2011. február 3. csütörtök

febr. 3
0:21
Megtalálták Mona Lisa modelljét, férfi volt (ProfitLine)
Egy olasz kutató szerint Leonardo da Vinci modellje a Mona Lisához a művész egyik fiúinasa lehetett.
febr. 3
2:00
Kizárták a Fornetti Pannont a Fornetti franchise hálózatból (ProfitLine)
A kecskeméti székhelyű Fornetti Európa Kft. - a Fornetti franchise jogok és know-how-k kizárólagos felhasználói jogosultja - a napokban értesítette kereskedelmi partnereit arról, hogy az eddig Fornetti Pannon néven Igalon működő master franchise partnerével rendkívüli felmondással szerződést bontott - tájékoztatta a táraság szerdán az MTI-t.
febr. 3
3:06
Alig csökkent a kamionsor a kárpátaljai határátkelőhelyeken (ProfitLine)
Az utóbbi napokban alig csökkent az Ukrajnából kilépésre várakozó kamionok sora a kárpátaljai ukrán-szlovák és ukrán-magyar határátkelőhelyeken, jóllehet az ukrán vámszervek feszített ütemben igyekeznek kezelni a jelentős mértékben megnőtt átmenő teherforgalmat.
febr. 3
3:39
Szlovéniában vissza kell fogni a bérnövekedést (ProfitLine)
Szlovéniában vissza kell fogni a bérnövekedést a versenyképesség javítása és az exportnövekedés segítése céljából - közölte a kormány mellett működő makrogazdasági intézet.
febr. 3
4:12
Beköszöntött a Nyúl éve! Mire számítsunk? (ProfitLine)
Kínában szakadatlan tűzijátékkal, megszámlálhatatlanul sok csillogó, színes fénycsoda égboltra festésével, hatalmas durrogással, ropogással magyar idő szerint szerdán délután öt órakor beköszöntött a Nyúl éve, kezdetét vette a Tavaszünnep.
febr. 3
5:03
Romlott árut kap a vak lány a boltban: "neki ez is jó lesz" (Pénzcentrum)
A Pénzcentrum.hu cikksorozatának nem titkolt célja, hogy a látó és ép embereket közelebb hozza a fogyatékkal élőkhöz, valamint hogy bemutassa a mozgáskorlátozott, látássérült emberek hétköznapi problémáit - leginkább pénzügyi, fogyasztói szempontból. Így sorozatunk második részében a fogyatékkal élők vásárlási nehézségeivel foglalkozunk, és megvizsgáljuk azt is, milyen válaszokat adnak a hazai…
febr. 3
5:12
Csak készpénzért érdemes lakást venni (Népszava)
Továbbra is pang a hazai ingatlanpiac, leginkább a lakásforgalom stagnál. A kínálati oldalon egyre több kényszer eladó jelenik meg a bedőlt hitele miatt, miközben még több ezer új építésű eladatlan lakás vár vevőre. Elemzők szerint egyelőre túl nagy a bizonytalanság a gazdaságban ahhoz, hogy érzékelhetően meglóduljon a piac.
febr. 3
5:18
Mi lesz a pénzünkkel? Berezeltek a tehetős arab családok (ProfitLine)
Egyelőre még nincs jelentős pénzkiáramlás a közel-keleti térségből az egyiptomi zavargások miatt, a térségbeli tehetős családok közül azonban egyre többen érdeklődnek európai bankjaiknál pénzük biztonsága felől - áll a Reuters szerda este közzétett felmérésében.
febr. 3
5:39
Kiszámoltuk! Miből lesznek kifizetve a nyugdíjak 2011-ben? (Pénzcentrum)
A Pénzcentrum.hu megvizsgálta a Nyugdíjbiztosítási Alap 2011. évi költségvetését meghatározó legfontosabb tényezőket. A mérlegfőösszeg az idei évben a jogszabályban előírt makrogazdasági tényezők figyelembe vételével közel 3 085,4 milliárd forintra emelkedett. Megnéztük, hogy milyen bevételekkek és kiadásokkal számol a nyugdíjkassza, vagyis miből lesznek kifizetve a nyugdíjak 2011-ben....
febr. 3
5:48
Infláció feletti hozam a magánkasszáknál (Népszava)
Ebben a hónapban már aligha nyilvánít véleményt az Alkotmánybíróság (Ab) a nyugdíjrendszer átalakítása miatt emelt 130 alkotmányossági kifogásról. Az Orbán délutáni szavait tegnap délelőtt még nem ismerő Stabilitás Pénztárszövetség számára azonban nem közömbös, hogy a döntés mikor születik meg, a jelek szerint erre március végéig, áprilisig kell majd várni.
febr. 3
5:50
Pénzügyi terroristák okozták a gazdasági válságot? (Népszava)
Pénzügyi terroristák okozták a 2008-2009-es pénzügyi összeomlást a Wall Streeten állítja az amerikai védelmi minisztérium megrendelésére készült titkos jelentés - számol be a brit The Times.
febr. 3
5:52
A lengyelek is saját gázvezetéket akarnak (Népszava)
Az EU engedve a lengyel nyomásnak napirendre tűzte egy új gázvezeték építését, amely összekötné a balti tengeri |winoujPcie kikötőjét Horvátország Krkben lévő gázfogadó kikötőjével az Adrián.
febr. 3
5:54
223 millióért erősít jogászokkal Fellegi tárcája (HVG)
A PPP-projektek átvilágításával kapcsolatban kell az NFM-nek a jogi segítség.
febr. 3
5:54
Fizetett az Emfesz az elszámolóháznak (Népszava)
Kifizette a tartozásainak azon részét az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Emfesz), amely miatt a KELER Zrt. korábban felszámolási eljárást kezdeményezett ellene - tudatta tegnapi közleményében cég.
febr. 3
5:57
Szigorították a családi pótlék-igénylését (168 Óra Online)
Idéntől nem kaphat családi pótlékot senki, aki a törvény által felsorolt javak bármelyikét birtokolja. Ezek közé tartozik a szőrmebunda, laptop, értékes kristályok, drága fémből készült dísztárgyak, festmények, illetve számos más tulajdon. Ezt ellenőrizni is fogják.
febr. 3
6:12
Mit tegyünk, ha kátyúba kerülünk? (Privátbankár)
Mit tegyünk abban a szerencsétlen esetben, ha a kátyúk kerülgetése nemcsak hogy nem sikerült, de még számottevő kár is keletkezik gépjárművünkben?
febr. 3
6:24
Tovább szárnyalhat a forint (ProfitLine)
Tovább erősödött a forint szerdán a bankközi piacon: a reggeli 271-es szint után délután már 269 forinton is járt az euró árfolyama, fél ötkor pedig 268,88 forinton jegyezték az eurót. Az erősödés tovább folytatódhat, legalábbis a technikai elemzés további forint izmosodást mutat.
febr. 3
6:30
Megszűnt a Koppány bolthálózat (HVG)
A tulajdonos azért döntött a bezárás mellett, mert esélytelennek ítéli a multiláncokkal szemben a hazai termelők élethalálharcát.
febr. 3
6:32
Halló! Valóban minden idők legnagyobb fellendülése következik? (HVG)
A londoni székhelyű befektetési bank és globális agytröszt, a Standard Chartered vezető közgazdája, Natalia Lechmanova a hvg.hu-nak adott interjújában állítja, hogy a következő húsz esztendő a világgazdaság aranykora lesz. Persze nem mindenütt egyformán. Nekünk, magyaroknak mindenképpen jók az esélyeink, hogy profitáljunk a rendkívüli fellendülésből, de ehhez a szakértő szerint módosítani kellene…
febr. 3
7:06
Zuzhanás: elmossa a víz az ingatlanárakat (Privátbankár)
Egyre több belvízzel elöntött ingatlan kerül a piacra, a gazdák a jelenleg is használhatatlan földektől azért szeretnének megválni, mert hasznot nem hajtottak, viszont a hiteleiket fizetniük kell vala...
febr. 3
7:09
Óriási adóssághegyek: a világ legnagyobb hatalma sem védett (Portfolio)
Úgy tűnik egyelőre lecsillapodtak az európai adósságválsággal kapcsolatos befektetői félelmek, a mindent maga alá temető adóssághegyek azonban nem olvadnak el egyik pillanatról a másikra. Ebben a...
febr. 3
7:18
Csaknem félmilliárd jut a tárcák elhelyezésére (MaHu)
A különböző tárcák elhelyezésére éves szinten összesen 467,7 millió forintot fordít az állami költségvetés.
febr. 3
7:24
Lefújták a szmogriadót Budapesten (Privátbankár)
A mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent a szálló por koncentrációja
febr. 3
7:26
Médiahatóság: semmi sem maradhat titokban (Privátbankár)
A médiahatóság csak konkrét ügyben és a döntéséhez szükséges adatokat kérheti be a médiumoktól - ha viszont kérnek, bármit kérhetnek, megkapják - még ha üzleti titok is
febr. 3
7:27
Itt az új adóslista: 30 milliárd az APEH kintlevősége (168 Óra Online)
Az adóhivatal közzétette legfrissebb negyedéves adóslistáját.
febr. 3
7:33
Újabb magyar élelmiszerbolt lett az enyészeté (MaHu)
Megszűnt a Koppány bolthálózat január 24-én, s ezzel egy újabb magyar minőségi élelmiszereket forgalmazó cég lett az enyészeté.
febr. 3
7:36
Mégis áthárítják a válságadót (Népszava)
Megpróbálja áthárítani partnereire a válságadót egy távközlési óriáscég - derül ki a Blikk birtokába került dokumentumból.
febr. 3
7:42
Mégis áthárítják a különadót a cégek? (HVG)
A Blikk birtokába került levél szerint az egyik legnagyobb hazai távközlési cég azt kéri a velük szerződésben lévő személytől, hogy az a korábbinál lényegesen olcsóbban dolgozzon velük.
febr. 3
7:42
Zuhanás: elmossa a víz az ingatlanárakat (Privátbankár)
Egyre több belvízzel elöntött ingatlan kerül a piacra, a gazdák a jelenleg is használhatatlan földektől azért szeretnének megválni, mert hasznot nem hajtottak, viszont a hiteleiket fizetniük kell vala...
febr. 3
7:44
Szlovák-magyar: határon átívelő krumpli, káposzta (Privátbankár)
Pozsony és Budapest azt szeretné, ha a szlovák-magyar határövezetben termelő gazdák termékeiket a határ másik oldalán is értékesíthetnék - összefognának a gazdák
febr. 3
8:00
Orbán reformtervei tartják a forintot (HVG)
Csütörtök reggel a forint 268,62/euró volt vételi oldalon, hajszállal rosszabb a szerdai késői 268,56/eurónál. A svájci frankkal szemben 206,93/franknál tartott, 0,26 százalékkal gyengébben a kedd estinél.
febr. 3
8:00
Mentés másként: itt az ingyenes online Office (Privátbankár)
Már Magyarországon is elérhető az Office Web Apps: dokumentumokat lehet létrehozni, szerkeszteni a Microsoft ingyenes, 25 GB kapacitású internetes tárhelyén
febr. 3
8:03
Mérséklődött az szolgáltatóipari aktivitás Oroszországban (ProfitLine)
Az orosz szolgáltatások teljesítménymutatója (beszerzési menedzser mutató) januárra 54,2 pontra csökkent a decemberi 56,4 pontról, ötödik hónapja jelezve a teljesítmény - ezúttal az előző hónaphoz képest lassuló - növekedését. A decemberi mutató tavaly május óta a legjobb volt.
febr. 3
8:05
Ázsia nagyrészt zárva - Japánban mérsékelt veszteség mutatkozott (ProfitLine)
Az ázsiai piacok nagy része csütörtökön is zárva volt a Holdújév ünnepei miatt. Azonban a nyitva lévő japán részvénypiacon két napnyi erőteljes emelkedés után mérsékelt csökkenés mutatkozott az erőszakba hajló egyiptomi zavargások nyomán, melyek előző nap már az amerikai befektetők hangulatát is visszafogta.
febr. 3
8:07
Pénzügyi intelligencia-tesztet fejlesztett az ING (ProfitLine)
Az ING pénzügyi intelligencia tesztjét kitöltők 63 százaléka csupán alapvető szintű tudással rendelkezik a pénzügyekről, nincsenek tisztában azzal, hogy lényeges pénzügyi célokat - mint például az aktív nyugdíj-megtakarítást - milyen eszközökkel lehet megvalósítani - közölte az ING Biztosító az MTI-vel.
febr. 3
8:09
Vihar a magyar látványpékség-birodalomban - szakított a Fornetti (Napi)
febr. 3
8:09
Visszafogott hangulatban kezdődhet az európai kereskedés (ProfitLine)
Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli süllyedéssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tizenöt pont körüli gyengüléssel nyithat csütörtökön.
febr. 3
8:11
CIG Pannónia: törzsrészvénnyé alakulnak át dolgozói részvények (ProfitLine)
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. korábbi igazgatósági döntés alapján 1 millió 130 ezer darab dolgozói részvényt törzsrészvénnyé alakított át február 1-jei hatállyal - közölte a társaság szerda este a BÉT honlapján.
febr. 3
8:13
Az erős jen hatására 8,6 százalékkal csökkent a Sony nyeresége (ProfitLine)
A világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai cége, a japán Sony csütörtökön 72,3 milliárd jenes adózott eredményt jelentett a tavalyi utolsó negyedévről, 8,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 79,2 milliárdnál.
febr. 3
8:18
Mégis áthárítják a különadót a cégek? (HVG)
A Blikk birtokába került levél szerint az egyik legnagyobb hazai távközlési cég azt kéri a velük szerződésben lévő személytől, hogy az a korábbinál lényegesen olcsóbban dolgozzon velük.
febr. 3
8:18
Már április végén kifizethetik a reálhozamot (Infostart)
Várhatóan április végétől kezdik meg a reálhozamok kifizetését a magánnyugdíjpénztárak azoknak a tagoknak, akik visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe - mondta el a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára. Juhász Istvánné kiemelte, nem mindegy, hogy az Alkotmánybíróság mikor dönt a beadványokról.
febr. 3
8:18
NMHH: semmi sem maradhat titokban (Privátbankár)
A médiahatóság csak konkrét ügyben és a döntéséhez szükséges adatokat kérheti be a médiumoktól - ha viszont kérnek, bármit kérhetnek, megkapják
febr. 3
8:20
Óvatosság várható a nyugati tőzsdéken (HVG)
Londoni értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli süllyedéssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tizenöt pont körüli gyengüléssel nyithat csütörtökön.
febr. 3
8:20
Csak közalkalmazottakat képez az új egyetem (Privátbankár)
Jövő év január 1-jén megalakul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), s ennek részeként működik tovább a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara
febr. 3
8:21
Jól teljesített tavaly a Pannunion (Portfolio)
A 2009-esnél lényegesen magasabb árbevételről és operatív eredményről számolt be a PannErgy leányvállalata, a Pannunion. A vállalatnak sikerült a termékkört a magasabb hozzáadott értéket biztosító...
febr. 3
8:22
Elemista szinten értünk a pénzügyekhez az ING tesztje szerint (HVG)
Az ING pénzügyi intelligencia tesztjét kitöltők 63 százaléka csupán alapvető szintű tudással rendelkezik a pénzügyekről, nincsenek tisztában azzal, hogy lényeges pénzügyi célokat - mint például az aktív nyugdíj-megtakarítást - milyen eszközökkel lehet megvalósítani - közölte az ING Biztosító.
febr. 3
8:23
Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék (Portfolio)
A nyitás előtti kereskedésben mutatott formájukat megtartva mérsékelt elmozdulással zárták a szerdai kereskedési napot a fő amerikai részvényindexek, a Dow Jones ugyanis 0,02 százalékot erősödött, az...
febr. 3
8:24
A Sony profitja 8,6 százalékkal csökkent (HVG)
A világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai cége, a japán Sony csütörtökön 72,3 milliárd jenes adózott eredményt jelentett a tavalyi utolsó negyedévről, 8,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 79,2 milliárdnál.
febr. 3
8:25
A trendkövetés bizonyolult a legjobb stratégiának (Portfolio)
Folytatódott az optimizmus a nemzetközi tőkepiacokon, a befektetők decemberben a gazdaság állapotának javulásával kapcsolatban egyre bizakodóbbá váltak, ami hajtotta a részvényeket, a...
febr. 3
8:27
Az erős jenen bukott a Sony (Napi)

Keresés