2011. január 15. szombat

jan. 15
0:54
Real Madrid: Van Nistelrooy megzsarolta a hamburgiakat - lapértesülés (She)
A holland RTL7 televíziós csatorna péntek esti kerekasztal beszélgetésén a Voetball futballmagazin főszerkesztő azt mondta: Ruud van Nistelrooy visszatérhet a Real Madrid labdarúgócsapatához. Sőt, az újságíró odáig ment, hogy arról számolt be: a támadó már el is hagyta a Schalke elleni, szombati bajnokira készülő Hamburg közös szállását, és azzal fenyegetőzött: ha nem engedik őt visszamenni…
jan. 15
6:39
Most kezdődik a most kezdődik (Behaviour)
A szokásos terminus technicusszal élve csapatunk tegnap "rendben megérkezett" Linköpingbe, a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságra. A sportág valaha volt legnagyobb eseményén mindenkinek száztíz százalékot kell hoznia ahhoz, a válogatott teljesítse a célt, és elérje az 1-7. hely valamelyikét.
jan. 15
6:41
Emberségből is világelsők (Behaviour)
Ki ne emlékezne a tavalyi Australian Open hivatalos megnyitója előtti napra, amikor napjaink két toronymagasan legjobb férfi teniszezője, Roger Federer és Rafael Nadal egy fantasztikus jótékonysági délutánt hozott össze a Haitin történt borzalmas földrengések áldozatainak megsegítésére.
jan. 15
6:54
Primera División: Ismerem Cristiano Ronaldo összes trükkjét - Piqué (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának világbajnok középhátvédje, Gerard Piqué a holland Voetbal magazinnak nyilatkozva elárulta: a legnagyobb honi rivális Real Madrid aranylabdás portugál játékosának, Cristiano Ronaldónak az összes trükkjét ismeri.
jan. 15
6:56
NHL: Washingtoni győzelmével nyugaton növelte előnyét a Vancouver (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 94. játéknapján lejátszott hat mérkőzésből öt vendéggyőzelemmel végződött. A Vancouver Washingtonban győzött 4–2-re, és a ligaelső  Canucks ezzel növelte előnyét a Nyugati főcsoportban a 2. helyen álló Detroit előtt, a Red Wings ugyanis szétlövésben kikapott a Blue Jackets otthonában.
jan. 15
6:57
Ligue I: kevesebb sztár, nagyobb küzdelem (Behaviour)
Európa négy nagy bajnoksága közül a franciára vetül a legkevesebb figyelem. Egyelőre a Ligue I nem képes a többivel konkurálni, sem anyagilag, sem máshogy; kevesebb a sztárjátékos, ugyanakkor nagyobb a küzdelem, s ha egy topcsapat jó üzletet akar kötni, a francia piacra az elsők között látogat.
jan. 15
6:59
Janics Natasa: nászút helyett edzőtábor (Behaviour)
Közel egy hete időzik már az EDF-Démász Szeged háromszoros olimpiai bajnoka, Janics Natasa a bolgár Belmekenben. Kovács László és Andrian Dusef tanítványa 3000 méteres magaslatban "gyúr" a 2011-es évre.
jan. 15
7:30
Ausztria: Márkus Gábor szerződést kötött, a másodosztályban folytatja (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Márkus Gábor, az Austria Wien amatőrcsapatának csatára kölcsönbe az osztrák másodosztályú FC Lustenauhoz szerződhet. A két klub már korábban megegyezett egymással, és azóta a magyar utánpótlás-válogatott játékos alá is írta a szerződését.
jan. 15
7:48
NBA: texasi rangadón szerezte meg 34. győzelmét a Spurs, nyert a Lakers (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 80. játéknapján a Dallas elleni texasi rangadón megszerezte szezonbeli 34. sikerét a ligaelső San Antonio Spurs. A Keleti főcsoportot vezető Boston hazai pályán nyert a Charlotte ellen, míg a Los Angeles Lakers szintén otthon győzte le a New Jersey Netset.
jan. 15
8:06
NB II: folyamatosan erősít a Veszprém, a rutinos Molnár Zoltán is érkezik (She)
Hegedűs Gyula után Molnár Zoltánt és Zsömlye Györgyöt is szerződtette az NB II Nyugati csoportjában 14. helyen telelő Veszprém FC.
jan. 15
8:45
Ismét elrajtol a Budapest-Bamako rali (Behaviour)
Budapestről, a Hősök teréről indul útjára szombaton ezúttal már ötödik alkalommal a Budapest-Bamako rali - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők. A versenyzők január 31-én futnak be a nyugat-afrikai Mali fővárosába, Bamakoba.
jan. 15
9:00
Bayern München: Kahn szerint kockázatos Kraft kapuba állítása (She)
Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának korábbi emblematikus figurája megismételte év végi kijelentését, mégpedig azt, hogy kockázatot rejt magában a fiatal Thomas Kraft kapuba állítása.
jan. 15
9:02
Tenisz: spanyol győzelem a Davidok csatájában Aucklandban (She)
David Ferrer győzelmével ért véget Aucklandban a Heineken Open férfi egyes döntője. Az első helyen kiemelt spanyol teniszező két sima játszmában győzte le az argentin David Nalbandiant. A hobarti női tenisztornát a hazai színekben versenyző Jarmila Groth nyerte meg.
jan. 15
9:18
Tenisz: spanyol győzelem a Davidok csatájában Aucklandben (She)
David Ferrer győzelmével ért véget Aucklandben a Heineken Open férfi egyes döntője. Az első helyen kiemelt spanyol teniszező két sima játszmában győzte le az argentin David Nalbandiant. A hobarti női tenisztornát a hazai színekben versenyző Jarmila Groth nyerte meg.
jan. 15
10:12
NHL: lábtörése után jövő héten visszatérhet Chris Pronger (She)
Engedélyt kapott az edzésekre és a jövő héten visszatérhet Chris Pronger, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb hátvédje, akinek december közepén eltörött a jobb lába.
jan. 15
10:14
Tenisz: Lleyton Hewitt megnyerte a melbourne-i meghívásos tornát (She)
A hazai pályán játszó Lleyton Hewitt diadalmaskodott a Kooyong Classic elnevezésű meghívásos férfi tenisztornán Melbourne-ben: a döntőben két játszmában, alig 89 perc alatt verte meg a francia Gaël Monfilst.
jan. 15
10:16
Videó: Bent kell maradnunk az NB I-ben! - Horváth Károly (She)
Horváth Károly, az NBI-ben 14. helyen álló BFC Siófok szakmai igazgatója az állóképesség-fejlesztésre alapozza a csapat tavaszi felkészülését, és közvetetten ezzel kívánja elérni, hogy a csapat kiharcolja a bennmaradást az élvonalban. A rendelkezésre álló pénz a kötelezettségeket fedezi, azonban a keret változásai terén csak korltáok között mozoghat a klub – a szakember mindezekről az…
jan. 15
10:24
Elindult a Budapest-Bamako-futam (Metropol)
A minisztériumi kérés ellenére az eredeti időben és az eredeti útvonal szerint elindult Afrika felé a futam. Idén Szenegálba is ellátogatnak.
jan. 15
10:48
Juventus: Bastos a nyáron, Floro Flores már a jövő héten érkezhet (She)
A Corriere dello Sport olasz sportnapilap szerint a Juventus folyamatosan tárgyal lehetséges erősítésekről, és nemcsak a téli, hanem már a nyári átigazolási időszakot érintően is.
jan. 15
10:50
Videoton: a Slovan mellett vajdasági csapatokkal is megmérkőznek (She)
A labdarúgó NB I-ben listavezető Videoton labdarúgócsapata több nemzetközi felkészülési mérkőzést is játszik a téli szünetben, három ellenfél már ismert.
jan. 15
11:00
Phelps gyorsabban pillangózott, mint Lochte (Metropol)
A világ jelenlegi két legjobb férfiúszójának párharcát 100 m pillangón Michael Phelps nyerte 52.53 másodperccel az 53.
jan. 15
11:06
Síugrás: Freund túlugrotta Morgiékat és első versenyét nyerte (She)
Japánban, Szapporóban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a német Severin Freund szerezte meg az összetett világkupában vezető osztrák Thomas Morgenstern és az első sorozatot megnyerő lengyel Adam Malysz előtt.
jan. 15
11:18
Coma és Sainz volt a leggyorsabb (Metropol)
A motorosoknál az összetettben vezető spanyol Marc Coma, az autósoknál pedig a spanyol Carlos Sainz érte el a legjobb időt a pénteki, 12. szakaszon a 32. Dakar-ralin, a világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyén, melyet argentin és chilei utakon rendeznek meg.
jan. 15
11:20
Venezuelai olajcég lett a Williams főszponzora (Metropol)
Venezuela állami olajtársasága,a PDVSA és Forma-1-ben versenyző Williams hosszútávú megállapodását pénteken jelentette be a dél-amerikai ország elnöke, Hugo Chávez.
jan. 15
11:24
Síugrás: Freund túlugrotta Morgensternéket, és ezzel első versenyét nyerte (She)
Japánban, Szapporóban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a német Severin Freund szerezte meg az összetett világkupában vezető osztrák Thomas Morgenstern és az első sorozatot megnyerő lengyel Adam Malysz előtt.
jan. 15
11:26
Topligák: az Inter a Bolognát fogadja, Szalaiék Stuttgartban - szombati program (She)
A mai nap az első 2011-ben, amikor mind a négy nagy európai labdarúgó topligában rendeznek mérkőzéseket. Légiósaink közül Szalai Ádám Stuttgartban, Gera Zoltán Wiganben, Vadócz Krisztián pedig a Villarreal otthonában kaphat szerepet, míg Pintér Ádám Zaragozája a Levantét fogadja. A bajnoki címvédők közül pályára lép az Inter, a Chelsea és a Bayern München is.
jan. 15
11:28
Labdarúgás: Byron Moreno elismerte, hogy heroint csempészett (She)
Byron Moreno a brooklyni szövetségi bíróságon elismerte, hogy heroint csempészett. Az egykori ecuadori FIFA-játékvezető – aki a 2002-es világbajnokságon vált híressé a Dél-Korea–Olaszország nyolcaddöntő kissé egyoldalú vezetésével – még tavaly szeptemberben bukott le a New York-i Kennedy repülőtéren.
jan. 15
11:42
West Ham: szombat este O’Neill váltja Grantet - sajtóértesülés (She)
A vezető angol médiumok egybehangzóan állítják, hogy a West Ham United futballcsapatának kispadján szombat este, az Arsenal elleni bajnokin ül utoljára Avram Grant.
jan. 15
12:00
West Ham: szombat este O’Neill váltja Grantot - sajtóértesülés (She)
A vezető angol médiumok egybehangzóan állítják, hogy a West Ham United futballcsapatának kispadján szombat este, az Arsenal elleni bajnokin ül utoljára Avram Grant.
jan. 15
12:02
Feyenoord: hétfőig meg kell egyezni Simonról, hogy játszhasson az Ajax ellen (She)
Hiába egyeztet hetek óta Simon Krisztián átigazolásáról az Újpest és a Feyenoord, ha hétfő éjfélig nem csapnak egymás tenyerébe a felek, az ifjú magyar biztosan lemarad a szerdai, Ajax elleni örökrangadóról.
jan. 15
12:04
PSV: Ha kell, Dzsudzsák balhátvédként is bevethető - Rutten (She)
Ibrahim Afellay Barcelonába igazolása után Fred Rutten vezetőedző igyekszik minden pozitívumba belekapaszkodni – az egyik ilyen csapata bal oldali játéka, amelyben kulcsszerep jut Dzsudzsák Balázsnak.
jan. 15
12:06
Tenisz: Simon karrierje második döntőjét nyerte meg Troicki ellen (She)
A francia Gilles Simon nyerte meg a sydneyi kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben 7:5, 7:6-ra legyőzte a szerb Viktor Troickit.
jan. 15
12:54
Fogadási botrány: a DVSC-Fiorentina meccs bekerült a hivatalos vádiratba (She)
Németországban nyilvánosságra hozták, hogy a bochumi ügyészség által vizsgált fogadási botrány vádiratában szerepel a 2009-es DVSC–Fiorentina (3–4) Bajnokok Ligája-mérkőzés is az Ante Sapina és Marijo Cvrtak ellen folyó eljárásban.
jan. 15
13:12
F1: Venezuela állami olajtársasága lett a Williams főszponzora (She)
Venezuela állami olajtársasága (PDVSA) lett a Formula–1-ben versenyző Williams istálló főszponzora.
jan. 15
13:24
Alpesi sí: a 15 fokos meleg miatt elolvadt az óriás-műlesiklás (Infostart)
Negyvenhétből 25-en rajtolhattak el női óriás-műlesiklásban a szombati, maribori Világkupa-versenyen, amikor a szervezők az egyre romló körülmények miatt, a 15 fokos melegben bekövetkezett olvadás nyomán félbeszakították a viadalt.
jan. 15
13:30
Győri ETO: Dárdai Pál segítségével három játékos utazik Berlinbe (She)
Dárdai Pál hathatós közreműködésével Berlinbe exportálja sérült játékosait a Győri ETO FC.
jan. 15
13:33
Karneváli hangulatban startoltak a Budapest-Bamako rali versenyzői (Behaviour)
Jelmezekben, és karneváli hangulatban rajtolt szombat reggel a budapesti Hősök teréről az idei Budapest-Bamako rali. A versenyzők közül talán leglátványosabb indulást a Hawaii-ról, egy bogár Volkswagennel érkezett apa és fia produkálta, akik a januári hideg ellenére félmeztelenül, fűszoknyában "hula-táncot" járva indultak útnak - mondta a Független Hírügynökségnek Villám Géza a túra fő szervezője.
jan. 15
13:48
Videó: Mocsai Lajos tudja a siker titkát a norvégok ellen (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott kipihentebben léphet ma pályára, ezáltal pedig Mocsai Lajos szövetségi kapitány sokkal szervezettebb, fegyelmezettebb játékot vár el tanítványaitól. A norvégok hasonló stílust képviselnek, mint az izlandiak, de játékerőben – a várakozások alapján – gyengébbek, mint a szigetországiak.
jan. 15
13:50
Játékossors: Norvégiából könnyebb Angliába szerződni - Korcsmár (She)
Korcsmár Zsolt átigazolásáról csütörtökön állapodott meg a norvég Brann az Újpesttel. A védő tegnap már el is utazott Norvégiába, és ma felkészülési meccsen pályára is léphet új csapatában. Korcsmár elutazása előtt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
jan. 15
13:52
Formula-1: a korábbi svájci nagykövet lett a Dél-koreai GP igazgatója (She)
A Formula–1-es Dél-koreai Nagydíjat szervező társaság kirúgta a futam igazgatóját, miután a befektetők jelezték, nem érzik biztonságban a viadal jövőjét Csung Jung Cso irányítása alatt.
jan. 15
13:54
Ökölvívás: Erdei a 73. helyen a Ring Magazin 100-as listáján (She)
A világ első számú bokszlapja, a Ring Magazin minden évben kiad egy Top 100-as listát, amelyben a világ legjobb száz ökölvívóját rangsorolja, súlycsoportoktól függetlenül. A 2010-es listát az elmúlt év végén publikálták, Erdei Zsolt a 73. helyen szerepel rajta.
jan. 15
14:06
Videó: Alonso gokarttal és Fiat 500-assal is megverte Rossiékat (She)
Fernando Alonso gokarttal és Fiat 500-assal is a leggyorsabb volt a Ferrari Formula–1-es csapat és a MotoGP-ben induló Ducati-istálló versenyzőinek olaszországi jégraliversenyén.
jan. 15
14:24
Bayern München: Olic szerint ebben az idényben már nem tér vissza (She)
Ivica Olic már lemondott arról, hogy ebben a szezonban visszatérjen a pályára. A Bayern München horvát labdarúgójának bal térdét novemberben műtötték meg, a futóedzéseket leghamarabb áprilisban kezdheti el.
jan. 15
14:42
Bayern München: Olic nem lát esélyt rá, hogy ebben az évadban visszatérjen (She)
Ivica Olic már lemondott arról, hogy ebben a szezonban visszatérjen a pályára. A Bayern München horvát labdarúgójának bal térdét novemberben műtötték meg, a futóedzéseket leghamarabb áprilisban kezdheti el.
jan. 15
14:44
Kézilabda: Nagy Laci és Iváncsik Mihály is olvasóink álomcsapatában (She)
A svédországi férfi kézilabda-vb előtt Sportlegek sorozatunkba szavazásra invitáltuk olvasóinkat, hogyan állítanák össze minden idők legjobb magyar férfiválogatottját. Az idei vb-n is bevethető játékosok közül csak Fazekas Nándor és Carlos Pérez került be az álomcsapatba.
jan. 15
14:46
MU: A legjobb megoldás, ha Van der Sar hosszabbít - Schmeichel (She)
Peter Schmeichel, a Manchester United legendás kapusa szerint az jelentené a megoldást az Edwin van der Sar közelgő visszavonulása miatt kapusgondok elé néző „vörös ördögök” számára, ha Sir Alex Ferguson meggyőzné a holland hálóőrt, ne vonuljon vissza.
jan. 15
15:00
Labdarúgás: teremlabdarúgó-bajnokság élőben az NSO-n (She)
Szegeden folytatódik az idei teremlabdarúgó-bajnokság! A második selejtezőn is két csoportban hat csapat (öt első, valamint egy harmadosztályú együttes) küzd a debreceni döntőbe jutásért. A hazai pályán játszó NB III-as KITE-Szeged mellett pályára lép a Ferencváros, a Kecskemét, a Pápa, a Szolnok és a Vasas. Kövesse élőben a meccseket folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
jan. 15
15:02
Alpesi sí: Klaus Kröll nyerte meg a wengeni klasszikust (She)
Klaus Kröll győzelmével ért véget Wengenben a sportág egyik legnagyobb presztízsű lesiklóversenye. Az osztrák mindössze 14 századdal előzte meg a svájci Didier Cuche-t. Kröll az első osztrák Michael Walchhofer 2005-ös sikere óta, aki meg tudta nyerni ezt a számot a svájci versenyen.
jan. 15
15:18
Bundesliga 2.: Királyék kikaptak, Torghelléék nyertek hazai pályán (She)
A Bundesliga 2. szombati játéknapján a Király Gábort végig a soraiban tudó 1860 München hazai pályán 3–1-re kikapott a Bochumtól, a Düsseldorf – amelybe Torghelle Sándor a 83. percben állt be – ugyanilyen különbséggel győzött a Cottbus ellen.
jan. 15
15:20
Teremlabdarúgó-bajnokság: Vasas-sikerrel indult a szegedi selejtező (She)
A teremlabdarúgó-bajnokság Szegeden zajló második selejtezőtornáján a házigazda gárda háromgólos vereséget szenvedett a Vasastól.

Keresés