2011. január 29. szombat

jan. 29
5:48
Új munkahelyek helyett növekvő munkanélküliség (Népszava)
Növekedett a munkanélküliek száma az előző év negyedik negyedévében. Tavaly az utolsó három hónapban a 2009-es adatokhoz képest 4,5 százalékkal többen voltak állás nélkül. Ez azt jelenti, hogy 2010. utolsó harmadában már 462 ezren szerepeltek a nyilvántartásban munkanélküliként.
jan. 29
5:50
Változik a családi adózás (Népszava)
A jelenlegi törvény szerint, ha a szülők elváltak, és egyikőjük, vagy mindkettőjük élettársi kapcsolatba lép, élettársukkal pedig közös háztartást tartanak fent, akkor az élettársak nem jogosultak a családi adókedvezményre a társuk gyermekei után.
jan. 29
5:52
Hevesebbé vált a fideszes belharc (Népszava)
Kiéleződtek a Fideszen belüli belharcok, amelyek a távhőtársaságok támogatása körül alakultak ki. Lázár János fideszes frakcióvezető a napokban benyújtott törvénymódosító indítványával ugyanis romba döntötte azt a konszenzust, amelyet a tavalyi év végére nagy nehezen sikerült tető alá hozni a kormányzati oldalon belül.
jan. 29
5:54
Ötszázezres bírság a Groupamának (Népszava)
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 400 ezer forint bírsággal sújtotta a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-t, mert az a biztosítóváltás időszakában megtévesztette ügyfelét a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (KGFB) éves díját illetően.
jan. 29
5:56
A leghatékonyabbak a kapcsolt erőművek (Népszava)
Jelentős szerep jut a kapcsolt blokkoknak. Manapság hozzávetőleg kétezer megawattnyi kapcsolt erőmű kapacitás működik országunkban. Ez megközelítőleg kétszáz céget jelent.
jan. 29
5:57
Vesztegetés nélkül nincs élet (ProfitLine)
Az orosz vezetők 65 százaléka vette már igénybe az állami vezetőkhöz és ellenőrző szervek munkatársaihoz fűződő személyes kapcsolatait a cég problémáinak megoldása érdekében, és 40 százalékuk vesztegeti a hivatalnokokat, "különben bezárnák a céget" - derítette ki a superjob.ru orosz honlap felmérése.
jan. 29
5:58
Negyedével is drágulhat a baromfi (Népszava)
Márciustól várhatóan több lépcsőben emelkedhet a baromfihús ára Magyarországon.
jan. 29
6:00
Több százezer család jár rosszabbul (Népszava)
Az MSZP úgy látja, idén több százezer magyar család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt. Az emberek veszteségeket kénytelenek elkönyvelni a "lopakodó áremelések" és az emelkedő adók miatt.
jan. 29
6:02
Nő a maradók tábora a magánpénztáraknál (Népszava)
Minden eddiginél többen jelentek meg tegnap az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság ügyfélszolgálatain, hogy kitöltsék a maradásról szóló nyilatkozatot.
jan. 29
6:04
Mind több magyar dolgozik Szlovákiában (Népszava)
Egy év alatt ötödével emelkedett a Szlovákiában dolgozó magyarok száma, igaz az összes külföldi munkavállalóból még így is csak minden tizenegyedik hazánkfia - írta tegnap az ecoline.hu.
jan. 29
6:06
Merkel kiállt a szolidaritás és az euró mellett (Népszava)
Az eddiginél szorosabban összehangolt gazdaság- és szociálpolitika mellett tette le a garast nagy érdeklődéssel várt beszédében Angela Merkel német kancellár Davosban, a világgazdasági fórumon.
jan. 29
6:08
Degeszre tömött képviselői zsebek (Népszava)
Az országgyűlési képviselők idén átlagosan csaknem 1,7 millióval többet keresnek többet éves szinten a tavalyinál az egy kulcsos személyi jövedelemadónak köszönhetően. Számítások szerint összesen 300-350 milliárd forintos bevételkiesést okoz a költségvetésnek a személyi jövedelemadó 16 százalékosra mérséklése. Az országgyűlési képviselők eddig sem kerestek rosszul, de most még ennél is jobban…
jan. 29
6:27
Komoly sebeket kapott Amerika (Napi)
jan. 29
6:48
Nyugdíjdöntés! Ezért is csúszik a reálhozamok kiszámítása + szavazás (Pénzcentrum)
Azt már tudjuk, hogy aki lemond a magánnyugdíjpénztári tagságáról és visszalép a tisztán állami nyugdíjrendszerbe, annak nincs semmi teendője, a pénztár március elsejével a jogszabályoknak megfelelően automatikusan visszalépteti. A tagok többsége még mindig nem tudja, hogy mennyi reálhozamot ért el a pénztári megtakarítása, ráadásul a többféleképpen is felhasználható összeg kiszámítását tovább…
jan. 29
7:36
Svájc magasról tojik az erős frankra, de velünk mi lesz? (ProfitLine)
Az exportot és az idegenforgalmat visszahúzóan erős frank ellenére továbbra is lendületes gazdasági növekedés várható Svájcban az alpesi ország vezető konjunktúrakutató intézetének pénteken megjelent felmérése szerint.
jan. 29
8:00
Robban a Tesco - Itt a titok! (Portfolio)
Optimista hangvételű elemzést publikált a Nomura a Tesco-ról, a szakértők az erős piaci pozíció, a további üzletnyitások, valamint a jövedelmezőség várható javulása következtében a korábbi 495...
jan. 29
8:42
Tovább bővítenék a családi kedvezményre jogosultak körét (ProfitLine)
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) még igazságosabbá kívánja tenni a családi adózást, és dolgozik az adótörvényt érintő módosításon - közölte az NGM pénteken az MTI-vel.
jan. 29
8:48
Nyugdíj: csak kozmetikai műtétet végez a kormány (Napi)
jan. 29
9:12
Módosítaná a minisztérium a családi adókedvezmény rendszerét (Portfolio)
Az Nemzetgazdasági Minisztérium bővítené a családi kedvezményre jogosultak körét - derül ki a tárca pénteki közleményéből. 2011. január elsején családi adózás lépett életbe Magyarországon. Az új...
jan. 29
9:27
Megdöbbentő látvány a síparadicsom közelében - webkamera (Infostart)
A sokak által kedvelt osztrák síterep, Lachtal szomszédságában, 1900 méteres magasság felett található Európa legmagasabban fekvő szélparkja, a Tauernwindpark. A hatalmas szélkerekek egyenként 123 tonnát nyomnak, 13 van belőlük.
jan. 29
9:30
A többség nem ért egyet a nyugdíjrendszer átalakításával (Portfolio)
A lakosság nagyobb része továbbra sem ért egyet a nyugdíjrendszer átalakításával, ám a magán-nyugdíjpénztári tagok jelentős többsége várhatóan áttér az állami nyugdíjrendszerbe - derül ki a Medián...
jan. 29
9:48
A világ műhelye átalakulóban van… Kína műhelyévé (ProfitLine)
A világ műhelye átalakulóban van… Kína műhelyévé. A párizsi Le Monde a kínai textil- és konfekcióipar helyzetének alakulásából vonta le a minap ezt a következtetést a január közepén megtartott Hongkong Fair Fashion Week alkalmából megfigyelt fejleményekből.
jan. 29
10:03
4 millióan szórakoznak biztosítás nélkül? (MaHu)
A legtöbb rendezvényen nem gondoskodnak kellően a résztvevők biztonságáról - pedig például egy 3000 fős egynapos rendezvényre fejenként mindössze 34 forintért kollektív balesetbiztosítást is köthetnek a szervezők.
jan. 29
10:06
Tarol a Lidl keleten (Portfolio)
A következő hónapban a jelenlegi Plus diszkontüzleteket fokozatosan alakítják át Lidl üzletekké Romániában. A boltok átnevezése a Plus láncot tulajdonló német Tengelmann és a Lidl&Schwartz között...
jan. 29
10:18
Ilyen lesz Magyarország 2011-ben a trendkutató szerint (Infostart)
Tudatosabb vásárlás, környezettudatosság és érzelmi fejlődés jellemzi majd Magyarországot 2011-ben - mondta Törőcsik Mária trendkutató az InfoRádió Aréna című műsorában. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának professzora szerint a fogyasztói hatalom növekedésének vagyunk tanúi.
jan. 29
10:21
Cséfalvay: a reformlépésekkel kiválthatók lesznek a válságadók (ProfitLine)
A kormány február végére elkészülő reformsorozata lehetővé teszi, hogy 2012 után ne legyen szükség válságadókra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára egy pénteki háttérbeszélgetésen.
jan. 29
10:23
Eltűnt a vevő az OTP-ből, zuhant a BUX (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 396,87 pontos, 1,71 százalékos csökkenéssel, 22.850,01 ponton zárt pénteken.
jan. 29
10:54
Putyin viccelt országa bürokráciájával (ProfitLine)
Kémviccel ábrázolta a hajdani kém, Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök országában a bürokratikus sajátosságokat és gondokat egy kormányülésen.
jan. 29
11:09
Uniós tb-kártya: jogellenes közbeszerzés következmény nélkül? (HVG)
Egyedül az írásbeli indoklást mulasztotta el az egyik ajánlat érvénytelenítésekor az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, egyebekben jogszerűen járt el az EU egészségbiztosítási-, valamint a közgyógyellátási nyers kártyákra kiírt közbeszerzésen - összegzi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) jogorvoslatot lezáró határozata a Közbeszerzések Tanácsa honlapján.
jan. 29
11:18
A gázé lehet a jövő? (Portfolio)
A Royal Dutch Shell vezérigazgatója, Peter Voser egy Davos-i interúban kifejtette, hogy a vállalat az organikus növekedést tartja a fókuszban. Ez véleménye szerint azért fontos, mivel az olajcégeknek...
jan. 29
11:18
10 tipp:így tarthatod távol a betörőket (Pénzcentrum)
Már meg sem lepődünk azon, ha azt halljuk, hogy valakinek kifosztották a lakását, amíg nyaralni volt, vagy betörtek amikor moziba, vagy éppen vásárolni ment. Az olyan esetek is egyre gyakoribbak, amikor úgy szabadították meg a tulajdonost értékeitől, hogy ő közben az igazak álmát aludta. Az ilyen és ehhez hasonló események bekövetkezése azonban könnyen megelőzhető néhány praktikus tanács…
jan. 29
11:27
USA tőzsdék: 5 hónapja a legnagyobb esés (ProfitLine)
Több mint öt hónapon belül a legnagyobb napi veszteségüket szenvedték el a New York-i értéktőzsde vezető mutatói pénteken annak hatására, hogy az egyiptomi kormányellenes zavargások a kevésbé kockázatos eszközök felé fordították a befektetők figyelmét.
jan. 29
11:29
Az idén 196 milliárd forint eva-bevételt vár a költségvetés (ProfitLine)
Az idén 196,1 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adóbevételre (eva) számít a költségvetés, ami közel 8 százalékkal több a múlt évben befolyt eva összegénél.
jan. 29
11:31
Sokmilliárdos kártérítési per az MVM ellen (ProfitLine)
A Nád MPS-H Kft. 9,6 milliárd forintos kártérítést követel a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től, a per pénteki tárgyalásán az MVM jogi képviselője szerződésszegésre hivatkozva nem fogadta el hitelesnek a Nád Kft. bizonyítékként benyújtott dokumentumait.
jan. 29
11:45
Idén több eva-bevételre számít a kormány (Napi)
jan. 29
12:00
Óriási érdeklődés az Új Széchenyi Tervet bemutató körúton (ProfitLine)
Az első hét rendezvényen több mint ezer érdeklődő kísérte figyelemmel az Új Széchenyi Tervben a gazdasági élénkülés beindítását célzó pályázati rendszer ismertetését, a kidolgozást végző szakemberek előadásait - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.
jan. 29
12:12
Gondok lehetnek az új Audi gyárral (168 Óra Online)
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön nagy örömmel jelentette be, hogy az Európai Bizottság (EB) kiemelt közérdekre hivatkozva engedélyezte az Audi győri gyárbővítését, amelyet a Natura 2000 hálózatba tartozó gyepterületen fognak végrehajtani. A kormány nem győzi hangsúlyozni a beruházás GDP-növelő és munkahelyteremtő hatásait, arról viszont alig esik szó, hogy a cég húszmilliárd…
jan. 29
12:27
Eemelkedett az olajár, a forint erősödött egy hét alatt (MaHu)
A nyersolaj hordónkénti ára mintegy 2 dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben alig 1 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban.
jan. 29
12:30
A Facebook megmenthetné Kaliforniát (Portfolio)
Van néhány sztori, amit tologatok egy ideje magam előtt, mert aktuális témák és/vagy az aktuális lustaság miatt nem jutottam hozzá, hogy írjak róluk, de elfelejteni sem akarom őket. Ilyen a most...
jan. 29
12:48
Nagy Anna: a maradóknak is jár majd az ingyenes egészségügyi ellátás (Pénzcentrum)
A kormányszóvivő szerint mindenkinek jár majd az ingyenes egészségügyi ellátás. Nagy Anna azokra a hírekre reagált, amelyek szerint nem kaphatnak ingyenes egészségügyi ellátást nyugdíjba vonulásuk után azok, akik úgy nyilatkoznak, hogy magánnyugdíjpénztár-tagok maradnak, és nincs legalább 15 év szolgálati idejük....
jan. 29
12:48
Őrült kiigazítást kell végrehajtani Európában (Portfolio)
Működni látszik a mennyiségi enyhítés, de az inflációs célkövetés rendszerének újragondolására van szükség, az eurózónába való belépés stratégiájához pedig tisztázni érdemes, mit is jelent a...
jan. 29
13:06
Juncker: nincs görög adósság-átütemezési terv (ProfitLine)
A görög adósság átütemezésére nincs terv - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az euróövezeti pénzügyminiszteri csoport, az Eurogroup elnöke Luxemburgban.
jan. 29
13:06
Visszaélnek a Nemzetgazdasági Minisztérium nevével (168 Óra Online)
Több lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a Housekeeping 2002 Piackutató és Szaktanácsadó Kft. (Cg.:01-09-696412; székhely: 1132, Budapest, Röntgen utca 9. fsz. 3.) a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében próbál fellépni uniós pályázati programoknál.
jan. 29
13:21
Emelkedett az olajár, a forint erősödött egy hét alatt (MaHu)
A nyersolaj hordónkénti ára mintegy 2 dollárral emelkedett egy hét alatt péntek estig, miközben alig 1 forinttal gyengült a dollár ugyanebben az időszakban.
jan. 29
13:36
Németországban idén 2,3 százalékkal nő a GDP (Infostart)
A német hazai össztermék (GDP) 2,2-2,3 százalékkal nő az idén - jelentette ki Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szombaton.
jan. 29
13:54
A német és a francia pénzügyminiszter kiállt az euró mellett (Infostart)
A német és a francia pénzügyminiszter kiállt szombaton az euró mellett a davosi Világgazdasági Fórumon.
jan. 29
13:57
Magánnyugdíj: már csak hétfőn nyilatkozhatunk (Privátbankár)
A nyugdíjbiztosítási igazgatóságok ügyfélszolgálatain nem lesz hétvégi nyitva tartás - mondta Szőke Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) sajtótitkára
jan. 29
14:18
Kiderült: ilyen buszokat vesz a BKV (Pénzcentrum)
A BKV Zrt. 30 darab (+ opcionálisan 75 további) használt, alacsonypadlós, klímával felszerelt szóló autóbusz megvásárlására írt ki közbeszerzési eljárást január 27-én....
jan. 29
14:33
Még több eva-bevételre számít a kormány (Privátbankár)
Az idén 196,1 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adóbevételre (eva) számít a költségvetés, ami közel 8 százalékkal több a múlt évben befolyt eva összegénél
jan. 29
14:45
Feljelentés a MOKÉP-Pannónia Kft. filmarchívumos szerződései miatt (ProfitLine)
Budapest, 2011. január 28., péntek (MTI) - Büntető feljelentést tett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a MOKÉP-Pannónia Kft. korábbi vezetésének jogszabályellenesen kötött szerződései miatt, az ügyben elkezdődött a nyomozás - közölte az MNV pénteken az MTI-vel. Az ügyben az MNV által megnevezett ügyvéd az MTI-től értesült a feljelentésről, s meglepetésének adott hangot, a maga részéről arra…

Keresés