2011. január 12. szerda

jan. 12
0:30
Tirgrist sétáltatni csak előzetes bejelentéssel szabad (ProfitLine)
Szabad tigrist sétáltatni lakott területen, de csak a rendőrség előzetes tájékoztatásával - így döntött a rendőrség Németországban.
jan. 12
3:48
4.000 embert vettek őrizetbe a szerzői jogok megsértése miatt (ProfitLine)
Több mint 4 ezer embert vettek őrizetbe Kínában a szerzői jogok megsértése miatt tavaly november óta, háromszor annyit, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban.
jan. 12
4:21
Árvízkárosultak: élelmiszer helyett tangát kaptak... (ProfitLine)
Élelmiszer helyett divatos fehérneműket kaptak a kormánytól az árvíz károsultjai Szerbiában.
jan. 12
4:57
Kegyetlenül elbántak a TV2 sztárjával - Esélye sem volt a lakókkal szemben (Portfolio)
Az RTL Klub szinte tökéletes hetet tudhat a háta mögött, a Való Világnak köszönhetően legyőzhetetlen a csatorna. A szimpla összefoglalók is nagyon sikeresek, viszont a kiválasztás és a kihívás...
jan. 12
4:57
Luxuspanelek Budapesten: lakótelepi milliomosoknak (Pénzcentrum)
Luxuspanel egy családi ház áráért a fővárosban? Meglepő módon van rá példa, hogy a többnyire 20 millió forintos értékhatár alatt kínált panelek mellett akad olyan is, amit tulajdonosa méregdrágán árul. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy mi húzódhat a borsos árak hátterében....
jan. 12
5:09
Az EMFESZ-mizéria nem érinti az inflációt (Napi)
jan. 12
5:27
Robin Hood elkerüli Romániát (ProfitLine)
A román kormánynak nem áll szándékában úgynevezett Robin Hood-adót kivetni az olajvállalatokra - jelentette ki Gheorghe Ialomitianu román pénzügyminiszter.
jan. 12
5:45
Portugália nem kér segítséget (Népszava)
Portugáliában ma tízéves futamidejű államkötvény-aukciót tartanak, amely sorsdöntő lehet nem csak a kisebbik ibériai ország számára, de kis túlzással az euróövezet hosszabb távú jövője is függhet a kibocsátás sikerétől. A mediterrán térség két népesebb állama - Olaszország és Spanyolország - kormánya ugyancsak a héten dobja piacra kötvényeit, amelyek feltehetően csak magas hozammal kelnek el.
jan. 12
5:47
A Nabucco jövőjéről tárgyalnak (Népszava)
A 2011-es év kulcsfontosságú a Nabucco nemzetközi gázvezeték jövője szempontjából. Idén nagy horderejű döntések születnek, melyek befolyásolják Európa energiaellátását - mondta Christian Dolezal, a Nabucco Gas Pipeline International Ltd (NIC) vállalati kommunikációs vezetője.
jan. 12
5:49
Veszélyben az USA fizetőképessége (Népszava)
Az Egyesült Államokat már az idén fizetésképtelenné válhat, ha a Kongresszus nem emeli meg az államadósság engedélyezett határát, amit korábban 14,3 billió (14 300 milliárd) dollárnál húztak meg.
jan. 12
6:03
Váltsunk, vagy ne váltsunk - ezt itt a kérdés (Népszava)
A PSZÁF elnöke körlevélben buzdítja a bankokat arra, hogy tegyék ingyenessé az átváltást a frankhitelekről az euró alapú hitelekre. A kérdés aktuális, hiszen tegnap egy rövid ideig már 224 forintot is ért egy svájci frank, így a devizahitelesek problémái továbbra sem enyhülnek. Szakértők egy része mégsem számít arra, hogy tömegek állnak majd sorba azért, hogy svájci frank alapú hitelüket euró…
jan. 12
6:05
Átláthatóság kéne feljelentés helyett (Népszava)
Hónapokkal Papcsák Ferenc, elszámoltatási biztos távozását követően levették a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) honlapjáról a korrupciós ügyek bejelentésére kreált letölthető nyomtatványt. A dokumentum furcsa módon akkor vált kámforrá, amikor az Index beszámolt a létezéséről.
jan. 12
6:07
Európa bankja nem enged Orbánnak (Népszava)
Tárgyalások folynak az Európai Központi Bank (EKB) illetékesei és a Nemzetgazdasági Minisztérium között a Monetáris Tanács tagjainak kinevezéséről, illetve annak változásairól, mivel "úgy tűnik, a kormányzat befolyásolni próbálja az MNB-elnökét abban, hogy ellássa feladatait" - tudta meg a Reuters.
jan. 12
6:12
Eláll óriásberuházásától a Posta (Napi)
jan. 12
6:12
Elképzelt Budapest: egy világbirodalom romjain (Privátbankár)
Az egykor a Monarchia és Budapest világbirodalmi súlyát jelképezni hivatott Európa-szerte ismert épületegyüttesek ma már csak romhalmazok Budapesten
jan. 12
6:33
47.000.000.000 Ft a kórházak adóssága (ProfitLine)
A vártnál kevesebb, 47 milliárd forint a kórházak napokban összesített, október végi lejárt adóssága - tudta meg a Világgazdaság.
jan. 12
6:39
Gyorsulva drágul az élet Magyarországon (Napi)
jan. 12
6:45
Babonások figyelem! Új szám tör a 13 babérjaira? (Pénzcentrum)
Előfordul, hogy egy babonás lakásvásárló lemond egy adásvételt, amennyiben az ingatlan a 13-as szám alatt található. Egy biztosítási kártérítéseket vizsgáló friss brit felmérés szerint azonban nem őket, hanem a 243-as szám alatt lakókat éri a leggyakrabban baj....
jan. 12
7:06
Svájci frank kilátások - biztatóan fest a hitelesek szemszögéből (ProfitLine)
Mai elemzésünkben a magyar hitelesek szempontjából nagyon fontos, és ezáltal sokak által árgus szemekkel figyelt CHF/HUF árfolyam alakulását tekintjük át.
jan. 12
7:15
Csökkent a kórházak milliárdos adósságállománya (HVG)
47 milliárd forint a kórházak napokban összesített, október végi lejárt adóssága. Ez kevesebb a vártnál. - tudta meg a Világgazdaság.
jan. 12
7:15
Újabb történelmi csúcsot döntött az üzemanyagok ára (Infostart)
Bruttó három-három forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak.
jan. 12
7:17
Titkosak az Új Széchényi Terv kiírásai (HVG)
Bár hivatalosan teljes titoktartás övezi az Új Széchenyi Terv pénteken meghirdetendő első pályázati kiírásait, tartják magukat azok a hírek, amelyek szerint 60–100 kiírást hirdetnek meg az idei első hónapokban – írja a szerdai Világgazdaság.
jan. 12
7:24
Eurózóna: nem zéró a széthullás esélye (Privátbankár)
Akár a 2020-as évek közepéig elhúzódhat az euróbővítés, de a legrosszabb forgatókönyv szerint akár szét is eshet az euróövezet - állítják a londoni elemzők
jan. 12
7:26
Teljes titoktartás övezi az ÚSZT pályázatait (Privátbankár)
Bár hivatalosan teljes titoktartás övezi az Új Széchenyi Terv pénteken meghirdetendő első pályázati kiírásait, tartják magukat azok a hírek, amelyek szerint 60–100 kiírást hirdetnek meg az idei első hónapokban
jan. 12
7:28
Készüljön fel lelkileg, aki ma tankolni megy (Privátbankár)
Mától ismételten történelmi csúcson a benzinár, átlag 363 forintot kell fizetnünk 1 liter üzemanyagért, tavaly ilyenkor még "csak" 317 forintot kellett
jan. 12
7:33
Titkosak az Új Széchényi Terv kiírásai (MaHu)
Bár hivatalosan teljes titoktartás övezi az Új Széchenyi Terv pénteken meghirdetendő első pályázati kiírásait, tartják magukat azok a hírek, amelyek szerint 60-100 kiírást hirdetnek meg az idei első hónapokban.
jan. 12
7:35
Újabb rekordár a benzinkutakon! (MaHu)
Három-három forinttal nő a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Így a benzin átlagos ára 364 forint lesz, míg a gázolajé 354 forint. Ezzel újabb árcsúcsot dönt mindkét üzemanyagfajta ára.
jan. 12
7:39
Drágultak az üzemanyagok - itt az újabb csúcs (ProfitLine)
Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak.
jan. 12
7:39
Szorul a hurok: Keményen rászáll a bankokra a felügyelet (168 Óra Online)
Az osztrák pénzpiaci felügyelet ezentúl gyakrabban ellenőrzi, hogy a bankok betartják-e a pénzmosást tiltó törvényt, amelyet tavaly alaposan megszigorítottak. Az új intézkedések egyike, hogy maguk a pénzintézetek belső ellenőrzési rendszert létesítenek, és különmegbízottat neveznek ki.
jan. 12
7:41
OTP: a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő 1,355 milliárdot fektetett be (ProfitLine)
A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2010-ben hat befektetési döntést hozott, öt esetben kötött megállapodást a céltársaságokkal, a zrt. 2010-ben kötött megállapodásai alapján a tőkekihelyezések értéke elérte az 1,355 milliárd forintot - tájékoztatta az OTP Bank, a PortfoLion tulajdonosa az MTI-t.
jan. 12
7:42
Mal Zrt.: még egy év állami felügyelet? (Privátbankár)
Egy fideszes képviselő szerint még egy évig állami felügyelet alatt kellene maradnia a Mal Zrt.-nek - Ékes József szerint ez nem államosítás, a biztonság miatt kell. Bevezetik a száraztechnológiát is
jan. 12
7:43
USA piacok - Az energetikai szektor volt a húzóerő (ProfitLine)
Három napnyi lecsorgás után emelkedni tudtak az amerikai részvénypiacok a megindult gyorsjelentési szezon, illetve a vállalati eredményekkel kapcsolatos optimista várakozások miatt. Enyhülést mutatott az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak is, miután Kína után Japán is jelezte, hogy segíteni akar az európai adósságválság megoldásában.
jan. 12
7:51
Nem esett a forint korán reggel (HVG)
Tartotta árfolyamát a forint szerdán kora reggel a nemzetközi bankközi piacon az euróval szemben: 7 órakor egy eurót 277,85 forinton jegyeztek a kedd esti 277,83 forint és a kedd reggeli 279,78 forint után.
jan. 12
7:51
Tartotta árfolyamát a forint kora reggel (MaHu)
Tartotta árfolyamát a forint szerdán kora reggel a nemzetközi bankközi piacon az euróval szemben: 7 órakor egy eurót 277,85 forinton jegyeztek a kedd esti 277,83 forint és a kedd reggeli 279,78 forint után.
jan. 12
7:53
Ha tovább drágul az olaj, a benzinár akár 480–550 forintig emelkedhet (HVG)
Külső szakértők szerint nem azért tör az egekbe a benzin ára, mert a piacot uraló Mol növeli a haszonkulcsát. A nemzetközi drágulást a forint gyengülése és az előző kormány kétszeri jövedékiadó-emelése erősíti fel – közli a Népszabadság szerdai száma.
jan. 12
7:55
Közel 50 milliárd a kórházak lejárt tartozása (HVG)
A vártnál kevesebb, 47 milliárd forint a kórházak napokban összesített, október végi lejárt adóssága - tudta meg a Világgazdaság.
jan. 12
8:00
Kórházak: a rendszer fenntarthatatlan (Privátbankár)
A hazai kórházak összesített, októberben lejárt adóssága 47 milliárd forint volt - ez a vártnál kevesebb, de az intézetek egyelőre csak levegőhöz jutottak
jan. 12
8:09
Már váltják a bankok a frankhiteleket (HVG)
A CIB Banknál eddig több mint kétezer ügyfél kezdeményezte svájcifrank-alapú hitelének euró- vagy forintalapúra történő módosítását, közülük legalább 1200 kérelmét már el is fogadták – írja a Világgazdaság szerdai száma.
jan. 12
8:12
Mi befolyásolja ma a tőzsdéket? Figyeljünk! (ProfitLine)
Ma teszi közzé az Európai Unió statisztikai hivatala, hogyan alakult az euróövezet országainak ipari termelése tavaly novemberben.
jan. 12
8:14
Újraindult a transzalaszkai olajvezetéken a szállítás (ProfitLine)
A transzalaszkai olajvezeték üzemeltetőjének bejelentése szerint három napos szünet után kedden újra indult a szállítás az 1286 km hosszú vezetékrendszeren.
jan. 12
8:15
Hátul kullog a magyar piac - Lesz ebből feltámadás? (Portfolio)
Miközben a régiós részvényindexek többsége a tavalyi negyedik negyedévben egyre magasabb szintekre szökött, a magyar piac nagy lemaradást hozott össze a különadók és nyugdíjpénztári átalakítások...
jan. 12
8:21
Újabb csúcsokra emelkedtek az üzemanyagárak (Napi)
jan. 12
8:23
A vártnál kevesebb a kórházak tartozása (Napi)
jan. 12
8:27
Többe kerül az élet, mint azt a kormány gondolná (HVG)
Idén az élelmiszerárak és az üzemanyagok okozhatnak leginkább problémát, az éves drágulást 3,8 százalékra várják az elemzők, ami némileg meghaladja a 3,5 százalékos költségvetési prognózist.
jan. 12
8:33
Vörösiszap-ügyben bírálja Brüsszel a kormányt (Portfolio)
"Magyarországnak veszélyes hulladékká kellett volna minősítenie a vörösiszapot" - a BruxInfo értesülései szerint egyebek mellett ezt tartalmazza az Európai Bizottság jogi szakvéleménye, amelyet az...
jan. 12
8:33
Újabb történelmi csúcson az üzemanyagárak (168 Óra Online)
Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak.
jan. 12
8:35
Frankhitelek átváltása: örömmel vette Erdei a PSZÁF javaslatát (Portfolio)
A Bankszövetség elnöke örül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott javaslatnak, amely a svájcifrank-hitelek átváltását szorgalmazza euró alapúra. Erdei Tamás az InfoRádió Aréna című...
jan. 12
8:36
Online vásárlás: a készpénz vezet, de jön a Paypal (Privátbankár)
Ha webáruházakból rendelünk, egyelőre még az átvételkor történő készpénzes fizetést kedveljük, de hamarosan a Paypal rendszer is berobbanhat hazánkba
jan. 12
8:37
Raiffeisen: sokat ment a MOL, megtörhet a lendület (Portfolio)
A vételi ajánlás megfogalmazása óta a MOL részvények árfolyama 15%-kal emelkedett, így a Raiffeisen a papírokra vonatkozó ajánlását tartásra rontotta. A célár továbbra is 22 480 forintos. Az...
jan. 12
8:39
Amerika: nap végéig kitartott a jó hangulat (Portfolio)
A kedvező vállalati híreknek és annak a japán bejelentésnek köszönhetően, amely szerint a szigetország hajlandó a válsághelyzetben levő európai országok állampapírjaiból vásárolni, emelkedéssel...

Keresés