2011. január 7. péntek

jan. 7
0:00
Király-kupa: elmaradt a góleső, vereséggel jutott tovább a Real (She)
Az első mérkőzésen nyolcgólos győzelmet arató Real Madrid tartalékos csapattal felállva nem bírt a Levantéval a spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjében, de a csütörtök késő esti 2–0-s vereség ellenére bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az Atlético Madrid lesz az ellenfele.
jan. 7
0:36
Videó: Sergio szépségdíjas gólt lőtt a Real Madridnak (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az első mérkőzésen nyolcgólos győzelmet arató Real Madrid tartalékos csapattal felállva nem bírt a Levantéval a spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjében, de a csütörtök késő esti 2–0-s vereség ellenére bejutott a legjobb nyolc közé. Nézze meg a gólokat!
jan. 7
5:24
Tenisz: Arn Gréta megállíthatatlan, már döntős az aucklandi WTA-tornán (She)
Újabb nála előkelőbb helyen rangsorolt játékost vert meg Arn Gréta az év első WTA-tornáján, Aucklandben. A tenisz-világranglista 88. helyén található magyar teniszező európai idő szerint péntek hajnalban 7:6, 6:3-ra legyőzte az évet negyvenedikként kezdő német Julia Görgest, és bejutott a döntőbe, ahol a belga Yanina Wickmayerrel találkozik majd.
jan. 7
6:42
Vissza a jövőbe, avagy élet a sérülés után (Behaviour)
Szomorú, amikor azt hallani, hogy tehetséges sportolók kénytelenek befejezni pályafutásukat, olyan súlyos sérülést szenvedtek el. Az efféle problémák a legjobbakat sem kerülik el, a szerencsésebbek rövidebb-hosszabb kihagyást követően ott folytatják, ahol abbahagyták, sőt: kemény munkával nem lehetetlen a csúcsra visszakapaszkodni.
jan. 7
6:44
Nem tartoznak a klubok - legalábbis papíron (Behaviour)
Noha a tegnapi számunkban megszólaló Gertner Zoltán szerint az MLSZ licencadminisztrációval foglalkozó részlege semmit nem tehet az ellen, a klubok miként játsszák ki a licenckritériumokat, a szövetség honlapján is megtalálható vonatkozó szabályzat alapján több lehetősége is volna a testületnek.
jan. 7
6:46
Del Bosque megvédte címét (Behaviour)
Vicente del Bosque (képünkön) lett 2010 legjobb szövetségi kapitánya a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezetnél (IFFHS).
jan. 7
6:48
Meglepetések az európai bajnokságokban (Behaviour)
Tegnap fél egykor a Juventus-Parma találkozóval megkezdődött az olasz labdarúgó-bajnokság "tavaszi" szakasza. A 18. forduló rögvest meglepetést hozott, mivel a torinóiak jókora vereséggel kezdték az évet. Anglia és Spanyolország kapcsán az egy nappal korábban történtekre kell visszatekinteni, mivel a szigetországban az élmezőny valamennyi tagja az éllovas Manchester United kedvére tett, míg az…
jan. 7
6:50
Blatter szerint minden rendben (Behaviour)
Irigység és féltékenység beszél azokból, akik bírálják a FIFA-t - jelentette ki Joseph Blatter a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke az ázsiai konföderáció (AFC) dohai kongresszusán, ahol egyúttal új alelnököt avattak, Ali bin al-Huszein jordán herceg személyében.
jan. 7
6:54
Vasas: Benunesz és Loussaief is elbúcsúzott a csapattól (She)
Távozik a Vasas NB I-ben szereplő labdarúgócsapatától két külföldi labdarúgó, Karim Benunesz és Helmi Loussaief.
jan. 7
7:24
Arn Gréta: „Biztos csak álmodom” (Metropol)
Arn Gréta bejutott a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben két játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt német Julia Görgest.
jan. 7
7:30
NHL: először hiányzott Sidney Crosby, ki is kapott a Pittsburgh (She)
Ebben a szezonban először kényszerült pályára korcsolyázni Sidney Crosby nélkül a Pittsburgh Penguins: a Keleti főcsoport listavezetője a sérült csapatkapitány távollétében szétlövésben ki is kapott a Montreal Canadiens vendégeként az észak-amerikai profi jégkorong-liga (NHL) magyar idő szerint péntekre virradóra rendezett játéknapján.
jan. 7
7:32
Real Madrid: Amerikában műtik meg Gonzalo Higuaín porckorongsérvét (She)
Chicagóba utazik, ahol kedden megműtteti porckorongsérvét Gonzalo Higuaín, a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Real Madrid első számú középcsatára.
jan. 7
7:42
Leonardo győzelemmel mutatkozott be az Inter kispadján (Metropol)
Sikerrel debütált a címvédő Internazionale kispadján az új brazil vezetőedző, Leonardo, miután az olasz labdarúgó-bajnokság 18.ordulójának csütörtök esti zárómérkőzésén csapata hazai pályán 3-1-re legyőzte a harmadik helyen álló Napolit.
jan. 7
7:48
NBA: Nowitzki rekordhosszú kihagyása sokba kerül a Dallasnak (She)
Mindkét péntek hajnali mérkőzésen meglepetés született az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban: a sérült Dirk Nowitzkit sorozatban hatodszor nélkülöző Dallas hazai pályán kikapott az Oklahomától, míg a Nyugati főcsoport sereghajtója, a Sacramento alaposan eltángálta a Denvert.
jan. 7
8:06
Argentína: a River Plate-nél már nem számolnak a részeges Ortegával (She)
Juan José López, a River Plate edzője kijelentette, hogy a februárban kezdődő bajnoki idényben (clausura) nem számít a 36 esztendős Ariel Ortega játékára, akiben a hír hallatán felvetődött a visszavonulás gondolata.
jan. 7
8:08
Férfi kosárlabda NB I: amerikai hátvédet szerződtetett a Salgótarján (She)
Az amerikai Chris Rodgerset szerződtette a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában sereghajtó Konecranes-Salgótarjáni KSE.
jan. 7
8:24
Arn Gréta bejutott a döntőbe (Infostart)
Arn Gréta bejutott a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben két játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt német Julia Görgest.
jan. 7
8:24
NB II, Nyugati csoport: Szolnokról és Pápáról igazolna a Veszprém (She)
Az NB II Nyugati csoportjában tizennegyedik helyen szerénykedő Veszprém FC labdarúgócsapatának ügyvezetője, Garai Péter elmondta, hogy a télen távozó játékosok helyére meghatározó futballistákat akarnak igazolni. Szolnokról Molnár Zoltán, Hegedűs Gyula és Hevesi-Tóth Tamás érkezhet. Zsemlye György Szigetszentmiklósról, Germán Tamás pedig Pápáról mehet Veszprémbe.
jan. 7
8:36
Vereséggel is továbbjutott a Real Madrid (Metropol)
A Real Madrid 2-0-ás vereséget szenvedett a Levante otthonában a labdarúgó Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének csütörtök esti visszavágóján, ám az első mérkőzésen aratott 8-0-ás sikerének köszönhetően így is simán jutott a legjobb nyolc közé.
jan. 7
9:00
Brescia: Feczesin vagy a Wislánál vagy Magyarországon folytathatja (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Bresciánál többnyire mellőzött (a Cesena elleni tegnapi bajnokin a keretben sem szereplő) Feczesin Róbert iránt érdeklődik a Wisla Kraków, de a legfrissebb hírek szerint Magyarországról is van kérője.
jan. 7
9:02
Női kézilabda NB I: műtik Valovicsot, tavasszal már nem játszhat (She)
Műteni kell Valovics Nóra súlyos térdsérülését, így a Siófok KC női kézilabdacsapatának egyik alapemberének ki kell hagynia az egész tavaszi szezont.
jan. 7
9:04
Röplabda: válogatottat igazolt és bemutatót tartott az Újpest (She)
Az UTE 125. születésnapja alkalmából kiállítás nyílt a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnáziumban, amelyet Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt nyitott meg.
jan. 7
9:36
Tenisz: Söderling és Stepánek is elődöntős a brisbane-i tornán (She)
Robin Söderling és Radek Stepánek is simán, két játszmában győzte le ellenfelét a brisbane-i férfi tenisztorna negyeddöntőjében. A fináléért egymás ellen mérkőznek meg.
jan. 7
9:38
Légiósok: Futács bombagóljával nyert Törökországban az Ingolstadt (She)
Futács Márkó csapata, a törökországi Belekben edzőtáborozó Ingolstadt a magyar támadó góljával 1–0-ra nyert a német harmadosztályban szereplő Kickers Offenbach ellen.
jan. 7
9:54
AC Milan: Oguchi Onyewu a Twentéhez tart kölcsönbe (She)
Holland és amerikai lapértesülések szerint az AC Milan labdarúgócsapata kölcsönadja kevés játéklehetőséget kapó amerikai válogatott védőjét, Oguchi Onyewut a holland Twentének.
jan. 7
10:12
Siófok: Sowunmi elrepült Ciprusra, az APOP szerződéssel várja (She)
Sowunmi Thomas, a labdarúgó NB I-ben szereplő Siófok támadója csütörtökön elköszönt a csapattól, és Ciprusra repült, ahol a Nemzeti Sport információi szerint pénteken másfél évre aláír az élvonalbeli APOP-hoz.
jan. 7
10:30
Paks: Bödét csak álomfeltételekkel adják, a Bielefeld mást kínált (She)
A labdarúgó NB I hatodik helyén telelő Paksi FC nem engedi el Böde Dánielt a német másodosztály utolsó helyén álló Arminia Bielefeldhez; a saját nevelésű játékos a tolnaiakkal kezdte meg a felkészülést.
jan. 7
10:48
Légiósok: Szalai őrzi jó formáját, négy gólt szerzett a Barca edzőpályáján (She)
A Mainz magyar csatára, Szalai Ádám a keddi blogbejegyzésében már beszámolt arról, hogy a héten Spanyolországban edzőtáboroznak, és a tréningeket az FC Barcelona gyakorlópályáján, közvetlenül a Camp Nou stadion szomszédságában tartják. A magyar támadó a hírek szerint az edzőtábor alatt is őrzi jó formáját.
jan. 7
10:50
Férfi kézilabda: újvidéki játékossal erősít az újonc Orosháza (She)
A férfi kézilabda NB I-ben újonc Orosházi FKSE vezetői megegyeztek a 24 éves újvidéki Gradimir Szancsaninnal, aki legutóbb a bosnyák Prevent Visoko csapatában szerepelt.
jan. 7
11:06
Juventus: a genovai Toni érkezhet a sérült Quagliarella pótlására (She)
A Juventus labdarúgócsapata szerződtetné Luca Tonit a Genoától. A torinóiak azután jelentkeztek be a válogatott csatárért, hogy Fabio Quagliarella csütörtökön a Parma elleni 4–1-es hazai vereséggel végződő találkozó első perceiben súlyos térdsérülést szenvedett.
jan. 7
11:36
Talmácsi nem adja fel (Metropol)
Talmácsi Gábor, aki tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában versenyzett, azt mondta, még nem tett le arról, hogy az idén is a vb-sorozatban folytassa a pályafutását.
jan. 7
11:42
Düsseldorf: Ennél száz százalék, hogy többet tudok - Torghelle (She)
Góllal kezdte a téli felkészülési időszakot Torghelle Sándor, a Fortuna Düsseldorf magyar légiósa – a csatárra rá is fér a sikerélmény a gyenge őszi idénye (12 meccs, 1 gól) után.
jan. 7
11:44
Debrecen: szlovák válogatott kapus került a címvédő Loki látóterébe (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a labdarúgó NB I címvédője, a Debrecen a kétszeres szlovák válogatott Pavel Kovác szerződtetésének lehetőségét fontolgatja.
jan. 7
11:46
Videó: fejen találta a korong a hokist, ellenfelének elképesztő pechje volt (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 85. játéknapján a címvédő Chicago Blackhawks hazai pályán szenvedett 4–2-es vereséget a Dallas Starstól. A texasiak első gólja érdekesre sikerült, ugyanis a kapu előtt várakozó Brenden Morrow-t fejen találta a korong, ám a szélsőt nem zavarta a hirtelen jött „meglepetés” és egy gyors mozdulattal a ketrecbe húzta azt. A meccs másik…
jan. 7
11:48
Debrecen: A Loki tulajdonosa egy fanatikus ember - Meszlényi (She)
Meszlényi Tibor, a DVSC-TEVA pályaedzője az egyik szlovák internetes oldalnak nyilatkozott debreceni szerepvállalásáról. A szakember mondandója magyarul a bajnokcsapat hivatalos honlapján, a dvsc.hu-n olvasható.
jan. 7
12:00
NB II: a Szparival tréningezik a Szolnokról távozó Cornaci (She)
Ismét az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatánál tréningezik Claudiu Cornaci.
jan. 7
12:02
Ferencváros: Horváth Ferenc a középmezőnybe várta a csapatot (She)
A Ferencváros korábbi labdarúgója, Horváth Ferenc a bajnokság előtt a középmezőnybe várta a zöld-fehér csapatot. A támadó a 100% Fradinak elmondta, éppen ezért sikeresnek ítéli az együttes őszi szereplését.
jan. 7
12:36
Videó: nézők közé ugrott egy bika egy amerikai rodeóversenyen (She)
Hatalmas pánik tört ki egy rodeóversenyen Amerikában, ahol egy bika kiugrott a nézőtérre. Az állat, miután gyorsan ledobta magáról az őt megülni kívánó versenyzőt, kétségbeesetten kereste a karámból kivezető utat, majd hirtelen átugrotta a közel kétméteres kerítést.
jan. 7
12:38
Hopman-kupa: Ivanovics megsérült, a szerbek helyett a belgák a döntőben (She)
Megsérült az ausztráliai Perthben zajló hagyományos tenisz vegyescsapat-világbajnokság, a Hopman-kupa csütörtöki fordulójában a korábbi világelső Ana Ivanovics, így kétséges, hogy ott lehet-e a január 17-én kezdődő Australian Openen.
jan. 7
12:40
Bolton: Bogdán Ádám valószínűleg kezdőként lép pályára szombaton (She)
Az angol élvonalbeli Bolton labdarúgócsapatának magyar kapusa, Bogdán Ádám szombaton minden bizonnyal kezdőként kap szerepet az FA-kupa 3. fordulójában a York City elleni hazai meccsen.
jan. 7
12:54
NFL: Hasselbeck a playoffra visszakerül a Seattle kezdőcsapatába (She)
A Seattle Seahawks utolsó alapszakaszbeli mérkőzését sérülés miatt kihagyó Matt Hasselbeck visszatér a csapatba az NFL rájátszásának első körében a New Orleans Saints elleni meccsre.
jan. 7
12:56
Kajak-kenu: bolgár színekben lapátol a magyar maratoni világbajnok (She)
Faldum Bereniké, az MTK maratoni világbajnok kajakozója 2011-től két éven át bolgár színekben versenyez.
jan. 7
13:12
Arséne Wenger az évtized legjobb edzője (Infostart)
Az Arsenalt irányító Arséne Wenger lett az évtized legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
jan. 7
13:12
Juventus: Fabio Quagliarella ebben az idényben már nem játszhat (She)
Fabio Quagliarella jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Juventus támadója ebben az idényben már nem léphet pályára.
jan. 7
13:14
NB II: a PMFC szerződtetné a bajaiak gólerős támadóját (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC érdeklődik Kormos László iránt.
jan. 7
13:24
Wenger az évtized legjobb edzője (Metropol)
Az Arsenalt irányító Arséne Wenger lett az évtized legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
jan. 7
13:48
Légióssors: Kötelest több csapat is vinné, de a Genk nem engedi (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint több csapat – köztük a holland másodosztályú Fortuna Sittard – is érdeklődik a Genk kapusa, Köteles László iránt, de a belga klubnál egyelőre ragaszkodnak a magyar labdarúgóhoz.
jan. 7
14:06
Jégkorong: Fodor Szabolcs ismét a Vasashoz szerződött a Volánból (She)
A SAPA Fehérvár AV19 első csapatából kiszoruló Fodor Szabolcs a Vasashoz igazolt, és a fővárosiaknál fejezi be a jégkorongidényt.
jan. 7
14:24
Videó: a japán játékos fejen lőtte az ellenfelet, komikus gól lett belőle (She)
Szerencsés találat született abból a felszabadítási kísérletből, amelyet egy japán középiskolai labdarúgó-bajnokság elődöntőjében láthattak a nézők. A Hirosi–Kasiva mérkőzésen a Hirosi játékosa egy ide-oda pattogó labdát akart kirúgni a kapuja elől, ám pontosan fejbe találta vele az ellenfél támadóját az a hálóba pattant.
jan. 7
15:00
Téli vb-t javasol a FIFA elnöke (Infostart)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke szerint januárban kellene megrendezni a 2022-es világbajnokságot Katarban.

Keresés