keresetű rétegek a nagy vesztesei az idén bevezetett egy kulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadónak (szja). Ezt már kézzel foghatóan is érzékelhetik az érintettek, ugyanis ezekben a napokban kapják kézhez a munkavállalók a januári megnyirbált jövedelmüket. Közben például Orbán Viktor miniszterelnök a változatlan 2 millió 141 ezer forintos összjövedelméből idén félmillió…
febr. 2
5:33
A magánnyugdíjpénztárak sorsáról cikkezik a Financial Times (HVG)
A magyarországi magánnyugdíjpénztárak helyzetéről és valószínű jövőjéről közölt írást a Financial Times a tagsági nyilatkozattételi határidő letelte alkalmából.
febr. 2
5:39
Nem is gondolnád! Így intézik a pénzügyeiket a látás- és mozgássérültek (Pénzcentrum)
Belegondoltál már abba, amikor egy hívószámmal a kezedben ülsz a számlavezető bankod egyik fiókjában és megszólal a következő ügyfelet jelző hang, vagy sietsz a postára feladni egy sárga csekket és a bejárati ajtó előtt három lépcsőfok fogad, hogy ilyen esetekben mitévő lehet egy vak és gyengénlátó, illetve egy mozgáskorlátozott ember? A magyarországi bankok, a posta és az egyéb intézmények…
febr. 2
5:48
Túlteljesítette az előírásokat a szelektív ipar (Népszava)
Egyelőre úgy tűnik, tökéletesen működik a szelektív hulladékgyűjtés rendszere hazánkban. A nyolc legnagyobb koordináló szervezetet tömörítő Recomplex Egyesület minden hulladéktípus gyűjtése és hasznosítása tekintetében túlteljesítette az uniós előírásokat.
febr. 2
5:50
Kínai kézbe került a BorsodChem (Népszava)
A kínai Wanhua Industrial Group 1,23 milliárd euró értékű tranzakcióval a kazincbarcikai BorsodChem 96 százalékos tulajdonosa lett a héten aláírt megállapodás szerint - jelentette be tegnap Jason Ding, a Wanhua Industrial Group elnöke.
febr. 2
6:06
Készülőben a West Balkán-törvény (Népszava)
A West Balkánban január 15-én történt tragédia kapcsán felmerült törvény- illetve kormányrendelet-módosítás előkészülete a végső szakaszába érkezett, a minisztériumnak január 31-ig kellett elkészülnie a javaslataival.
febr. 2
6:09
A feketegazdaság visszaszorítása a járható út (Napi)
febr. 2
6:45
Eladná lakását? Így úszható meg az adófizetés (Napi)
febr. 2
6:45
Mától olcsóbban tankolhatunk (Infostart)
Bruttó négy forinttal csökkentette a 95-ös benzin és két forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 2
6:45
Nyolcszáz kilométeres Ferrarival karambolozott (ProfitLine)
Még ezer kilométert sem tett meg egy férfi álmai vadonatúj autójával, egy Ferrarival, máris karambolozott vele az Egyesült Államokban.
febr. 2
6:51
Éhbérért is dolgoznak a szerencsétlenek (168 Óra Online)
Új közmunka-program: sokan dolgoznak havi 33 ezerért - Eddig a közmunkások zöme 4-6 hónapig robotolt havi 50-60 ezerért. Eljött a változás ideje.
febr. 2
6:53
Itt a vége: csőd előtt az egyik legnagyobb magyar vállalat (168 Óra Online)
Nem kizárt, hogy utolsó felvonásához érkezett a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. pályafutatása. A cég székhelyét áttették egy nem túl impozáns Zala megyei, szentgyörgyvölgyi ingatlanra és változott a tulajdonosi szerkezet is: törölte ugyanis a cégbíróság a Nemzetközi Vegyépszer 50 százalékot meghaladó szavazati joggal bíró tulajdonosát, a Stelius Befektető Zrt.-t - tudta meg a Gazdaság.hu. Ezek…
febr. 2
7:09
Néha ilyen is kell: olcsóbban tankolhatunk (Privátbankár)
Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A mérsékléssel a benzin átlagára 359-360 forintra, a gázolajé pedig 357 f...
febr. 2
7:09
Meglepetés a devizahiteleknél: nem a jen a szégyenpados (Portfolio)
Japán múlt heti, S&P általi leminősítése ismét reflektorfénybe helyezte a hazai jenhiteleseket, egyúttal jó apropóval szolgál arra, hogy megválaszoljuk a kérdést, a más devizanemben eladósodottakhoz...
febr. 2
7:18
Az egyiptomi zavargások oka: az élelmiszerárak globális növekedése (ProfitLine)
A világ élelmiszerbiztonsági szakértői az elmúlt időszakban ismételten figyelmeztettek, amennyiben az élelmiszerárak növekedését nem sikerül megfékezni, az számos fejlődő országban robbanáshoz vezethet. Pontosan olyan tömegmozgalmak lehetőségére céloztak, mint amely Tunéziában már megdöntötte az előző autoriter és korrupt kormányzatot, Egyiptomban pedig éppen most fenyegeti elsöpréssel Mubarak…
febr. 2
7:27
Nem rossz fogás a kormánynak a nyugdíjmentés (Privátbankár)
A magyarországi magánnyugdíjpénztárak helyzetéről és valószínű jövőjéről közölt írást a Financial Times. A lap szerint 102 ezer magyar azt válaszolta a kormánynak: kösz, de nem. Habár valószínűleg az átlagosnál magasabb megtakarítással rendelkezők utasították vissza a tisztán állami nyugdíjrendszert, az államhoz kerülő 2400-2500 milliárd forint így is szép summa
febr. 2
7:29
Pörög az óra: drágább lett az áram (Privátbankár)
A lakossági áram ára kilowattóránként mintegy két forinttal emelkedett 2011. február elsejével; a minisztérium szerint évi 3720 forinttal fizet többet az átlagos fogyasztó
febr. 2
7:36
Itthon benzinárcsökkenés, Amerikában olajárdrágulás (Népszava)
Ismét csökken az üzemanyagok ára szerdától a hazai kutakon: a benzinért 4, míg a gázolajért 2 forinttal kell majd kevesebbet fizetni.
febr. 2
7:45
Tovább tart a szmogriadó a fővárosban (Privátbankár)
A helyzet valamelyest jobb, de továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció
febr. 2
7:47
Katonai tiszteletadás mellett hiúsult meg egy közbeszerzés (Privátbankár)
A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége nem tudta a megjelölt időben felbontani a beérkezett ajánlatokat, mivel a székhelyén katonai tisztelgéssel fogadtak egy delegációt, így ...
febr. 2
7:51
Megújult a PSZÁF hitel- és lízingtermék választó programja (ProfitLine)
Megújult a PSZÁF hitel- és lízingtermék választó programja, február 1-jétől a gépjármű lízingtermék, valamint lakáscélú finanszírozás mellett valamennyi ingatlan célú (például üdülő) finanszírozási konstrukció is megtalálható benne - tette közzé a felügyelet a honlapján.
febr. 2
7:53
Itt az újabb APEH adóslista - Csemegézzünk! (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2010 negyedik negyedévében 184 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 12,7 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 698 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". Egymilliárd feletti adótartozása 10 cégnek van.
febr. 2
7:55
A magyar magánnyugdíjpénztári rendszer sorsáról közölt írást az FT (ProfitLine)
A magyarországi magánnyugdíjpénztárak helyzetéről és valószínű jövőjéről közölt írást a Financial Times a tagsági nyilatkozattételi határidő letelte alkalmából.
febr. 2
7:57
Lemaradóban a hazai bankok (HVG)
Nem áll jól a régiós versenyben a hazai bankszektor: a környező országok friss, 2010-es statisztikái ugyanis stabil vagy emelkedő nyereségről adnak számot, növekvő üzleti aktivitás mellett, miközben a hazai ágazattól drasztikus nyereségcsökkenés és stagnáló üzemméret várható – írja a Világazdaság.
febr. 2
7:57
Magánszemélynél 698 milliós a legmagasabb adótartozás (Infostart)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2010 negyedik negyedévében 184 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán a bírságokat is beleszámítva 12,7 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 698 millió forinttal lehetett "nyerni". Egymilliárd feletti adótartozása 10 cégnek van.
febr. 2
7:57
Csökkent az üzemanyagok ára (MaHu)
Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 2
7:57
Lélektani szintjeik felett zártak Dow és az S&P; 500 indexek (ProfitLine)
Erősen kezdték a februárt is az amerikai részvénypiacok, a Dow és az S&P 500 indexek két év után először zártak a lélektani (12.000; 1300) szintjeik felett.
febr. 2
7:59
Megjelent a lista: a legnagyobb adóhátralék 12,7 milliárd forint (HVG)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2010 negyedik negyedévében 184 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 12,7 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 698 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". Egymilliárd feletti adótartozása tíz cégnek van.
febr. 2
8:01
László Csaba: az adókról és a feketegazdaságról (HVG)
A kormány a tervezett reformcsomagjának egyik célja az adóbázis szélesítése, ám ez csak a gazdaság kifehérítésével oldható meg – mondta a Napi Gazdaságnak László Csaba, a KPMG partnere.
febr. 2
8:03
Tartja magát a forint (HVG)
Az euró/dollár árfolyam alig változott szerdára virradóra, a forint tartja 270 közeli euró jegyzését.
febr. 2
8:03
Új Széchenyi Terv: könnyebb lesz pályázni (Privátbankár)
Az Új Széchenyi Terv március elsején induló kiírásainak pályázati adatlapjait február 11-én már megtalálják az érdeklődők a terv honlapján, azaz mindenkinek lesz ideje felkészülni a pályázat benyújtás...
febr. 2
8:15
Drasztikus hatása lenne a gyógyszerkassza megvágásának (HVG)
A kormány a reformcsomag keretén belül a gyógyszerkassza kiadásainak megvágását tervezi, ám ez könnyen a betegterhek jelentős emelkedésével és a gyógyszerellátás drasztikus csökkenésével járhat - írja a Napi Gazdaság
febr. 2
8:17
Megszűnik a Cashline, Albrecht már nem lát lehetőséget a növekedésre (HVG)
Tizennyolc év után megszűnik a Cashline Értékpapír Zrt., az ügyfeleket a Buda-Cash veheti át. Az alkalmazottakat szeretnék tovább foglalkoztatni – olvasható a Napi Gazdaságban.
febr. 2
8:21
Tisztul a kép - Ez vár a befektetői piacra idén (Portfolio)
A becslések szerint a magyar ingatlanpiacon a befektetési tranzakciók összértéke 2010-ben 185 millió euró körül volt, ami csak a transzparens befektetési tranzakciókat tartalmazza, derül ki a...
febr. 2
8:23
Dollár helyett rubelben számláz az Egis Oroszországban (Portfolio)
Tekintettel arra, hogy az Egis 2011. január 1-jétől Oroszországban dollár helyett rubelben számláz, és ezáltal a dollárelszámolású export értéke jelentősen csökken, az Egis a 2010/2011-es üzleti...
febr. 2
8:24
Átlagosan 4 százalékkal emelkedett a lakossági áram átlagára (ProfitLine)
A lakossági áram ára kilowattóránként mintegy két forinttal emelkedett 2011. február elsejével, mert a kedden megjelent miniszteri rendeletben nőtt a Magyar Villamos Művek (MVM) nagykereskedelmi hatósági ára, és kissé változott a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatók árrése is.
febr. 2
8:25
Nem hagy alább az amerikai tőzsdék lendülete (Portfolio)
A kedvező makrogazdasági és vállalati híreknek köszönhetően a vezető amerikai tőzsdeindexek mindegyike 1,2 százalék feletti pluszban zárta a tegnapi kereskedést. A Dow Jones index értéke 12 000 pont...
febr. 2
8:26
OTP részvény elemzés - megpattant, de... (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 377,10 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 23.086,45 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 16,4 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények mindegyike erősödött az előző napi záráshoz képest. Az egyiptomi események miatti kockázat keddre elhalványult, e miatt a nemzetközi tőzsdék emelkedésbe kezdtek. A magyarországi közepes forgalomban a…
febr. 2
8:27
Kovács Ildikó a Magyar Telekom PR igazgatója (Portfolio)
Kovács Ildikót nevezték ki a Magyar Telekom Társasági PR igazgatójának 2011. február 1-jével. A szakember mától a Társasági PR igazgatóság vezetőjeként irányítja a legnagyobb hazai távközlési cég...
febr. 2
8:33
FT: nem volt rossz fogás a nyugdíjpénztári államosítás (Napi)
febr. 2
8:39
Kevésbé félnek a piacok a vérengzéstől (Privátbankár)
Bár az elmúlt néhány napban valóban emelkedett a kőolaj világpiaci ára, ez azonban elsősorban a megnövekedett bizonytalanság miatt van
febr. 2
8:39
Újra lesz közvetlen járat Budapest és Toronto között (Portfolio)
Az idén nyáron ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és a kanadai Torontó városa között, miután a helyi Panorama Travel &Tours Ltd. heti egy alkalommal charter járatokat indít Budapestre -...
febr. 2
8:41
Csaba László: nem szükségszerű a további kamatemelés (Portfolio)
A Morgan Stanley minapi elemzésére, amely szerint a Magyar Nemzeti Banknak nincs mit tennie, az inflációs kockázatok miatt tovább kell tavasz után is emelnie a kamatot, Csaba László a Magyar...
febr. 2
8:51
Visszafizettethetik a gönyűi kikötőfejlesztés támogatását (Napi)
febr. 2
8:51
Olcsóbb lett az üzemanyag (Napi)

Keresés