2011. február 5. szombat

febr. 5
0:15
Roma: Totti játéka bizonytalan az Internazionale elleni rangadón (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti a jelek szerint betegség miatt nem léphet pályára vasárnap az Internazionale elleni idegenbeli bajnokin – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
febr. 5
2:39
Börtönbe mentek a lilák (Blikk)
Sopronkőhida -- Rabszállítóra cserélték a csapatbuszt az Újpestfocistái. A Sopronban edzőtáborozó lila-fehérek két edzés között meglátogatták a sopronkőhidai fegyházat, tették mindezt sílszerűen azzal a járművel, amellyel az elítélteket szállítják a börtönbe.
febr. 5
6:42
"Keveset költöttünk, ez a probléma" (Behaviour)
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke lapunknak nyilatkozva tételesen cáfolta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) azon jelentését, amely súlyos szabálytalanságokra mutat a tavalyi, hazánkban rendezett úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság megrendezésének körülményeivel kapcsolatosan.
febr. 5
6:44
Dallas:Befejeződik a sorozat (Behaviour)
Nemzeti ünnep lesz a vasárnap az Egyesült Államokban - még ha nem is hivatalos. Aznap rendezik tudniillik az ország első számú sportágának legfontosabb mérkőzését. A Super Bowl nem szimplán az amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntője; a tengerentúli kultúra legjellegzetesebb eseménye, a fogyasztói társadalom csúcspillanata, amikor a pályán kívül is ádáz verseny zajlik: a gyepen a Vince Lombardi…
febr. 5
7:00
Megmenekült a Vasas? (Behaviour)
Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a Híd Akvizíciós ZRt. 99 százalékos tulajdonrészt szerzett a Vasas labdarúgócsapatában. Faragó Attila, a ZRt. vezérigazgatója elmondta, hogy tavasszal cél a bentmaradás kiharcolása, és szeretné, ha minél több magyar játékos szerepelne a gárda keretében.
febr. 5
7:02
Nem válaszolt Nagy László (Behaviour)
Pénteken sem adott egyértelmű választ Nagy László arra a kérdésre, hogy pályára akar-e még lépni a magyar férfi kézilabda-válogatottban.
febr. 5
7:09
NFL: a Super Bowl helyszínén hatan megsérültek a stadionról lehulló hótól (She)
Hat ember megsérült pénteken a Cowboys Stadion tetejéről lehulló hótól és jégtől az észak-texasi Arlingtonban. Ebben a létesítményben játsszák majd vasárnap a profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjét, a Super Bowlt.
febr. 5
7:45
NBA: Miami-siker és Wade tripla duplája, kikapott a Boston a Dallastól (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 102. játéknapján a Miami 12 ponttal bizonyult jobbnak a Charlotte-nál. A Heat legjobbja a 22 ponttal, 12 lepattanóval és 10 assziszttal tripla duplát jegyző Dwyane Wade volt. A Keleti főcsoportot vezető Boston otthon kapott ki a Dallastól, míg a ligaelső San Antonio ezúttal Sacramentóban győzött.
febr. 5
9:15
Videó: klasszikus baki - meg nem adott Suárez-gól a Mexikóban (She)
Gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Nacaxa és a Morelia a mexikói bajnokság magyar idő szerint szombat hajnalban lejátszott mérkőzésén. Érvényes találat ugyan esett, ám a játékvezető nem adta meg a hazaiakat képviselő Christian Suárez hatalmas gólját annak ellenére, hogy a labda jól láthatóan a gólvonal mögé vágódott a keresztlécről. A kipattanót Sergio Blanco befejelte, de ő meg…
febr. 5
9:33
Torres gólt lőne a Liverpoolnak (Infostart)
Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a Chelsea-Liverpool rangadót nemcsak a két csapat múltja, hanem egy néhány nappal ezelőtti csúcsszerződés is érdekessé teszi.
febr. 5
10:27
Így szerezné meg Agüerót a Real Madrid (Infostart)
Huszonnyolcmillió eurót fizetne, illetve átengedné Alvaro Negredót az Atlético Madridnak a Real Madrid Sergio Agüero argentin válogatott labdarúgóért.
febr. 5
10:45
Topligák: pályán az MU, az Arsenal, a Barca, a Juve és a Bayern - szombati program (She)
Szombaton az európai labdarúgó topligák közül a Serie A-ban csak két mérkőzést rendeznek, a spanyol, az angol és a német élvonalban viszont nagyüzem lesz. Íme, a mai program:
febr. 5
11:03
Juventus: jól haladnak a tárgyalások Del Piero és a klub között (She)
Alessandro Del Piero rövid közleményt adott ki, amelynek tartalmából arra lehet következtetni, hogy valószínűleg szerződést kap a következő idényre a Juventus labdarúgócsapatától.
febr. 5
12:33
Szepesi György születésnapja (Metropol)
Ma ünnepli 89. születésnapját Szepesi György, a Magyar Rádió sportriportere, akinek neve egybeforrt az Aranycsapatéval, számos olimpiáról és labdarúgó-világbajnokságról közvetített.
febr. 5
13:09
A Vasas jól erősített, a DAB összeállt a hokibajnokságban (She)
Kezdetét vette a jégkorong OB I középszakasza. Ebben a sorozatban a legnagyobb célkitűzés lényegében a döntőbe jutás lehet, hiszen ott majdnem biztos, hogy az EBEL-ben edződő Sapa Fehérvár AV19 lesz az ellenfél. Mindehhez hozzászokhattunk már az évek folyamán, így a csapatok is a második hely, az ezüstérem megszerzését tervezik. A gárdák a középső etap mérkőzésein mindent megtesznek azért, hogy…
febr. 5
13:27
Felkészülés: a Debrecen négygólos meccsen ikszelt a Nyíregyházával (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott az NB II-es Nyíregyházával.
febr. 5
13:29
Női kézilabda BL: két góllal, 26-24-re nyert a Győr Volgográdban (She)
A Győri Audi ETO KC Volgográdban 26–24-re győzött a Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában.
febr. 5
14:21
Felkészülés: egy győzelem és egy döntetlen a Szolnok szombati mérlege (She)
A Szolnoki MÁV FC együttese szombaton délelőtt két felkészülési mérkőzést is játszott. Simon Antal vezetőedző ketté osztotta keretét, s néhány tehetséges fiatalnak is bizonyítási lehetőséget adott az NB III-as gárdából. Az NB II Keleti csoportjában szereplő Orosházát 4–1-re legyőzték a szolnokiak, a Nyugati csoportban játszó Pécsi MFC-vel viszont 1–1-es döntetlent játszottak.
febr. 5
14:23
Felkészülés: a DVTK Pál Szabolcs góljával nyert a DVSC-DEAC ellen (She)
A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata hazai pályán 1–0-ra nyert a DVSC-DEAC elleni felkészülési mérkőzésen. A több mint féltucat próbajátékost bevető DVTK győztes gólját Pál Szabolcs szerezte.
febr. 5
14:39
Öttusa vk: a politikai helyzet miatt törölték a kairói vk-versenyt (She)
Az egyiptomi feszült politikai helyzet miatt törölték az öttusa világkupa-sorozat kairói versenyét, amelyre március 24. és 27. között került volna sor.
febr. 5
14:57
Törölték a kairói öttusa Világkupa-versenyt (Infostart)
Az egyiptomi feszült politikai helyzet miatt törölték az öttusa Világkupa-sorozat kairói versenyét, amelyre március 24. és 27. között került volna sor.
febr. 5
14:57
DVSC: a Portsmouth-nál is megfordult csatárt tesztel a Loki (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a DVSC labdarúgócsapata teszteli a 22 esztendős szerb Danijel Szuboticsot, aki legutóbb az olasz másodosztályú Grossetóban játszott, de korábban az angol Portsmouthban is megfordult.
febr. 5
14:59
DVSC: a nigériai Salami a legújabb téli szerzemény, öt évre írt alá (She)
A DVSC-TEVA ötéves szerződést kötött Eugene Salamival. A nigériai labdarúgó vasárnap már el is utazik új csapatával Törökországba, a beleki edzőtáborba – adta hírül a klub honlapja.
febr. 5
15:15
Bundesliga 2.: az Union 74 ezer néző előtt megverte a derbin a Herthát (She)
Hatalmas érdeklődéssel várták a szurkolók a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Hertha BSC–Union Berlin fővárosi derbit. A telt ház, 74 244 néző előtt lezajlott városi rangadón meglepetésre 2–1-re az Union diadalmaskodott a listavezető ellen.
febr. 5
15:15
Törölték a kairói öttusa Világkupa-versenyt (Metropol)
Az egyiptomi feszült politikai helyzet miatt törölték az öttusa Világkupa-sorozat kairói versenyét, amelyre március 24. és 27. között került volna sor.
febr. 5
15:51
Felkészülés: a hajrában fordítva nyert a Kecskemét Horvátországban (She)
Szombaton a Kecskeméti TE labdarúgócsapata 2–1-es győzelmet aratott az NK Promorac ellen a horvátországi edzőtáborban – adta hírül a delmagyar.hu.
febr. 5
15:53
Premier League: Huth a sírból hozta vissza a meccset a Stoke Citynek (She)
Robert Huth az utolsó tíz percben két gólt szerzett, ezzel fordított a Stoke City a Sunderland ellen az angol Premier League 26. fordulójának kora délutáni nyitó mérkőzésén. A Sunderland az első és a második félidő elején is betalált, de a félidők hajrái a hazaiak számára sikerültek jobban. Igaz, az északiak második gólja előtt nagyot hibázó Huth első gólja a 83. percben lesről született.
febr. 5
16:09
Felkészülés: Huszti csereként állt be a vereséget szenvedő Zenitbe (She)
Az orosz bajnok és kupagyőztes Zenit labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott a lengyel Poloniától. Huszti Szabolcs a 64. percben állt be Vlagyimir Bisztrov helyére a szentpéterváriaknál.
febr. 5
16:27
Teljesül Beckhamék legnagyobb vágya (Infostart)
A jelek szerint teljesül Beckhamék legnagyobb vágya: negyedik gyermekük az orvosi vizsgálatok szerint lány lesz.
febr. 5
16:27
DVSC: Mészáros Norbert is elutazik a törökországi edzőtáborba (She)
Mészáros Norbert is a bajnoki címvédő DVSC keretével tart a törökországi Belekben megtartandó edzőtáborba. A labdarúgóklub vezetői bíznak benne, hogy a 2011 szilveszteréig eltiltott játékos március 10-i tárgyalásán kedvező döntést hoz a Sportdöntőbíróság, és a hátvéd idő előtt visszatérhet a pályára.
febr. 5
16:29
Videó: hihetetlen Huth hatalmas meccse, így nyert a Stoke (She)
Ahogy már beszámoltunk róla, Robert Huth az utolsó tíz percben két gólt szerzett, ezzel fordított a Stoke City a Sunderland ellen az angol Premier League 26. fordulójának kora délutáni nyitó mérkőzésén. A Sunderland az első és a második félidő elején is betalált, de a félidők hajrái a hazaiak számára sikerültek jobban. Igaz, az északiak második találata előtt nagyot hibázó Huth első gólja a…
febr. 5
16:45
Női kézilabda KEK: az FTC csak egy góllal kapott ki Viborgban (She)
A Ferencváros remekül helytállt, és csak egygólos, 34–33-as vereséget szenvedett a Viborg otthonában a női kézilabda KEK 4. fordulójának első mérkőzésén.
febr. 5
17:03
Asztalitenisz, Top 12: Tóth Krisztina nem jutott tovább csoportjából (She)
Tóth Krisztina 4:2-re kikapott az Európa-bajnoki címvédő fehérorosz Viktorija Pavlovicstól, ezzel a harmadik helyen végzett csoportjában az asztaliteniszezők liege-i Top 12 versenyén. A magyar játékos – aki az első mérkőzésén 4:3-ra kapott ki a spanyol színekben versenyző Shen Yanfeitől – így nem jutott be a negyeddöntőbe.
febr. 5
17:05
Videó: Détári szerint Németh Krisztián hibás döntést hozott a váltással (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Détári Lajos, aki természetesen elsősorban a futball kérdéseiről mondja el a véleményét, de olykor más sportág is szóba kerül. Ezúttal a görög fociról és az ott légióskodó magyarokról fejtette ki véleményét.
febr. 5
17:07
Női kézilabda BL: a Larvik két diadalmaskodott Lipcsében (She)
A Larvik 26–24-re győzött idegenben a Lipcse ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének II. csoportjában, így holtversenyben a kvartett élén áll a Volgográdban ugyanilyen különbséggel nyerő Győrrel.
febr. 5
17:21
Tóth Krisztina kiesett (Metropol)
Nem jutott tovább Tóth Krisztina csoportjából a negyeddöntőbe az asztaliteniszezők liége-i Európa TOP 12-bajnokságán, miután szombaton a fehérorosz Viktorija Pavlovicstól is kikapott.
febr. 5
17:39
Bundesliga: az 1. FC Köln 0-2-ről fordítva verte meg a Bayern Münchent (She)
A listavezető Borussia Dortmund drukkerei örülhetnek: az üldözők közül a Bayern München kétgólos vezetésről elbukott Kölnben, és a Leverkusen is kikapott Nürnbergben, míg a Mainz pontokat vesztett, a Hannover viszont győzött.
febr. 5
18:15
Championship: Fülöppel és Priskinnel a soraiban nyert 3-0-ra az Ipswich (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 30. fordulójában az Ipswich hazai pályán 3–0-ra nyert a Sheffield United ellen.
febr. 5
18:17
Videó: Wenger előre örült, Diaby egy pirosért a földre küldte Bartont (She)
Sokáig szolgáltat majd még beszédtémát a Newcastle–Arsenal Premier League-találkozó (4–4). Rögtön a kezdő sípszó után beindult a Wenger-henger, a „szarkák” azonban 0–4 után felálltak a padlóról. A 13. percben a vendégek francia menedzsere már mosolyogva szemlélte az eseményeket, később kiderült, hogy nem volt még kezükben a három pont. Abou Diaby az 50. percben lenyomta Joey Bartont, amiért…
febr. 5
18:19
Premier League: gól- és rekordözön a fordulóban, sosem állt fel csapat 0-4-ről (She)
Gólözönt és rekordözönt hozott a Premier League szombati fordulója: az egy napon szerzett 38 gól ligarekord (a húszcsapatos bajnokság történetében), a megítélt büntetők száma (7) is az, no de van még érdekesség bőven – lásd a táblázatot.
febr. 5
18:33
Premier League: gól- és rekordözön a fordulóban, eddig nem állt fel csapat 0-4-ről (She)
Gól- és rekordözönt hozott a Premier League szombati fordulója: az egy napon szerzett 38 gól ligarekord (a húszcsapatos bajnokság történetében), a megítélt büntetők száma (7) is az, no de van még érdekesség bőven – lásd a táblázatot.
febr. 5
18:33
Újra száguldanak a hősök (Blikk)
Párizs ‒ A Dakar-rali valószínűleg jövőre sem tér vissza Afrikába, ám a Heroes Legend, vagyis a Hősök Legendája újra lehetőséget nyújt a fekete kontinens meghódítására.
febr. 5
18:33
Négygólos előny sem volt elég (Metropol)
Az Arsenal az első félidő 27. percében már 4-0-ra vezetett a Newcastle United otthonában, a Szarkák azonban a fordulást követően egyenlíteni tudtak az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján.
febr. 5
18:51
Férfi vízilabda ob I: könnyedén nyert a Vasas és a Honvéd (She)
A címvédő Vasas és a Honvéd is idegenben aratott magabiztos győzelmet a férfi vízilabda-bajnokság 16. fordulójában.
febr. 5
19:09
Super Bowl: nézettségi rekordot hozhat az álomdöntő (Infostart)
Várhatóan nézettségi rekordot dönt a Super Bowl, vagyis a profi amerikaifutball-bajnokság döntője. Magyar idő szerint vasárnap éjszaka Dallasban a Pittsburgh Steelers és a Green Bay Packers csap össze.
febr. 5
19:09
Női kosárlabda NB I: könnyed ferencvárosi győzelem Cegléden (She)
Sima győzelmet aratott a Ferencváros Cegléden a női kosárlabda-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.
febr. 5
19:11
Skót Kupa: nyolc között a harmadosztályú Brechin City (She)
Bejutott a labdarúgó Skót Kupa legjobb nyolc csapata közé a harmadik ligás Brechin City, amely a skót ligarendszer alatti, felföldi bajnokságban szereplő Buckie Thistle-t győzte le. Negyeddöntős az élvonalbeli St. Mirren, Dundee United, Inverness és Motherwell is – az 5. forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését, a Rangers–Celtic derbit vasárnap játsszák.
febr. 5
19:27
Női kosárlabda NB I: fölényes ferencvárosi győzelem Cegléden (She)
Sima győzelmet aratott a Ferencváros Cegléden a női kosárlabda-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.
febr. 5
19:29
Videó: Tévez mesterhármassal köszöntötte magát a születésnapján (She)
Igen gólgazdag fordulót zártak a Premier League együttesei: Carlos Tévez születésnapi triplával jelentkezett a WBA ellen, Rafael van der Vaart háromszor rúghatott büntetőt a Boltonnak a Tottenhamban (egy gólt szerzett, egyszer újrarúgatta tizenegyesét a játékvezető, egyszer mellélőtt), Gera Zoltán együttese, a Fulham pedig az Aston Villa otthonában ért el 2–2-es döntetlent.
febr. 5
20:03
Primera División: hárommal nyert a Bilbao, Vadóczék ikszeltek (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 22. fordulójában az Athletic Bilbao hazai pályán 3–0-ra nyert a 15. perctől emberhátrányban játszó Gijón ellen. A Vadócz Krisztiánt a 61. perctől soraiban tudó Osasuna 1–1-es döntetlent játszott a Mallorcával.

Keresés