2011. február 5. szombat

febr. 5
0:12
3D-s kijelzős tábla PC az LG-től (SG)
Az LG G-Slate nevű tábla PC-jében kétmagos nVidia chip dolgozik, 9 collos képernyőjére 4G kapcsolaton át tölthetünk re nagyfelbontású filmeket, a videótelefonálást pedig 5 megapixeles kamera segíti.
febr. 5
0:12
XVI. Benedek pápa nem lehet szervdonor (ProfitLine)
Hiába tartja a szeretet egyik legszebb megnyilvánulási formájának a szervadományozást XVI. Benedek pápa, ő maga már soha nem lehet szervdonor - vetett véget a találgatásoknak a Vatikán.
febr. 5
0:12
Minden hetedik nő mellrákos lesz... (WebBeteg)
Az elmúlt egy évtized alatt emelkedett azoknak a brit nőknek a száma, akiknél életük során emlőrák alakul ki: immár minden nyolcadiknál. Magyarországon a Semmelweis Egyetem adatai szerint minden hetedik nő lesz mellrákos.
febr. 5
0:15
Olvasnivaló: Apróságok mulatságra: florentinek, pálmalevelek (Mindmegette)
A farsangi időszakban gyakori a vendégeskedés, jelmezbál vagy vidám összejövetel. Ilyenkor mindig jól jönnek a színes finomságok, amik egyszerűen, akár előre is elkészíthetők. Kis ügyességgel is könnyedén gazdagítható a desszertrepertoár néhány közkedvelt, otthon mégsem gyakran készített édességgel.
febr. 5
0:15
Roma: Totti játéka bizonytalan az Internazionale elleni rangadón (NSO)
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti a jelek szerint betegség miatt nem léphet pályára vasárnap az Internazionale elleni idegenbeli bajnokin – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
febr. 5
0:15
Hétszázezer óvszernek veszett nyoma (Blikk)
febr. 5
0:48
30-szoros nagyítás a Sony új kompakt gépében (SG)
A Sony két újabb 16 megapixeles Cyber-shot kompakt fényképezőgépet jelentett be. Mindkettőben GPS, HD videó és villámgyors sorozatfelvételi lehetőség van.
febr. 5
0:51
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 5
1:27
Ki lesz a főgonosz? (Blikk)
febr. 5
2:39
Börtönbe mentek a lilák (Blikk)
Sopronkőhida -- Rabszállítóra cserélték a csapatbuszt az Újpestfocistái. A Sopronban edzőtáborozó lila-fehérek két edzés között meglátogatták a sopronkőhidai fegyházat, tették mindezt sílszerűen azzal a járművel, amellyel az elítélteket szállítják a börtönbe.
febr. 5
3:21
Pillanatnyi élvezetek, hosszú távú emlékek - Az evés és a szex (WebBeteg)
Miért esszük túl magunkat? A probléma egyre nagyobb méreteket ölt, ezért kezdett el brit tudósok egy csoportja az olyan élvezettel járó tevékenységekkel foglalkozni, mint az étkezés és a szexualitás.
febr. 5
4:45
Csecsemőpornó is volt a plébános laptopján (Blikk)
Bóly — Borzalom! Információk szerint csecsemőpornót is találtak a rendőrök P. Mátyás (43) plébános laptopján.
febr. 5
5:12
Tétényi Éva: Esztergom érdeke az új választás (Népszava)
Magyarországon még nem fordult elő, hogy az Országgyűlés feloszlasson egy képviselőtestületet, de Esztergom független polgármestere szerint most éppen ezt kellene tenni. Tétényi Éva azt mondja, a város érdeke lenne az időközi választás, mert Esztergomot minden területen megbénítja a közte és a testület fideszes többsége közötti folyamatos csatározás.
febr. 5
5:14
Továbbra is ömlik a vörös lé Kolontáron (Népszava)
A tavaly október 4-én bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa után is folyamatosan ömlik a Torna patakba a MAL Zrt. tározóiból a lúgos, mérgező folyadék. A Népszava munkatársai Kolontár határában tapasztalták, és rejtett kamerás felvételeken rögzítették, hogy a veszélyes anyag és a közömbösítésére alkalmazott vegyszerek mérgezik a környezetet. A rendőrség mindeddig nem indított eljárást…
febr. 5
5:18
Dobta mentorát Vastag Tomi (Blikk)
Budapest — Vastag Tamás (19) dobta Keresztes Ildikót (46) – legalábbis a jelek szerint. Az X-Faktor fiatal énekese ugyanis hetek óta bagózik mentorára.
febr. 5
5:21
Miért titkolja kapcsolatát Való Világ sztárja? (NLCafé)
Hónapok óta csak találgatták, hogy Dundika és Majka egy párt alkotnak. Néhány napja azonban rajtakapták őket Ferihegyen.
febr. 5
5:21
Botránykönyvet jelentet meg a TV2-től kirúgott színész (ATV)
Damu Roland hamarosan egy nyolc fejezetből álló könyvet dob piacra, amelyben lerántja a leplet azokról, akik lejárató kampányba kezdtek ellene.
febr. 5
5:23
Szexszel tarja magát csúcsformában a bombázó (NLCafé)
Jenny McCarthy elárulta, mivel tartja formában gyönyörű testét. A válasz egyszerű: szerelmeskedéssel.
febr. 5
5:27
Tűzoltók vágták ki a túlélőket - Íme a ronccsá tört halottszállító (+fotó) (168 Óra Online)
Halottszállító autó és személygépkocsi ütközött frontálisan a 62-es főúton, a Seregélyesről Dinnyés felé vezető utak kereszteződésében, pénteken kora este.
febr. 5
5:27
Fájdalmas sarkantyú a lábon - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Ötvenhét éves vagyok, a röntgen mindkét sarok külső, cipővel érintkező felületén sarkantyút mutatott ki. Bár kaptam terápiás röntgenkezelést és talpbetétet (sarokemeléssel), sajnos tüneteim, fájdalmam nem enyhült. Mire számíthatok? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 5
5:30
Látszatkonzultáció az alkotmányról (Népszava)
Minden magyar állampolgár részt vehet az alkotmányozásban, ha kitölti és a visszajuttatja azt a kérdőívet, amelyben elsősorban a mindennapi életet érintő kérdéseket tesznek fel.
febr. 5
5:36
Alföldi bosszút áll a szomszédain? (Blikk)
Budapest — Tovább csatározik a lakóközösséggel Alföldi Róbert (43)! A Nemzeti Színház igazgatója – akiről tavaly szeptemberben megírtuk, hogy beperelte a társasház, mert jó ideje nem fizette belvárosi lakása után a közös költséget és a házban lakók közös helyisége után a bérleti díj rá eső részét sem –, a szomszédok szerint ezúttal bojkottálja a közös ügyeiket.
febr. 5
5:48
Ingusföldi robbantott? (Népszava)
Az orosz Interfax hírügynökség értesülései szerint Magomed Jevlojev, egy Ingusföldről származó fiatalember robbantotta fel magát a moszkvai Domogyedovó repülőtéren.
febr. 5
5:48
Menthetetlenek lehetnek a bedőlt hitelesek a kormány halogató politikája miatt (Népszava)
Hamis illúziókba ringatta az Orbán- kabinet a százezernél is több bajba jutott devizahitelest amikor hónapokon át azzal áltatta őket, hogy hamarosan elkészül és az Országgyűlés elé kerül a Nemzeti Eszközkezelő Társaság. Ez a szervezet lenne hivatva mentőövet dobni az otthonuk elveszéséért aggódó, 90 napon túli tartozást felhalmozó adósoknak.
febr. 5
5:48
Konzultációt kérnek a közművelődési dolgozók (Népszava)
A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete konzultációt kért levelében Réthelyi Miklóstól, a nemzeti erőforrás miniszterétől. Szerintük a kulturális infrastruktúra "további leépülés esetén a kulturális alapellátás gerincét képező megyei szint olyan mértékben bénul meg, hogy nem teljesítheti a törvényben is rögzített feladatát, melynek biztosításáért miniszter úr is felelősséggel…
febr. 5
5:50
Államnyelv, mint idegen nyelv? (Népszava)
Eugen Jurzyca szlovák oktatásügyi miniszter a Plus 7 dní társadalompolitikai hetilapnak adott interjújában egyebek mellett kifejtette, támogatná Szlovákia magyar tanítási nyelvű iskoláiban, hogy idegen nyelvként oktassák a szlovák államnyelvet.
febr. 5
5:50
Matolcsy megint kardot rántott (Népszava)
Gyorsan, nagyképűen és érthetetlen tapintatlansággal válaszolt a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bíráló levelére, amelyben a napokban a nemzetközi pénzügyi szervezet a kormány számos intézkedését bírálta.
febr. 5
5:52
Egyiptomhoz hasonlították hazánkat (Népszava)
Majdnem háromórás késéssel kezdődött a február negyedikei, brüsszeli Európai Tanács ülése utáni, eredetileg fél hatra tervezett sajtótájékoztató. Egyes információk szerint a napirendre hirtelen felkerült egyiptomi helyzet miatt húzódott el az ülés, de ezt a sajtótájékoztatón elhangzottak nem igazolták.
febr. 5
5:52
Nincs előrelépés az egységes gazdaságirányításban (Népszava)
Az egységes uniós gazdasági irányítás megteremtése felé tett bátortalan lépéssel zárult a tegnapi brüsszeli csúcs. Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök javaslatáról, hogy közös célokat kellene kitűzniük a bér-, adó- és nyugdíjpolitika területén, osztrák és belga részről elhangzott ellenvélemények miatt majd csak a márciusi csúcson tárgyalnák érdemben.
febr. 5
5:54
Súlyos takarmányhiány van Magyarországon (Népszava)
Az állami készletek felszabadítását javasolta javasolja Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azonban nem tartja indokoltnak ezt a lépést, miközben készülő ágazati stratégiájában a mezőgazdasági termelésen belül az állattenyésztés arányának növelését hangsúlyozza.
febr. 5
6:06
Visszakövetelnék Mubarakék vagyonát (Népszava)
Bár a világ leggazdagabb személyiségei között nem szokott feltűnni Hoszni Mubarak és családjának neve, s sok egyiptomi is úgy tudja, az államfő aszketikus életet él, egyes értesülések szerint az egyiptomi elnök nemcsak az arab világ legtehetősebbike, a világon sem tudnának sokan versenyre kelni vagyonával. Ennek összértéke becslések szerint akár a 70 milliárd dollárt is elérheti.
febr. 5
6:08
Új elnök Burmában (Népszava)
Thein Sein volt tábornokot, korábbi kormányfőt nevezte ki államfőnek a parlament Mianmarban. 50 év katonai kormányzás után ő az első civil elnök az ázsiai országban.
febr. 5
6:15
Bajnokok Ligájával biztosítana magának szavazatokat a Fidesz (ATV)
Az IDEA elemzése az Orbán-kormány sportpolitikájáról.
febr. 5
6:24
"Meleg vagyok!" - vallotta be a népszerű énekes (Zene)
A 90-es évek egyik legsikeresebb fiúzenekara, a New Kids ont he Block 14 év után áll össze újra. Az egyik srác, Jonathan Knight így őszinte vallomást tett, és bevallotta, hogy ő valójában meleg.  [Dátum: 2011.02.05. 06:06]
febr. 5
6:26
Egy óra, amit garantáltan minden diák és felnőtt imádni fog (Zene)
Borjour Magnum- Február 19 ELTE Kongresszusi központ. Ne légy borbarbár! Ismerkedj meg Magyarország alapvető boraival! Több, mint 80 borászat, több, mint 200 kóstolható bor!  [Dátum: 2011.02.05. 06:18]
febr. 5
6:42
"Keveset költöttünk, ez a probléma" (Népszava)
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke lapunknak nyilatkozva tételesen cáfolta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) azon jelentését, amely súlyos szabálytalanságokra mutat a tavalyi, hazánkban rendezett úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság megrendezésének körülményeivel kapcsolatosan.
febr. 5
6:42
Utazás egy vonzó, mesés világba (Népszava)
A pesti Dankó utca 11-ben csütörtök este középkori udvar nyílt, a bemenet ingyenes. Sok az állat, a szalma, a fából ácsolt egyszemélyes faházikó. Sül a hús, a rétes, kapható pogácsa és fűszeres forralt bor. Vehetünk súlyos páncélinget, merített papírost és új meg régi könyvet. Három napon át így ünneplik Józsefvárosban a könyvnyomtatás feltalálóját, Johannes Gutenberget, akiről nem tudni, pontosan…
febr. 5
6:42
Judy 12 évvel súlyos balesete után: már nem létfontosságú a smink (Zene)
Judy autóbalesete óta tizenkét év telt, az énekesnő úgy érzi, mostanra teljesen megbarátkozott új arcával, így nem fél attól, ha valaki esetleg smink nélkül látja.  [Dátum: 2011.02.05. 06:33]
febr. 5
6:44
Dallas:Befejeződik a sorozat (Népszava)
Nemzeti ünnep lesz a vasárnap az Egyesült Államokban - még ha nem is hivatalos. Aznap rendezik tudniillik az ország első számú sportágának legfontosabb mérkőzését. A Super Bowl nem szimplán az amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntője; a tengerentúli kultúra legjellegzetesebb eseménye, a fogyasztói társadalom csúcspillanata, amikor a pályán kívül is ádáz verseny zajlik: a gyepen a Vince Lombardi…
febr. 5
6:44
Ugyanaz másként (Népszava)
Ezer szerencse, hogy a Gabo kiadó időben felismerte a kort s a lényeget, és mire mozikba került az idei Oscar-jelölők favoritja, A király beszéde, már a könyvesboltokban is volt az azonos címen megjelent dokumentumkötet. Ezzel az ügyes gesztussal a kiadó nem csak (valószínűleg) jó üzletet csinált, hanem az olvasót, aki néző is egyben, egészen különös tapasztalathoz juttatta.
febr. 5
6:44
Két és fél milliárdot 50 millióra "alkudott" a Sziget (Zene)
A főpolgármester nemrég azt mondta, hogy véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy Budapest közterület-foglalási díj nélkül ad engedélyt a fővárosi rendezvényekre. Ez azt jelent, hogy ezek után a Sziget Fesztiválnak is fizetnie kell. Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a Mokkában azt is elárulta, hogy először milliárdos összeget akartak kérni tőlük.  [Dátum: 2011.02.05. 06:36]
febr. 5
6:48
A hét legolvasottabb írásai (storyonline)
A sztárdiéták, hírességeink testsúlyváltozásai mindig is érdekelték a celebhírek szerelmeseit. Ők pedig, éppen ahogy mi, folyamatosan megdolgoznak szép alakjukért. Viszont, ha kicsit elengedik magukat, rajtuk is megjelennek a zsírpárnák.
febr. 5
6:51
A magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását vizsgálhatja a KEHI (Infostart)
A február 14-ével kezdődő héten kerülhet az Országgyűlés elé az a törvénymódosító javaslat, amellyel a kormány megteremti az alapját, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálhassa a hazai magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának körülményeit és a tagi vagyon átadás-átvételi folyamatát - értesült a Magyar Nemzet.
febr. 5
7:00
A zene gazdasági haszna (Népszava)
A Los Angeles-i Filharmonikusok és harmincéves világsztár vezető karmesterük, Gustavo Dudamel adott kiugró sikerű hangversenyt tegnap és tegnapelőtt a Művészetek Palotájában. Első koncertjük, amin ott voltam, meglehetősen energikus volt.
febr. 5
7:00
Megmenekült a Vasas? (Népszava)
Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a Híd Akvizíciós ZRt. 99 százalékos tulajdonrészt szerzett a Vasas labdarúgócsapatában. Faragó Attila, a ZRt. vezérigazgatója elmondta, hogy tavasszal cél a bentmaradás kiharcolása, és szeretné, ha minél több magyar játékos szerepelne a gárda keretében.
febr. 5
7:00
Kökény Attiláék a negyedik babát tervezik (Zene)
A műsorszám (videó) megtekintése 12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott!   [Dátum: 2011.02.05. 06:38]
febr. 5
7:02
Határtalan táncok a Presidance-től (Népszava)
Transit - Határtalan Táncok című előadásának felújított változatát mutatja be szombaton a Stefánia Palotában a Presidance Company. A két felvonásos előadás - a Transit nevéből adódóan - egy repülőtéri váróteremben játszódik. A társulat színes, izgalmas világgá varázsolja a kényszerű várakozás helyszínét és óráit.
febr. 5
7:02
Nem válaszolt Nagy László (Népszava)
Pénteken sem adott egyértelmű választ Nagy László arra a kérdésre, hogy pályára akar-e még lépni a magyar férfi kézilabda-válogatottban.
febr. 5
7:09
Ezeket találta a rendőrség a 690 szórakozóhely ellenőrzése során (Infostart)
A West-Balkánban történt tragédia óta a rendőrség és az együttműködő társszervek közösen 690 szórakozóhelyet ellenőriztek. A nagyszabású akcióban több száz rendőr vett részt.
febr. 5
7:09
NFL: a Super Bowl helyszínén hatan megsérültek a stadionról lehulló hótól (NSO)
Hat ember megsérült pénteken a Cowboys Stadion tetejéről lehulló hótól és jégtől az észak-texasi Arlingtonban. Ebben a létesítményben játsszák majd vasárnap a profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjét, a Super Bowlt.

Keresés