2011. január 23. vasárnap

jan. 23
0:19
Megfilmesíthetik a WikiLeaks-alapító Julian Assange életét (ProfitLine)
Megfilmesíthetik a WikiLeakst 2006-ban megalapító és azóta is vezető ausztrál hacker, Julian Assange életét - értesült pénteken a Variety című amerikai magazin.
jan. 23
5:36
Bankjainak államosítására készül Spanyolország (168 Óra Online)
A Reuters által idézett jelentések szerint a spanyol kormány azt tervezi, hogy a gyengélkedő regionális pénzintézeteket részben államosítja, ezzel próbálva támaszt nyújtani a súlyos gondokkal küzdő spanyol pénzügyi rendszernek.
jan. 23
5:48
Nem volt nyerő az egymillió dolláros bankjegy (ProfitLine)
Egymillió dolláros bankóval állított be Németországban egy nyugdíjas férfi egy bankba, hogy jóvá írassa a számláján.
jan. 23
7:24
Adósmentés magyar módra - Mi jön még ezután? (Portfolio)
A frankhitelek euróra váltásának javaslata után ezen a héten egy újabb "adósmentő" intézkedés látott napvilágot: a köznyelvben csak BAR-listaként elhíresült névsor adminisztratív eszközzel való...
jan. 23
7:24
Most örülnek csak igazán, hogy nem jutott nekik lakáshitel (Pénzcentrum)
Beindulni látszik az albérletek piaca. A túlkínálatnak köszönhetően, egyre kevesebbe kerül a bérlés, így sokan döntenek a költözés mellett....
jan. 23
7:54
Pincekulcs a nőnél: Bárdos Sarolta (Infostart)
Bárdos Saroltát indították a fiatal borászok számára kiírt internetes közönségszavazáson, ugyanakkor a férjével, Molnár Péterrel közös pincészetük, a Tokaj Nobilis már tíz éve alakult. Bárdos Saroltát bosszantja, mikor azt mondják a borairól, érződik hogy nő készítette azokat, mert szerinte nem érződik. Mint mondja: a bornak jónak kell lenni, és ez a legfontosabb. A borász az InfoRádió…
jan. 23
8:00
Itt a lista: négy bankot kiütöttek (Portfolio)
Észak- és Dél-Karolinában, Georgia illetve Colorado államban zártak be egy-egy bankot a héten az amerikai hatóságok, nem minden tiltakozás nélkül. A négy bankkal együtt csak az idei évben így már hét...
jan. 23
8:33
'Út a munka világába' - de hogyan? (ProfitLine)
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) "Út a munka világába" című projektje keretében nyújtanak bér- és járuléktámogatást azoknak a vállalkozásoknak, amelyek bérpótló juttatásban részesülő munkanélkülit foglalkoztatnak - az erre vonatkozó pályázati kiírás az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján olvasható.
jan. 23
8:48
Olcsóbb lett az M2 autópálya tervezése (Infostart)
Olcsóbb lett az M2 autópálya tervezése az eredetileg becsült 1 milliárd 260 millió forintnál. A Közbeszerzési Értesítő szerint a sztráda Budapest és Vác közötti szakaszának kivitelezési tervét 1 milliárd 145 millió forintból készíti el az M-KÉT Konzorcium.
jan. 23
8:48
A vállalkozásokat is bevonják a közfoglalkoztatásba (MaHu)
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) "Út a munka világába" című projektje keretében nyújtanak bér- és járuléktámogatást azoknak a vállalkozásoknak, amelyek bérpótló juttatásban részesülő munkanélkülit foglalkoztatnak.
jan. 23
8:54
Hatalmas pénzeket vontak ki az óriás hedge fundból (Portfolio)
Miután a világ legnagyobb hedge fundja, a Man Group felvásárolta riválisát, több mint 1,1 milliárd dollárt vontak ki befektetők a cégből, köztük egy nagy európai állami befektetési alap. A...
jan. 23
8:54
Minden ötödik ingatlan bérlő nélkül marad (168 Óra Online)
Üresen áll Budapesten és környékén az ipari ingatlanok egyötöde. Összterületük 1,8 millió négyzetméter, tavaly 68 ezer négyzetméterrel bővült a kínálat - közölte a BRF (Budapest Research Forum) az MTI-vel.
jan. 23
9:03
Folytatódik a lejárató kampány (Népszava)
Több százmillió forintos kampány költekezéssel vádolja a kormányközeli sajtó a nyugdíjpénztárakat, szemükre vetve, hogy bár saját működési költségeikből fizették a számlát, de az a pénz is a pénztártagok befizetéseiből származik.
jan. 23
9:30
A tervezettnél olcsóbban épülhet a sztráda (Napi)
jan. 23
9:39
A forgalom is megjött a hazai tőzsdére a héten (ProfitLine)
Élénkült a részvénypiac forgalma az elmúlt héten, és - a gyógyszergyártók kivételével - erősödtek a főbb részvények. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22.972,18 ponton zárt pénteken, 583 ponttal, 2,6 százalékkal magasabban az előző heti záróáránál.
jan. 23
10:06
A vállalkozásokat is bevonják a közfoglalkoztatásba (Napi)
jan. 23
10:12
Hétfőn várhatóan 6%-ra emelkedik azalapkamat (ProfitLine)
A monetáris tanács hétfői ülésén várhatóan megemeli a jegybanki alapkamatot, mégpedig 25 bázisponttal 6,00 százalékra - véli a hírügynökségek által megkérdezett makrogazdasági elemzők többsége.
jan. 23
10:15
"Csak" 9,8 százalékkal nőhet idén a kínai gazdaság (HVG)
Mérséklődik a gazdasági növekedés az idén Kínában - állítják a kormányhoz közel álló gazdasági elemzők. Lassulhat az infláció, és az export növekedési üteme is.
jan. 23
10:24
Új étterem és rendezvényközpont nyílik Buda szívében (Portfolio)
A MOM Művelődési ház 650 férőhelyes színházterme mellett Larus Rendezvényközpont néven egy új, 500 fő széksoros, ill. 360 fő körasztalos kapacitású étterem és rendezvényközpont nyílik 2011...
jan. 23
10:42
Az IMF jóváhagyta Lengyelország hitelkeretét (Portfolio)
Az IMF jóváhagyta Lengyelország számára a két évre szóló, 30 milliárd eurós hitelkeretet, amely a júliusban egy évre megkötött megállapodást váltja fel. Akárcsak az előző megállapodás, ez is...
jan. 23
11:09
Megújult a "csináld magad" szigetelési program (Népszava)
Megújult az Ökoszolgálat Alapítvány lakossági nyílászáró-szigetelési programja. Az új gépeket és szigetelőanyagot ezentúl az interneten is le lehet foglalni az otthon, saját kezűleg elvégezhető munkához. A programmal a fűtésszámla 15 százalékát lehet megspórolni, és ugyanilyen mértékben csökken a klímaváltozást okozó szén-dioxid kibocsátás is.
jan. 23
11:18
Kína már nem robog tovább... (ProfitLine)
Árnyalatnyit mérséklődik a gazdasági növekedés az idén Kínában - állítják a kormányhoz közel álló gazdasági elemzők. Lassulhat az infláció, és az export növekedési üteme is.
jan. 23
11:18
Mikor küldik a nyugdíjasoknak a kedvezményes utazási utalványt? (Pénzcentrum)
A hatályos jogszabályok szerint a nyugdíjfolyósítás megkezdésekor, majd minden naptári év első negyedében, kiküldésre kerül a MÁV és a VOLÁN belföldi menetrend szerinti járatain használható kedvezményes utazási utalvány. A kedvezmény, évente tizenhat alkalommal 50%-os mérséklésű menetjegy váltását, vagy két-két 50%-os kedvezményű jegyvásárlási lehetőség összevonásával egy-egy 90%-kal csökkentett…
jan. 23
11:27
Reményt, lendületet ad a gazdaság számára az Új Széchenyi Terv (MaHu)
Az Új Széchenyi Tervhez (ÚSZT) érkezett visszajelzések nagyon pozitívak, ismét megjelent a remény a munkahelyteremtésben, a foglalkoztatás bővítésében és a kis- és középvállalkozások megerősítésében - nyilatkozta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára.
jan. 23
11:33
Végleg bezárt a West Balkán (Napi)
jan. 23
11:36
8 milliárdnyit remél a kormány az eladásokból (168 Óra Online)
2012 végéig összesen mintegy 6-8 milliárd forint bevétel folyhat be a költségvetésbe az úgynevezett EUA típusú szén-dioxid kibocsátás-csökkentési egységek értékesítéséből - közölte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Szabó Imrének, az MSZP szocialista képviselőjének - volt környezetvédelmi és vízügyi miniszternek - írásbeli kérdésére adott válaszában.
jan. 23
11:45
Rekordot döntött a világ acéltermelése (MaHu)
Rekordot döntött tavaly a világ acéltermelése: nemcsak a válságos 2009. évhez képest nőtt jelentősen a kibocsátás, hanem meghaladott minden eddigi szintet is.
jan. 23
11:51
Az Új Széchenyi Terv reményt, lendületet ad a gazdaság számára (ProfitLine)
Az Új Széchenyi Tervhez (ÚSZT) érkezett visszajelzések nagyon pozitívak, ismét megjelent a remény a munkahelyteremtésben, a foglalkoztatás bővítésében és a kis- és középvállalkozások megerősítésében - nyilatkozta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkár az MTI-nek.
jan. 23
12:03
Orbán Kairóban is hangsúlyozta az euró megvédését (MaHu)
Az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki az Arab Liga főtitkárával lezajlott kairói találkozója után, vasárnap Orbán Viktor.
jan. 23
12:12
Ez kell ahhoz, hogy idén sikeres lehess - Tippek a gurutól (Portfolio)
Az őszi nagy részvénypiaci ralit megjósoló, és az emelkedésből rendesen profitáló hedge fund menedzser, David Tepper szerint az idei év is kedvezőnek ígérkezik, ám korántsem egyszerűnek. Amíg...
jan. 23
12:48
Az Ötöslottó nyerőszámai a 3. játékhéten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 3. heti nyerőszámait.Ezúttal nem volt telitalálat, jövő héten várhatóan 363 millió forint lesz a főnyeremény....
jan. 23
12:57
EU-elnökség - Fogyasztóvédelmi prioritásokról egyeztettek a civilek (ProfitLine)
A soros magyar uniós elnökség fogyasztóvédelmi prioritásait vitatta meg Budapesten a kormány képviselőivel az Európai Unió civil fogyasztóvédelmi szervezete, a BEUC amely egyben saját javaslatcsomagját is ismertette - közölte az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) pénteken az MTI-vel.
jan. 23
13:15
Orbán: az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani! (MaHu)
Az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki az Arab Liga főtitkárával lezajlott kairói találkozója után, vasárnap Orbán Viktor. "Mi nem a civilizációk harcában, hanem az emberi méltóság tiszteletben tartásában hiszünk".
jan. 23
13:24
Sorra igyekeznek a tőzsdére a vállalatok (Portfolio)
Azzal a lendülettel folytatódnak idén az elsődleges részvénykibocsátások az Egyesült Államokban, ahogy a tavalyi év befejeződött, a következő héten két amerikai vállalat IPO-jával indul meg a szezon....
jan. 23
13:30
A Hangya a szigorúbb élelmiszerbiztonsági rendszabályok mellett (ProfitLine)
A Hangya Együttműködés álláspontja szerint az élelmiszerek területén indokolt az importáruk fokozott ellenőrzése az EU intézményrendszerén keresztüli riasztáson túlmenően is, a fogyasztói biztonság és a hazai termelők védelme érdekében.
jan. 23
13:51
Az IMF elővigyázatossági hitele Lengyelországnak (Infostart)
Az IMF a hét végén jóváhagyta Lengyelország számára azt a 30 milliárd dolláros hitelkeretet, amely a júliusban egy évre megkötött megállapodást váltja fel.
jan. 23
14:00
Sorra igyekeznek tőzsdére a vállalatok (Portfolio)
Azzal a lendülettel folytatódnak idén az elsődleges részvénykibocsátások az Egyesült Államokban, ahogy a tavalyi év befejeződött, a következő héten két amerikai vállalat IPO-jával indul meg a szezon....
jan. 23
14:03
Tavaly először 20 milliárd euró felett Kelet-Európa finanszírozása (ProfitLine)
Tavaly első ízben emelkedett 20 milliárd euró fölé az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által a közép-kelet-európai és közép-ázsiai országok számára saját és kereskedelmi forrásokból felhajtott új finanszírozások összértéke - mondta pénteken Londonban a pénzintézet elnöke.
jan. 23
14:09
Újabb bankok mentek tönkre Amerikában (HVG)
Egy nagyobb és három kisebb bank vált a múlt héten fizetésképtelenné az Egyesült Államokban, jelezvén, hogy a gyengébb tőkeerejű bankok számára még nem ért véget a pénzügyi válság.
jan. 23
14:11
Az utolsó magyar kamatemelésre vár London (HVG)
Többségi, de nem egyöntetű előrejelzéssé vált a hétvégére a londoni elemzői közösségben, hogy a magyar jegybank (MNB) hétfőn újabb negyed százalékponttal megemeli alapkamatát.
jan. 23
14:18
A Lidl padlóra küldené az árakat, ha... (Pénzcentrum)
A német gazdasági miniszter, Rainer Brüderle bátorítja a diszkont élelmiszerláncokat, mint az Aldit és a Lidlt, hogy nyissanak benzinkutakat. Az új szereplők megjelenésétől a miniszter erősebb versenyt és alacsonyabb árakat vár....
jan. 23
14:18
Transzparens köszönte meg a színházat Gyurcsánynak - fotó (168 Óra Online)
A pénzt – 1 milliárd 850 millió forintot – a Gyurcsány-kormány adta a szombathelyi Weöres Sándor Színházra. Sőt, maga Gyurcsány döntött így a költségvetési tartalék terhére. Ám az avatásra sem őt, sem Ipkovich György korábbi polgármestert nem hívták meg.
jan. 23
14:27
Olcsóbb lett az M2 autópálya tervezése a becsültnél (HVG)
Az eredetileg becsült 1 milliárd 260 millió forint helyett 1 milliárd 175 millió forintért készíti el az M2 autópálya Budapest és Vác közti szakaszának a kivitelezési terveit az M-KÉT Konzorcium, a nyílt közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 23
14:27
Nem gyártási titkok, hanem üzleti stratégia után kémkedtek a Renault-nál (Népszava)
"Ami kiszivárgott, az nem a technológiai fejlesztésekkel, hanem a gazdasági modellünkkel kapcsolatos információ volt" - nyilatkozta vasárnap a Renault vezérigazgatója, a Le Journal du Dimanche című francia hetilapnak. Carlos Ghosn most először szólalt meg azóta, hogy két héttel ezelőtt fény derült a kémkedésre.
jan. 23
14:36
Elővigyázatossági hitelkeretet hagyott jóvá az IMF Lengyelországnak (ProfitLine)
Az IMF a hét végén jóváhagyta Lengyelország számára azt a 30 milliárd dolláros hitelkeretet, amely a júliusban egy évre megkötött megállapodást váltja fel.
jan. 23
14:38
PRRS-mentesítési program a hazai sertések védelmében (ProfitLine)
Az országos főállatorvos Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter döntése értelmében elindította a PRRS (a sertések légzőszervi és immunbetegsége) mentesítési programot annak érdekében, hogy Magyarországon csak egészséges sertésállományokból származó állatokat lehessen tenyészteni, illetve hizlalni - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.
jan. 23
14:45
Londonban többségi, de nem egységes várakozás a hétfői MNB-kamatemelés (MaHu)
Többségi, de nem egyöntetű előrejelzéssé vált a hétvégére a londoni elemzői közösségben, hogy a magyar jegybank (MNB) hétfőn újabb negyed százalékponttal megemeli alapkamatát.
jan. 23
14:45
"Egy csipetnyi Európa" a Mezőgazdasági Múzeumban (Népszava)
Kilenc európai ország legjellegzetesebb élelmiszereit ismerhetik meg a látogatók január 26-tól augusztus végéig Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Az "Egy csipetnyi Európa - A Taste of Europe" című kiállítás a nemzetek közötti különbségekre is rámutat - tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget.
jan. 23
14:48
Visszafogja magát Kína (Privátbankár)
Árnyalatnyit mérséklődik a gazdasági növekedés az idén Kínában - állítják a kormányhoz közel álló gazdasági elemzők. Lassulhat az infláció, és az export növekedési üteme is. A kínai tudományos akadém...
jan. 23
14:50
Rekordot döntött a világ acéltermelése (Privátbankár)
Rekordot döntött tavaly a világ acéltermelése: nemcsak a válságos 2009. évhez képest nőtt jelentősen a kibocsátás, hanem meghaladott minden eddigi szintet is. A nemzetközi acélipari szervezet adatai ...

Keresés