2011. február 3. csütörtök

febr. 3
0:01
Király-kupa: Barcelona-Real Madrid meccset rendeznek a fináléban (She)
A Real Madrid az idegenbeli 1–0-s siker után Mesut Özil és Emmanuel Adebayor góljával hazai pályán is 2–0-ra legyőzte a Sevillát a Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutott a fináléba, ahol az Almeríát 8–0-s összesítéssel kiejtő Barcelonával mérkőzik meg április 20-án.
febr. 3
0:03
Tenisz: az első kiemelt Feliciano López az 1. fordulóban kiesett (She)
Az első kiemelt Feliciano López már az első fordulóban kiesett a johannesburgi tenisztornán, miután három játszmában kikapott a kanadai Frank Dancevictől.
febr. 3
0:15
Videó: szerencse is kellett Suárez első góljához a Liverpoolban (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójában góllal mutatkozott be Luis Suárez, a Liverpool uruguayi támadója a Stoke City ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen. Nézze meg a találkozó mindkét találatát!
febr. 3
1:09
U17-es válogatott: felkészülési döntetlen a Vasas U19-eseivel (She)
Bene Ferenc szövetségi edző hétfőtől szerdáig háromnapos edzőtáborozást tartott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező elitkörére készülő labdarúgó U17-es válogatott keretének. Az összetartás végén szerda délután a válogatott megmérkőzött a Vasas U19-es csapatával – az alábbiakban olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség tudósítása.
febr. 3
6:24
Pénzügyi visszaélések a tavalyi Úszó EB-n? (Behaviour)
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal befejezte a vizsgálatát a 2010. évi Úszó, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Európa-bajnokság megrendezésével kapcsolatban, amelynek keretein belül a kontinensviadal megrendezéséhez biztosított költségvetési támogatás - 400 millió forint - felhasználását vizsgálta.
febr. 3
6:33
Honvéd: új próbázó - új-zélandi válogatott az angol negyedosztályból (She)
Új-zélandi válogatott próbajátékos érkezett a Budapest Honvéd NB I-es labdarúgócsapatához.
febr. 3
6:42
Három GP3-as csapatnak kellene a fiatal pilóta (Behaviour)
Noha tavaly a Brit Forma Renault-sorozatban a magyar autósport legjobb eredményét érte el Kiss Pál Tamás az összetettben megszerzett harmadik helyével, egyelőre még a fiatal versenyző előtt sem tisztázott, 2011-ben hol folytathatja ígéretes pályafutását.
febr. 3
7:00
Csalás a Vasas-Debrecen meccse is (Behaviour)
A 2009. április 19-én rendezett Vasas-Debrecen bajnoki labdarúgó-mérkőzésen is manipulált eredmény született, míg az öt nappal később játszott Újpest-Honvéd találkozón 20 ezer eurót fizettek a fogadási maffia tagjai a nekik kedvező eredményért, más kérdés, hogy így sem nyertek semmit.
febr. 3
7:02
Kiszállt a magyar szponzor az F1-ből (Behaviour)
Amikor 2009-ben jött a hír arról, hogy egy magyar cég, az energiaital-gyártó HELL Energy a Forma-1 egyik legendás csapatának, a Williams-nek lett a szponzora, sokan el sem hitték, hogy egy hazai vállalkozás sikeresen helyt tud állni a világ egyik legnépszerűbb és legdrágább sportágában.
febr. 3
7:09
NBA: történelmi mélység közelébe került az ismét kikapó Cavaliers (She)
A Cleveland Cavaliers 117–112-re kikapott a 23 pontot szerző Danny Granger és a 22 pontig jutó Darren Collison vezette Indiana Pacerstől otthon, és az idén még nyeretlen hazaiak ezzel sorozatban 22. vereségüket szenvedték el. Ezzel egy meccsre kerültek az NBA negatív rekordjától a zsinórban elbukott meccseket illetően: a Vancouver Grizzlies az 1995–96-os, a Denver Nuggets az 1997–98-as…
febr. 3
7:11
Tenisz: Tommy Robredo könnyedén legyőzte brazil ellenfelét (She)
A hatodik helyen kiemelt Tommy Robredo magabiztosan győzött a Santiagóban zajló ATP-torna második fordulójában: a brazil Ricardo Mellót verte meg két játszmában.
febr. 3
7:45
Libertadores-kupa: Ronaldóék nagy égése - rúgott gól nélkül estek ki (She)
Hatalmas meglepetésre már a selejtezőben elbúcsúzott a 2011-es Libertadores-kupától a Corinthians: a kétszeres aranylabdás Ronaldo csapata a hazai döntetlen után 2–0-re kikapott a visszavágón a kolumbiai Deportes Tolimától.
febr. 3
7:45
Jöhet az álomdöntő (Metropol)
A Real Madrid Mesut Özil, valamint Emmanuel Adebayor góljaival nyert a vendég Sevilla ellen, így kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Spanyol Király Kupa döntőjébe. Az április 20-án sorra kerülő fináléban a 17-szeres kupagyőztes fővárosiak ellenfele az ősi rivális, 25 elsőséggel bíró FC Barcelona lesz.
febr. 3
8:57
Honvéd: megérkezett a csapat Ukrajnába, a sérült Rouani itthon maradt (She)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának küldöttsége megérkezett Ukrajnába a mai félkészülési mérkőzésre – olvasható a piros-fekete klub hivatalos honlapján.
febr. 3
9:15
Férfi kosárlabda: lemondott a Kaposvár edzője, mégsem távozik (She)
A Pécs elleni vasárnapi, 104–103-as vereséggel végződő hazai bajnoki találkozót követően lemondott Fekete Ádám, a Kaposvári KK élvonalbeli férfi kosárlabda-együttesének vezetőedzője – írja a kapos.hu megyei hírportál. Szerdára kiderült: a szakember mégis marad a posztján.
febr. 3
9:33
Kecskemét: Némedi Norbert a sereghajtó Szolnokhoz kerülhet (She)
A Kecskemétről távozó Némedi Norbert egyre közelebb áll ahhoz, hogy a labdarúgó NB I utolsó helyén álló Szolnok futballistája legyen.
febr. 3
9:35
Asztalitenisz: 13 ország ifjú játékosai a Molnár János-emlékversenyen (She)
Csütörtöktől 16. alkalommal rendezi meg a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya a Molnár János-emlékversenyt az utánpótláskorúak számára.
febr. 3
10:09
Kerékpár: a korábbi klasszis szerint ártatlanul ítélik el Contadort (She)
Alberto Contador lesz a következő kerékpáros, akit ártatlanul ítélnek el – jelentette ki Óscar Pereiro, aki úgy nyerte meg a 2006-os Tour de France-t, hogy az előtte végzett amerikai Floyd Landist doppingolás miatt utólag kizárták.
febr. 3
10:27
Belgium: Tőzsér jól érzi magát a Genknél, tárgyal a hosszabbításról (She)
Tőzsér Dániel, a belga élvonalbeli bajnoki címért harcoló KRC Genk magyar középpályása elmondása szerint remekül érzi magát a limburgiaknál, és már tárgyal szerződése meghosszabbításáról.
febr. 3
11:03
Brazília: Ronaldinho debütált, hatalmas élőkép fogadta - videó (She)
Győztes meccsen mutatkozott be a Flamengo labdarúgócsapatában a világbajnok Ronaldinho: a Fla 1–0-ra nyert a carioca (Rio de Janeiró-i) állami bajnokságban a Nova Iguacu ellen.
febr. 3
11:21
Női kézilabda: a Rail Cargo Hungaria a Ferencváros új főszponzora (She)
Az árufuvarozással foglalkozó Rail Cargo Hungaria Zrt. lett a Ferencváros női kézilabdacsapatának új főszponzora. A közép- és délkelet-európai térség piacvezető vállalatcsoportjának magyarországi leánycége azt követően lett az egyesült főtámogatója, hogy a korábbi főszponzor Jógazdabank Szövetkezeti Takarékpénztár csődbe ment.
febr. 3
11:39
Newcastle: nem elég, hogy Carroll elment, Ameobi arccsontja eltört (She)
Egyre nagyobb gondjai lesznek csatárposzton Alan Pardew-nak, az angol élvonalbeli Newcastle United menedzserének: mint ismeretes, Andy Carrollt 35 millió fontért megvette a Liverpool, helyettese, Shola Ameobi pedig egyből kidőlt.
febr. 3
11:41
Egyesült Államok: Anelka lehet Henry ékpárja a NY Red Bullsnál (She)
A francia L'Équipe értesülései szerint a New York Red Bulls labdarúgócsapata Thierry Henry mellé meg szeretné szerezni a Chelsea csatárát, Nicolas Anelkát.
febr. 3
11:57
Videó: 40 méteres szabadrúgásgól döntötte el a görög rangadót a 98. percben (She)
Drámai végjátékkal ért véget a labdarúgó Görög Kupa negyeddöntőjének visszavágója, amelyen végül az AEK Athén 3–2-re kikapott hazai pályán a Panathinaikosztól, ám így is továbbjutott. Az AEK az odavágón 2–0-ra nyert, ám a Pana már 3–1-re is vezetett idegenben, azonban a 98. percben Michel Madera mintegy 40 méterről, szabadrúgásból emelte át a kapust, továbblőve ezzel csapatát.
febr. 3
11:59
DVSC: Küzdeni fogok, hogy a kezdőbe kerüljek - Farkas Balázs (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-TEVA játékosa, Farkas Balázs több hónapos kihagyás után hétfőtől újra teljes értékű edzésmunkát végez, és a Naplónak elmondta, hogy ki akarja vívni a helyét a kezdőben, bizonyítani szeretne az új vezetőedzőnek, Zdenek Scasnynak.
febr. 3
12:01
Palermo: Javier Pastorét 100 millió euróért vihetik - Zamparini (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo elnöke, Maurizio Zamparini a Sky Sport Italiának adott interjúban elmondta, hogy hajlandóak megválni Javier Pastorétől, de a 21 éves játékos kivásárlási ára 100 millió euró, amely megoldaná a klub anyagi gondjait.
febr. 3
12:03
Olaszország: Thiago Motta olasz válogatott lehet, ha a FIFA ezt jóváhagyja (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) dönti el, hogy az olasz válogatottba kívánkozó brazil Thiago Motta szerepelhet-e a squadra azzurrában.
febr. 3
12:05
Arsenal: Wenger megerősítette, Fabianski erre a szezonra kidőlt (She)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere megerősítette a tegnapi híreket, amelyek szerint az „ágyúsok" kapusa, Lukasz Fabianski ebben a szezonban már nem léphet pályára sérülése miatt.
febr. 3
12:15
NFL: újabb New England-i elismerés, Belichick az év edzője (She)
Az AP hírügynökség által megtartott szavazáson óriási fölénnyel Bill Belichicket, a New England Patriots főedzőjét választották meg tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2010-es szezonjának legjobb mesterévé.
febr. 3
12:17
Zaragoza: egy dubai befektető megveheti Pintér Ádám klubját (She)
Az EFE spanyol hírügynökség beszámolója szerint egy dubai befektető megveheti a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Zaragozát.
febr. 3
12:33
Ronaldinho győzelemmel mutatkozott be (Metropol)
Jól sikerült Ronaldinho bemutatkozása a riói Flamengo labdarúgócsapatában, amely szerda este 1-0-ra legyőzte a Nova Igacu csapatát. A 37 ezer férőhelyes Enganhao Stadionban több mint 40 ezren zsúfolódtak össze, hogy lássák a világ legjobbjának korábban kétszer is megválasztott brazil támadó debütálását.
febr. 3
12:51
Fiorentina: „Nem csak Gilardino képes gólokat lőni, Mutu újra játszhat” (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina elnöke, Andrea Della Valle a tegnapi Genoa elleni győztes bajnoki – Santana góljával 1–0-ra nyertek a „violák” – után elmondta, véleménye szerint a találkozó bebizonyította, hogy a csapat nem függ Alberto Gilardino játékától és megerősítette, hogy a Fiorentina gyenge szereplésének – mindössze a 11. helyen áll a táblázaton –…
febr. 3
12:53
Válogatott: honosított brazillal és hét újonccal itt az azeri keret (She)
Berti Vogts, az azeri labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya huszonkét játékossal számol a Magyarország elleni február 9-i felkészülési válogatott mérkőzésen. A keretben hét újonc – Agil Mammadov, Andrey Popovic, Aziz Gulijev, Samir Zargarov, Elnur Abdullayev, Arif Isayev, Murad Hüseynov – szerepel, várhatóan közülük többen is a mieink ellen debütálnak.
febr. 3
13:09
U21: az olaszokon és a törökökön keresztül vezet az út az Eb-re (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában kisorsolták a 2013-as U21-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. Magyarországot a harmadik kalapból húzták ki, utánpótlás-válogatottunk Olaszország, Törökország, Írország és Liechtenstein mellé, a 7. csoportba került.
febr. 3
13:27
IFFHS: a Premier League a múlt évtized legerősebb európai bajnoksága (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint a Premier League bizonyult az elmúlt évtized (2001–2010) legerősebb európai bajnokságának.
febr. 3
13:29
Női jégkorong: Gyömbér 41 védése ellenére kikaptunk az ausztráloktól (She)
A magyar női jégkorong-válogatott 1–0-ra kikapott a házigazdák válogatottjától az ausztráliai Newcastle-ben zajló divízió III-as világbajnokság csütörtöki játéknapján.
febr. 3
13:31
Úszás: a LEN szerint az Úszószövetség elnökének járt a napidíj (She)
A LEN, az Európai Úszóliga a mindenkori kontinensbajnokságok szervezőivel kötött szerződésekben alapfeltételként szabja meg, hogy az Európa-bajnokság lebonyolításában közreműködő LEN-tisztségviselők napidíját fedezzék. Ezen juttatást a LEN biztosítja az érintetteknek, még ha a kifizetésben adott esetben a szervezőbizottság jár el, azaz közvetlenül egyenlíti ki a Büro-tagoknak és a…
febr. 3
14:03
Schalke: Felix Magath lemondását levélben követelik a szurkolók (She)
A német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Schalke szurkolói klubjának (SFCV) vezetői hivatalos levélben kérik a klub elöljáróit, hogy mielőbb váltsák le Felix Magath vezetőedzőt, mivel az átigazolási időszakban rossz döntéseket hozott, és a klub gyengén teljesít a bajnokságban.
febr. 3
14:03
Barcelona-Real Madrid álomdöntő a spanyol kupában (Metropol)
Egyformán kettős győzelmet aratva az FC Barcelona könnyedén, a Real Madrid nehezebben, de továbbjutott az elődöntőből a spanyol Király Kupában, így létrejön a sokak által vágyott álomdöntő a sorozat április 20-i fináléjában.
febr. 3
14:21
U21-es Eb-selejtező: nehéz csoportban a magyarok (Metropol)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott erős riválisok, Olaszország, Törökország, Írország, valamint Liechtenstein ellen harcolhatja ki a 2013-as, izraeli Európa-bajnokságon való részvételt.
febr. 3
14:39
Téli universiade: Berecz Anna 20. helyen zárt óriás-műlesiklásban (She)
Berecz Anna 20. lett csütörtökön a női alpesi sízők óriás-műlesikló versenyszámában, a törökországi Erzurumban zajló 25. téli universiadén.
febr. 3
14:41
Videó: A HLSZ-kupán az egész tél a labdarúgásról szólhat - Nyilasi (She)
A HLSZ által tető alá hozott nagy sikerű, téli utánpótlás kupa idén is elismerést váltott ki a szakemberek és a játékosok körében. Az MLSZ sportigazgatója, Nyilasi Tibor szerint egy gyermek számára minden futball nélkül töltött nap elfecsérelt idő.
febr. 3
14:57
AS Roma: öt ajánlat érkezett a klub tulajdonjogának megvásárlására (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma vezetői az UniCredit bank és az Italpetroli segítségével a klub eladásáról tárgyalnak – hivatalos közleményben tudatták, hogy öt ajánlat érkezett.
febr. 3
14:59
IFFHS: a klubvilágranglistát az Inter vezeti, a Loki 141., az ETO 185. (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS elkészítette legfrissebb klubvilágranglistáját (a 2010. február 1-jétől 2011. január 31-ig terjedő egyéves időszak eredményei alapján), amelyet a Bajnokok Ligája-győztes olasz Internazionale vezet a spanyol bajnoki címvédő Barcelona és a német bajnok Bayern München előtt.
febr. 3
15:24
Felülvizsgálták a sportlétesítmények biztonságát is (Behaviour)
Felülvizsgálták az állami sportlétesítmények biztonságos működtetésének feltételeit. Ezt Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára azért kérte, hogy ne történhessen olyan tragédia, mint január 15-én a West Balkánban.
febr. 3
15:33
FTC: Csizmadia korábbi csapatával is játszanak a zöld-fehérek Pulában (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros február 6. és 16. között a horvátországi Pulában edzőtáborozik, ahol négy nemzetközi felkészülési mérkőzést játszanak a zöld-fehérek – adta hírül a klub hivatalos honlapja, az ftc.hu.
febr. 3
15:35
Király-kupa: a Mestalla a valószínű helyszíne a Barca-Real döntőnek (She)
Egyelőre még kérdéses, hogy melyik spanyol stadion lesz a helyszíne a 2010–2011-es Király-kupa döntőjének, a Barcelona–Real Madrid összecsapásnak.
febr. 3
15:51
Portugália: Quaresma visszatér a válogatottba, Liedson kimaradt (She)
Visszatér a portugál labdarúgó-válogatottba Ricardo Quaresma, a török Besiktas szélsője. Quaresma hosszú idő után először kap „direkt behívót” (Cristiano Ronaldo sérülése miatt az ősszel már beugróként behívták), és először szerepelhet Paulo Bento szövetségi kapitánynál.
febr. 3
16:09
Videó: összeverekedett két kapus egy NHL-meccsen utolsó percében (She)
Kisebb bunyóval ért véget az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 108. játéknapján rendezett Pittsburgh Penguins–New York Islanders mérkőzés. Az Islanders kapusa, Rick DiPietro 16.5 másodperccel a meccs vége előtt szabálytalankodott a Pingvinek egyik játékosával, amelyet azonban kollégája, Brent Johnson nehezen viselt. Odakorcsolyázott kollégájához és egy ütéssel a jégre…
febr. 3
16:11
Franciaország: Evra eltiltása lejárt, de mégsem került be a keretbe (She)
Kihirdette keretét Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Brazília elleni felkészülési mérkőzésre. A 23 főből álló névsorban nem szerepel Patrice Evra annak ellenére, hogy letöltötte ötmeccses eltiltását a világbajnokságon történtek miatt.

Keresés