2011. február 11. péntek

febr. 11
6:42
Kikerült Kubica az intenzív osztályról (Behaviour)
Átszállították az intenzív osztályról a balesetire csütörtökön Robert Kubicát. A Forma 1-es lengyel pilóta a múlt vasárnap, egy olaszországi rali versenyen szenvedett súlyos balesetet. Az orvosok hét órás műtétet hajtottak végre sérült kezén, amiről úgy tűnt kezdetben, hogy esetleg amputálni kell.
febr. 11
6:44
Vasas: cseberből verembe? (Behaviour)
Előfordulhat, korai volt az öröm a Vasasnál: nem biztos, hogy az új többségi tulajdonos, a Híd Akvizíciós Zrt. húzza ki a nagy múltú angyalföldi klubot a slamasztikából. A gazdasag.hu értesülései szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly októberben felfüggesztette a Híd Akvizíciós Zrt. adószámát.
febr. 11
6:46
Az utolsó Nagy-dobás (Behaviour)
A jelenkori magyar sport legszánalmasabb szappanoperája tegnap véget ért. Nagy László magyar válogatott kézilabdázó, aki a világ egyik legjobb klubcsapatában, a Barcelonában keresi a betevőre valót, másfél évnyi huzavona végén kibökte, amit már réges régen bejelenthetett volna: többet nem áll a nemzeti egylet rendelkezésére.
febr. 11
6:51
Videó: Räikkönen már az évadnyitó Svéd rali bemelegítésén bukott (She)
A tavalyi rali-világbajnokságon többször bukó Kimi Räikkönen a 2011-es idény első futamán sem hazudtolta meg magát, már a Svéd rali bemelegítésén beleszaladt egy hóbuckába Citroënjével. Szerencsére ő és navigátora is sérülés nélkül megúszta az esetet.
febr. 11
7:00
Loeb: négy kerék, nyolcra siker? (Behaviour)
Hatalmas változások, nagy várakozás és ugyanazok az esélyesek - röviden így lehetne felvezetni a ma rajtoló 2011-es WRC rali világbajnokságot. A kétliteres autók helyett 1.6-os turbómotorosok száguldanak majd, saját csapattal indul Kimi Raikkönen és visszatér régi sikerei színterére a Mini. Ám történjen akármennyi változás, egy dolog állandó: a világbajnoki címre újfent Sebastien Loeb a legnagyobb…
febr. 11
7:02
Kubica javul, Massa száguld (Behaviour)
Jó ütemben javul Robert Kubica állapota: a Formula-1-es Lotus-Renault istálló lengyel pilótája - aki egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet vasárnap - tegnap már elhagyhatta az intenzív osztályt, jelenleg a traumatológián tartózkodik.
febr. 11
7:09
NHL: bravúros Islanders- és Devils-siker Kanadában túlóra után (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga magyar idő szerint péntek hajnalban megrendezett öt találkozójából négy csak a hosszabbításban vagy az után, szétlövéssel dőlt el. A New York Islanders negyedik számú kapusa, a finn Mikko Koskinen remeklésének köszönhetően győzött Montrealban, míg a Torontóban diadalmaskodó New Jersey Devils edzőjét ünnepelhette: Jacques Lemaire a nyolcadik szakvezető az NHL-…
febr. 11
7:11
Barcelona: júniusban adják át az új, 83 férőhelyes utánpótlásbázist (She)
Júniusban adják át a Barcelona labdarúgócsapatának új utánpótlásbázisát. A új La Masía kilencmillió eurós beruházás eredménye, és 83 fiatal számára biztosít fejlődési lehetőséget.
febr. 11
7:45
Tenisz: a San José-i tornán Hewitt hátrányból nyert, jöhet Del Potro (She)
Az ausztrál Lleyton Hewitt szetthátrányból fordítva legyőzte az argentin Brian Dabult a San José-i férfi ATP-tenisztorna nyolcaddöntőjében, és a negyeddöntőben megmérkőzhet „áldozata” honfitársával, a tavalyi szezont szinte teljes egészében kihagyó, most korábbi formáját visszanyerni igyekvő Juan Martín del Potróval. Brazíliában közben már a négy között van Alekszandr Dolgopolov, az ukránok nagy…
febr. 11
7:47
NBA: tizenöt pontos hátrányból nyert a Los Angeles Lakers Bostonban (She)
Hiába vezetett a Boston Celtics 15 ponttal a Los Angeles Lakers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, a második félidőben húsz pontot szerző Kobe Bryant vezérletével a kaliforniai csapat nyerte meg az NBA szuperrangadóját. A Celtics legfeljebb annak örülhetett, hogy Ray Allen lett a liga történetének legtermékenyebb hárompontosdobója.
febr. 11
7:49
Hamburg: Ha bejutunk a BL-be, lehet, hogy maradok - Van Nistelrooy (She)
A korábbiaknál békülékenyebb hangnemben beszélt klubjáról, a Hamburgról Ruud van Nistelrooy, a német együttes holland labdarúgója, aki január végén még azt mondta: a szezon végén biztosan távozik a csapattól. Most úgy fogalmazott: lát esélyt arra, hogy maradjon.
febr. 11
9:15
Bíróbotrány: a 103. percben született a győztes gól - videó (She)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a szerdai Bulgária–Észtország mérkőzéssel (2–2) kapcsolatban felmerült a fogadási csalás gyanúja. A találkozón a FIFA keretébe nem tartozó, itthon legfeljebb NB III-as meccseket vezető magyar játékvezetői hármas – Lengyel Kolos, Csák János és Selmeczi Krisztián – működött közre. Kiderült, az érintetteknek nem a szerdai volt az első, vihart kavaró…
febr. 11
9:21
Ray Allen ünnepelt, de a Boston kikapott a Lakerstől (Agroinform)
A címvédő Los Angeles Lakers 92-86-ra győzött tavalyi nagydöntős ellenfele, a Boston Celtics otthonában az NBA legutóbbi játéknapján.
febr. 11
9:57
Nagyon jól sikerült az edzőtábor - Polonkai Attila (Agroinform)
A Videoton középpályása szerint helyzetkialakításban fejlődött a fehérvári együttes a spanyolországi edzőtábor alatt, ahol hasznos edzőmeccseket játszottak.
febr. 11
10:15
Lemaire 600. győzelme (Agroinform)
Ilja Kovalcsuk, a New Jersey Devils orosz sztárjátékosa 24 másodperccel a hosszabbítás vége előtt talált be, így csapata 2-1-re nyert a Toronto Maple Leafs otthonában az NHL legutóbbi játéknapján.
febr. 11
10:27
Légióssors: Szili Attila ötödosztályú osztrák csapathoz igazolt (She)
Szili Attila a másodosztályú Bajai LSE-ből az osztrák labdarúgó-bajnokság ötödosztályába igazolt.
febr. 11
10:29
NB II: a REAC visszarendelte Debrecenben tesztelt védőjét (She)
A REAC másodosztályú labdarúgócsapata egyhetes debreceni tesztelés után visszarendelte húszéves védőjét, Tóth Mátét.
febr. 11
10:45
Brazília: Túl szigorú volt a játékvezető - Hernanes (She)
A negyvenedik percben kiállították a brazil labdarúgó-válogatott középpályását, Anderson Hernanest a franciák elleni felkészülési mérkőzésen, amikor vállon talpalta Karim Benzemát. A vétkes fél az esetet követően megmagyarázta a megmagyarázhatatlant.
febr. 11
11:03
Brazília: a Benzemát letalpaló Hernanes szerint túl szigorú volt a bíró (She)
A negyvenedik percben kiállították a brazil labdarúgó-válogatott középpályását, Anderson Hernanest a franciák elleni felkészülési mérkőzésen, amikor vállon talpalta Karim Benzemát. A vétkes fél az esetet követően megmagyarázta a megmagyarázhatatlant.
febr. 11
11:05
Manchester United: rövidesen katari kézbe kerülhet a klub - sajtóhír (She)
Brit sajtóhírek szerint a Manchester United városi riválisához, a Cityhez hasonlóan közel-keleti kézbe kerülhet. A Daily Express tudni véli, hogy a Qatar Holdings befektetőcsoport 1.6 milliárd fontot fizetne a „vörös ördögökért" az amerikai Glazer családnak.
febr. 11
11:09
Pintér Ádámmal épít új csapatot a Zaragoza (Agroinform)
Több mint tíz játékos távozhat a Real Zaragoza keretéből nyáron, de a magyar válogatott Pintér Ádámra számítanak a klubnál.
febr. 11
11:11
Rudolfék edzőt cseréltek (Agroinform)
Bortolo Mutti váltja Rudolf Gergely labdarúgócsapatánál, a Serie A utolsó helyén álló Barinál Giampiero Venturát a vezetőedzői poszton.
febr. 11
11:27
Több mint 20 év után Cruyff visszatér az Ajaxhoz (Agroinform)
Johan Cruyff 23 év után visszatér egykori sikereinek színhelyére, s ismét az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának alkalmazásában áll.
febr. 11
11:39
Spanyolország: Kolumbia többet érdemelt volna - Casillas (She)
A vb-címvédő spanyol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen a Bernabéu-stadionban 1–0-ra nyert Kolumbia ellen. Iker Casillas, a spanyolok csapatkapitánya önkritikusan elismerte: a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.
febr. 11
11:57
Arsenal: a Real Madrid 60 millió eurós ajánlatra készül Fabregasért - lapértesülés (She)
A spanyol Marca című napilap információi szerint a Real Madrid labdarúgócsapata 60 millió eurós ajánlatot készül tenni Cesc Fabregasért. A játékosért komoly versenyt futhat a Barcelonával, amely legutóbb 45 millió eurót ajánlott az Arsenal világbajnok spanyol középpályásáért, de volt neveltjük helyett a katalánok csupán „kosarat" kaptak Londonban .
febr. 11
12:03
Negyeddöntős a Tóth-Póta duó a Pro Touron (Agroinform)
A Tóth Krisztina, Póta Georgina duó bejutott a párosverseny negyeddöntőjébe az asztaliteniszezők dohai Pro Tour-versenyén.
febr. 11
12:05
Bénák voltunk Hodgson alatt - Agger (Agroinform)
A Liverpool dán védője szerint elfogadhatatlan, hogy Fernando Torres az egyik legfőbb riválishoz szerződött, ő viszont sose menne más angol csapathoz.
febr. 11
12:15
Kivizsgáltatják a bundagyanús meccset (Infostart)
A bolgár és az észt szövetség azt kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől, hogy vizsgálja ki a két válogatott szerdai, törökországi, egymás elleni felkészülési mérkőzését, amelyet magyar bírói hármas vezetett, s a végeredmény furcsán alakult ki. Az antalyai meccs 2-2-re végződött úgy, hogy mind a négy gól 11-esből született.
febr. 11
12:15
PL: Roy Hodgsont nevezték ki a West Bromwich menedzserének (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Roy Hodgsont nevezték ki a csapat új menedzserének. A szakember másfél éves szerződést kötött a Premier League-ben jelenleg 17. helyezett együttessel.
febr. 11
12:21
Több mint huszonkét év után távozott a Jazz edzője (Agroinform)
Huszonhárom szezon után csütörtökön lemondott posztjáról Jerry Sloan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Utah Jazz vezetőedzője.
febr. 11
12:23
Roy Hodgson lett a West Bromwich menedzsere (Agroinform)
A 63 éves Roy Hodgson váltja Roberto Di Matteót a Premier League 17. helyén álló West Bromwich Albion kispadján.
febr. 11
12:51
Kaká a Chelsea új kiszemeltje (Infostart)
A Real Madrid sztárját, Kakát kívánja nyáron leigazolni a Chelsea.
febr. 11
12:51
Kubica nem emlékszik a történtekre (Metropol)
Robert Kubica nem emlékszik vasárnapi ralibalesetére - ez derül ki abból az interjúból, amelyet a La Gazzetta dello Sport című olasz lap pénteki száma közöl a Renault Forma-1-es csapat lengyel pilótájával, aki kijelentette: mindent elkövet azért, hogy már idén visszatérhessen.
febr. 11
12:57
Vágner szerint nem vezethettek volna a magyar bírók (Agroinform)
Nem lett volna joga az Észtország-Bulgária találkozón közreműködnie a magyar bírói hármasnak, ezért mindhármuk engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.
febr. 11
13:09
Magyar bírók „furcsán alakuló” focimeccsei (Metropol)
A bolgár és az észt szövetség azt kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), hogy vizsgálja ki a két válogatott szerdai, törökországi, egymás elleni felkészülési mérkőzését, amelyet magyar bírói hármas vezetett, s a végeredmény furcsán alakult ki.
febr. 11
13:15
A spanyol miniszterelnök kiállt Contador mellett (Agroinform)
José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök kiállt Alberto Contador háromszoros Tour de France-győztes országúti kerékpáros mellett, akit egy évre eltiltanának doppingvétség miatt.
febr. 11
13:27
Labdarúgás: Scholes az elmúlt húsz év legjobb belső középpályása - Xavi (She)
A Barcelona világ- és Európa-bajnok spanyol középpályása, Xavi szerint a Manchester Unitedet erősítő Paul Scholes az elmúlt 15-20 év legjobb belső középpályása.
febr. 11
13:29
Volosz: Németh Krisztián egyre jobban érzi magát, vasárnap kezdhet (She)
A görög élvonalban szereplő Volosz csatára, Németh Krisztián bajnoki meccsen a hétvégi fordulóban léphet először pályára új csapatában. Az Olympiakosz Pireusztól kölcsönkapott támadó valószínűleg kezdő lesz a Lárisza elleni vasárnapi bajnokin.
febr. 11
13:45
Ferencváros: kiújult Abdi sérülése, otthagyja a pulai edzőtábort (She)
Az ftc.hu tájékoztatása szerint kiújult Liban Abdi Achilles-ín-sérülése, így a Ferencváros labdarúgója egy ideig nem tud a csapattal edzeni.
febr. 11
13:47
Bíróbotrány: az MLSZ felfüggesztette a bolgár meccset vezető hármast (She)
A Nemzeti Sport értesülési szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felfüggesztette a bíróbotrányban érintett három magyar játékvezetőt, Lengyel Kolost, Selmeczi Krisztiánt és Csák Jánost, akik közreműködtek a szerdai Bulgária–Észtország felkészülési mérkőzésen (2–2).
febr. 11
14:03
Vasas: Inkább legyünk ötödikek ötezer néző előtt - Faragó (She)
A Híd Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója, Faragó Attila a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: cégének tökéletesen működő adószáma van. A Vasas labdarúgócsapata többségi tulajdonos cégének első embere azt is kifejtette, elsődleges célja, hogy nézőket csalogassanak az angyalföldiek mérkőzéseire.
febr. 11
14:09
Sneijder Mourinhóhoz hasonlítja Leonardót (Agroinform)
Az Internazionale holland középpályása szerint Leonardo jó edző, aki pontosan tudja, akárcsak Mourinho, hogy kell irányítani egy csapatot.
febr. 11
14:12
Kubica: Jobb leszek, mint valaha (Behaviour)
Robert Kubica hisz abban, hogy újra versenyautóba fog ülni. A lengyel Forma-1-es pilóta erről az olasz La Gazzetta dello Sport pénteki számában beszélt. Az interjúban a sportoló azt is elmondta: újra fel fog pörögni, jobban, mint valaha. A 26 éves autóversenyző múlt vasárnap, egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet.
febr. 11
14:39
Roberto Carlos fél a fenyegetésektől (Infostart)
A szurkolók fenyegetései miatt visszatérne Európába Roberto Carlos, a brazil Corinthians világbajnok futballistája.
febr. 11
14:39
Bíróbotrány: lemondott a BLSZ játékvezetői bizottságának elnöke (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felfüggesztette a bíróbotrányban érintett három magyar játékvezetőt, Lengyel Kolost, Selmeczi Krisztiánt és Csák Jánost, akik a szövetség engedélye nélkül működtek közre a szerdai Bulgária–Észtország felkészülési mérkőzésen (2–2). Friss hír, hogy a történtek után lemondott posztjáról a Budapesti Labdarúgó-szövetség…
febr. 11
14:41
Bíróbotrány: felfüggesztették a magyar játékvezetői hármast (Infostart)
Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának vezetője szerint nem lett volna joga az Észtország-Bulgária (2-2) találkozón közreműködnie annak a magyar bírói hármasnak, amely itthon alacsonyabb osztályokban vezet mérkőzéseket. Ezért mindhármuk engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.
febr. 11
14:45
Barcelonából erősítenék tovább a támadósort a Vörösök (Agroinform)
A klub a Barcelona 20 éves tehetségét, Bojan Krkic-et szeretné leigazolni a nyáron, erre a célra 20 millió fontot különítenének el az Anfield Roadon.
febr. 11
14:57
Alpesi sí: osztrák arany, Miklós a 23. kombinációban a vb-n (She)
A hölgyek szuper kombinációjával folytatódott az alpesisí-világbajnokság a németországi Garmisch-Partenkirchenben. Az aranyérmet az osztrák Anna Fenninger szerezte meg a szlovén Tina Maze és a svéd Anja Pärson előtt. A magyar Miklós Edit a 23., Berecz Anna pedig a 27. helyen végzett.
febr. 11
15:03
Gyors vagyok, de nem robotolós típus - Rezes (Agroinform)
Rezes László a címvédő Debrecenből szerződött a Vasasba, ahol fél évig kölcsönben bizonyíthat.
febr. 11
15:15
Felkészülés: a Honvéd egygólos vereséget szenvedett a szlovák bajnoktól (She)
A Bp. Honvéd labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Telikben edzőtáborozó szlovák bajnoki címvédőtől, az ősszel BL-csoportkörben szereplő Zilinától.

Keresés