2011. január 5. szerda

jan. 5
4:48
Kalkulátor: ennyi szabadnap jár neked 2011-ben (Pénzcentrum)
A szabadságok rendjét a Munka Törvénykönyve szabályozza, de egy-egy munkáltató ettől eltérően is rendelkezhet (ha ezt rögzíti a kollektív-, illetve a munkaszerződésben). Hazánkban életkor szerint növekszik a törvényileg meghatározott szabadnapok száma, a pályakezdők az alapszabadságot, azaz a 20 napot vehetik ki egy naptári évre számítva....
jan. 5
5:06
Az oroszok nem adnak ajándékot a magyar kormánynak (Népszava)
Nem várható gyors és átütő siker az orosz-magyar tárgyalásokon, amelyek januárban folytatódnak. Az amúgy is gyenge magyar tárgyalási pozíciót ugyanis tovább rontják a kormányzat átgondolatlan kijelentései és az orosz fél nemtetszését kiváltó intézkedései.
jan. 5
5:12
Öt dollárt is megadnak 100 billióért - Zimbabwéban (ProfitLine)
Akár öt dollárt is megadnak 100 billióért Zimbabwéban - a külföldi turisták.
jan. 5
5:39
Kilencven napra elzárják a gázt az EMFESZ-nél (HVG)
Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató EMFESZ Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH) a Magyar Nemzet szerint. A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.
jan. 5
5:42
Könnyű elveszíteni, de nehéz visszaszerezni a bizalmat (Népszava)
"Vészesen fogy a magyar kormány gazdaságpolitikájával szemben a befektetői bizalom" - summázta a mára kialakult helyzetet Nyers Rezső. A Magyar Bankszövetség főtitkára a Népszavának adott interjúban hangsúlyozta, a modern gazdaság nagyrészt a bizalomra épül. Ezt viszonylag könnyű elveszíteni, de roppant nehéz visszaszerezni.
jan. 5
5:44
Zavaros a gázártámogatás új rendje (Népszava)
Tovább bonyolította a kormányzat a már amúgy is kusza lakossági gázártámogatási rendszert azzal, hogy januártól a nagycsaládosok külön is igényelhetnek újabb árkedvezményt. Egyes szakértők szerint az új kompenzációs rendelkezés ráadásul hiányos, számos kérdést megválaszolatlanul hagy. A kormányzat azt tervezi, hogy áprilistól megszűnteti a háztartások ár kiegészítési támogatását.
jan. 5
6:27
Nem változott az üzemanyagok ára a héten (Infostart)
Szerdán nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt., míg a múlt héten újabb történelmi csúcsra emelkedett az üzemanyagok ára azzal, hogy a cég bruttó öt forinttal emelte a 95-ös benzin és hat forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.
jan. 5
6:33
Megdöbbentő fordulat a benzinkutakon! Jönnek a szlovákok tankolni? (Napi)
jan. 5
6:33
Benzinár: 40-50 forinttal többet fizetünk literéért, mint egy éve (HVG)
Szerdán nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt., míg a múlt héten újabb történelmi csúcsra emelkedett az üzemanyagok ára.
jan. 5
6:51
Újévi fogadalom-toplista - nem a boldogság győzött! (ProfitLine)
A fogyás a legnépszerűbb (vagy legalábbis a leggyakoribb) újévi fogadalom - derült ki egy világhálós felmérés révén.
jan. 5
6:53
A francia a legpesszimistább nemzet, és a magyarok? (ProfitLine)
A francia nép a legborúlátóbb a Gallup intézet 53 nemzet bevonásával végzett felmérése szerint, melyet a The Times című brit lap tett közzé kedden.
jan. 5
7:03
Lecserélik Réthelyiéket? (Privátbankár)
A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy a miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetésén. A napilap szerdai számában ...
jan. 5
7:12
Bődületes siker az RTL Klub-nál - Mi a titok? (Portfolio)
Nem lehetett megállítani az RTL Klubot a múlt héten, a csatorna heti átlagban 7,7 százalékponttal verte meg a legfőbb rivális TV2-őt. A Való Világ egyértelműen beérett, a külső kritikák ellenére jól...
jan. 5
7:12
Friss lista: itt korcsolyázhatsz a Balatonon (Pénzcentrum)
Szilveszterkor a Balaton régió számos szálláshelye - elsősorban a négycsillagos wellness szállodák - teltházzal büszkélkedhettek. A régió egész éves egészségturisztikai kínálata a balatoni kínálat szerves részévé vált, biztosítva ezzel a hagyományos főszezonon kívüli vendégforgalom fokozatos emelkedését....
jan. 5
7:21
Hoppon maradtak az EMFESZ ügyfelei (Privátbankár)
Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató EMFESZ Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH) - értesült a Magyar Nemzet. A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábba...
jan. 5
7:23
Még az állam is tesz az üvegzseb törvényre (Privátbankár)
A Népszabadság szerint nem tölti be a szerepét az üvegzseb törvény, egyebek mellett azért, mert az állami intézmények egy része is csak ímmel-ámmal teszi közé a közérdekű szerződéseket: van olyan mini...
jan. 5
7:24
Fed: az amerikai gazdaságnak szüksége van a kötvényvásárlási programra (ProfitLine)
Az amerikai jegybank, a Fed megerősíti elkötelezettségét a 600 milliárd dolláros kötvényvásárlási programja mellett, mivel a gazdaság önmagában egyelőre nem képes mérsékelni a munkanélküliséget - tartalmazza a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) december 14-i kamatdöntő ülésének kedden nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve.
jan. 5
7:25
Szinte senki nem maradna magánpénztári tag (Privátbankár)
5713-an nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánnyugdíjpénztáruknál kedd délelőtt 11 óráig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatai szerint - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számá...
jan. 5
7:33
Eddig kevesebb mint hatezren választották a magánpénztárakat (MaHu)
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) legfrissebb adatai szerint kedd délelőtt 11 óráig 5713-an nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánynyugdíjpénztáruknál.
jan. 5
7:42
5713-an választották eddig a magánpénztárakat (HVG)
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) legfrissebb adatai szerint kedd délelőtt 11 óráig 5713-an nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánynyugdíjpénztáruknál – olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.
jan. 5
7:44
Még mindig erős a forint (HVG)
Az év eleji erősödés után kissé korrigált az euró, a forint viszont megőrizte nyereségét az euróval szemben, miközben a dollárral, a svájci frankkal és a jennel szemben egy keveset elveszített e nyereségből. Szerdán kora reggel az eurót 275,84 forinton jegyezték a kedd éjszakai 275,75 forint és a kedd délutáni 275,93 forint után.
jan. 5
7:48
Nem rajonganak a részvényekért az alapkezelők (Portfolio)
Nem változott jelentős mértékben december elejéhez képest a magyar részvénypiaci kilátásokkal kapcsolatos alapkezelői vélemény, az általunk megkérdezett portfóliómenedzserek jelentős része, 65%-a...
jan. 5
7:51
Nem tölti be a szerepét az üvegzseb törvény? (MaHu)
Nem tölti be a szerepét az üvegzseb törvény: egyebek mellett azért, mert az állami intézmények egy része is csak ímmel-ámmal teszi közé a közérdekű szerződéseket. Van olyan minisztérium, amely tavaly tavasszal, és olyan állami tulajdonú cég, amely egy évvel ezelőtt frissítette utoljára az adatait.
jan. 5
7:53
Drága mulatság: felfüggesztik az EMFESZ engedélyét (MaHu)
Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató EMFESZ Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH). A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.
jan. 5
7:57
Az USA tőzsdéken is kifáradt a bika az új év 2. napjára (ProfitLine)
A New York-i értéktőzsde vezető mutatói vegyesen zártak kedden. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 20,58 ponttal, azaz 0,18 százalékkal 11.691,33 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 1,70 ponttal, vagyis 0,13 százalékkal 1.270,17 pontra csökkent. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 10,27 ponttal, azaz 0,38 százalékkal csökkent és 2.681,25 ponton zárt.
jan. 5
7:59
Nem változott az üzemanyagok ára a héten (ProfitLine)
Szerdán nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt., míg a múlt héten újabb történelmi csúcsra emelkedett az üzemanyagok ára azzal, hogy bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.
jan. 5
8:00
Gázáremeléssel szembesülhet több százezer EMFESZ-ügyfél (Napi)
jan. 5
8:00
Kilencven napra elzárják a gázt az Emfesznél (HVG)
Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató Emfesz Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH) a Magyar Nemzet szerint. A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.
jan. 5
8:01
Mire figyelnek ma az USA piacok? (ProfitLine)
A mai nap folyamán újabb fontos makrogazdasági adatok látnak napvilágot az USA-ban, melyek megerősíthetik a gazdaságban mutatkozó kedvező folyamatokat. Két fontos adat kerül publikálásra, az egyik az ADP által közölt decemberi foglalkoztatott bővüléséről, míg a másik pedig az ISM feldolgozóipari beszerzőmenedzser index értékének alakulásáról ad tájékoztatást.
jan. 5
8:02
Prés alatt a közszféra: a VG szerint ez bizony megszorítás (HVG)
A tavalyi szigorú előirányzatot jelentősen túllépték a költségvetési szervek kiadásai – írja mai számában a Világgazdaság.
jan. 5
8:06
Hercehurca az ifa körül (Népszava)
Több fővárosi szálloda sérelmezi, hogy egyes kerületek - például az V., a VIII., a XIII. - előzetes tájékoztatás nélkül emelték meg az immár közvetlenül általuk is beszedhető idegenforgalmi adót januártól - írja a Világgazdaság.
jan. 5
8:18
Kiderült: hatezren intettek be a kormánynak nyugdíjügyben (Napi)
jan. 5
8:18
Gyenge nyitás várható az európai tőzsdéken (HVG)
Szerdán az év eleji lendület megtorpanására, az elért nyereségek kivételére számítanak az európai tőzsdéken, követve az év végi erősödés után lefelé korrigáló nyersanyagárakat.
jan. 5
8:20
Menniük kell Orbán embereinek? (Napi)
jan. 5
8:24
Energetikai helyezkedés Azerbajdzsánban (Portfolio)
Miközben a kőolajárak határozottan megindultak felfelé, hasonló lendülettel folytatódik a piaci szereplők helyezkedése is, amelynek látható célja a hagyományos kereskedelmi partnerek háttérbe...
jan. 5
8:26
Eldőlt: bukik az Emfesz (Portfolio)
Január 12-ei hatállyal felfüggesztik az Emfesz gázkereskedelmi engedélyét, értesült a Magyar Nemzet. A napilap információi szerint a Magyar Energia Hivatal azért döntött az engedély felfüggesztése...
jan. 5
8:28
Felemás zárás az amerikai tőzsdén (Portfolio)
A kereskedést minimális emelkedésekkel kezdték az irányadó amerikai indexek, majd mínuszba fordultak, a nap második felében azonban ismét felfelé vették az irányt, így végül vegyesen zárták a napot. ...
jan. 5
8:30
A tegnapi esés után mérsékelt emelkedést mutat az arany árfolyama (ProfitLine)
A mai napon az ázsiai kereskedésben emelkedést mutatott az arany határidős jegyzése, az előző napi jelentős mértékű csökkenés után. A februári szállítású arany árfolyama 3,80 dollárral, 0,3 százalékkal 1.382,80 dollárra emelkedett az elektronikus kereskedésben a keddi napon bekövetkezett 44,10 dolláros 3,1 százalékos esés után, amely egyébként július óta a legrosszabb napja volt a nemesfém…
jan. 5
8:30
Lehívta, majd újrakötötte az ING opciót a MOL (Portfolio)
A MOL bejelentette, hogy lehívta az ING-vel 5 220 000 darab "A" sorozatú törzsrészvényre kötött amerikai típusú vételi opcióját, amit egyidejűleg egy éves lejárattal újrakötöttek a felek. A MOL...
jan. 5
8:32
A tegnapi napot az árupiaci szektor szenvedte meg leginkább (ProfitLine)
Minimális változással zártak az amerikai részvénypiacok a keddi nap végén. A kereskedés nagy részében negatív tartományban mozogtak az indexek, de végül az FOMC minutes pozitív kicsengésű kommentárjának hatására visszaemelkedtek és így 0 közeli tartományban zártak. (Solar Capital)
jan. 5
8:33
Eltűnt a magyar bankok nyereségének bő fele (Napi)
jan. 5
8:33
Lenyomta a Firefox az Explorert (Privátbankár)
Az internetes böngészők versenyében a Firefox decemberben maga mögé utasította a Microsoft Internet Explorert Európában
jan. 5
8:34
OTP részvény, mire számíthatunk? - elemzés (ProfitLine)
A hétfőihez képest csökkenő mértékben, de emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe; a BUX 200,04 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 21.945,90 ponton zárt kedden. Az OTP részvények ára 80 forinttal, 1,55 százalékkal 5.230 forintra nőtt, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. Nézzük, mire számíthatunk technikai alapon a folytatásban.
jan. 5
8:36
MOL - ING Bankkal kötött opciós szerződés elszámolása és új kötése (ProfitLine)
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. tájékoztatása szerint a Társaság az ING Bank N.V-vel („ING”) 2010. március 11-én kötött, 5.220.000 darab „A” sorozatú MOL törzsrészvényre vonatkozó opciós szerződés alapján, 2011. január 4-én a pénzbeli teljesítéssel történő elszámolás választásával valamennyi részvény vonatkozásában lehívta az amerikai típusú vételi opcióját - olvasható a BÉT honlapján.
jan. 5
8:36
Ilyen már régen volt: hozzánk jöhetnek a szlovákok tankolni (HVG)
Az adóemelések miatt történelmi csúcsra emelkedtek a szlovákiai üzemanyagárak is, így az ottani autósok – legalábbis a határmenti régiókban – a lengyel, sőt, a magyar kutak felé kacsintgathatnak – írja a Napi Gazdaság mai száma.
jan. 5
8:38
DAX - Továbbra is nehéz falat a 7000 pontos szint (ProfitLine)
Továbbra sem bír a 7000-es szinttel a DAX. Napon belül hétfőn is kedden is bőven járt a kerek szint felett, de zárásra eddig mindig visszacsúszott. Pedig hamarosan túl kéne lépnie ezen a szinten, mert vészesen közelít az emelkedő trendvonalhoz. Ez a kékkel rajzolt vonal gyakorlatilag egybeesik a középső mozgóátlaggal és együtt nyújtanak támaszt 6900 magasságában. De erős divergencia mutatkozik az…
jan. 5
8:40
OTP - Opciós részvényprogram lehívása (ProfitLine)
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatása szerint 2011. január 4-én 30.000 darab törzsrészvény került lehívásra az OTP Bank Nyrt.-nél működő opciós részvényprogram keretében - olvasható a BÉT honlapján.
jan. 5
8:42
Csökkenő indexek várhatók nyitásban az európai tőzsdéken (ProfitLine)
Szerdán az év eleji lendület megtorpanására, az elért nyereségek kivételére számítanak az európai tőzsdéken, követve az év végi erősödés után lefelé korrigáló nyersanyagárakat.
jan. 5
8:42
Kerülik a részvényeket az alapkezelők (Portfolio)
Nem változott jelentős mértékben december elejéhez képest a magyar részvénypiaci kilátásokkal kapcsolatos alapkezelői vélemény, az általunk megkérdezett portfóliómenedzserek jelentős része, 65%-a...
jan. 5
8:42
Hoppá! Hozzánk jönnek tankolni a szlovákok (Pénzcentrum)
Az adóemelések miatt történelmi csúcsra emelkedtek a szlovákiai üzemanyagárak is, így az ottani autósok - legalábbis a határmenti régiókban - a lengyel, sőt, a magyar kutak felé kacsintgathatnak....

Keresés