2011. március 29. kedd

márc. 29
0:15
Tenisz: Wozniacki máris búcsúzott, Federer továbbjutott Miamiban (She)
Nem jutott be az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki a miami női tenisztorna negyeddöntőjébe, miután hétfőn három játszmában kikapott a német Andrea Petkovictól. Az ugyancsak Floridában ütő férfiak versenyén három kiemelt búcsúzott, Roger Federer továbbjutott.
márc. 29
1:09
U21: Izland meglepte a lélekerősítő győzelemre készülő Angliát (She)
Izland U21-es labdarúgó-válogatottja felkészülési mérkőzésen idegenben 2–1-re legyőzte Anglia hasonló korosztályú csapatát.
márc. 29
6:33
Fogadási botrány: újabb manipulált magyar meccsek - sajtóhír (She)
Tavaly októberben és novemberben két Magyar Kupa-, illetve egy NB I-es mérkőzésen visszaélések történtek – értesült a Népszava az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fogadási csalások kiszűrésére specializált egységének egyik tagjától.
márc. 29
6:51
NBA: az elit fekete napja, bukott a Boston, a Chicago és a Spurs is (She)
Három csoportelső, a Boston Celtics, a Chicago Bulls és a San Antonio Spurs is vereséget szenvedett az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra megrendezett mérkőzésein. A New York Knicks hosszabbításba torkolló vérbeli rangadón gyűrte maga alá az Orlando Magicet, Carmelo Anthony 39 pontot szórt.
márc. 29
6:51
Kész átverés a zöld gyepen (Behaviour)
Átverték a magyar futballszurkolókat a Hollandia elleni 4-0-ra elveszített budapesti Európa-bajnoki selejtezőn, elhitették velük, hogy a világbajnoki ezüstérmes csak a B csapatával érkezik a Puskás Ferenc Stadionba, amely ellen Egervári Sándor együttesének reális esélye lehet akár a győzelemre is.
márc. 29
6:53
Tátrai cáfolja Budai állításait (Behaviour)
Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatója Budai Gyula kormánybiztoshoz intézett levelében rágalomnak minősíti azokat az állításokat, amelyeket a fideszes politikus fogalmazott meg a Ferencváros labdarúgócsapatának eladása kapcsán.
márc. 29
7:09
NB II: már csak egy hónap, és újra lesz saját pályája a Bőcsnek (She)
Körülbelül egy hónap múlva léphet újra hazai környezetben pályára a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcs KSC.
márc. 29
7:11
NHL: korábbi játékosa okozta a Detroit vesztét a bajnok ellen (She)
A korábban az ellenfél sorait erősítő Marián Hossa hosszabbításban ütött góljával a bajnoki címvédő Chicago Blackhawks idegenben 3–2-re legyőzte a Detroit Red Wings legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra rendezett játéknapján.
márc. 29
7:27
Kézilabda: Toft Hansen Kielbe megy, a Löwent elhagyják az izlandiak (She)
Alapos játékoskeringő várható a német férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokságban: a Rhein-Neckar Löwenből három izlandi válogatott is távozni akar, a THW Kiel pedig megszerezte az AG Köbenhavn beállóját, René Toft Hansent.
márc. 29
7:45
Sorsdöntő ez a hét Kakának (Infostart)
Kaká, a Real Madrid brazil sztárlabdarúgója azt mondta, hogy felépülése szempontjából ez a hét sorsdöntő lehet.
márc. 29
8:03
Kerékpár: Szeghalmi két versenyen indult, de egyiken sem ért célba (She)
A Lampre csapatban tekerő Szeghalmi Bálint két rangos egynapos kerékpáros-viadalon is rajthoz állhatott a hétvégén, de egyiken sem ért célba.
márc. 29
8:05
Milan: Filippo Inzaghi azt ígéri, a bajnoki hajrára visszatér (She)
Nagy lökést adhat az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Serie A) vezető Milannak, hogy régóta sérült gólvágója, Filippo Inzaghi hamarosan kész a visszatérésre.
márc. 29
8:54
Újabb manipulált magyar meccsek? (Agroinform)
Lehet, hogy tavaly októberben és novemberben két Magyar Kupa-, illetve egy NB I.-es mérkőzésen visszaélések történtek.
márc. 29
8:57
Tenisz: Nadal simán megverte honfitársát, Jankovics negyeddöntős (She)
Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalnak nem okozott gondot honfitársa, Feliciano López legyőzése a Miamiban zajló ATP-torna harmadik fordulójában: 6:3, 6:3-ra nyerte meg a mérkőzést magyar idő szerint hétfő éjjel.
márc. 29
8:57
Csak egyetlen pici pontocska kellene (Metropol)
Ma este fél kilenckor lép pályára a magyar labdarúgó válogatott az Amsterdam Arenában Hollandia ellen az Eb-selejtező viszzavágóján. Pénteken hazai pályán kikaptunk 4-0-ra, Hollandiában pláne nem a mieink az esélyesek a vb-ezüstérmes ellen.
márc. 29
9:12
Japán távolmaradása miatt kieshetünk a ritmusból (Agroinform)
Énekes Lajos másodedző szerint nem kedvező, hogy Japán távolmaradása miatt négy nap szünetünk is lehet a jégkorong vb-n.
márc. 29
9:15
Miami: Kiesett a világelső (Infostart)
Meglepetésre nem jutott be a női verseny negyeddöntőjébe a világelső Caroline Wozniacki a miami keménypályás tenisztornán.
márc. 29
9:15
Felkészülés: Guatemala nem bírt Bolíviával hazai pályán (She)
Guatemala 1–1-es döntetlent játszott Bolíviával felkészülési labdarúgó-mérkőzésen hazai pályán. A hazaiak Carlos Ruiz 41. percben szerzett góljával szereztek vezetést, ám Ricardo Pedriel a 72. percben egyenlített.
márc. 29
9:17
Sportlövészet: Sidi a 13. lett fekvőben a sydneyi világkupán (She)
Sidi Péter kedden 13. lett a férfi kisöbű sportpuskások fekvő számában a sydneyi olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupaversenyen.
márc. 29
9:33
Videoton: Farkas Balázs gyógyul, egyre közelebb a visszatérése (She)
Hét-tíz nap múlva végezhet újra teljes értékű munkát Farkas Balázs, a labdarúgó NB I mezőnyét vezető Videoton középpályása.
márc. 29
9:35
Ferencváros: McCabe 19 millió eurót kér, a klub 15-t ajánl - lapértesülés (She)
A Blikk információi szerint Kevin McCabe legalább 19 millió eurót (5.1 milliárd Ft-ot) szeretne kapni az „FTC-csomagért”, míg a Ferencváros körülbelül 15 milliót (4 milliárdot) fizetne.
márc. 29
9:37
Brazília: Neymar ezen a nyáron már igent mondhat a Chelsea-nek (She)
A brazilok legújabb sztárjelöltje, a Santosban futballozó Neymar – akinek a góljaival a selecao vasárnap 2–0-ra megverte Skóciát – elmondta: bár tavaly még visszautasította a Chelsea ajánlatát, idén már nagyobb esélyt lát rá, hogy „álmai klubjába" igazoljon.
márc. 29
9:51
Videó: egy fél pár cipő is a jégen landolt a Philly mesterhármasánál (She)
Megszokott látvány jégkorongpályák közelében, hogy amint egy játékos mesterhármast ér el a találkozón, a szurkolók sapkájukat a jégre hajítva ünneplik. Az azonban nem mindennapos eset, ami a New York Islanders–Philadelphia Flyers meccsen történt: itt egy drukker ugyanis – vélhetően fejfedő híján – a fél pár cipőjét dobta be James van Riemsdyk triplázásakor.
márc. 29
9:53
Videoton: adócsalás miatt kaptak pénzbírságot a volt klubvezetők (She)
Adócsalás bűntette, illetve vétsége miatt háromévnyi tárgyalás után pénzbírságot szabott ki a Fehérvár FC volt ügyvezetőinek (Maráczy Endre, Gróf András, Viniczai Tibor, Gál László, Dósa Mátyás, és az időközben elhunyt Szelier András), valamint játékosügynökeinek (Kiss József, Gálfy György, Bordás Tibor) többségére a Székesfehérvári Városi Bíróság.
márc. 29
9:55
NB II: a szigetszentmiklósi védőnek több izomcsoportja is beszakadt (She)
Több izomcsoport is beszakadt a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Szigetszentmiklós ballábas védőjének, Csurka Zoltánnak a combjában.
márc. 29
10:09
Jégkorong: a válogatottból kimaradt Peterdi a súgó szerint már nem a régi (She)
Nem fért be a budapesti divízió 1-es jégkorong-világbajnokságra készülő 36+3 fős keretbe Peterdi Imre. A szezont a Ferencvárosban kezdő, majd a Dunaújvárosban befejező támadó mellőzéséről a válogatott szakmai stábja döntött, Ted Sator szövetségi kapitány végszavát azonban Magyarországon dolgozó segítőinek, Énekes Lajosnak és J.P. MacCallumnak a véleményezése előzte meg. A jelek szerint több…
márc. 29
10:11
London 2012: zöld helyett kék pályán játszanak a gyeplabdások (She)
A sportág történetében először kék színű pályán rendezik meg jövőre a gyeplabdamérkőzéseket a londoni olimpián.
márc. 29
10:13
Földrengés: tokiói olimpikonjaink együttérzésükről írtak levelet (She)
Az Olimpiai Bajnokok Klubja és a Mező Ferenc Sportbizottsággá alakult kuratórium legutóbbi közös összejövetelén egykori olimpikonjaink szolidaritásukat fejezték ki a közelmúltbeli japán földrengés és szökőár áldozatainak hozzátartozóival.
márc. 29
10:24
Szárnyaló Red Bull, brillírozó Neymar, pofára eső magyar válogatott (Agroinform)
Ismét eltelt egy hét, így újra jelentkezünk a Heti 6:3 című rovatunkkal, amiben hat örömteli és érdekes sportesemény mellett három kevésbé vidám, de annál inkább elgondolkodtató történést elevenítünk fel az elmúlt napokból.
márc. 29
10:27
Videó: bemutatjuk az amszterdami ArenA-t, a holland-magyar helyszínét (She)
Amszterdam első számú stadionjában ma lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, hogy a pénteki fiaskó után ismét megmérkőzzön Hollandiával. Úgy tűnik, a szervezők a találkozón elérik a meccseken hivatalos maximális nézőszámot, vagyis az 52 600 főt, tehát az idén tizenöt éves létesítményben forró hangulat várja Dzsudzsákékat a kora tavaszi estén.
márc. 29
10:29
Anglia: szívpanaszai miatt kórházba szállították az U21-es válogatottat (She)
Heves szívverése miatt le kellett cserélni Jack Corkot az Anglia–Izland U21-es válogatott találkozón (1–2). A 21 éves futballistát kórházba szállították megfigyelésre.
márc. 29
10:45
Profi ökölvívás: Jean Pascal őszintén vallott, utálja Bernard Hopkinst (She)
Személyes ügyként kezeli a Bernard Hopkins elleni visszavágóját Jean Pascal. A WBC félnehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoka röviden fejezte ki az érzéseit ellenfelével kapcsolatban.
márc. 29
10:47
Anglia: Aaron Lennon megsérült, ő sem játszik Ghána ellen (She)
Térdsérülést szenvedett Aaron Lennon, a Tottenham és az angol labdarúgó-válogatott jobbszélsője, ezért nem léphet pályára a keddi, Ghána elleni felkészülési mérkőzésen.
márc. 29
11:00
A címvédő Chicago nyerte a háborút (Agroinform)
A Blackhawksnak még hajtania kell a rájátszásbeli szereplésért, ennek megfelelő hévvel estek neki a Detroitnak, és sikerrel jártak.
márc. 29
11:03
Videó: a lelőtt fiú holttestét is bevitték a meccsre a kolumbiai drukkerek (She)
Rendkívül meglepő hírt közölt az EFE hírügynökség: a kolumbiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cúcuta Deportivo és Envigado mérkőzésén a szurkolók a lelátón egy koporsót emeltek a magasba, amelyben egy néhány napja lelőtt 17 éves fiú holtteste volt.
márc. 29
11:05
MTK: Garami József a Siófok ellen már számíthat Ladányi Tiborra (She)
Kisebb sérülése miatt kihagyta az Újpest elleni élvonalbeli bajnoki mérkőzést Ladányi Tibor, a Siófok ellen azonban ismét számíthat rá Garami József, az MTK labdarúgócsapatának vezetőedzője.
márc. 29
11:07
Válogatott: Egyszer talán tényleg a magyar Giggs leszek - Dzsudzsák (She)
Dzsudzsák Balázst a várható magyar taktikán túl a Ryan Giggsszel való összehasonlításról is kérdezte a holland közszolgálati televízió (NOS) munkatársa a kedd esti Hollandia–Magyarország labdarúgó Eb-selejtező alkalmából.
márc. 29
11:18
Úgy tűnik, Erdei mégsem bokszol áprilisban (Agroinform)
Erdei Zsolt  az eredeti tervekkel ellentétben nem utazott el az USA-ba, s elképzelhető, hogy mégsem lép ringbe április 16-án.
márc. 29
11:21
Mikor bokszolhat Erdei Zsolt? (Infostart)
Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok az eredeti tervekkel ellentétben nem utazott el hétfőn az Egyesült Államokba, Elképzelhető, hogy mégsem lép ringbe április 16-án.
márc. 29
11:21
Ökölvívás: Erdei Zsolt mégsem utazott el hétfőn az Egyesült Államokba (She)
Erdei Zsoltnak és csapatának elvben hétfőn kellett volna elutaznia az Egyesült Államokba, hogy elvégezzék az utolsó simításokat Madár következő mérkőzése előtt. Ehhez képest a magyar bunyós kedden is idehaza ébredt fel, és egyelőre nem tudni, mikor indul Amerikába.
márc. 29
11:23
Blog: Nem léphetünk ugyanabba a folyóba Amszterdamban - Thury G. (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Thury Gábor, a Nemzeti Sport főmunkatársa, aki ezúttal a Hollandia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőről mondja el a véleményét.
márc. 29
11:36
Gallas szerződést hosszabbított (Agroinform)
2013 júniusáig az angol Tottenham Hotspur labdarúgócsapatát erősíti William Gallas, a francia válogatott védője.
márc. 29
11:39
Válogatott: két csatárral állunk ki Amszterdamban - a kezdőcsapat (She)
Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte az Amszterdamban 20.30-kor kezdődő, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező magyar kezdő tizenegyét. Labdarúgó-válogatottunk két csatárral kezd, Rudolf Gergely mellett Priskin Tamás is a csapatba került – írta az mlsz.hu.
márc. 29
11:39
Mégsem lép ringbe április 15-án Erdei (Metropol)
Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok az eredeti tervekkel ellentétben nem utazott el hétfőn az Egyesült Államokba, s elképzelhető, hogy mégsem lép ringbe április 16-án.
márc. 29
11:41
Blog: Szalai Ádámot csak a Liverpool sztárja előzte meg - a rendelőben (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szalai Ádám. A német Bundesligában szereplő Mainz magyar légiósa most a hollandok elleni idegenbeli Eb-selejtező – és a másnapi műtéte – előtti érzéseit kommentálja.
márc. 29
11:43
Golf: a magyarok angol kapitánya profi felfogást vár az amatőröktől (She)
Damian MacPherson, a magyar golfválogatott nemrégiben hivatalba lépő angol szövetségi kapitánya örül, hogy összeállt a szakmai stáb, és szeretné, hogy a csapattagok amatőr létükre profiként álljanak a munkához – összegzett a Magyar Golfszövetség honlapja a válogatott idei harmadik összetartását követően.
márc. 29
12:12
Timo Boll ismét Kínában készül (Agroinform)
Nyáron egy hónapon keresztül Kínában készül a német Timo Boll, aki a londoni olimpián a kínaiakat is szeretné legyőzni.
márc. 29
12:15
Így ellenőrzik három hétig a kerékpárosokat a rendőrök (Infostart)
A kerékpáros-balesetek megelőzése érdekében háromhetes, fokozott országos közúti ellenőrzőakciót indít a rendőrség jövő hétfőn - közölte Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.
márc. 29
12:15
NB II: április 13-án pótolják a járvány miatt elmaradt mérkőzést (She)
A két csapat egyezsége értelmében április 13-án, szerdán 16.30-kor rendezik meg a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának Pest megyei derbijét, az SZTK-Erima–Budaörs mérkőzést.
márc. 29
12:17
Euro 2012: a bíró döntött, lesz litván-spanyol meccs a krumpliföldön (She)
Eldőlt, hogy lejátsszák ma este 20.45 órakor a Litvánia–Spanyolország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt Kaunasban, miután a meccs játékvezetője, Laurent Duhamel úgy döntött, hogy a Darius és Girenas Stadion talaja alkalmas a játékra.

Keresés