2011. január 30. vasárnap

jan. 30
0:06
Amikor a lengyel takarítónő kipakol... (ProfitLine)
A tavalyi év szenzációja a német könyvpiacon Thilo Sarrazin egykori bankárnak a muzulmán bevándorlókat ostorozó műve volt: augusztusi megjelenése óta már 1,2 millió példányban kelt el. Az idei esztendő bestsellerének egy lengyel takarítónő kötete ígérkezik, amely - noha alig két hete jelent meg - máris az Amazon sikerlistájának 5. helyén található. A Knaur kiadó nem győzi az utánnyomást.
jan. 30
3:51
4,8-as földrengés! Vizsgálják a repedező panelházakat (Pénzcentrum)
Tegnap délután a Richter-skála szerint 4,8-as földrengés történt Oroszlány környékén, de Budapesten, illetve a főváros környékén több helyen is észleltek földmozgásokat. A hírek szerint még Székesfehérváron, Pécsen és Veszprémben is érezni lehetett a rengést, ami 5-10 másodpercig tartott. Személyi sérülésről egyelőre nem ékezett bejelentés a Katasztófavédelemhez, de Budapesten, Oroszlányban és…
jan. 30
5:36
Korlátoznák a gyalogosok mobilozását is (ProfitLine)
Az autósokat már régóta kötelezi a törvény, hogy vezetés közben hanyagolják a mobiltelefon használatát - egy amerikai politikus véleménye szerint hasonló módon kellene védeni a gyalogosok biztonságát is.
jan. 30
6:51
Így csökkenthető fillérekre a közösköltség (Pénzcentrum)
Legalább másfél milliárd forintot és 30 gigawattnyi energiát lehetne országosan, éves szinten megspórolni a társasházi lépcsőházak világításának korszerűsítésével. A 14 ezer háztartás fogyasztásának megfelelő energia megtakarítása közel 20 ezer tonnával csökkentené a hazai széndioxid kibocsátást. Annak ellenére csekély az érdeklődés a kiadáscsökkentő megoldások iránt, hogy a szükséges műszaki…
jan. 30
7:48
Mi történt Davosban? Összefoglaló (ProfitLine)
Különösen egy fontos téma került terítékre a davosi Világgazadsági Fórum utolsó előtti, szombati napján. Sikerül-e megállapodni a dohai forduló néven ismert világkereskedelmi tárgyalás lezárásának végső idejéről. E mellett a figyelem középpontjában állt Egyiptom is, ahol napok óta tartanak a kormányellenes megmozdulások.
jan. 30
8:21
Első bérlő a felújított irodaházban (Portfolio)
A Duna Bellview irodaház első bérlője az építőiparban működő Buildersite. A cég a Colliers Magyarország közreműködésével az irodaház harmadik szintjén bérel 365 négyzetméteres területet 2011...
jan. 30
8:23
Szivárogtatja a részleteket a kormány, oszlik a köd (Portfolio)
Egyre nagyobb várakozás előzi meg a kormány februárra ígért reformprogramját, az elmúlt két hétben sorozatban jelentek meg a (főként) kedvező elemzői vélemények Magyarországról. A Raiffeisen Bank...
jan. 30
8:27
Megy vagy marad? Holnap döntenie kell! (MaHu)
Azoknak, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, már csak egy napjuk maradt arra, hogy erről nyilatkozzanak. Az ügyfélszolgálatok hétfőn este hat óráig lesznek nyitva.
jan. 30
8:45
Megint drágul a gáz és az áram? (MaHu)
Áremelkedést várnak a villamosenergia- és a gázipar vezetői 2011 első felében - húsz magyarországi erőműtársaság és áramkereskedő cég vezetője gondolja így.
jan. 30
8:47
Egy év, és tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok (MaHu)
Jövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok, ez azt jelenti, hogy az állam még az idén fel kívánja számolni a szektor működési nehézségeiből fakadó adósságokat - közölte a Belügyminisztérium államtitkára.
jan. 30
8:54
Drágulhat az áram és a gáz (ProfitLine)
Áremelkedést várnak a villamosenergia- és a gázipar vezetői 2011 első felében az energiainfo.hu internetes hírportál legfrissebb felmérése szerint.
jan. 30
9:27
Borítékokkal az utcán - 3,5 milliárd forintot akar szétosztani a milliárdos (ProfitLine)
A kínai újév kezdete előtt egyhetes adakozó körútját járja Tajvanon Kína talán legismertebb milliárdosa, aki mintegy 500 millió tajvani dollár (három és fél milliárd forint) szétosztásán fáradozik - adta hírül a kínai sajtó.
jan. 30
9:36
Helyi pénzt akar egyre több magyar város (MaHu)
Több városból is kérték már a soproni helyi fizetőeszközt, a kékfrankot bevezető, épp a rábaközi tallér megteremtése felett bábáskodó szövetkezet támogatását saját helyi pénzhelyettesítő megalkotásához.
jan. 30
10:12
Jön az egyéni nyugdíjszámla (Napi)
jan. 30
10:14
Lehetnek még utórengések a földmozgás után (Napi)
jan. 30
10:27
Merkel javítaná az eurózóna versenyképességét (Portfolio)
Angela Merkel, német kancellárnak már konkrét elképzelései vannak arról, hogy hogyan lehetne a közös gazdasági kormányzást új alapokra helyezni - értesült a Spiegel nevű német lap. A lap úgy tudja,...
jan. 30
10:30
Drágulhat az áram és a gáz (Napi)
jan. 30
10:30
Tovább csökkenhet az üzemanyag ára (Infostart)
A benzin árának további csökkenésére számít a portfolio.hu. A gazdasági portál szakértői szerint van esély arra, hogy csökken a gázolaj ára is.
jan. 30
10:32
Az energia árának emelkedését várják szakértők (Infostart)
Az energia árának emelkedését várják az első félévben a villamosenergia- és gázipari vezetők. Az energiainfo.hu internetes portál legfrissebb felmérése szerint valamennyi megkérdezett a gáz drágulására számít, és a válaszadók 60 százaléka úgy véli: emelkedik az áram nagykereskedelmi ára is.
jan. 30
10:33
Megroggyant a BUX a héten - mi történt? (ProfitLine)
A budapesti tőzsdén megtorpant a január eleje óta tartó emelkedés az elmúlt héten, halványodik az eddig töretlen optimizmus.
jan. 30
11:03
Húsz éve nem volt ilyen mélyen Magyarország (168 Óra Online)
Decemberben, az uniós elnökség küszöbén indult a szőnyegbombázás. A nyugati sajtó képviselői ma már úgy járkálnak Magyarországra, mint megszállt területre, a frontvonal túloldalára. Orbán politikai imázsa Nyugaton megrendülni látszik. Ha harminc nehézsúlyú ütést kap valaki – három pártoló beszólás ellenében –, azt nehéz kimagyarázni. A magyar kormány reakciója a bevett sérelmi politika, a rátarti…
jan. 30
11:06
Helyi pénzzel fizetnének a magyar városok (HVG)
Több városban is bevezetnének soproni kékfrank mintájára helyi pénzt. Az MNB igazgatója szerint nem jelentenek a forintnak semmilyen tekintetben "konkurenciát" a regionális fizetőeszközök.
jan. 30
11:06
Jelentős áresés az it-memória piacon (ProfitLine)
Jóllehet az idén az előrejelzések szerint nő a számítógépes memóriák eladása a magyar piacon, az elemzők akár 50 százalékos árcsökkenést is reálisnak tartanak 2011-ben - mondta Kaszál Norbert a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere az MTI-nek.
jan. 30
11:21
Mi garantálja a jövő nyugdíjasainak biztonságát? - a szakértő válaszol (Pénzcentrum)
Bár hazánkban örvendetesen emelkedik a születéskor várható élettartam, sajnos évről-évre egyre kevesebb gyermek születik. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előrejelzései szerint 40 év múlva 9 millióra csökkenhet Magyarország lakossága, így a következő évtizedekben egyre több időskorút kell eltartania egyre kevesebb aktív dolgozónak. A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) véleménye szerint…
jan. 30
11:24
Mélypont után - Stabilabb lesz a magyar ingatlanpiac! (MaHu)
Másfél évi süllyedés után elérte a mélypontot a magyar ingatlanpiac, az idei a stabilizálódás éve lesz a King Sturge ingatlan tanácsadó szerint.
jan. 30
11:39
A munkáltatói adómegállapítást január 31-ig lehet kérni (ProfitLine)
Munkáltatói adómegállapítást január 31-ig lehet kérni, és a munkáltatóknak, kifizetőknek is addig kell kiadniuk (postára adniuk) a magánszemélyek számára kifizetett jövedelmekről és levonásokról szóló, 2010. évi adóbevalláshoz szükséges igazolásokat.
jan. 30
11:39
Bízhatunk-e az inflációs adatokban? - Az Economist utánajárt (Portfolio)
Sokan feltételezik, hogy a statisztikai hivatalok manipulálják az inflációs adatokat, vagyis az infláció valójában magasabb a hivatalos statisztikákban szereplő értékeknél. Közgazdászok régóta...
jan. 30
11:42
Magánnyugdíjpénztár: már csak egy nap maradt (HVG)
Azoknak, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, már csak egy napjuk maradt arra, hogy erről nyilatkozzanak. Az ügyfélszolgálatok hétfőn este hat óráig lesznek nyitva.
jan. 30
12:00
Drágulhat az áram és a gáz (HVG)
Áremelkedést várnak a villamosenergia- és a gázipar vezetői 2011 első felében az energiainfo.hu internetes hírportál legfrissebb felmérése szerint.
jan. 30
12:12
Lejár az idő! Már csak egy nap maradt a magán-nyugdíjpénztári nyilatkozatok leadására (ProfitLine)
Azoknak, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, már csak egy napjuk maradt arra, hogy erről nyilatkozzanak. Az ügyfélszolgálatok hétfőn este hat óráig lesznek nyitva.
jan. 30
12:33
Állami alapból is mentik a spanyol takarékpénztárakat (Portfolio)
Márciustól állami alapból is tőkéhez juthatnak a spanyol takarékpénztárak az új feltőkésítési előírások teljesítéséhez - írja az El Pais vasárnapi számára hivatkozva az MTI. A többségében tőzsdén...
jan. 30
13:12
Új megoldást keresnek a görög válságra (HVG)
A görög To Vima lap értesülése szerint az EU, az IMF és az EKB új megoldást keres a görög adósságteher enyhítésére, a megoldás a 80-as évek végén számos latin-amerikai országot az államcsődtől megmentő "Brady-terv" mintáján alapulna.
jan. 30
13:18
Nem jelent konkurenciát a forintnak a soproni kékfrank (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója szerint nem jelentenek a forintnak semmilyen tekintetben "konkurenciát" az olyan helyi vagy regionális fizetőeszközök, mint a soproni kékfrank, a rábaközi tallér, vagy az esetleg később kibocsátásra kerülő ilyen típusú helyi "pénzek".
jan. 30
13:27
Megszületett a döntés: tőzsdére megy a LinkedIn (Portfolio)
A LinkedIn bejelentette, hogy megtette az első hivatalos lépéseket a sokak által izgatottan várt elsődleges részvénykibocsátás (IPO) irányába. Elemzők szerint a LinkedIn tőzsdére vitele komoly...
jan. 30
13:54
Szigor a nyugdíjban: a kormány a befektetőknek üzen? (Népszava)
A hasonló fejlettségű országokkal összehasonlítva Magyarországon jóval magasabb a rokkantnyugdíjasok száma. A Policy Agenda azt vizsgálta meg, hogy mit tehet ezen a téren a kormány, és mekkora a politikai mozgástér valójában.
jan. 30
14:21
Búcsú: ez a négy bank már nem nyit ki holnap (Portfolio)
11-re nőtt a válság idei pénzintézeti áldozatainak száma az USA-ban, a héten ugyanis az előző héthez hasonlóan ismét négy bank bezárását jelentették be az amerikai hatóságok. Új-Mexikóban a First...
jan. 30
14:21
Zuhanhat a lakásod ára, ha beindulnak a kényszerértékesítések (Pénzcentrum)
Tavaly már megjelentek, idén várhatóan még nagyobb arányban lesznek jelen az ingatlanpiacon a kényszerértékesítők. Országos szinten a teljes tranzakciószám 10 százalékát teszik ki azok az eladások, ahol a tulajdonos fizetési nehézség miatt kénytelen megválni ingatlanától....
jan. 30
14:24
Portugália Magyarországnak is sokkot okozhat (HVG)
Az euróövezet várhatóan gyengülő gazdasági aktivitása miatt "vegyesek" a közép-kelet-európai térség növekedési kilátásai. Főleg Magyarország és Csehország szenvedheti meg a valutauniós növekedés esetleges megtorpanását - áll londoni felzárkózó piaci elemzők hétvégi helyzetértékelésében.
jan. 30
14:24
3,3 milliárd forintért kelt el a festmény, festője... (ProfitLine)
Tiziano művei esetében rekordot jelentő áron, 16,9 millió dollárért (3,35 milliárd forintnak megfelelő összegért) kelt el a Sotheby's árverésén az itáliai mester egyik festménye New Yorkban.
jan. 30
14:30
Portugália sokkolhatja a magyar gazdaságot is (Privátbankár)
A londoni EIU elemzői "gyakorlatilag elkerülhetetlennek" nevezték, hogy Görögország és Írország után Portugália is külső pénzügyi segítség igénybevételére kényszerüljön - ez pedig olyan sokkot okozhat a befektetők körében, ami a magyar növekedést is érzékenyen érintheti
jan. 30
14:48
Az MSZP visszaállítja a megváltoztathatatlant? (Privátbankár)
Az MSZP kormányra kerülve visszaállítja az átlépő pénztártagok jogveszteségeit - teljesen visszaállítani a három pilléres rendszert valószínűleg nem tudják
jan. 30
14:50
A gázár biztos emelkedik, drágább lehet az áram (Privátbankár)
A villamosenergia- és a gázipar vezetői szerint nagy gond, hogy a politika összekeveri a szociálpolitikát az energetika stratégiai kérdéseivel
jan. 30
15:15
Még az idén hozzányúl a kormány az önkormányzati rendszerhez (Portfolio)
Jövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok, ez azt jelenti, hogy az állam még az idén fel kívánja számolni a szektor működési nehézségeiből fakadó adósságokat - közölte a...
jan. 30
15:18
Munkáltatói adómegállapítást január 31-ig lehet kérni (MaHu)
Munkáltatói adómegállapítást január 31-ig lehet kérni, és a munkáltatóknak, kifizetőknek is addig kell postára adniuk a magánszemélyek számára kifizetett jövedelmekről és levonásokról szóló, 2010. évi adóbevalláshoz szükséges igazolásokat.
jan. 30
15:30
Kína idei exportnövekedése 10 százalékra lassul (ProfitLine)
Kínának nem kell erősítenie valutáját a kereskedelem egyenlege szempontjából, mivel exportnövekedése idén 10 százalékra mérséklődik, többlete pedig csökken 2015-re - jelentette ki az ázsiai ország kereskedelmi minisztere.
jan. 30
15:33
Fel tud állni a pofon után Amerika? - Technikai elemzés (Portfolio)
Méretes pofont kapott az S&P 500 a hét vége előtt,1,8%-ot esett miután eredményüket féltve profitrealizálásba kezdtek a kereskedők, így végül piros színű lett a heti gyertya is. Napi grafikonon...
jan. 30
15:35
Menekülnek a közel-keleti részvényekből a befektetők (Portfolio)
Mélyrepülésbe kezdtek a mai kereskedésben a közel-keleti részvényindexek az egyiptomi zavargások hírére, a dubaji tőzsde indexe május óta nem látott mértékben esett, az egyiptomi tőzsde pedig sem ma,...
jan. 30
15:42
A magyarok nem félnek Egyiptomtól (Privátbankár)
Bár nagyjából 150 halálos áldozata van hírügynökségi jelentések szerint az egyiptomi zavargásoknak, a magyarok nem mondják le útjaikat. A Külügyminisztérium (KM) szerint a tengerparti részek biztonságosak. Cikkünk megjelenése után a KM néhány várost veszélyesnek minősített
jan. 30
16:03
Növekszik az uniós agrárkifizetés Magyarországon (ProfitLine)
Megemelkedett a legutóbbi pénzügyi évben a magyar mezőgazdasági termelők számára az Európai Unió által nyújtott közvetlen kifizetések összege, de a gazdák csaknem fele kevesebb mint 500 eurót kapott - derül ki az Európai Bizottság közölte statisztikából pénteken.
jan. 30
16:09
Sokkot okozhat a régiónknak Portugália kimentése (Portfolio)
Az euróövezet várhatóan gyengülő gazdasági aktivitása miatt "vegyesek" a közép-kelet-európai térség növekedési kilátásai, és főleg Magyarország és Csehország szenvedheti meg a valutauniós növekedés...

Keresés