2011. március 7. hétfő

márc. 7
0:12
NBA: a Chicago Miamiban nyert, a Lakers lelépte a San Antoniót (She)
A Chicago Bulls harmadik alapszakaszbeli mérkőzését is megnyerte a Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), míg a Los Angeles Lakers 99–83-ra győzött a ligaelső San Antonio Spurs otthonában, úgy, hogy vezetett már 32 ponttal is.
márc. 7
1:06
NHL: a Rangers megsemmisítette a keleti éllovas Philadelphiát (She)
A New York Rangers hazai pályán 7–0-ra győzött a Keleti főcsoport élén álló Philadelphia Flyers ellen az NHL alapszakaszának 138. játéknapján. A Flyers sorozatban a negyedik mérkőzését bukta el.
márc. 7
6:51
Tisztuló viszonyok Ukrajnában (Behaviour)
Ugyan bő egy év hátra van a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kezdetéig, ám a társrendező Ukrajnában már nincs olyan nap, hogy az országos híradásokban ne jelenjen meg valami új értesülés a kontinenstornával kapcsolatban.
márc. 7
6:53
Távolodik a Videoton (Behaviour)
A listavezető Videoton és a Pápa is hátrányból fordítva nyert a labdarúgó NB I. 18. fordulójában, megalázó vereséget szenvedett a címvédő, a fehérváriak első számú riválisának tartott Debrecen Kecskeméten.
márc. 7
6:55
"Sosem lesz lehet Kokóék sikerét megismételni..." (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, darázsfészekbe nyúltunk akkor, amikor a magyar profi ökölvívás jelenlegi helyzetéről írtunk. Sorozatunk eddigi részei önálló életet élnek immár, és a monokli.com szakportálon megy a vita arról, vajon válságban van-e a nem is olyan régen még milliókat a televízió képernyője elé ültető sportág.
márc. 7
6:57
BL: Három magyar továbbjutó (Behaviour)
A Veszprém 30-24-re kikapott a Montpellier otthonában és a második helyen jutott be a nyolcaddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Szeged az Aalborg vendégeként szenvedett vereséget, de ha nyert volna, akkor is harmadikként jut tovább. A női BL-ben a Győr negyedik csoportmeccsén negyedik győzelmét aratta, és az utolsó két forduló eredményétől függetlenül bejutott az elődöntőbe.
márc. 7
7:06
Tenisz: Pavljucsenkova a döntőben Jankovicsot is megverte (She)
A korábban Arn Grétát is búcsúztató, második helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova nyerte meg a mexikói Monterreyben rendezett 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát.
márc. 7
7:24
Kerékpár: a doppingeltiltásból visszatérő Vinokurov szakaszt nyerne (She)
Szakaszt szeretne nyerni a vasárnap kezdődött és március 13-ig tartó Párizs–Nizza országúti kerékpáros körversenyen Alekszandr Vinokurov.
márc. 7
8:00
Eltiltott játékosa védelmére kelt a főigazgató (Infostart)
Szerencsétlennek tartja Garth Snow, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Islanders főigazgatója, hogy egyik játékosa, Trevor Gillies tíz mérkőzésre szóló eltiltást kapott egy ütközés miatt.
márc. 7
8:18
Győr: Ha azzal segítek, hogy átadom a helyem, akkor megteszem - Pintér (She)
A Győri ETO FC hivatalos honlapja tegnap délután hivatalosan is megerősítette a Nemzeti Sport korábbi hírét, miszerint Pintér Attila közös megegyezéssel távozik a klubtól. A szakember az NS kérdésére egyelőre röviden kommentálta a történeteket.
márc. 7
8:54
NBA: A Lakers nyerte a nyugati rangadót (Infostart)
A címvédő Los Angeles Lakers elsősorban kiváló első félidei játékának köszönhetően simán legyőzte a ligaelső San Antonio Spurst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság vasárnapi rangadóján.
márc. 7
8:54
Tenisz: Arn Gréta öt helyet javított, így 53. a világranglistán (She)
A monterreyi tornán negyeddöntőt játszó Arn Gréta öt helyet javítva az 53. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. Szávay Ágnes a 44. helyre csúszott vissza, míg az első húszban nincs változás.
márc. 7
8:56
Golf: remek győzelem súlyos betegség után, gyermeki kontroll alatt (She)
A Texasban élő dél-afrikai Rory Sabbatini győzelmével ért véget magyar idő szerint hétfő hajnalban a hétvége egyetlen kiemelkedő profi golfversenye, a Palm Beach-i Honda Classic.
márc. 7
9:03
A Lakers simán legyőzte a ligaelsőt (Agroinform)
A címvédő Los Angeles Lakers elsősorban kiváló első félidei játékának köszönhetően simán legyőzte a ligaelső San Antonio Spurst az NBA vasárnapi rangadóján.
márc. 7
9:05
Callahan négyet ütött a Flyersnek (Agroinform)
Ryan Callahan négy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a New York Rangers 7-0-ás sikeréhez a Philadelphia Flyers ellen az NHL vasárnapi játéknapján.
márc. 7
9:30
Argentína: élen az Estudiantes, a Boca visszacsúszott a 16. helyre (She)
Továbbra sem megy a Boca Juniorsnak az argentin labdarúgó-bajnokság tavaszi idényében (clausura). A népszerű Buenos Aires-i csapat 1–0-ra kikapott a Vélez Sársfieldtől, és visszacsúszott a 16. helyre.
márc. 7
9:39
Idegek harca (Agroinform)
Idén másodszor feszült egymásnak a mezőny, az NB I 18. fordulóját azonban - ellentétben az előzővel - nem a fagyos időjárás, sokkal inkább a forró hangulat jellemezte.
márc. 7
9:41
Tilos kikapni az Üllői úton - Elek Ákos (Agroinform)
A fehérvári középpályása végig, még 0-1-es állásnál is biztos volt benne, hogy otthon tartják a három pontot az MTK ellen.
márc. 7
9:48
Videó: Packers-siker a Super Bowlon, megismételt BL-döntő - 2011. február (She)
Az NSO Tv sorozatában hónapról hónapra felelevenítjük 2011 leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt. Februárban rendezték az amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjét, amelyben a Green Bay Packers legyőzte a Pittsburgh Steelerst, a Formula–1-ben bejelentették, hogy elmarad a Bahreini Nagydíj, a labdarúgó Bajnokok Ligájában pedig a Bayern München az Intert, az Arsenal a…
márc. 7
9:51
"Sikeresek leszünk!" (Behaviour)
A július 6. óta hivatalban lévő Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke nyilatkozat-maratont tartott az idén 110 éves szervezet e jeles alkalomból indított rendezvénysorozatának első állomásaként megtartott fórum hetében, néhány nappal azt követően, hogy nyilvánosságra került az apparátus nagy ívű programja, mely a magyar futballt hivatott a világ élvonalába visszavezetni az előttünk…
márc. 7
10:06
Videó: a parádézó hokis öt lövésből négyszer mattolta a keleti elsőt (She)
Kiütéses, 7–0-s győzelmet aratott a New York Rangers a Philadelphia Flyers ellen az észak-amerikai jégkorongbajnokság 138. játéknapján. A nagyarányú siker főleg Ryan Callahannek köszönhető, aki négy gólt szerzett, így a mezőny legjobbja lett. A hazaiak csatára egyébként csak ötször lőtt kapura a meccsen…
márc. 7
10:15
Az oslói északi sí-világbajnokság képekben (Agroinform)
Vasárnap ért véget Oslóban az északi sí-világbajnokság. Az esemény lezárásaként a magyar sífutók által készített fényképekből válogattunk.
márc. 7
10:24
Győri ETO: Csertői Aurél lett a klub vezetőedzője - hivatalos (She)
Ahogy azt a Nemzeti Sport korábban megírta, Csertői Aurél lett a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Győri ETO FC vezetőedzője. A szakember a távozó Pintér Attila munkáját veszi át.
márc. 7
10:33
Megérdemeltük, de kellett a szerencse - Csizmadia (Agroinform)
A Ferencváros védője szerint összességében jobbak voltak, megérdemelték a sikert, küzdeni tudásból is jelesre vizsgázott a zöld-fehér együttes.
márc. 7
11:00
Új edző ül az Győri ETO kispadján (Infostart)
Csertői Aurél lett a Győri ETO labdarúgócsapatának új vezetőedzője - jelentette be a klub. Csertői megbízatása 2013. június 30-ig szól.
márc. 7
11:00
Labdarúgás: 75 évesen elhunyt a 20. század legjobb szlovák játékosa (She)
Vasárnap hetvenöt éves korában elhunyt Ján Popluhár, a 20. század legjobb szlovák labdarúgójának megválasztott korábbi kitűnő hátvéd.
márc. 7
11:02
Ferencváros: Összességében jobbak voltunk - Csizmadia Csaba (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának hátvédje, Csizmadia Csaba a klub hivatalos honlapjának, az ftc.hu-nak adott nyilatkozatában értékelte a Honvéd elleni vasárnapi mérkőzést, melyen 1–0-ra a vendég zöld-fehérek győztek.
márc. 7
11:03
Magyar-szlovák közös kerékpárút (Behaviour)
Európai Uniós támogatással készülnek a magyarországi és szlovákiai tájakat összekötő Hollókő-Murány kerékpárút tervei.
márc. 7
11:04
Bayern: Sammer, Hitzfeld és Benítez is érkezhet Van Gaal helyére (She)
A három egymást követő vereség ellenére nem meneszti a Bayern München labdarúgócsapatának klubvezetősége Louis van Gaal vezetőedzőt, de sajtóhírek szerint Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge elkezdte az utód keresését. Jelöltként emlegetik Matthias Sammert, Ottmar Hitzfeldet és Rafael Benítezt.
márc. 7
11:06
Skócia: a rendőrség vizsgálja a Celtic–Rangers rangadó körülményeit (She)
Vizsgálatot indított a skót rendőrség a szerdai Celtic–Rangers (1–0) újrajátszott kupamérkőzés körülményeinek felgöngyölítésére.
márc. 7
11:08
Németország: a bokasérülést szenvedő Podolski hetekre kidőlt (She)
Lukas Podolski pénteken bokasérülést szenvedett az 1. FC Köln labdarúgócsapatának Dortmund elleni bajnokiján – amelyet 1–0-ra a listavezető Borussia nyert meg –, és a hírek szerint több hétig nem léphet pályára.
márc. 7
11:10
Serie A: Az olasz futball legnagyobb hátránya, hogy a múltban él - Rossi (She)
„Az olasz futball legnagyobb hátránya, hogy a múltban él, nem tud kilépni a Marco van Basten-féle Milan sikereinek bűvköréből” – nyilatkozta az Associated Pressnek Giuseppe Rossi.
márc. 7
11:18
NBA: a Miamit elhagyó Arroyo az idény végéig a Bostont erősíti (She)
A Miami Heat által szabadlistára tett Carlos Arroyo az idény végéig a Boston Celtics kosárlabdacsapatát erősíti. Doc Rivers, a Celtics vezetőedzője elmondása szerint a 31 éves, 188 cm magas Puerto Ricó-i válogatott irányító hétfőn csatlakozik új csapatához.
márc. 7
11:27
Csertői az új győri edző - hivatalos (Agroinform)
Csertői Aurél lett a Győri ETO labdarúgócsapatának új vezetőedzője - jelentette be a klub hétfőn sajtótájékoztatón.
márc. 7
11:36
MTK: Azért jöttem, hogy minél többet játsszak - Frank Richárd (She)
Frank Richárd a télen szerződött az Újpesttől az MTK-hoz. A 17. fordulóban a Honvéd ellen mutatkozott be az NB I-ben, második élvonalbeli meccsén pedig már gólt is szerzett a Videoton ellen. A kék-fehérek ugyan 2–1-re kikaptak Székesfehérváron, a 20 éves csatár saját produkciójával már elégedettebb volt, mint az egy héttel korábbi játékával.
márc. 7
11:45
Két magyar is teljesítette a Vasa-futást - videó (Agroinform)
Ismét a svéd sífutó Jörgen Brink nyerte meg a 90 km-es Vasa-futást, a hatalmas mezőnyben két honfitársunk is teljesítette a távot.
márc. 7
11:47
Németh elkezdte a gólgyártást Voloszban (Agroinform)
Dzsudzsák Balázs büntetője döntött az Excelsior ellen, Juhász fejese egy pontot ért a belga rangadón, valamint Németh Krisztián is betalált a Voloszban a hétvégén.
márc. 7
11:54
Légióssors: Vannak meccsek, amikor legyőzhetetlenek vagyunk - Fülöp (She)
A feljutásra pályázó Cardiff City vendégeként győzött két góllal (2–0) az Ipswich Town az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship). A mérkőzés legjobbjának Fülöp Mártont választották meg a Sky Sports televíziós csatorna szakértői. A magyar légiós úgy érzi: megérdemelten kapta meg a legjobbnak járó kitüntetést, az üveg pezsgőt.
márc. 7
11:56
Videó: nem mindennnapi jégen, rossz helyen szakadt be a plexifal (She)
Kellemetlen esemény játszódott le az amerikai jégkorongbajnokságban (AHL) lejátszott Lake Erie Monsters–Rockford Icehogs mérkőzésen. A hazaiak játékosa, Patrick Bordeleau a palánkra akarta lökni ellenfelét, ám a nagy lendülettől áttörte a plexit pontosan a zsűriasztal előtt. A lehulló darabok megsebezték az egyik ott ülő zsűritagot. A találkozóhoz hozzátartozik, hogy a hazai csapat pályáját…
márc. 7
11:58
Juventus: Nedved vagy Gentile válthatja Delnerit a kispadon (She)
A La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus labdarúgócsapatának vezetői megköszönik Luigi Delnerinek a munkát, ha a „zebrák” szombaton kikapnak a Cesenától – és így elszenvedik sorozatban negyedik vereségüket is. Az újság szerint Andrea Agnelli elnök ez esetben Pavel Nedvedet vagy Claudio Gentilét kérheti fel ideiglenesen kinevezett vezetőedzőnek.
márc. 7
12:03
Tóth Bence nem megy külföldre, a Fradival lenne bajnok (Agroinform)
A Ferencváros fiatal középpályása elmondása szerint még nem állná meg a helyét egy külföldi bajnokságban, ezért jó pár évig még a zöld-fehéreknél bizonyítana.
márc. 7
12:12
Rali: a Turán, Zsiros páros hét vb-futamon áll majd rajthoz (She)
Turán Frigyes és Zsiros Gábor tavaly első magyar párosként pontot szerzett a rali-világbajnokságon (s nem utolsósorban bemutatta az év esését a katalán futamon), az idén pedig még nagyobb dobásra készül. Immár hivatalos, hogy a páros rajthoz áll a világbajnokság hét futamán, azokon a viadalokon, amelyek beleszámítanak a Super2000-es értékelésbe – vagyis komplett sorozatot teljesít.
márc. 7
12:14
Videó: ki akarta dobni a labdát a kapus, ám óriási hibát követett el (She)
Ritkán látható hibát láthattak a nézők a belga labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában lejátszott Lokeren–Zulte Waregem (2–1) találkozón. A vendégek kapusa, Sammy Bossut magabiztosan húzta le a labdát egy szöglet után, majd ki akarta passzolni, ám a nagy lendülettől pont maga elé-mellé dobta, amely így az ellenfél csatárához került, aki élt a lehetőséggel.
márc. 7
12:16
Búvárúszás: öt arany felnőtt versenyzőinktől a hajdúszoboszlói vk-n (She)
Beindult a szezon a búvárúszóknál. Az elmúlt hétvégén Hajdúszoboszló adott otthont az idei első világkupaversenynek, ahol jól szerepeltek a magyarok. A válogatottból – a felnőttek közül – Dudás Zita duplázott.
márc. 7
12:30
Búvárúszás: öt aranyat szereztek felnőttversenyzőink a vk-n (She)
Beindult a szezon a búvárúszóknál. A hétvégén Hajdúszoboszló adott otthont az idei első világkupaversenynek, amelyen jól szerepeltek a magyarok. A válogatottból – a felnőttek közül – Dudás Zita duplázott.
márc. 7
12:32
Düsseldorf: nem akarják felbontani Torghelle szerződését, ma játszhat (She)
A Bundesliga 2.-ben szereplő Fortuna Düsseldorfnál cáfolják azokat a német sajtóban megjelent találgatásokat, amelyek szerint több játékos, köztük Torghelle Sándor szerződésének felbontását tervezik. Norbert Meier vezetőedző bizalmáról biztosította az aktuális szezonban idáig egy bajnoki gólt jegyző csatárt.
márc. 7
12:34
Tunézia: két hónap után indul újra a sportélet, egyperces csend (She)
Két hónap szünet után a korábbi államfő elleni tüntetések kirobbanását, majd az azt követő zavargásokat követően a hét végén újraindul a sportélet Tunéziában.
márc. 7
12:48
Bajnokok Ligája: Guardiola nem marad le az Arsenal elleni visszavágóról (She)
Josep Guardiolát, a Barcelona porckorongsérvvel küszködő vezetőedzőjét kiengedték a kórházból, így a kispadra tud ülni az Arsenal elleni visszavágón a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
márc. 7
12:50
Milan: Ha Kaká visszatérne, sok pénzről kellene lemondania - Galliani (She)
Adriano Galliani szerint nincs sok esély rá, hogy Kaká visszatérjen a Milan labdarúgócsapatához, mégpedig azért, mert a Real Madrid brazil játékosa túl drága lenne az olasz klubnak.
márc. 7
12:52
Vívás: a szövetségi kapitány bírálta az olimpiai ezüstérmes hozzáállását (She)
Kovács Tamás a magyar férfi kardválogatott szövetségi kapitánya vasárnap kitette a néhány napja beválogatott Nemcsik Zsoltot a válogatott keretből, így az athéni olimpián egyéniben ezüstérmes versenyző csapatban nem vehet részt a két hét múlva esedékes moszkvai vívóvilágkupán. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: nemcsak Nemcsik eredményeivel, hanem hozzáállásával…

Keresés