2011. január 7. péntek

jan. 7
5:15
Gera Zoltán titokban aláírt? "Azt hisznek, amit szeretnének hinni" (Pénzcentrum)
Érdekes fotósorozatra bukkant a Pénzcentrum.hu egy VIII. kerületi ingatlanfejlesztés honlapján. A képeken az látható, amint Gera Zoltán a fejlesztő munkatársának jelenlétében aláír egy szerződést. Megkerestük a legjobban kereső magyar sportolót és a lakásépítőt is, válaszaik alapján döntsék el Önök, hogy mi történhetett az irodában!...
jan. 7
5:48
Felfüggesztették az Emfesz engedélyét (Népszava)
Felfüggesztette a pénzügyi és gázbeszerzési gondokkal küzdő Emfesz földgázszolgáltatási engedélyét a Magyar Energia Hivatal. Az idehaza több mint 300 ezer ügyfelet ellátó vállalat lapunk érdeklődésére hangsúlyozta: átmeneti likviditási zavarral küzdenek, a kintlévőségei nagyobbak, mint a tartozásai.
jan. 7
5:50
Újabb pécsi üzenet a francia szolgáltatónak (Népszava)
Járható útnak tartaná Kővári János parlamenti képviselő, ha Pécsett alternatív energiaforrásokat vonnának be a távfűtésbe.
jan. 7
5:52
Hosszabb ideig jár a gázártámogatás (Népszava)
A jelenlegi fűtési szezon végéig, vagyis április 30-ig a mostani támogatási mértékekkel és feltételekkel meghosszabbítják a szociális alapú gáz- és távhő-támogatást. A most megjelent kormányrendelet módosítása nélkül a támogatás egyébként már január 1-jén megszűnt volna - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
jan. 7
5:54
Gyakorlatilag eltűnhet a lízing és a hitel a piacról (Népszava)
Az elmúlt két évtized legrosszabb évét zárta a hazai újautó piac. Minden várakozást alulmúltak az adatok, ilyen kevés gépjárművet csak a rendszerváltás utáni időszakban, a magyarországi autópiac kiépülésekor adtak el, viszont akkor hosszú távú fellendülés következett. Idén megállhat a visszaesés, sőt, némi bővülésre is számítani lehet.
jan. 7
6:00
Népszava: eltűnhet az autólízing (HVG)
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) elnöke a Népszavának azt mondta, hogy nemcsak a jelzálogalapú lakás-devizahitelesek, hanem az autóvásárlás miatt eladósodott fogyasztók jelentős része is nagy bajban van.
jan. 7
6:09
Végre! Egyszerre kapcsolhatjuk a DVD-t, mosógépet, TV-t, légkondit stb. (ProfitLine)
Egyszerűsített kezelőfelületet dolgoztak ki európai kutatók, ez felhasználható mosógép, világítás, fűtés, légkondicionálás, tévékészülék, DVD-lejátszó vagy -felvevő, illetve más háztartási eszköz bekapcsolására és programozására.
jan. 7
6:09
Közel fél millióan munka nélkül (168 Óra Online)
460 ezerre nőtt tavaly szeptember-novemberben a 15-74 éves munkanélküliek száma - a többi között ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből. Ez a szám 15 ezer fővel több, mint egy évvel korábban és 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.
jan. 7
6:11
Adókerülő 'nagyhalak' nem járhatnak taxival (ProfitLine)
Nem járhatnak taxival a megrögzött adókerülők Tajvanon, legalábbis azok, akik több mint 10 millió tajvani dollárral - 67 millió forinttal - tartoznak az adóhatóságnak.
jan. 7
6:42
Eltűnhet az autólízing (ProfitLine)
A finanszírozási szabályozók és a megváltozott értékesítési körülmények miatt az autókereskedelemben eltűnhet a lízing és a hitel, helyükre pedig a tartós bérlet kerülhet - írta a pénteki Népszava.
jan. 7
6:45
Végső visszaszámlálás nyugdíjügyben (Pénzcentrum)
Már csak 17 napjuk van a nyugdíjpénztártagoknak arra, hogy nyilatkozzanak a tagságuk fenntartásáról, különben végérvényesen az állami pillérbe kerülnek vissza. A kiszerződést választók az országban 36 helyen tehetik meg a nyilatkozatukat, és mivel jelenleg naponta ezt csak 700-800-an teszik meg, az ügyfélszolgálatokon nincsenek problémák. A legtöbb ember a fővárosban nyilatkozott eddig, egy ügyfél…
jan. 7
7:03
Tovább szedi áldozatait a drága svájci frank! (Portfolio)
Egyre több jel utal arra, hogy a svájci gazdaság szereplőinek is meggyűlik a baja a brutálisan erős svájci frankkal. Az exportőrök mellett ugyanis már a vendéglátószektor is panaszkodik, miután a...
jan. 7
7:06
Pénz az ablakban: nem lesz kaszinóváros Sukorón (Privátbankár)
Joav Blum és a KC Bidding Kft. sem teljesítette a koncessziós szerződésben előírt feltételeket, ezért a magyar állam a megállapodás felbontása mellett a 900 millió forintos kötbért is jogosan követelh...
jan. 7
7:15
Tömegével mondják fel a hiteleket? Aztán jöhet a kilakoltatás... (ProfitLine)
A Magyar Nemzet információi szerint két bank összesen tízezer hitelszerződés egyidejű felmondását készítette elő a napokban, a végrehajtások előkészületeivel így akkor végezhetnek, amikor lejár a kilakoltatási moratórium.
jan. 7
7:21
Rekordszámú cégfelszámolás a tavalyi évben (168 Óra Online)
A válság miatt szűkülő piac és a lánctartozások együttes hatásaként 2010-ben már 17 420 cég, vagyis a megelőző évinél 17 százalékkal több vállalkozás került felszámolás alá. Az Opten céginformációs szolgáltató előrejelzése szerint 2011-ben sem javulnak a kilátások.
jan. 7
7:24
Vége a hitelnek, lízingnek: miből veszünk autót? (Privátbankár)
A finanszírozási szabályozók és a megváltozott értékesítési körülmények miatt az autókereskedelemben eltűnhet a lízing és a hitel - jöhet a tartós bérlet?
jan. 7
7:30
NetHangulat: kevesebb a bizalmunk az Ab-ban, az igazságszolgáltatásban és az elnökben (HVG)
A novemberi 7 pontos zuhanást követően az elmúlt hónapban újabb egy ponttal csökkent a hvg.hu NetHangulat index értéke, amely így az évet 28 ponton fejezte be – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A decemberi események a jelek szerint kevésbé rontottak az internetes közhangulaton, mint a magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos kormánydöntés, de már így is az internetezők csaknem háromnegyede…
jan. 7
7:42
Dupla bérért sok orvos lemondana a hálapénzről (Privátbankár)
A Magyar Rezidens Szövetség felmérése szerint az orvosok körülbelül kétharmada akar belépni a zöldkeresztes mozgalomba vállalva, hogy - dupla bérért cserébe - nem fogad el hálapénzt
jan. 7
7:45
Ennyi orvos mondana le a hálapénzről (Napi)
jan. 7
7:48
Kissé gyengült a forint (HVG)
Röviddel 7 óra előtt 276,05 forintot ért egy euró a csütörtök késő esti 276,16 forint után (-0,04 százalék).
jan. 7
7:48
Eldőlt: nem lesz kaszinóváros Sukorón (MaHu)
Joav Blum és a KC Bidding Kft. sem teljesítette a koncessziós szerződésben előírt feltételeket, ezért a magyar állam a megállapodás felbontása mellett a 900 millió forintos kötbért is jogosan követelheti.
jan. 7
7:48
USA - Csak a technológiai szektor tudott erősödni (ProfitLine)
A technológiai szektor képviselőit leszámítva mérsékelt visszaesést mutattak az amerikai részvények a tegnapi napon, miután a várakozásokat meghaladó mértékben emelkedett a heti munkanélküli kérelmek száma, gyengén szerepeltek a nyersanyagipari vállalatok, miután az erősödő dollár nyomán csökkentek a nyersanyagárak.
jan. 7
7:50
Lemond a magyarországi Tesco vezére (HVG)
Hamarosan távozik a magyarországi Tesco vezérigazgatója és Angliában beszerzési igazgatóként folytatja munkáját - írja a Magyar Nemzet.
jan. 7
7:57
Kiváló környezetben virágzottak a pénzpiaci alapok (Portfolio)
Komoly sikert könyvelhettek el a magyar pénzpiaci alapok, hiszen elképesztő vagyonnövekedéssel sikerült megőrizniük trónjukat a hazai befektetési alap szektorban. A hazai pénzpiaci alapokba már 2009...
jan. 7
8:00
Orbán: Magyarország képes megdörzsölni a palackot (Privátbankár)
Orbán Viktor szerint Magyarország a megújulás időszakát éli, a magyarok úgy tekintenek 2011-re, mint az ország megújulásának évére: most dől el, milyen lesz a következő tíz évük. A miniszterelnök az EU soros elnökségének átadási ünnepségén az Országházban úgy fogalmazott: "csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, amelyből ismét előbújhat a szellem, amelyet…
jan. 7
8:12
Tömegével mondják fel a hiteleket? (Népszava)
Két bank összesen tízezer hitelszerződés felmondását készítette el a napokban - írja "piaci berkekben terjedő" hírekre hivatkozva a Magyar Nemzet.
jan. 7
8:15
Csaba László: Bizonyos értelemben büntetésben vagyunk (Portfolio)
Az infláció lassulását és a foglalkoztatási helyzet enyhe javulását várja 2011-től Csaba László. A közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: idén alapvetően a nemzetgazdasági egyensúly...
jan. 7
8:15
Újabb milliós büntetés az olcsó tej miatt (168 Óra Online)
Befejeződött a Tescónál a Tej Terméktanács szeptemberi bejelentése alapján indult eljárás. A cégnél lefolytatott vizsgálat szerint az áruházlánc két tartós tejet (Mlieko Lapte, Almliesl) a beszerzési ár alatt, literenként 119, illetve 125 forintért forgalmazott - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSzH).
jan. 7
8:17
Dúl az optimizmus a részvénypiacokon (Portfolio)
Igen erős decemberi hónapon vannak túl a részvénypiacok, korrekcióra pedig mindezidáig nem voltak hajlandóak, sőt, a főbb indexek az év eleji emelkedések során újabb lokális csúcsokat állítottak fel....
jan. 7
8:18
A GDF Suez vinné az Emfesz ügyfeleit (Privátbankár)
A GDF Suez magyarországi érdekeltsége beadja szándéknyilatkozatát a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH) arról, hogy vállalni tudja az Emfesz gázkereskedő tevékenységének felfüggesztése miatt gázellátás né...
jan. 7
8:21
Többnyire csökkenés mutatkozik az ázsiai piacokon (ProfitLine)
Vegyesen alakulnak a piacok, a befektetők ma már kivárnak a vételekkel a decemberi amerikai havi foglalkoztatottsági adatok nyilvánosságra kerülése előtt. Az olaj árfolyama a tegnapi esés után némiképp emelkedést mutat, bízva a jó foglalkoztatottsági adatban.
jan. 7
8:23
OTP - jól kezdte az évet, mi jöhet? (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 329,19 pontos, 1,49 százalékos emelkedéssel, 22.446,78 ponton zárt csütörtökön. Az OTP részvények ára 88 forinttal, 1,66 százalékkal 5.375 forintra nőtt, forgalmuk 7,4 milliárd forintot tett ki. Nézzük, mire számíthatunk a folytatásban: technikai elemzés.
jan. 7
8:24
Csaba László: az idei évre kitűzött hiánycél nagyon szigorú és feszes (HVG)
Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: idén alapvetően a nemzetgazdasági egyensúly megőrzése a cél, és ez minden mást maga alá rendel.
jan. 7
8:33
Nincs határozott irány az ázsiai piacokon (Portfolio)
A tegnapi vegyes amerikai zárás ma reggel sz ázsiai kereskedésre is rányomta bélyegét, az irányadó indexek felemás elmozdulást mutatnak. A japán tőzsde viszont az elmúlt napokban látott impozáns...
jan. 7
8:33
Tesco: vezérváltás Magyarországon (Pénzcentrum)
Hamarosan távozik a magyarországi Tesco vezérigazgatója és Angliában beszerzési igazgatóként folytatja munkáját....
jan. 7
8:35
220 felett kezd ma a frankárfolyam - izgalmas délután jön (Portfolio)
Az euró felől a befektetők csütörtökön látványosan újra a svájci frank, az euró, illetve a japán jen irányába mozdultak és ebben ma reggelig nem következett be fordulat, így a kulcsfontosságú...
jan. 7
8:37
Vizsgálat indult az RFV gyergyói szerződései körül (Portfolio)
Hűtlen kezelés vádjával vizsgálatot kezdett a romániai korrupcióellenes ügyosztály (DNA) az RFV gyergyószentmiklósi szerződéseivel kapcsolatban - írja a Napi. A DNA a gyergyószentmiklósi polgármester...
jan. 7
8:51
Új partner a Baker & McKenzie budapesti irodájában (Portfolio)
A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda új partnere dr. Lásztity Dusán, aki 2011. január 1-től tölti be ezt a pozíciót. Dr. Lásztity Dusán (31) 2002. szeptember 16-án...
jan. 7
8:51
BL-sztár is lehetett volna: rekordösszegű kártérítés + videó (Pénzcentrum)
Összességében csaknem 100 millió forintos kártérítést ítélt meg, nem jogerősen, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság egy fiatal debreceni focistának, Körmöndi Péternek. A játékost 2002-ben térdsérüléssel operálták, de a kórházban úgy elfertőződött a sebe, hogy ezután már nem tudott pályára lépni, sport karrierje véget ért, ezért beperelte a kórházat....
jan. 7
8:53
Emfesz: még ebben a hónapban fizetünk (Portfolio)
Még ebben a hónapban rendezni kívánja kötelezettségeit az Emfesz, nyilatkozta Góczi István a társaság ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak. Góczi elmondása szerint január végéig kifizetik az FGSZ...
jan. 7
8:54
A világ élvonalában a BUX: jöhet a korrekció (Privátbankár)
A globális jókedv enyhülésével és az elmúlt 4-5 nap folyamatos emelkedése után korrekció jöhet a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedési napján. Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője...
jan. 7
8:54
Észtországban 5,7 százalékos decemberi éves infláció (ProfitLine)
Az év eleje óta euróövezeti tag Észtországban a decemberi infláció 5,7 százalék volt éves szinten, ami két éves csúcsnak számít. A havi szintű növekedés 0,5 százalék volt.
jan. 7
8:55
Billentyűzetet ragadott Orbán Viktor! - "Fontos lépéseket tervezünk" (Portfolio)
A magyarországi médiatörvényt érő kritikák nem fogják elterelni a kormány figyelmét a legfontosabb, az uniós elnökséggel kapcsolatos kérdésről: a gazdaságpolitikáról. Az egyszerű kérdésre, hogy hol...
jan. 7
8:56
Stagnálással kezdődhet a kereskedés a nyugat-európai tőzsdéken (ProfitLine)
Stagnálással indíthatják a hét utolsó, pénteki kereskedési napját a nyugat-európai tőzsdék, miután az ázsiai börzék mutatói vegyesen mozogtak, Tokióban a Nikkei225 index 0,1 százalékos pluszban zárt.
jan. 7
8:57
Titkos vevőkkel tárgyal a Citi (Portfolio)
Amint az a korábbi hírek alapján várható volt, a Citigroup vevőt keres Amerika egyik legnagyobb fogyasztói hitelezőjére, a CitiFinancialre. A Financial Times szerint az üzletág eladási ára több száz...
jan. 7
8:58
Siralmas kiskereskedelmi adatok mutatkoztak Németországban (ProfitLine)
Váratlan és jelentős visszaesés mutatkozott novemberben a német kiskereskedelmi értékesítésben, köszönhetően a régiót sújtó adósságválságnak, amely beárnyalta a növekedési kilátásokat.
jan. 7
8:59
"Minden emelkedést eladásra kell felhasználni" (Portfolio)
A korábbi napokhoz hasonlóan ma is emelkedést vár a magyar piacon Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője, aki nem igazán érti, mi az oka ennek a kirobbanó opztimizmusnak. Szokás szerint emelkedés...
jan. 7
9:00
Durva olajárat jósol a szakértő (Infostart)
Az amerikai alapkezelők körében kiemelkedően sikeres tíz évet maga mögött tudó Daniel Rice, a BlackRock portfólió-menedzsere szerint idén tovább bővül majd a világgazdaság, ami 100 dollár fölé repíti az olaj árát.
jan. 7
9:00
Óvatos mozgás várható a nyugat-európai tőzsdéken (HVG)
Minimális elmozdulással indíthatják a hét utolsó, pénteki kereskedési napját a nyugat-európai tőzsdék, miután az ázsiai börzék mutatói vegyesen mozogtak, Tokióban a Nikkei225 index 0,1 százalékos pluszban zárt.
jan. 7
9:00
Tömegével mondják fel a hiteleket? (MaHu)
Sajtóinformációk szerint két bank összesen tízezer hitelszerződés egyidejű felmondását készítette elő a napokban, a végrehajtások előkészületeivel így akkor végezhetnek, amikor lejár a kilakoltatási moratórium.

Keresés