2011. január 18. kedd

jan. 18
4:33
Médiatörvény: már az EU hitelességéről szól? (Napi)
jan. 18
4:57
Visszatér a havazás: így készülj a szezonra (Pénzcentrum)
Idén télen is eljött a sokak által várt síszezon. Lehet elővenni és kitisztítani a bakancsokat, megéleztetni a síléceket, beszerezni a felszerelés elhasználódott darabjait és sietve böngészni az utazási irodák ajánlatait, amennyiben ezt nem tettük még meg. A Pénzcentrum.hu megnézte milyen árakra számíthatnak a lejtők szerelmesei hazánkban és a külföldi országok esetében....
jan. 18
5:09
Megbecsülhetetlen, hány szórakozóhely használ jogi kiskaput (Napi)
jan. 18
5:27
A multik nem ijedősek (Népszava)
Aligha lesz foganatja annak az elsősorban a jobboldalhoz kötődő 34 személy által írt nyílt levélnek, amelyben bojkottot hirdettek a magyarországi multinacionális cégek egy csoportja ellen - vélték a lapunk által megkérdezett szakértők.
jan. 18
5:33
Olimpiai bajnokunk hitelküzdelme: svájci frank kereszt(árfolyam)függés (Pénzcentrum)
Nem esik le a karikagyűrű Csollány Szilveszter ujjáról, ugyanis kocsmárosnak állt az olimpiai bajnok, hogy fizetni tudja svájcifrank alapú hitelének egekbe szökött törlesztőrésleteit....
jan. 18
5:45
Egyre kevésbé bízunk a bankokban (HVG)
A lakosság pénzügyi döntéseinek előkészítésében a pénzintézetek információforrásként a második helyre szorultak az internet mögött - számol be a Napi Gazdaság.
jan. 18
5:45
Kereskedőházak lesznek a régi "impexek" helyett (Népszava)
Nagyobb szerepet szán a kormány az államnak magyar külkereskedelem fellendítésében. A kormány a régi "impexekhez", az egykori szocialista külkereskedelmi vállalatokhoz hasonló, kereskedőházakat akar létrehozni, amelyek összegyűjtenék a magyar kis- és középvállalatok termékkínálatát, és szakmai tudásukkal elősegítenék azok piacra juttatását - mondta lapunknak adott interjújában Botos Balázs a…
jan. 18
5:47
Ismét drágul az üzemanyag (Népszava)
Emeli három forinttal a 95-ös benzin és öt forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi listaárát holnaptól a Mol Nyrt. - tudta meg lapunk. Ezzel minden eddiginél magasabbra növekednek idehaza a hajtóanyagárak.
jan. 18
5:49
Nem a minimálbér után kell járulékot fizetni (Népszava)
Idén már a garantált bérminimum és nem a minimálbér után kell egyes esetekben a járulékokat fizetni - erre hívta fel a figyelmet az Adózóna című honlapon Ruszin Zsolt. A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke úgy vélekedett: "az eseteket széljárás szerint lehet megítélni."
jan. 18
6:39
Magánnyugdíjpénztárak: reálhozam, garancia, megszűnés (HVG)
Mit lehet tudni a reálhozamról, mikor juthat hozzá a pénzéhez, s mi történik, ha magánnyugdíjpénztár tagja marad, de a szervezet megszűnik? Folytatjuk cikkünket a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos kérdésekről.
jan. 18
6:54
Reagan már a Fehér Házban Alzheimer-kóros volt (ProfitLine)
Ronald Reagan már az Egyesült Államok elnökeként is Alzheimer-kóros volt - jelentette hétfőn a The Washington Times, az elhunyt politikus fiára hivatkozva.
jan. 18
6:56
Alulról töltik pohárba a sört (ProfitLine)
Alulról tölti "fel" a poharakat egy új söntésgép, mely a leggyorsabbnak kikiáltott sörtöltő a világon.
jan. 18
6:57
Csökkent a bankok iránti bizalom (FigyelőNet)
A lakosság pénzügyi döntéseinek előkészítésében a pénzintézetek információforrásként a második helyre szorultak az internet mögött - írta a Napi Gazdaság kedden.
jan. 18
6:59
175 milliót követel Such György (FigyelőNet)
Such György 175 millió forintot követel a Magyar Rádió Zrt.-től, a közmédium volt elnöke fizetési meghagyást nyújtott be a kamatokra, eljárási költségekre és ügyvédi munkadíjra is - írta a Magyar Nemzet kedden, a birtokába került dokumentumra hivatkozva.
jan. 18
7:03
Mellbevágó összeomlás: vallottak a kutasok (Portfolio)
A negyedik negyedévben 8%-kal esett a hazai üzemanyagfogyasztás mértéke a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint. A lemorzsolódás már több mint egy éve tart, így 2010-ben (az árak rekordszintre...
jan. 18
7:15
Újraosztják a hirdetési piacot (FigyelőNet)
Átrendezi a hirdetési piacot néhány közlekedési tárgyú törvénymódosítás - írja a Népszabadság. Júliustól lakott területen kívül az út szélén tilos lesz hirdetni.
jan. 18
7:21
Veszélyes a monetáris tanács kézi vezérlése (Privátbankár)
A devizahitelesek járhatnak pórul, ha a monetáris tanácsi tagok kinevezési rendjének tervezett módosítása nyomán az MNB alapállása enyhébbé válik
jan. 18
7:21
Történelmi eseményre készül Európa (168 Óra Online)
Még erre a hónapra tervezi első kötvénykibocsátását az európai pénzügyi stabilitási eszköz (EFSF) az Írországnak szánt mentő csomag keretén belül – jelentette be az EFSF. Az ötéves lejáratú papírok volumene 3–5 milliárd euró között lesz, a tranzakció lebonyolítását a Citibank, az HSBC és a Société Générale irányítja.
jan. 18
7:23
Családi adózás: erre fontos odafigyelni (Privátbankár)
Egy időben megtett nyilatkozattal már az év első hónapjától érvényesíthető a családi adókedvezmény
jan. 18
7:27
A szomszéd tehene hízik a Jógazda bukásán (ProfitLine)
A Forró és Vidéke Takarékszövetkezet nyerhet a felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár bukásán, a szomszédos takarékszövetkezet ugyanis már a felügyeleti határozat másnapján számlavezetési ajánlatot tett a tevékenységében felfüggesztett versenytársa ügyfeleinek - írta a Világgazdaság kedden.
jan. 18
7:29
Európát támogatva Kína önmagán is segít (ProfitLine)
Kína saját érdekeit is szem előtt tartotta, amikor az elmúlt hetekben valóságos mosoly-offenzívát folytatott Európában - írja a The New York Times Li Kö-csiang (Li Keqiang) kínai miniszterelnök-helyettes legutóbbi európai körútját kommentáló elemzésében.
jan. 18
7:39
Egész cégbirodalmat épített ki a Jógazda (Privátbankár)
Ásványvízzel, szerencsejátékkal és ingatlan adásvétellel is foglalkozott a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár érdekeltségein keresztül
jan. 18
7:41
Egy egységes EU legyűrheti a válságot (Privátbankár)
Túljuthat idén a gazdasági válságon az Európai Unió, de ehhez az kell, hogy egységesen, átfogó módon lépjen fel a pénzügyi biztos szerint
jan. 18
7:48
Tovább erősödött a forint (Infostart)
Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi piacon az euróval szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 274,15 forinton jegyeztek a hétfő esti 274,18 forint után. z Délelőtt az eurót délelőtt 272,69 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben.
jan. 18
7:51
Kora reggel tartotta árfolyamát a forint (HVG)
Tartotta árfolyamát a forint kedden kora reggel a nemzetközi piacon az euróval szemben: röviddel 7 óra előtt egy eurót 274,15 forinton jegyeztek a hétfő esti 274,18 forint után.
jan. 18
7:57
Fejcsere a Magyar Államkincstárnál (Privátbankár)
Távozik a Magyar Államkincstár éléről Kotán Attila, január 20-tól a posztot Thuma Róbert tölti be
jan. 18
8:00
Rehn - a tavalyinál szigorúbb banki stressz-tesztek lesznek (ProfitLine)
Túljuthat idén a gazdasági válságon az Európai Unió, de ehhez az kell, hogy egységesen, átfogó módon lépjen fel, és minden tagországban megtegyék a szükséges lépéseket a szerkezeti reformok és a pénzügyi konszolidáció terén - hangoztatta Olli Rehn pénzügyi biztos hétfő esti brüsszeli sajtótájékoztatóján.
jan. 18
8:02
Mire figyeljünk ma a tőzsdén? Hangulatjelentés (ProfitLine)
Ma teszi közzé a ZEW kutatóintézet a németországi gazdasági hangulatot tükröző januári mutatóját. Elemzők javulásra számítanak a jelenlegi helyzet és a kilátások megítélését tekintve egyaránt, mert a szakemberek a korábbihoz képest még jobban bíznak a gazdaság megerősödésében.
jan. 18
8:04
Emelkedő indexek az ázsiai piacokon (ProfitLine)
Többnyire emelkedni tudtak az ázsiai piacok a keddi annak ellenére, hogy nincsenek egy véleményen az euróövezetet alkotó országok arról, hogy növelni kell-e a zóna pénzügyi stabilitásának biztosítására létrehozott mechanizmus jelenlegi, 750 milliárd eurónyi hitelgaranciáig elmenni képes keretét vagy sem. Sőt, az amerikai piacok iránymutatása is elmaradt a tegnapi kereskedési szünnap miatt.
jan. 18
8:09
A nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel nyithatnak (HVG)
A hétfői gyengülést követően kedden emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék.
jan. 18
8:15
Talpra állóban: Európa mellett magán is segít Kína (Privátbankár)
Kína saját érdekeit is szem előtt tartotta, amikor az elmúlt hetekben valóságos mosoly-offenzívát folytatott Európában
jan. 18
8:15
Figyelmeztető jel? - A kisebb papírok viszik a prímet (Portfolio)
Az amerikai és az európai tőzsdéken is szeptember óta gyakorlatilag töretlen az emelkdés, aminek köszönhetően az irányadó indexek le tudták dolgozni a válság során látott zuhanást és már a Lehman...
jan. 18
8:24
A versenytárs nyer a Jógazda bukásán (Napi)
jan. 18
8:27
Élelmiszerárak: megúszhatjuk a súlyosabb drágulást (HVG)
A várakozások szerint idén is csak kisebb mértékben emelkedhetnek az élelmiszerárak a kiskereskedelemben, annak ellenére, hogy a válság és az ár- illetve belvizek hatalmas károkat okoznak a mezőgazdaságban - számol be a Magyar Nemzet.
jan. 18
8:27
Újraosztják a hirdetési piacot (Népszava)
A közlekedési tárgyú törvények módosítása nyomán eltűnnek az utak közvetlen közeléből a hirdetőtáblák, óriásplakátok.
jan. 18
8:33
Ciprusra figyel a Fitch (Privátbankár)
Negatív kilátásokkal felülvizsgálat alá helyezte Ciprus szuverén adósságának "AA-" besorolását a Fitch Ratings - közölte a nemzetközi hitelminősítő intézet hétfőn. A felülvizsgálat eredményeit várható...
jan. 18
8:33
Pozitív irányba mozdulhatnak a nyugat-európai tőzsdék (ProfitLine)
A hétfői gyengülést követően kedden emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék.
jan. 18
8:33
Új vezető csütörtöktől az államkincstárnál (Portfolio)
Január 20-i hatállyal Thuma Róbert kerül a Magyar Államkincstár élére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Nemzetet. A szakember otthonosan mozog az uniós támogatások területé és...
jan. 18
8:35
OTP részvény - beszorulva (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,04 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 22.356,09 ponton zárt hétfőn. Az amerikai tőzsdék a Martin Luther King emléknap miatt zárva tartottak, így a magyar részvénypiac forgalma nagyon alacsony, mindössze 6,7 milliárd forint volt. Az európai tőzsdék sem mutattak nagyobb elmozdulást. Ma már az amerikai piacok mutathatnak irányt, a budapesti tőzsdén…
jan. 18
8:35
Új fb tagok az INA-ban (Portfolio)
Tegnap tartotta rendkívüli közgyűlését a horvát INA, melyen három új, a horvát fél által delegált felügyelő bizottsági tagot választottak 2013. június 10-ig. A felügyelő bizottságból távozik Ivan...
jan. 18
8:37
Csendesen telt a hétfői nap a részvénypiacokon (ProfitLine)
A hétfői napon kevés minden történt a piacokon, köszönhetően annak, hogy az USA-ban Martin Luther King nap miatt zárva tartottak a piacok. Európában sem volt nagy mozgás a DAX index is nagyon szűk sávban mozgott egész nap és elhanyagolható mértékű volt az elmozdulás a nap végére. A magyar piac kicsi emelkedést mutatott, mely nagy részben a MOL-nak köszönhető, amely 1.3%-ot tudott drágulni ezen a…
jan. 18
8:45
Mérsékelt élelmiszer-drágulás jön? (Népszava)
A várakozások szerint, idén is csak kisebb mértékben emelkedhetnek az élelmiszerárak a kiskereskedelemben, annak ellenére, hogy a válság és az ár- illetve belvizek hatalmas károkat okoznak a mezőgazdaságban - írja a Magyar Nemzet.
jan. 18
8:51
Veszélyes a monetáris tanács kézi vezérlése (Privátbankár)
A devizahitelesek járhatnak pórul, ha a monetáris tanácsi tagok kinevezési rendjének tervezett módosítása nyomán az MNB alapállása enyhébbé válik
jan. 18
8:51
Erősen kezd ma a forint - Lesz mire figyelni (Portfolio)
A hétfőn kora estére beállított idei csúcsán, 274 közelében kezdte a mai napot a forint az euróval szemben és a svájci frankkal, illetve az amerikai dollárral szemben is nagyon közel járunk az idei,...
jan. 18
8:51
Már a taxisok is a Sziget mellett lobbiznak (Pénzcentrum)
A tegnapi nap folyamán két taxisszervezet is kiállt a Sziget Fesztivál mellett. Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) nyílt levélben kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a Sziget Fesztivál területhasználati díjával kapcsolatosan változtassa meg eredeti javaslatát. Az indítvány mellett a legnagyobb hazai taxis szervezet, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége (TFTSZ) is kiállt....
jan. 18
8:53
Leáldozott a dollár csillaga? Feljövőben a jüan (Privátbankár)
A dollár uralta világvaluta-rendszernek nincs jövője - vélekedik a kínai államfő. Hu Csin-tao szerint a dollár dominanciája a múlt terméke
jan. 18
8:53
Kis emelkedésre futotta az ázsiai börzéknek (Portfolio)
Tegnap nem volt kereskedés az amerikai piacokon, ennek megfelelően nem voltak jelentősebb mozgások az ázsiai tőzsdéken. A vezető indexek közül a japán Nikkei225 0,2%-os pluszban zárt, a hongkongi...
jan. 18
8:55
Az áfa emelésével finanszíroznák a nyugdíjreformot a csehek (Portfolio)
A cseh nyugdíjreform finanszírozására legutóbb a cseh miniszterelnök tett javaslatot egy interjúban, miszerint a jelenleg működő 10 és 20 százalékos áfa kulcsokat 19 százalékon kellene egységesíteni....
jan. 18
9:00
Márciustól csak az új Alkotmánnyal foglalkozik a Ház (Napi)
jan. 18
9:06
Rendre 204 forintnál akad el az USD/HUF csökkenése (ProfitLine)
Az elmúlt héten még a sáv tetején egyensúlyozott az USDHUF árfolyama, de a nagy EURUSD emelkedéssel összhangban visszacsúszott a korábbi sávba és egészen a kékkel jelölt támaszszintig jött vissza. (Solar Capital)

Keresés