2011. január 11. kedd

jan. 11
0:18
Sion: Vanczák Vilmossal 2014-ig szerződést hosszabbított klubja (She)
A svájci labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő FC Sion honlapján jelentette be: 2014. június 30-ig szerződést hosszabbított magyar védőjével, Vanczák Vilmossal.
jan. 11
0:36
Monaco: Banide az új edző, másodszor mentheti meg a csapatot (She)
A hét végi kupakiesés után menesztett Guy Lacombe helyére Laurent Banide-ot nevezték ki a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában maradásért harcoló, jelenleg a 17. helyen álló Monaco vezetőedzőjévé.
jan. 11
0:54
Átigazolások: fiatal légiósok mozgásban, Korcsmár ügye lezárulhat (She)
A hétfő sem múlt el átigazolási hírek nélkül a hazai és a nemzetközi labdarúgásban. A külföldön játszó magyar fiatalok közül Kádár Tamás az angol harmadosztályba került kölcsönbe, kortársa, Preklet Csaba a Regginától átmenetileg haza, Kecskemétre igazolhat. Korcsmár Zsolt eközben végleg a norvég Brannhoz kerülhet. A január 10-i hírek és pletykák összefoglalója.
jan. 11
6:36
NBA: Bostonban mindig életre kap a Houston, most is így tett (She)
A rossz formában lévő Houston Rockets a legjobb dobója, a sérült Kevin Martin nélkül is győzni tudott Bostonban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) magyar idő szerint keddre virradóra rendezett játéknapján. A Chicago sorozatban a hetedik hazai meccsét nyerte meg, a Charlotte majdnem üres arénában verte a Memphist.
jan. 11
6:39
Arn Gréta a női tenisz Rocky Balboája (Behaviour)
Óriási bravúrt hajtott végre Arn Gréta, miután 82 perc alatt simán megverte a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi WTA-verseny döntőjében a címvédő belga Yanina Wickmayert.
jan. 11
6:41
Real Ronaldo (Behaviour)
Mondhat bárki bármit napjaink elüzletisedett világában is: a futball csodálatos sportág. Amikor a legutóbbi világbajnokság dögunalmas meccseit láttuk, kezdték sokan elhinni, hogy ez már nem az a játék, amit a hőskorban játszottak. Nem az, amit, mondjuk, Puskás és a Real Madrid művelt az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején.
jan. 11
6:54
Formula-1: Vettel nem megy a Ferrarihoz, amíg Alonso ott van - Marko (She)
Helmut Marko, Dietrich Mateschitznek, a Red Bull tulajdonosának jobb keze azt mondta, amíg a spanyol Fernando Alonso a Ferrarinál van, addig a 2010-ben világbajnoki címet szerző Sebastian Vettel biztosan nem szerződik az olasz Formula–1-es istállóhoz.
jan. 11
6:57
Elmosta az eső Talmácsi tesztjét (Behaviour)
Talmácsi Gábor vasárnap délelőtt szerencsésen megérkezett Malajziába. A hosszú út ugyan kissé kimerítette, de hatalmas lelkesedéssel várta, hogy kipróbálhasson egy superbike versenymotort. A mai teszt azonban elmaradt.
jan. 11
7:12
Műugrás: taroltak a magyar versenyzők a Las Palmas-i versenyen (She)
Három első helyet szereztek a magyar műugrók a Las Palmasban rendezett Pepsi-kupán.
jan. 11
7:30
NHL: négy perccel a vége előtt 0-2, a vége 4-2 a Bruinsnak (She)
Megismételte novemberi bravúrját a Boston Bruins az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Bocsok újra az utolsó harmadban fordítva gyűrték le a Pittsburgh Penguinst, ráadásul idegenben. Kikapott a Detroit, jó passzban van a Phoenix, sorozatban harmadszor nyert a Toronto.
jan. 11
7:48
Bayern München: Beckenbauer vitatja Van Gaal kapuscserés tervét (She)
Franz Beckenbauer, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Bayern München tiszteletbeli elnöke megkérdőjelezi Louis van Gaal várható döntését, amely szerint idény közben vált kapusposzton.
jan. 11
7:50
Labdarúgó NB I: Londonban él a derbin késelő férfi - lapértesülés (She)
Vélhetően Londonban vagy környékén tartózkodik az a férfi, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a szeptemberi Újpest–Ferencváros labdarúgó-mérkőzés előtt az Újpest Városkapu metrómegállónál megkéselt egy 17 éves fiatalembert – értesült a Magyar Nemzet.
jan. 11
8:18
Vettel nem megy a Ferrarihoz (Metropol)
Helmut Marko, Dietrich Mateschitznek, a Red Bull tulajdonosának jobb keze azt mondta, amíg a spanyol Fernando Alonso a Ferrarinál van, addig a világbajnok Sebastian Vettel biztosan nem szerződik az olasz Forma-1-es istállóhoz.
jan. 11
8:24
AC Milan: Ronaldinho immár a Flamengo játékosa - hivatalos (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo a  hivatalos honlapján bejelentette, hogy átigazolta Ronaldinhót az AC Milantól.
jan. 11
8:27
Haye-t kikerülik Klicskóék (Behaviour)
Nemrég írtuk meg, hogy a profi ökölvívás királykategóriáját a két Klicsko-fivér uralja. Vlagyimir az IBF/WBO/IBO szervezetek világbajnoka, míg bátyja, Vitalij a WBC trónján ül. Sokan azért nem bokszolnak ellenük a legjobbak közül, mert szinte rabszolgaszerződéseket akarnak velük aláírattatni.
jan. 11
8:42
Tenisz: Fucsovics bokasérülést szenvedett Kínában, feladta a meccsét (She)
Bokasérülés miatt Fucsovics Márton kénytelen volt feladni a hazai Feng He elleni mérkőzését a kínai Mengziben zajló 15 ezer dolláros, kemény pályás ITF-future-tenisztorna selejtezőjének harmadik fordulójában.
jan. 11
9:00
Ronaldinho a Flamengóban folytatja (Infostart)
A brazil Flamengo bejelentette, hogy leszerződtette Ronaldinhót. A riói O Globo értesülése szerint a korábban kétszer is a világ legjobbjának választott középpályás négyéves szerződést kötött a piros-feketékkel.
jan. 11
9:00
Liverpool: Gulácsi biztos abban, hogy Dalglishnál versenyezhet (She)
Gulácsi Péter, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Liverpool fiatal magyar kapusa úgy véli, számára nem hátrány, hogy Kenny Dalglisht nevezték ki a rossz formában lévő „vörösök" szakvezetőjévé.
jan. 11
9:18
Videó: mérkőzés közben verekedett össze a kapus és a szurkoló (She)
Érdekes esemény játszódott le a görög labdarúgó-bajnokság másodosztályának legutóbbi fordulójában. A Jannina–OFI meccsen (1–0) a vendégek kapusa, Polikronisz Veziridisz egy pályára berohanó szurkolót elkapott, majd megütötte és kilökte a játéktérről. Hamarosan a rendezők is megérkeztek és ártalmatlanították a renitens drukkert.
jan. 11
9:54
Lovassport: Krucsó Balázs újabb győzelmet aratott Németországban (She)
A Münsterben megrendezett nemzetközi díjugratóversenyen a középkör versenyszám döntőjében (145 cm) Krucsó Balázs győzött KN-Seicalla nevű lován.
jan. 11
10:12
Zaragoza: Pintér Ádámot több klubnak is felajánlották - lapértesülés (She)
A Periódico de Aragón értesülései szerint a Real Zaragoza labdarúgócsapata több játékosától is meg akar válni a téli átigazolási időszakban, és köztük van Pintér Ádám is.
jan. 11
10:14
Zaragoza: Pintérrel elégedettek; Husztit másik spanyol klub vinné - Filipovics (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, spanyol sajtóhírek szerint a Primera Divisiónban sereghajtó Zaragozánál felvetődött Huszti Szabolcs szerződtetése a Zenittől, ugyanakkor Pintér Ádám pedig távozhat a csapattól. A két labdarúgó menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, Huszti Szabolccsal kapcsolatban a Zaragoza érdeklődése még nem jutott el hozzá, és arról sem…
jan. 11
10:30
Hollandia: Babos Gábor hosszú évekre elegendő ambícióval tért vissza (She)
Babos Gábor, a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő NEC Nijmegen magyar légiósa elismeréssel szólt fiatal vetélytársa, Jasper Cillessen őszi teljesítményéről, ám bízik abban, hogy – immár meggyógyulván – ismét ő lesz a csapat első számú kapusa.
jan. 11
10:33
Ismét Lionel Messi kapta az Aranylabdát (Behaviour)
Az argentin válogatott és a spanyol Barcelona csatára, Lionel Messi kapta az Aranylabdát a FIFA hétfői zürichi gáláján. A 23 éves focista klubtársait, a 26 éves spanyol-katalán Andrés Iniestát és a 30 éves, szintén spanyol-katalán Xavit előzte meg. Mivel mindannyian a Barcelona játékosai, a győztest stílszerűn a katalán sztárcsapat edzője, Josep Guardiola jelentette be, majd ő adta át a díjat is…
jan. 11
11:06
Tenisz: máris kiesett az első helyen kiemelt Wozniacki Sydneyben (She)
Az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki már a második fordulóban kiesett a Sydneyben zajló WTA-tenisztornán, miután két szettben kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától.
jan. 11
11:08
NB II: két játékos távozik, a DVSC-től érkezik kapus Csabára (She)
Két futballistával szerződést bontott a Békéscsaba NB II-ben szereplő labdarúgócsapata, egy játékos pedig kölcsönbe érkezett a viharsarki együtteshez.
jan. 11
11:24
NB II: több játékos távozik, a DVSC-től érkezik kapus Csabára (She)
Több futballistával szerződést bontott a Békéscsaba NB II-ben szereplő labdarúgócsapata, egy játékos pedig kölcsönbe érkezett a viharsarki együtteshez.
jan. 11
11:26
IFFHS: az iráni, a szaúdi és a szudáni bajnokság is erősebb a magyarnál (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint 2010-ben a spanyol Primera División volt a legerősebb bajnokság, míg Magyarország a 49. helyen található a listán.
jan. 11
11:28
Premier League: Halmosi Pétert korábbi menedzsere a Blackpoolhoz vinné (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Halmosi Pétert szeretné szerződtetni korábbi menedzsere, Ian Holloway, aki jelenleg az angol élvonalbeli FC Blackpool labdarúgócsapatát irányítja.
jan. 11
11:42
A spanyol volt a legerősebb bajnokság (Infostart)
A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint 2010-ben a spanyol Primera División volt a legerősebb bajnokság. A listán Magyarország a 49. helyen található.
jan. 11
11:42
Udinese: lapértesülések szerint Rudnevsszel tárgyaltak a friuliak (She)
Egybehangzó olasz lapértesülések szerint az élvonalbeli Udinese labdarúgócsapatának képviselői már tárgyaltak Artjoms Rudnevsszel, a lengyel Lech Poznan lett csatárával.
jan. 11
11:44
Kiknek köszönheti Messi az Aranylabdát? (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség honlapján megjelent részletes voksokat elemezve kiderül, hogy a játékostársak és a szövetségi kapitányok szavazatainak köszönhetően kapta meg a FIFA-Aranylabdát Lionel Messi. Az argentin támadó az újságírók voksai alapján csak negyedikként végzett. Összeállításunkból kiderül, hogy kire szavaztak a magyarok és a sztárcsapatok képviselői.
jan. 11
11:44
NB II: a bőcsiek most is húztak egy nagyot, a Temesvárral játszanak (She)
Ismét jelentős játékerőt képviselő határon túli klubbal kötött le edzőmérkőzést az NB II-ben szereplő bőcsi labdarúgócsapat.
jan. 11
11:46
Labdarúgás: feléleszthetik a brit országok minitornáját (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) új főtámogatója, a Vauxhall azt tervezi, hogy feléleszti a brit országok közötti nagy hagyományú, utoljára 1984-ben megrendezett tornát.
jan. 11
11:48
Téli olimpia 2018: Annecy, Pjongcsang és München is leadta a pályázatát (She)
A keddi határidőig mindhárom, a 2018-as téli ötkarikás játékok rendezésére kandidáló város benyújtotta a hivatalos, részletes pályázatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB).
jan. 11
11:50
NB II: a Ferencvárostól érkezik próbajátékos Diósgyőrbe (She)
Megérkezett az első próbajátékos az NB II Keleti csoportjában szereplő diósgyőri labdarúgócsapathoz – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 11
12:18
Ausztria: a klubok megegyeztek, az FC Lustenau várja Márkus Gábort (She)
Az osztrák labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő FC Lustenau a honlapján számolt be arról, hogy képviselői egyezségre jutottak az Austria Wiennel annak magyar támadója, Márkus Gábor nyárig tartó kölcsönvételéről.
jan. 11
12:20
Profi ökölvívás: Vitalij Klicskóra az olimpiai bajnok kubai Solís vár (She)
Március 19-én a Kölnarenában Vitalij Klicsko (41–2, 38 K. O.-T. K.O.) a 2004-es olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok kubai Odlanier Solís (17–0, 12 K. O-T. K. O.) ellen lép ringbe. Klicsko a WBC (Bokszvilágtanács) nehézsúlyú világbajnoki övét teszi kockára.
jan. 11
12:22
NB II: Koplárovics még Kozármislenyben edz, Fellai és Koller érkezett (She)
Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Kozármisleny NB II-es labdarúgócsapata.
jan. 11
12:36
Formula-1: elhunyt a legendás hatkerekű Tyrrell tervezője (She)
Nyolcvanéves korában, Lutterworthben elhunyt Derek Gardner, az egykori Tyrrell Formula–1-es istálló legendás tervezője.
jan. 11
12:54
Videó: mégsem fejjel szerezte a harmadik gólját Cavani a Juve ellen (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában lejátszott Napoli–Juventus mérkőzésen az uruguayi Edinson Cavani mesterhármast szerzett, méghozzá mindhárom találatot fejjel. Ez állt a szombati híradásokban, azonban az egyik felvételen látszik, hogy a harmadik gólnál a támadó a háta mögül, sarokkal talált be a torinóiak kapujába. Ez az úgynevezett skorpiórúgás, amelyet a kolumbiai kapus, René Higuita…
jan. 11
12:56
DVSC: Nagy kockázatot vállaltam a debreceni szerződéssel - Illés (She)
A DVSC első téli igazolása, Illés Gyula új klubja honlapjának nyilatkozott új csapatáról, miután aláírta hároméves szerződését a Debrecenhez.
jan. 11
13:06
A spanyol volt 2010-ben a legerősebb bajnokság (Metropol)
A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint 2010-ben a spanyol Primera División volt a legerősebb bajnokság, a listán Magyarország a 49. helyen található. A spanyol mögött az angol Premier League végzett a második helyen, míg a harmadik az olasz Serie A lett.
jan. 11
13:12
Elhunyt Berczik Zoltán (Infostart)
Kedd hajnalban, 73 éves korában elhunyt Berczik Zoltán, a magyar asztaliteniszsport egyik meghatározó alakja - tájékoztatta a Magyar Asztalitenisz Szövetség.
jan. 11
13:12
Tenisz: Mannarino az első körben búcsúztatta Mónacót Aucklandben (She)
A francia Adrian Mannarino két szettben megverte az ötödik helyen kiemelt argentin Juan Mónacót az Aucklandben zajló ATP-tenisztorna első fordulójában.
jan. 11
13:30
NB II: Szabó visszavonul, kapust kell keresnie az SZTK-nak (She)
Kapust kell keresnie az NB II Nyugati csoportjában szereplő Szigetszentmiklósnak, ugyanis a távozó Balikó Milán után Szabó Kálmánra sem számíthatnak.
jan. 11
14:00
Vitalij Klicsko március 19-én száll ringbe (Metropol)
Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács (WBC) ukrán világbajnoka március 19-én a kubai Odlanier Solis ellen védheti meg címét Kölnben.
jan. 11
14:06
NCAA: utolsó másodpercbeli mezőnygóllal nyert, és bajnok az Auburn (She)
Az Auburn Tigers diadalával ért véget a tengerentúli egyetemi amerikaifutball-bajnokság (NCAA) 2010-es szezonja.
jan. 11
14:24
Férfi kézi-vb: Pérez csere lesz a tornán, Eklemovics nem jött rendbe - a keret (She)
Kihirdette világbajnoki keretét Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki egyelőre 15 játékost nevezett meg. Pérez Carlos itthon készül, de tervezett csere az utolsó csoportmérkőzésekre, míg plusz két utazó a sérüléssel küszködő Laluska Balázs, Harsányi Gergely és Ancsin Gábor közül kerül ki.
jan. 11
14:36
Nadal és Serena Williams a két favorit (Metropol)
Kedden nyilvánosságra hozták a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díj jelöltjeinek névsorát: a férfiaknál nincs a listán a címvédő jamaicai sprinter, Usain Bolt, a nőknél azonban a teniszező Serena Williams ismét a legjobb lehet.

Keresés