2011. március 4. péntek

márc. 4
0:03
Gálaelőadást tartott a Real Madrid (Agroinform)
A Málaga egy kiállítás és sérülés miatt 9, a Real Madrid 10 emberrel fejezte be, Ronaldo nem kockáztatta megsérült bokáját, csere nélkül szállt ki harmadik gólja után.
márc. 4
0:12
Videó: a Real Madrid nagyon könnyedén feltörte a málagai védelmet (She)
A Real Madrid simán, 7–0-ra megverte a Málagát hazai pályán a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 26. fordulójának záró mérkőzésén. Nézze meg a gólokat!
márc. 4
3:48
174 számlát kell kifizetnie a Fradinak (Blikk)
A körülbelül 170 millió forinttal adós FTC Labdarúgó Zrt. kasszája üres, ezért képtelen fizetni
márc. 4
6:51
Kizárólag csak éremesélyesek jöhetnek (Behaviour)
Szinte nincs olyan sportág, amelyben ne lenne magyar válogatott egy külföldi sportoló, de ugyanez igaz fordítva is, nagyon sok honfitársunk próbál külföldi színekben boldogulni. Lapunk azt próbálta kideríteni, hogyan zajlik le a honosítás, ki teszi meg az első lépéseket?
márc. 4
7:06
Libertadores-kupa: az utolsó két percben bukott el a Vélez (She)
A szünetben még 3–1-re vezetett, és még a 88. percben is egygólos előnye volt az argentin Vélez Sarsfieldnek hazai pályán a chilei bajnok Universidad Católica fordított, és bravúros győzelmet aratott a Libertadores-kupa csütörtöki játéknapján. A másik argentin csapat sem járt szerencsével, sima háromgólos vereséget szenvedett az ecuadori bajnok LDU Quito otthonában.
márc. 4
7:08
Labdarúgás: lemondott posztjáról a togóiak francia kapitánya (She)
Kilenc hónappal munkába állását követően lemondott posztjáról Thierry Froger, a togói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 48 éves szakember – aki tavaly júniusban vette át az együttes irányítását – személyes okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását a szövetségtől, de a togói szövetség szerint a francia másodosztályú Nimes csapatának irányítását veszi át.
márc. 4
7:09
Olcsó húsnak híg a leve (Behaviour)
Noha az MLSZ március 31-ig várja a kritikai észrevételeket a kedd óta honlapján elérhető, a magyar futball színvonalemelkedése érdekében kidolgozott stratégiájához, lapunk föltelefonozta Dénes Ferencet és Muszbek Mihályt, sportközgazdászokként véleményezzék a 45 oldalas, a sportág problémáit feltáró s azokra megoldást kínáló dokumentumot.
márc. 4
7:10
Felkészülés: Katar és Oroszország meccsel ünnepli sikeres pályázatát (She)
Március 29-én barátságos mérkőzésen méri össze erejét a 2018-as, illetve a 2022-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája, azaz az orosz és a katari válogatott.
márc. 4
7:11
Jól fogyott a tőzsdén a Williams részvénycsomagja (Behaviour)
Ismét történelmetírt a Forma-1 egyik legendás istállója, a Williams. A brit csapat ugyanis a sportág történetében első alakulatként megjelent a tőzsdén. Sir Frank Williams gárdája azért bocsátotta a frankfurti tőzsdén áruba részvényeinek 25 százalékát, hogy a tavaly év végén távozott szponzorok által hagyott pénzügyi űrt betömje, és évekre biztosítsa a gondtalan működést.
márc. 4
7:13
Loeb: megint Mexikó ura lenne a ralikirály (Behaviour)
Nem panaszkodhatnak a változatosságra az idei rali-világbajnokság résztvevői. A legjobb WRC-sek ugyanis a fagyos Svédországból a napsütötte Mexikóba érkeztek, hogy a hétvégén a murvás talajon is bemutassák, ki mit tud a volán mögött. A hétszeres világbajnok, Sebastien Loeb egyrészt zsinórban ötödször lenne a pampák ura, másrészt fűti a viszavágás tüze az első versenyt megnyerő Mikko Hirvonennel…
márc. 4
7:24
NHL: a Detroit elbukta a nyugati rangadót a San Jose otthonában (She)
A San Jose Sharks 3–1-es győzelmet aratott a Detroit Red Wings felett az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján, ezzel három pontra megközelítette a Nyugati főcsoport 2. helyén álló ellenfelét. A konferenciát kettejük előtt vezető Vancouver hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett – a pályára lépő öt kanadai csapatból egyedüliként maradt pont nélkül.
márc. 4
7:26
London 2012: ausztrál edzőközpont nyílt az olaszországi Gaviratéban (She)
Edzőközpontot nyitott Észak-Olaszországban sportolói számára az Ausztrál Olimpiai Bizottság (AOC). A szervezet csütörtöki, római bejelentése szerint a létesítménnyel szeretnék megkönnyíteni versenyzőik felkészülését a jövő évi, londoni ötkarikás játékokra.
márc. 4
7:28
NBA: hihetetlen Heat-összeomlás a floridai derbin Miamiban (She)
Rémesen sikerült Mike Bibby bemutatkozása a Miami Heat együttesében: a csütörtökön szerződtetett irányító csak három pontot szerzett az Orlando ellen, de ami még elszomorítóbb a dél-floridai csapat szurkolóinak: kedvenceik annak ellenére nem tudták legyőzni a Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, hogy a harmadik negyedben 24 pontos előnyük volt.
márc. 4
7:42
Tenisz: Jankovics továbbjutott, Arn éjjel lép pályára Monterreyben (She)
Könnyedén jutott be a monterreyi női tenisztorna negyeddöntőjébe az első helyen kiemelt Jelena Jankovics. Teljessé vált a mexikói viadal legjobb nyolc játékosának mezőnye, a torna a negyeddöntő mérkőzéseivel folytatódik – Arn Gréta az orosz Anasztaszja Pavljucsenkovával mérkőzik meg magyar idő szerint péntek éjjel.
márc. 4
8:00
NFL: később jár le a kollektív szerződés, tovább él a remény (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga vezetősége és a játékosok szakszervezete megállapodott arról, hogy egy nappal tovább érvényben tartják a liga csütörtökön lejáró kollektív szerződését. Ez a szakértők szerint halvány reménysugár arra, hogy megegyeznek a következő alapszerződésről, és ne maradjon el a 2010–2011-es idény.
márc. 4
8:18
Fontos hétvége vár a magyar kézilabdázókra (Infostart)
A csoportelsőség a tétje a vasárnapi Montpellier-Veszprém rangadónak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, míg a Szeged - ha nyer Aalborgban - szerencsés esetben még második is lehet saját hatosában. A női BL-ben a százszázalékos Győrnek Lipcsében kellene begyűjtenie a két pontot.
márc. 4
8:18
Real Madrid: Mourinho titokzatosan beszélt C. Ronaldo sérüléséről (She)
Úgy tűnik, vasárnap véget ér Cristiano Ronaldo sorozata, és ebben az idényben először kihagy egy bajnoki mérkőzést, csütörtökön ugyanis megsérült a Real Madrid Málaga elleni, 7–0-ra megnyert találkozóján, amelyen mesterhármast jegyzett.
márc. 4
8:39
A videogólbíró jövője a tét (Metropol)
A foci legfelső szabályalkotó testülete, a Board elé kerül a videogólbíró ügye a hét végi newporti ülésen.
márc. 4
8:45
Malysz után Uhrmann is befejezi (Agroinform)
A lengyel Adam Malysz után a németek kitűnő síugrója, Michael Uhrmann is bejeletette, hogy az oslói volt élete utolsó nagy világversenye.
márc. 4
8:47
Orosz-katari találkozó a vb-rendezés örömére (Agroinform)
Március 29-én barátságos mérkőzésen méri össze erejét a 2018-as, illetve a 2022-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája.
márc. 4
8:54
Szolnok: Simon Antal csatárt keres, de egyelőre nem talál (She)
Ugyan már lezárult az átigazolási időszak, a labdarúgó NB I sereghajtója, a Szolnoki MÁV FC továbbra sem tett le arról, hogy még egy csatárral megerősítse keretét, hiszen klub nélküli játékosok bármikor szerződtethetők.
márc. 4
8:56
Profi ökölvívás: Kiütöm Pacquiaót, Cotto egy bohóc - Mayorga (She)
Több kudarc és hosszabb kihagyás után ismét visszakapaszkodhat az ökölvívás élvonalába a korábbi váltó-, és nagyváltósúlyú világbajnok Ricardo Mayorga. A Miguel Cotto ellen készülő bunyós elmondta, a jelenlegi súlycsoportoktól független listavezető, a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao skalpjára pályázik.
márc. 4
8:58
NB II: Makón már győzött a hó - elmarad a Barcika elleni bajnoki (She)
Már biztos, hogy a labdarúgó NB II-ben sem rendeznek teljes fordulót a tavaszi idénynyitón.
márc. 4
9:03
Öt magyar indul a fedett pályás EB-n (Agroinform)
Ötfős mini-küldöttséggel vesz részt a magyar csapat a pénteken Párizsban kezdődő fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságra.
márc. 4
9:12
KTE: Nem volt könnyű feldolgozni az elmúlt napokat - Preklet (She)
Sárga lap, öngól, bizonytalan játék – körülbelül fél óra alatt. Preklet Csaba, a Kecskeméti TE-Ereco télen szerződtetett jobb oldali hátvédje finoman fogalmazva sem brillírozott a múlt hét pénteki, Ferencváros elleni összecsapáson – első NB I-es mérkőzése így bizonyára emlékezetes marad... A Regginától télen hazatérő védő, és edzője, Tomiszlav Szivics a Nemzeti Sportnak értékelt a DVSC elleni…
márc. 4
9:14
Videoton: Megtaláltam a régi önmagam, jól érzem magam a pályán - Lencse (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videotonban ősszel csak két bajnokin játszó támadó, Lencse László a vidi.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy egyre jobban megy neki a játék, a Haladás elleni gólja után úgy érzi, visszanyerte korábbi formáját.
márc. 4
9:21
24 pontos hátrányból győzte le az Orlando a Miamit (Agroinform)
A Utah az utolsó pillanatokban még megmenthette volna a Denver elleni hazai meccsét, de Kirilenko nem találta a gyűrűt - videó.
márc. 4
9:30
Videó: Kobe Bryant rövid időre szakmát váltott, de nem vált be neki (She)
Vicces reklámot készített az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Los Angeles Lakers sztárjával az egyik török légitársaság, a Turkish Airlines. A sztori szerint Kobe Bryant az Isztambulba tartó utazása során versenyre hívja a repülőgép séfjét, hogy melyikük érvényesül jobban a másik szakmájában. A végeredmény elég egyértelmű.
márc. 4
9:39
Menetel a Boston, kikapott a ligaelső (Agroinform)
A Boston Bruins hazai környezetben 2-1-re nyert a Tampa Bay Lightning ellen, sorozatban hetedik meccsüket nyerték.
márc. 4
9:41
Alakul a biatlon vegyes váltó - érik az olimpiai tagság (Agroinform)
Újabb kitűnő versenyt hozott a biatlonosok vegyes váltója. Ezúttal a világbajnoki verseny igazolta, hogy a szakág érett az olimpiai szereplésre.
márc. 4
9:48
Bolton: vetélytársa nem bánja, ha Bogdáné marad a kapu a kupában (She)
Jussi Jääskeläinen, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton Wanderers első számú kapusa kifejtette: nincs ellenére, ha fiatal magyar vetélytársa, Bogdán Ádám védi majd a kaput a Birmingham City elleni jövő szombati FA-kupa-negyeddöntőben.
márc. 4
10:15
Szávay öt hónap után újra játszik (Agroinform)
Közel féléves kihagyás után ismét ütőt ragad Szávay Ágnes, aki csütörtökön elutazott Indian Wellsbe.
márc. 4
10:17
Nem tragédia Ronaldo kiesése - José Mourinho (Agroinform)
A Real Madrid portugál aranylabdása a tegnap esti Málaga elleni 7-0-ra megnyert mérkőzés 77. percében szenvedett izomsérülést.
márc. 4
10:19
Gól volt, gól nem volt… (Agroinform)
Hétvégén ülésezik a labdarúgás szabályalkotó bizottsága. Vajon engedélyezik a modern technika alkalmazását a focipályán?
márc. 4
10:24
Asztalitenisz: Lovas harcba száll a címvédésért, Muskó nem teheti meg (She)
Szombaton és vasárnap 94. alkalommal rendezi meg országos bajnokságát a Magyar Asztalitenisz-szövetség. Az Univer-kupáért kiírt viadalnak ezúttal – története során először – Kecskemét ad otthont.
márc. 4
10:26
Videó: bázeli rémálom a kupában, amelyet már a szurkolók sem tűrtek (She)
Óriási meglepetésre a másodosztályú svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő Biel-Bienne 3–1-re legyőzte hazai pályán az élvonalbeli FC Baselt a Svájci Kupa negyeddöntőjében. Bár a korábban a Debrecent a Bajnokok Ligája selejtezőjében búcsúztató bázeliek szereztek vezetést, a Biel fél óra alatt megfordította az állást. A mérkőzés után a hazai drukkerek a pályára szaladtak, ünnepelték kedvenceiket,…
márc. 4
10:28
QPR: Ha kell, beállok a kapuba is, de azért inkább támadok - Buzsáky (She)
A legutóbbi sérülése után immár a Queens Park Rangers kezdő tizenegyébe is visszatérő Buzsáky Ákos arról beszélt: kiválóan érzi magát a londoniaknál, bármilyen poszton szívesen szolgálja őket, és reméli, a jelenleg az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő klub a következő idényt a Premier League-ben kezdi – vele együtt.
márc. 4
10:30
NB II: rajt előtt vezércsere - lemondott posztjáról a Vác elnöke (She)
Lemondott posztjáról Ofella Zoltán, a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Vác VLSE elnöke.
márc. 4
10:42
Férfi kosárlabda: Lóránt 9 pontja is kellett a Burgos újabb sikeréhez (She)
Sorozatban tizenkettedszer nyert a spanyol másodosztályban a Burgos, amely legutóbb a Clinicas Málaga otthonában győzött 71–67-re.
márc. 4
10:44
F1: Senna forog a sírjában a fellocsolt pálya hallatán - Webber (She)
Felemásan fogadták a Formula–1 szereplői Bernie Ecclestone pályafellocsolós ötletét: a gumiszállító Pirelli sportvezetőjének tetszik az ötlet, míg Mark Webber szerint az ötletet hallva a néhai nagy esőmenők, mind Jim Clark és Ayrton Senna, „forognak a sírjukban".
márc. 4
10:51
Jankovic a nyolc között (Agroinform)
Az első helyen kiemelt szerb két szettben nyert Sybill Bammer ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a mexikói női tenisztornán.
márc. 4
11:00
Barcelona: Sztoicskov a város tiszteletbeli bolgár nagykövete lett (She)
Boiko Boriszov bolgár miniszterelnök Hriszto Sztoicskovot, a Barcelona egykori csatárát nevezte ki hazája tiszteletbeli nagykövetévé a katalán városban.
márc. 4
11:18
Manchester United: Ferguson egy ideig nem nyilatkozik az MU Tv-nek (She)
Sir Alex Ferguson lemondta a Manchester United saját televíziócsatornáján esedékes szokásos mérkőzésbeharangozó interjút, és a klub vezetősége közölte: a skót menedzser határozatlan ideig nem szólal meg az MU Tv-n.
márc. 4
11:20
Zenit: Nem értettem, mit mondanak, úgyhogy ellőttem én - Huszti (She)
Huszti Szabolcs, az orosz labdarúgó-bajnokságban címvédő Zenit magyar középpályása a hétvégi Szuperkupa-mérkőzés mellett arról is beszélt a szentpétervári klub rádiójának, milyen előzmények után lőtte el és be a tizenegyest az Anzsi ellen kedden 3–2-re megnyert Orosz Kupa-nyolcaddöntőben.
márc. 4
11:27
Jövő kedden pótolják a Szolnok-Pápa meccset is (Agroinform)
Jövő kedden pótolják a 17. fordulóból elhalasztott Szolnoki MÁV FC-Lombard Pápa találkozót a Monicomp Ligában.
márc. 4
11:29
Új utakon az NBA - tétmeccsek Európában (Agroinform)
Pénteken és szombaton első alkalommal rendeznek NBA alapszakasz mérkőzést Európában, Londonban a Nets és a Raptors találkozik egymással.
márc. 4
11:36
Paks: Kis Károly nagy dolognak tekinti a Ligakupa-szereplésüket (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paks vezetőedzője, Kis Károly a klub hivatalos honlapjának adott interjúban kifejtette, hogy számukra a Ligakupa is fontos, és kitért a Kaposvár elleni Magyar Kupa-kudarcra is.
márc. 4
11:38
Atlétika, fedett pályás Eb: Kürthy a selejtezőben búcsúzott (She)
Magyar szempontból nem kezdődött jól pénteken délelőtt a párizsi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság: Kürthy Lajos férfi súlylökésben egyetlen érvényes kísérlettel búcsúzott a selejtezőben.
márc. 4
11:40
Videó: parádés, „baseballos” gólt szerzett a washingtoni hokis (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi, 135. játéknapján a Washington Capitals hátrányból fordítva nyert 3–2-re a St. Louis Blues ellen. A fővárosiak második egyenlítő gólját a svéd Nicklas Bäckstörm szerezte, aki egy kontratámadás után a felpattanó korongot a jégre lecsapva, amolyan baseballos mozdulattal lőtte a vendégek kapujába.
márc. 4
11:54
Eldőlt, ki minden idők legjobb teniszezője? (Infostart)
Az amerikai Illinois állam egyik egyetemének tudósa azt állítja: választ talált arra a kérdésre, hogy ki minden idők legjobb férfi teniszjátékosa. Kutatásai alapján ez a cím Jimmy Connorst illeti, Rafael Nadal és Roger Federer nem került be az élmezőnybe.

Keresés