2011. március 31. csütörtök

márc. 31
0:33
Tenisz: a férfiaknál Fish, a nőknél Zvonarjova négy között Miamiban (She)
A Miamiban zajló ATP torna első negyeddöntőjében a 14. helyen kiemelt amerikai Mardy Fish két szettben nyert a hatodik helyen rangsorolt spanyol David Fererr ellen. A hölgyeknél a harmadikként kiemelt orosz Vera Zvonarjova szintén két szettben győzte le a lengyel Agnieszka Radwanskát.
márc. 31
0:51
Férfi kosárlabda: kialakult az Európa-kupa négyes döntője (She)
Kialakult a második számú nemzetközi kupasorozat, az Európa-kupa négyes döntőjének mezőnye. Az április 16-17-én Trevisóban sorra kerülő final fourba a házigazdákon kívül az orosz Unics Kazany, a horvát Cedevita Zagreb és a spanyol Sevilla jutott be a mai negyeddöntő visszavágók után.
márc. 31
1:09
Ferencváros: Orosz Pál lehet a zrt. új vezérigazgatója (She)
A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor szerdán jelentette be, hogy az anyaegyesület egy euróért visszavásárolja Kevin McCabe-től a labdarúgó zrt.-t, emellett két szándéknyilatkozatot írtak alá a felek: az egyesület 700 millió forintért a stadiont, ötmilliárd forintért pedig a létesítmény körül található területet veheti vissza. A sportvezető azt is elmondta, csütörtökön jelentik be a…
márc. 31
5:21
FTC: tékozló fiúk az anya kebelére (Behaviour)
Kubatov Gábor, az FTC elnöke ma sajtótájékoztatón jelentette be, megállapodott az FTC Zrt. többségi tulajdonosát képviselő cégcsoporttal arról, hogy a labdarúgó-szakosztály is visszakerül az anyaegyesülethez. A felek erről kedden este szándéknyilatkozatot írtak alá, az egyesület átvette az operatív igazgatást a labdarúgóknál.
márc. 31
6:51
Tenisz: Azarenka simán nyert Clijsters ellen, elődöntős Miamiban (She)
Idei első elődöntőjére készülhet a fehérorosz Viktorija Azarenka, miután 6:3, 6:3-ra legyőzte a címvédő Kim Clijsterst a Miamiban zajló teniszverseny női egyesének negyeddöntőjében.
márc. 31
7:09
Tenisz: megvan Djokovics idei 22. győzelme is, Mardy Fish vár rá (She)
Az idén még veretlen Novak Djokovics megszerezte 22. győzelmét is 2011-ben, miután 6:4, 6:2-re megverte a dél-afrikai Kevin Andersont, és ezzel bejutott a Miamiban zajló ATP 1000-es torna elődöntőjébe.
márc. 31
7:09
Csak baráti meglepetések (Behaviour)
Az Európa-bajnoki selejtezőkön egy meglepetés sem született - hacsak azt nem számítjuk, hogy Luxemburg gólt lőtt a románoknak -, ám a barátságos találkozókon bizony borult a papírforma. Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyenesen szégyennek nevezte az Ausztrália elleni 2-1-es hazai vereséget, míg az angol csapat a Wembleyben 1-1-es döntetlent játszott Ghána ellen.
márc. 31
7:11
NHL: a St. Louis tíz gólt vágott Detroitban, újra nyert a Ducks (She)
Hatalmas zakót kapott a Detroit a St. Louis Bluestól, amely 10–3-ra nyert a Red Wings otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. Az Anaheim Ducks legutóbbi nyolc meccséből hetet megnyert, ezzel a hatodik helyre ugrott előre a Nyugati főcsoportban.
márc. 31
7:11
Overdose ismét harca kész (Behaviour)
A hatodik esztendejét taposó Overdose, a sokáig veretlen magyar "csodaló" ismét egészséges, és készül idei megmérettetésekre. Sokan tudni vélték, hogy idei első versenyét április 17-én Milánóban futja, ám ez az értesülés hamisnak bizonyult, ugyanis az észak-olasz nagyváros pályáján nincs ebben az időpontban a magyar színekben versenyző lónak megfelelő rangú és díjazású ezer méteres verseny.
márc. 31
7:27
NBA: a Chicago és a Miami győzött, az Orlando viszont kikapott (She)
A keleti élcsapatok közül a Chicago és a Miami győzött, az Orlando viszont kikapott az Atlantától az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 151. játéknapján. A Dallas hat ponttal nyert a Los Angeles Clippers ellen, ezzel a győzelmek számában beérte a Los Angeles Lakerst.
márc. 31
8:03
Libertadores-kupa: ikszelt és ezzel továbbjutott az Estudiantes (She)
Az argentin Estudiantes 1–1-es döntetlent játszott a kolumbiai Deportes Tolima otthonában a Libertadores-kupa legutóbbi játéknapján, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.
márc. 31
8:05
Videoblog: Betta szerint a Fradi–Újpest újra a családokról szólhat (She)
Lipcsei Betta blogjában női szemmel tekint a labdarúgó NB I történéseire. Ezúttal természetesen a magyar válogatott Hollandia elleni mérkőzéseiről és a Ferencváros–Újpest örökrangadóról beszél.
márc. 31
8:39
Videoblog: Betta szerint a Fradi-Újpest újra a családokról szólhat (She)
Lipcsei Betta blogjában női szemmel tekint a labdarúgó NB I történéseire. Ezúttal természetesen a magyar válogatott Hollandia elleni mérkőzéseiről és a Ferencváros–Újpest örökrangadóról beszél.
márc. 31
8:57
Újpest: a klub a mesterember szurkolók segítségét kéri, hogy lehessenek nézők a Loki ellen (She)
Az Újpest hivatalos honlapján kiadott közleményben kéri a szurkolóit, hogy segítsenek a Szusza Ferenc Stadion körüli munkálatok elvégzésében. Csehi István, a klub ügyvezető igazgatója elmondta, ha nem állítják helyre a kerítéseket, nem lehetnek nézők a DVSC elleni, jövő heti bajnokin.
márc. 31
8:59
Pápa: Zulevs szerint a Paks ellen kötelező megszerezni a három pontot (She)
Vadims Zulevs, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pápa középpályása a klub hivatalos honlapjának elmondta, nagyon fontos a Paks elleni, szombati bajnoki, hogy az élbolyban lehessen az együttes.
márc. 31
9:01
Válogatott: Szalai Ádám újra kés alá feküdt, a műtét jól sikerült (She)
Szerda délután újabb műtéten esett át Szalai Ádám, a Mainz és a magyar labdarúgó-válogatott csatára.
márc. 31
9:12
Kubatov a kereskedelmi jogokat is visszavenné (Agroinform)
A kereskedelmi jogokat is visszavenné Várszegi Gábortól az FTC Kubatov Gábor elnök nyilatkozata szerint.
márc. 31
9:14
Crosby az orvosok szerint már egészséges (Agroinform)
A jelenkor egyik legnagyobb hokicsillaga, Sydney Crosby januári agyrázkódása után orvosi engedélyt kapott  a játékra.
márc. 31
9:15
Bolton: Bogdánnal hosszabbíthatnak, riválisát minden bizonnyal elengedik (She)
A brit Daily Mirror beszámolója szerint Owen Coyle, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton menedzsere hosszabbítani szeretne magyar kapusával, Bogdán Ádámmal.
márc. 31
9:16
A Ferrarinak már 2012-re kellene koncentrálnia - Briatore (Agroinform)
A Forma-1-es Red Bull az idén szinte behozhatatlan lesz - nyilatkozta egy finn napilapnak Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnöke.
márc. 31
9:30
Maratonit fut az olimpiai bajnok koris (Agroinform)
Ősszel elindul a New York maratonin az amerikaiak olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázója, Apolo Anton Ohno.
márc. 31
9:32
Tanfolyam sportban dolgozó masszőrök részére (Agroinform)
A sportban dolgozó masszőrök számára szervez kineziotape tanfolyamot április közepén a Magyar Kézilabda Szövetség.
márc. 31
9:33
London 2012: egy órával tovább jár a metró, de nem egész nap (She)
A 2012-es londoni olimpia alatt a jelenleginél egy órával tovább, körülbelül hajnali kettőig járnak majd a metrók az angol fővárosban.
márc. 31
9:35
Videó: Nyikolaj Habibulin eltüntette a korongot a lövés után (She)
Nem mindennapi védést produkált Nyikolaj Habibulin, az Edmonton Oilers kapusa a Los Angeles Kings ellen az NHL 163. játéknapján lejátszott mérkőzésen. Az első harmadban Alec Martinez lövése után a korongnak nyoma veszett, majd előkerült. Nézze meg a videót, hogy honnan!
márc. 31
9:37
Formula-1: Briatore szerint a Red Bull idén utolérhetetlen lesz (She)
A Formula–1-es Red Bull autói az idén szinte utolérhetetlenek lesznek – nyilatkozta egy finn napilapnak Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnöke.
márc. 31
9:51
Stuttgart: Hajnal Tamás a Werder elleni bajnokiról is lemaradhat (She)
Mint beszámoltunk róla, Hajnal Tamás még a magyar válogatott hollandok elleni amszterdami Eb-selejtezője előtt visszatért a Stuttgarthoz combsérülése miatt, és könnyen lehet, hogy a középpályás a Werder Bremen elleni bajnokit is kihagyja.
márc. 31
9:53
Videó: mérnöki precizitással rúgta a labdát saját csapatának kapujába (She)
Egy öngól döntötte el a Santa Cruz–Sao Paulo (1–0) mérkőzést, amelyet magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszottak a Brazil Kupában. A 34. percben Rodrigo Souto, a vendégek játékosa egy beadást követően rosszul ért a labdába, amely végül a hálóban kötött ki.
márc. 31
10:27
Real Madrid: Mourinho már hosszú ideje nem beszél velem - Valdano (She)
Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója egy rádióműsorban elmondta, José Mourinho már három hónapja közvetlenül Florentino Péreznek, a blancók elnökének számol be a csapat ügyeiről.
márc. 31
10:27
Megvan a Fradi új vezérigazgatója (Infostart)
Orosz Pált nevezték ki az FTC Zrt. vezérigazgatójának. A döntést Berzeviczy Attila igazgatósági elnök jelentette be.
márc. 31
10:45
Ferencváros: Orosz Pál a zrt. új vezérigazgatója - hivatalos (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentették, hogy Orosz Pál a csapatot működtető zrt. új vezérigazgatója. Az FTC zrt. igazgatósági elnökének Berzeviczy Attilát nevezték ki.
márc. 31
11:03
Autósport: karrierjéért harcol a doppingoláson ért 13 éves gokartos (She)
A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult az a 13 éves lengyel gokartversenyző, aki kétéves eltiltást kapott doppingvétség miatt. Igor Walilko 2009-ben lengyel bajnok lett, tavaly egy németországi versenyen adott vizeletmintájában találtak nikethamide-ot.
márc. 31
11:03
Új vezér az FTC élén (Metropol)
Orosz Pált nevezték ki csütörtökön a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető FTC Zrt. vezérigazgatójának. Az igazgatótanács elnökének megválasztott Berzeviczy Attila az igazgatósági ülés után megtartott sajtótájékoztatón azt mondta, Oroszt egyetlen jelöltként választotta meg a zrt. új vezetése.
márc. 31
11:05
London 2012: letartóztatták a robbantásra készülő biztonsági őrt (She)
Letartóztattak egy 40 éves nőt a londoni Olimpiai Stadion közelében, mert a rendőrség információi szerint robbanószert akart elhelyezni a 2012-es nyári olimpia központi arénájánál.
márc. 31
11:18
Fel a kalappal! - jegyzet (Agroinform)
A magyar válogatott számára a három gólon és egy parádés félidőn kívül eredményt nem hoztak a holland napok, ugyanakkor tanulságok tömkelegével szolgáltak.
márc. 31
11:36
K.O. a tizenegyszeres bajnoknak (Agroinform)
A Detroit Red Wings hatalmas pofont kapott az NHL legutóbbi játéknapján, 17 év után nyeltek be újra tíz gólt egy meccsen.
márc. 31
11:39
Szombaton indul a felkészülés a jégkorong-vb-re (Infostart)
Szombaton kezdi a közös munkát az április 17. és 23. közötti budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott.
márc. 31
11:54
Miami-siker és bunyó Washingtonban - videó (Agroinform)
A Philadelphia újabb fontos lépést tett szerdán azért, hogy bekerüljön az NBA rájátszásába, miután legyőzte a vendég Houstont.
márc. 31
11:57
Labdarúgás: mégsem lesz dél-amerikai kihívója Joseph Blatternek (She)
Korábbi szándéka ellenére mégsem pályázza meg a chilei Elías Figueroa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztját.
márc. 31
12:12
A chilei legenda mégsem indul Blatter ellen (Agroinform)
Korábbi szándéka ellenére mégsem pályázza meg Elias Figueroa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztját.
márc. 31
12:15
Súlyemelés: Takács Erika másfél évtized után újra versenyez (She)
A magyar női súlyemelés úttörőinek számító Takács nővérek ismét színre lépnek: a vb- és Eb-érmek tömkelegével rendelkező Mária és Erika egyformán a 2011-es korcsoportos országos bajnokságon próbál szerencsét szombaton, a BKV Előre csarnokában.
márc. 31
12:17
Videó: Tudom, hogy a szurkolóknak milyen elvárásaik vannak - Orosz Pál (She)
Alábbi videónkban teljes egészében és vágatlanul megmutatjuk az FTC labdarúgócsapatának csütörtöki sajtótájékoztatóját.
márc. 31
12:30
Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója (Agroinform)
Orosz Pált nevezték ki csütörtökön a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető FTC Zrt. vezérigazgatójának.
márc. 31
12:33
Bolton: Bogdán Ádám szerződést hosszabbított, 2014-ig a Wanderersé (She)
Bodgán Ádám 2014 nyaráig meghosszabbította a Bolton Wanderersszel kötött szerződését, közölte a klub honlapja. A Vasastól 2007-ben Angliába szerződő 23 éves kapus jó eséllyel pályázik rá, hogy a jelenlegi első számú portás, a finn Jussi Jääskeläinen utódja legyen.
márc. 31
12:33
Lemondott az Ajax vezetése (Metropol)
Benyújtották lemondásukat a holland labdarúgó-bajnokságban jelenleg harmadik helyezett Ajax Amsterdam igazgatótanácsának tagjai. A vezetőség a szerdai rendkívüli ülés végén a Johan Cruyff vezette munkacsoport nyomásának engedve foglalt egységesen állást a távozás mellett. Az elnök Uri Coronel akkor áll fel, ha meglesz az utódja.
márc. 31
12:33
Orosz Pál az FTC Zrt. új vezérigazgatója (Behaviour)
Orosz Pál volt kommunikációs igazgató lesz az FTC Zrt. vezérigazgatója - jelentették be sajtótájékoztatón, csütörtökön.
márc. 31
12:35
Halálozás: elhunyt a Pécs férfi kosárcsapatának korábbi edzője (She)
Életének 80. évében hosszú betegség után elhunyt Egyed Mihály.
márc. 31
12:35
Elmaradhat Erdei Zsolt áprilisi meccse (Behaviour)
Úgy tűnik, elmarad Erdei Zsolt április 16-ra tervezett profi ökölvívó-mérkőzése az Egyesült Államokban. A sportoló menedzsmentje arról tájékoztatta a Népszavát, hogy ebben a kérdésben még nincs végleges döntés, folyamatosan egyeztetnek a lehetőségekről.
márc. 31
12:51
Szomália: eltévedt golyó ölt meg egy meccsről tudósító rádióst (She)
Több ember meghalt Szomáliában az elmúlt napokban a kormányellenes lázadások nyomán kitört zavargásokban. Az áldozatok között található egy sportújságíró is, akit futballmérkőzésen ért halálos lövés.
márc. 31
12:53
Manchester United: chilei tinédzserrel kötött előszerződést a klub (She)
A Manchester United jogot szerzett a chilei Ángelo Henríquez szerződtetésére. Az Universidad de Chile 16 éves csatárára már korábban felfigyeltek a „vörös ördögök” szakmai stábjának tagjai, az Ecuadorban zajló U17-es Copa Américán nyújtott teljesítménye pedig végleg meggyőzte Sir Alex Fergusont arról, hogy érdemes szerződtetni.
márc. 31
13:09
Ökölvívás: meghiúsulhat Vladimir Klicsko és Haye ütközete (She)
Internetes hírforrások szerint az Universum Box Promotion perrel fenyegeti a WBA-t, mivel a világszervezet engedélyezi bajnoka, David Haye számára, hogy címegyesítő mérkőzést vívjon Vladimir Klicskóval úgy, hogy a hamburgi klub bunyósa, Ruszlan Csagajev 2010 májusában kötelező kihívói jogot harcolt ki magának Kali Meehan ellenében, ám azóta sem kapott esélyt ennek érvényesítésére.

Keresés