2011. január 14. péntek

jan. 14
0:21
2005 és 2010 volt az eddigi legmelegebb év (ProfitLine)
Az éghajlati adatok amerikai központjának (NCDC) szerdai közleménye szerint 2005-tel együtt 2010 tartja az eddigi globális hőmérsékleti rekordot.
jan. 14
1:57
A jövő öko-otthonához keres ötleteket a GE (ProfitLine)
“Ecomagination Challenge” – a 200 millió dollár összdíjazású verseny új szakaszához érkezett.
jan. 14
2:30
Két nappal korábban kelt fel a nap Grönlandon (ProfitLine)
A sarkkörökön túl, ahol a nappal és az éjszaka akár fél évig is eltarthat, egészen átértelmeződik a napfelkelte fogalma: a grönlandi rádió (KNR) szerint a nyugat-grönlandi Ilulissatban már kedden (1.11) 12:56-kor felkelt a nap, pedig alapesetben először január 13-án kellett volna előbukkannia a sarki éjt követően.
jan. 14
4:15
Emelni kellene az árakat a húsiparban is - de mennyivel? (Napi)
jan. 14
4:57
Füstbe ment terv: Von Habsburg visszalépett (Napi)
jan. 14
4:57
Most kell rárontani a Tescora (Portfolio)
A várttól elmaradó értékesítési számokat közölt a Tesco az ünnepi időszakra brit piacán, amire estek a vállalat részvényei, a Nomura elemzői szerint ugyanakkor továbbra is jó befektetési lehetőséget...
jan. 14
4:57
Kiderült: ennyit keresnek az X-Faktor magyar sztárjai (Pénzcentrum)
Szépen keresnek az X-Faktor énekesei: a legdrágábbak Wolf Kati és Takács Nikolas, akik 175000+ÁFA plusz útiköltségért lépnek fel....
jan. 14
5:15
Be akarták tiltani a Hamupipőkét politikai okokból (ProfitLine)
A kamcsatkai hatóságok megpróbálták betiltani Charles Perrault XVIII. századi francia szerző Hamupipőke című darabjának előadását, mert a kormányzó helyettese, aki véletlenül nézte meg a járási színház előadását, politikai utalásokat talált benne.
jan. 14
5:15
Hitelesség: Orbán saját magát cáfolta (168 Óra Online)
– Vissza kell vonni a nőkre érvényes korhatártól független negyvenéves munkaviszony utáni nyugdíjba menés lehetőségét – mondta a Klubrádióban Simonovits András közgazdász.
jan. 14
5:33
Felemásan pörög a bankkártyabiznisz (Napi)
jan. 14
5:33
Ex-Emfesz ügyfelek figyelem! Ezeket nem árt tudni (Pénzcentrum)
A tegnapi naptól kezdve 90 napig a Magyar Energia Hivatal által kijelölt végső menedékes kereskedő/szolgáltató látja el az Emfesz korábbi ügyfeleit földgázzal. És hogy mire kell figyelniük az érintett fogyasztóknak?...
jan. 14
5:45
Az MSZP reformokat követel (Népszava)
A szocialista párt felszólítja a Fidesz-KDNP kormányt, hogy kilenc hónappal a hatalom átvétele után most már tegyen le egy hiteles, a forint árfolyamát stabilizáló, az ország nemzetközi tekintélyét visszaállító, a legszükségesebb reformokat tartalmazó gazdaságpolitikai koncepciót.
jan. 14
5:48
Adóbecslés mellimplantátum alapján (ProfitLine)
A mellnagyobbításhoz szükséges implantátumok importja alapján próbálja megbecsülni a plasztikai sebészek jövedelmét az adóhatóság Argentínában.
jan. 14
6:03
Csak külföldön fontos a jegybank függetlensége (Népszava)
Orbán Viktor Brüsszelben a jegybank függetlenségének fontosságáról beszélt. Eközben nemzetgazdasági miniszetere törvényjavaslatot nyújtott be, és kezdeményezte, hogy az Országgyűlés választhassa meg, és menthesse fel a jövőben a Monetáris Tanács négy tagját, a parlament gazdasági és informatikai bizottsága javaslatára.
jan. 14
6:05
Szijjártó: megújulás, nem megszorítás (Népszava)
A miniszterelnök szóvivője szerint nem megszorítások, hanem szerkezeti átalakítások lesznek, amikre viszont szükség van.
jan. 14
6:21
Magyarország elüldözheti a befektetőket, ha nem vigyáz (Privátbankár)
Magyarország épp akkor tesz keresztbe a küldöldi befektetőknek a válságadókkal, amikor helyet keresnek a pénzüknek
jan. 14
6:39
Tarlós: centralizációra van szükség (Napi)
jan. 14
6:45
Spar-os tojás: nem dioxinos, de nem árulják (168 Óra Online)
Magyarországra nem érkezett dioxinnal szennyezett tojás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtök este. A SPAR-tól is azt közölték, hogy a társasági magyarországi áruházaiból származó mintákban nem találtak dioxinnal szennyezett tojást, ennek ellenére megszüntették a német tojás forgalmazását.
jan. 14
6:51
Új Széchenyi Terv, 1500 milliárd forint és több mint 80 felhívás (HVG)
Januárban élesben indul a kombinált mikrohitel, s már ebben a hónapban be lehet adni a pályázatot az atipikus foglalkoztatással, illetve néhány közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos támogatásra is - olvasható a Népszabadságban.
jan. 14
6:54
Frank-euró átváltás: vegyem, ne vegyem? - elemzés (ProfitLine)
Egykor a legjobb üzlet varázsigéje, később a tönkremenés egyik legvalószínűbb receptje az adós számára, ma ismét mérlegelés tárgya - ez a svájci frank hitel. Vajon mit segíthet a legújabb gyógymód: a frankhitel átváltása euróhitelre?
jan. 14
7:09
Elképzelhető, hogy lesz változás az EKD-rendszerben (HVG)
Folyik az egyedi kormánydöntés (EKD) szisztéma felülvizsgálata, de a véglegesítéssel meg akarják várni az Új Széchenyi Terv pénteki indítását, hogy az EKD is szervesen illeszkedhessen az általa is képviselt gazdaságpolitikába - írja a Világgazdaság.
jan. 14
7:15
ÚSZT: 1500 milliárd forint, 80 felhívás (Privátbankár)
Mintegy 1500 milliárd forintos kerettel több mint nyolcvan felhívást jelent be az Új Széchenyi Terv keretében a kormány pénteken, ám ezek közül januárban alig több mint tíz indul el élesben, a többire...
jan. 14
7:17
Hűtlen kezelés a Duna TV-nél? (Privátbankár)
Hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Duna TV és egy magánklinika közti szerződéssel kapcsolatban a rendőrség; az ügyben Ókovács Szilveszter vezérigazgató tett feljelentést - írja a pé...
jan. 14
7:19
Nőtt az ingatlanajándékozási kedv (Privátbankár)
Az év utolsó hónapjaiban látványosan megnövekedett az ingatlanajándékozási kedv: ősszel háromszor annyi ingatlant írattak át, mint nyáron; ennek legfőbb oka, hogy augusztusban a kormány az egyenes ági...
jan. 14
7:27
Benzinár: 25 forintot engedne az unió (HVG)
Felvehetné a harcot a kormány az emelkedő benzinárral – számolt be pénteki számában a Blikk.
jan. 14
7:27
Történetének legsikeresebb évét zárta az Intel (ProfitLine)
Az amerikai Intel Corp. nyeresége 48 százalékkal, bevételei pedig 8,4 százalékkal növekedtek a tavalyi negyedik negyedében éves összehasonlításban, köszönhetően annak, hogy növekedtek a szerverchipek eladásai, ami ellensúlyozta az asztali gépek chipjeinél tapasztalt hanyatlást.
jan. 14
7:33
Frank-euró átváltás: vegyem, ne vegyem? (MaHu)
Egykor a legjobb üzlet varázsigéje, később a tönkremenés egyik legvalószínűbb receptje az adós számára, ma ismét mérlegelés tárgya - ez a svájci frank hitel. Vajon mit segíthet a legújabb gyógymód: a frankhitel átváltása euróhitelre?
jan. 14
7:33
Egyedi kormánydöntés magyar cégeknek is (Privátbankár)
Jelenleg is folyik olyan, az egyedi kormánydöntés (EKD) alapján adható komplex állami támogatási rendszer keretében megvalósuló projekt előkészítése, amelynek kedvezményezettje magyar iparvállalat - t...
jan. 14
7:33
Orbán Viktor ma mutatja be az Új Széchenyi Tervet (Népszava)
A kormányfő pénteken mutatja be az Új Széchenyi Tervet. A pályázati kiírások részletei egyelőre titkosak, ám lapértesülések szerint 60-100 pályázatot hirdethetnek meg első körben. 2000 milliárd forint áramolhat a magyar gazdaságba az új pályázatokkal, amelyek fő célja a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítése.
jan. 14
7:42
Szállodaszövetség: kell a Sziget a turizmusnak (HVG)
A Magyar Szállodaszövetség megdöbbent a főpolgármester szándékán, mely szerint egy milliárdos területhasználati díjat szednének be a Sziget Fesztiváltól.
jan. 14
7:48
Szigorodik a nyugdíjazás (Napi)
jan. 14
7:51
Új Széchenyi Terv: 1500 milliárd forint és több mint 80 felhívás (MaHu)
Mintegy 1500 milliárd forintos kerettel több mint nyolcvan felhívást jelent be az Új Széchenyi Terv keretében a kormány pénteken, ám ezek közül januárban alig több mint tíz indul el élesben, a többire nagyjából még egy hónapot várni kell - tudta meg a Népszabadság.
jan. 14
8:00
Alig változott a forint árfolyama reggel (HVG)
A forint várhatóan a jelenlegi, viszonylag erős szinten marad, az euró/forint keresztárfolyam a 274 forint körüli tartományba kerülhet a hét eleji, 280 forint közeli szintről.
jan. 14
8:00
USA - Megakasztotta az indexek emelkedését a munkanélküliségi adat (ProfitLine)
A munkanélküliségi kérelmek heti alakulásában mutatkozó nem várt emelkedés megakasztotta az amerikai indexek emelkedését a csütörtöki napon. A termelői árak vártnál nagyobb emelkedése is okozott némi feszültséget, azonban a dollár gyengülése mérsékelte a piacok visszaesését.
jan. 14
8:02
A Sziget Fesztivál további működése mellett lobbizik a szállodaszövetség (ProfitLine)
A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) kéri a döntéshozókat, hogy a Sziget Fesztivál területhasználati díjával kapcsolatban olyan megoldást találjanak, amely nem akadályozza meg a turizmus szempontjából fontos fesztivál további működését.
jan. 14
8:04
Tavaly év végén hirtelen megnőtt az ingatlanajándékozási kedv (ProfitLine)
Az év utolsó hónapjaiban látványosan megnövekedett az ingatlanajándékozási kedv: ősszel háromszor annyi ingatlant írattak át, mint nyáron; ennek legfőbb oka, hogy augusztusban a kormány az egyenes ági rokonok közötti ajándékozásnál, öröklésnél eltörölte az illetéket - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 14
8:15
Még mindig olcsók a részvények? - A vállalatok szerint igen (Portfolio)
Az elmúlt napokban felpörögtek a felvásárlási hírek, amelyek azt jelzik, hogy a vállalatok alapvetően optimisták kilátásaikkal kapcsolatban és a növekedésre fókuszálnak. A felvásárlások felfutásán...
jan. 14
8:17
A Slovnaftra pályázott az OMV - reagált a MOL (2.) (Portfolio)
Az OMV osztrák olaj-és gázipari társaság a MOL tulajdonában lévő Slovnaft szlovák vegyipari vállalat megszerzésére pályázott egy részvénycsere ügylet keretében, amelyet a Surgutneftegaz orosz...
jan. 14
8:24
Erre a napra vártak a hazai cégek - jön a nagy bejelentés (Napi)
jan. 14
8:30
Amit mindenképpen tudniuk kell az Emfesz egykori ügyfeleinek (Infostart)
Mire kell figyelniük az Emfesz egykori fogyasztóinak, akiket csütörtöktől 90 napig a Magyar Energia Hivatal által kijelölt szolgáltató lát el gázzal? Ezekre a kérdésekre ad választ a Pénzcentrum.hu.
jan. 14
8:33
Magánnyugdíj: hányan maradnak? (HVG)
Kevesen döntöttek eddig a magánpénztárak mellett, noha a tagok nyolc százaléka decemberben még biztosnak mondta, hogy nem hagyja magát átíratni az állami rendszerbe.
jan. 14
8:33
Közel 1 százalékos csökkenéssel zárt a Nikkei 225 (ProfitLine)
A tegnap közzétett amerikai heti munkanélküli kérelmek vártnál nagyobb emelkedése és a piacok csökkenése nyomán pénteken az ázsiai régióban is veszteségbe fordultak az indexek.
jan. 14
8:33
Tegnap sem volt hajlandó korrigálni Amerika (Portfolio)
Nem láthattunk érdemi elmozdulásokat tegnap az amerikai tőzsdéken, az indexek a nap folyamán végig egy szűk sávban mozogtak, a kereskedést pedig minimális mínuszban zárták. A tegnapi makroadatok...
jan. 14
8:33
A végére marad a nyugdíjroham? Ketyeg az óra! (Pénzcentrum)
Már 15 ezernél is többen nyilatkoztak a pénztártagságuk megtartásáról, legalább is ez derül ki a legfrissebb statisztikákból. Az elmúlt napokban jelentősen növekedett a nyilatkozat-kitöltők tábora, azonban ez annak volt köszönhető, hogy a statisztikák már a teljes összeget, és nem csak a 2011-es számokat tartalmazzák. Egyelőre még mindig úgy tűnik, az 50 ezret sem fogja elérni a számláló, azonban…
jan. 14
8:35
Három pláza nyílik az idén (HVG)
A fejlesztők szerint a jó lokáció és az egyedi szolgáltatás a siker kulcsa – írta a Világgazdaság az Europeum, a Köki Terminál és a Váci1 bevásárlóközpontok építésével kapcsolatban.
jan. 14
8:35
Meredeken esett Kínában a fogyasztói bizalom (ProfitLine)
Kínában a fogyasztói bizalom december folyamán meredeken csökkent, amely már a harmadik havi visszaesés volt egyhuzamban. A romló hangulatot a növekvő inflációs félelmekkel és a gazdasági kilátásokkal magyarázta a felmérést készítő Hyperlink Research független kínai piackutató.
jan. 14
8:35
Nem indít vizsgálatot a versenyhivatal INA ügyben (Portfolio)
A Horvát Versenyhivatal döntése értelmében nem vizsgálja, hogy született-e összehangolt magatartásra vonatkozó tiltott megállapodás az INA részvények Zágrábi Értéktőzsdén történő vásárlására...
jan. 14
8:37
Továbbra is alulsúlyozáson a Richter (Jefferies) (Portfolio)
Ma reggel publikálta legfrissebb elemzését a Richter részvények kapcsán a Jefferies, az elemzők továbbra is alulsúlyozásra javasolják a részvényeket és fenntartják 37 300 forintos célárukat. A...
jan. 14
8:39
Korrigáltak az ázsiai tőzsdék (Portfolio)
Bizonytalan kezdés után inkább a negatív hangulat uralkodott el az amerikai részvénypiacokon, a vezető indexek általában 0,1-0,2%-os mínuszban tartózkodtak, egy rövid mélyebb szakaszt követően végül...
jan. 14
8:45
Alig változott a forint árfolyama reggel (MaHu)
Alig változott a forint árfolyama péntek reggel, a svájci frankot 214 forint alatt, az eurót pedig 274 forint körül jegyezték 7 órakor a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Keresés