2011. január 15. szombat

jan. 15
5:09
Csodás kirándulóidő vár ránk a hétvégén (168 Óra Online)
Tovább marad a tavaszias időjárás: felszakadozik a felhőzet és több-kevesebb napsütésre is lehet számítani.
jan. 15
5:09
Betapasztott szájjal tiltakoztak a rövid póráz ellen (Népszava)
Sok ezer ember tüntetett tegnap este Budapesten, Pécsett, Bécsben, Varsóban és Berlinben a sajtószabadság védelmében, a sokat bírált médiatörvény ellen. A budapesti Kossuth téren mintegy 10 ezer - egyes becslések szerint 15 ezer - ember gyűlt össze a civil megmozduláson. A Kossuth tér közepe megtelt a Parlament főkapuja előtt.
jan. 15
5:15
A tagok több mint fele elhagyja a magyar együttest (ATV)
Négyen folytatják tovább.
jan. 15
5:27
Nincsenek "távirányított" vélemények (Népszava)
Tényszerű információk alapján, minden oldal véleményének ismeretében számoltak be külföldön a médiatörvényről; a világsajtó erősen kritikus véleményeit nem Magyarországról befolyásolták - állította a párizsi Le Monde publicisztikai rovatának vezetője. Alain Frachon szerint lényeges különbségek vannak a nyugati gyakorlat és a magyar előírások között.
jan. 15
5:29
Nyerőgép-ügyben még nincsenek válaszok (Népszava)
Hétfős csapat - három belső ellenőr és négy külső szakértő - vizsgálja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megbízásából a pénznyerő automaták körüli visszásságokat, ám az immár egy hónapja tartó ellenőrzésről "jogszabály alapján bővebb tájékoztatást csak a vizsgálat lezárását követően adhat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)."
jan. 15
5:31
Sok önvizsgálaton van túl Kerék Csaba (Népszava)
Megkezdődött Kerék Csaba meghallgatása a Fővárosi Bíróságon a sok milliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila és 20 vádlott-társa megújított perében: a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatója részletesen válaszolt a bírói és védői kérdésekre is, és azt mondta: sok ideje volt az önvizsgálatra, és nem érzi magát bűnösnek, mindent a legjobb meggyőződése szerint tett. A meghallgatása nem ért véget,…
jan. 15
5:33
Megszorításból kevesebb is elég? (Népszava)
Nem vitatja az MSZP, hogy nehéz helyzetben van Budapest, de állításuk szerint a főpolgármester túldramatizálja ezt és a szükségesnél nagyobb megszorításokat tervez. A szocialisták nem egy év alatt, hanem a ciklus végéig tartó, hosszabb távon megtakarításokat hozó ágazati reformokat is elindító átfogó programmal kezelnék a helyzetet.
jan. 15
5:35
Hazudott a nyugdíjról Orbán (Népszava)
Nem lesz jó üzlet az állami nyugdíjrendszer tagjának lenni - reagált Orbán Viktor bejelentésére Németh György közgazdász. A miniszterelnök arról beszélt, hogy csökkentik a nyugdíjkiadásokat, korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba, és az állami nyugdíjalap nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed.
jan. 15
6:03
Senki sincs biztonságban: a saját emberüket is leváltják (168 Óra Online)
Leváltják Kotán Attilát, a Magyar Államkincstár elnökét, akit még tavaly júniusban nevezett ki a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó szervezet élére Matolcsy György miniszter – értesült a hvg.hu.
jan. 15
6:27
Átverés nyugdíjügyben: államadóság-törlesztés kontra egyéni számla (ATV)
Alkotmányellenesség, félrevezető kommunikáció, átalakított jelszavak, több százezer hezitáló ember - háttérbeszélgetés a magánnyugdíjpénztárakról.
jan. 15
7:39
Videó: a szomszéd pályáján tarolt a bowling golyóval (ATV)
Először úgy, hogy elrontotta, de Josh Scanlan igazi profi.
jan. 15
7:39
Szombati közlekedési információk (Police)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 131 közúti közlekedési baleset során intézkedett . Ebből 3 közlekedési baleset 3 halálos áldozatot követelt, 13 súlyos , 22 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 93 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
jan. 15
7:41
Amatőr felvétel: a biztos haláltól mentették meg az asszonyt (ATV)
Szomszédai kötelet dobtak neki, amit maga köré csavart.
jan. 15
8:18
Még egy hónapig dönthetünk, hogy melyik felsőoktatási intézménybe vágyunk (MaHu)
Még egy hónapjuk van a diákoknak arra, hogy eldöntsék, melyik felsőoktatási intézménybe adják be a felvételi kérelmüket; a jelentkezők 8.280 képzés közül választhatnak.
jan. 15
8:20
Útjára indult a kormany.hu (MaHu)
Elindult az új, összevont kormányzati információs portál, a www.kormany.hu, amely a korábbi minisztériumi honlapokat hivatott kiváltani - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.
jan. 15
8:27
Orbán hangján beszélt Schmitt a médiatörvényről (168 Óra Online)
A köztársasági elnök szerint más uniós országban is rendet kellene tenni a médiában, erről Madridban beszélt egy konferencián. Schmitt Pál gyakorlatilag a kormánypropagandát fejtette ki. Nem államfőként - minden magyar elnökeként –, hanem Fidesz politikusként érvelt, amikor a kormány álláspontját hangoztatta, s elhallgatta a médiatörvényt érintő súlyos ellenzéki és szakmai bírálatokat.
jan. 15
8:33
Amputálták Gábor Zsazsa lábát (ATV)
Az életmentő műtét sikeres volt, szövődmények nem adódtak.
jan. 15
8:35
Mesterházy: a kormány zsarol + videó (ATV)
Nem tér vissza az állami nyugdíjrendszerbe az MSZP elnöke. Az ellenzéki párt több politikusa is ezzel a lépéssel tiltakozik a Fidesz nyugdíjpolitikája ellen.
jan. 15
8:36
Vegyi árut szállító kamion borult az M70-esen (HVG)
Felborult egy háztartási vegyi anyagokat szállító, cseh rendszámú kamion az M70-es autóúton, ám szerencsére a lezúduló szállítmány nem sértett meg senkit.
jan. 15
8:37
Odafagyott a stoptáblához (ATV)
"A pózna visszanyalt".
jan. 15
8:54
Veszélyben a rakpartok - jön a dunai árhullám! (Infostart)
Folyamatosan nő a belvízzel elöntött területek nagysága. Közben megindult a dunai árhullám is, jövő hét közepére várják a tetőzést Budapestnél, és akár a rakpartokat is lezárhatják - mondta az InfoRádiónak az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője.
jan. 15
9:03
Kormánybiztos lesz Orbán kedvenc filmese (168 Óra Online)
Andrew G. Vajna a nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztosként fog tevékenykedni, tájékoztatta az Indexet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóosztálya.
jan. 15
9:03
Kiderült, egy sztrájk esetén hány vonatot közlekedtetne a MÁV (Népszava)
A járatok valamivel kevesebb, mint a felét közlekedtetné a MÁV egy esetleges sztrájk alatt - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 15
9:30
Orbán Viktort megkoronázták (MaHu)
Enyhén gagyi rappelés, egy retrós kis gitározás, egy lélektelenül felolvasott kiáltvány és egy szervert bedöntő ukáz - ezekkel a címszavakkal foglalható össze az első médiatörvény elleni tüntetés a Kossuth téren. A balliberális oldalnak van még hová edződnie demonstráció-vonalon.
jan. 15
9:30
Behemót fekete lyuk a Föld "tőszomszédságában" (Infostart)
Behemót fekete lyuk terpeszkedik a "szomszédos" M87-es katalógusjelű galaxisban, a Földtől "mindössze" ötvenmillió fényévnyire; a gigász a legújabb mérések szerint 6,6 milliárdnyi Nap-tömegnek felel meg - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 15
9:45
Emléktáblát kapott Antoine és Desire + videó (ATV)
40 évvel ezelőtt született a Cseh-Bereményi páros első közös dala.
jan. 15
9:47
Sissi hercegnőről képzelődött az uniós államtitkár Gödöllőn + videó (ATV)
Lenyűgözte az Európa-ügyi minisztereket a Grassalkovich-kastély, és elégedettek az eddigi szervezéssel - mondta az uniós elnökség szóvivője.
jan. 15
9:48
Ittas sofőr hajtott az árokba, egy ember meghalt (HVG)
Egy ember meghalt, kettő megsérült a 8123-as út Székesfehérvár- Zámoly közötti szakaszán szombatra virradó éjjel történt balesetben; a gépkocsi vezetője ittas volt - közölte a rendőrség.
jan. 15
9:48
Az In-Kal még a bíró ágyneműcseréjét is megfigyelte (MaHu)
Az In-Kal Security által magánnyomozati módszerekkel megfigyelt bírónő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) büntetőeljárást indított.
jan. 15
9:48
Még egy hónapig adható be felvételi kérelem (Infostart)
Még egy hónapig adhatják be felvételi kérelmüket valamelyik felsőoktatási intézménybe a diákok; a jelentkezők 8.280 képzés közül választhatnak.
jan. 15
10:06
Olimpikonok figyelemfelhívó felvonulása (Infostart)
Olimpikonok részvételével szervez "földmentő" felvonulást a Klíma Klub január 18-án Budapesten, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos magatartás fontosságára.
jan. 15
10:06
Sztrájk esetén fél forgalom lesz a MÁV-nál (MaHu)
A munkanapokon közlekedő több mint háromezer személyszállító vonat helyett összesen napi 1392 vonatot, azaz a járatok valamivel kevesebb mint felét közlekedtetné a MÁV egy esetleges sztrájk alatt.
jan. 15
10:08
Nőtt az öngyilkosok száma (MaHu)
Negyven százalékkal nőtt a 24 év alattiak körében elkövetett öngyilkosságok száma 2009-ben az előző évhez képest. Ennek legfőbb oka, hogy tizenötezer kiskorúra csupán egy gyermekpszichiáter jut Magyarországon.
jan. 15
10:15
A kormány nem a svéd médiaszabályozást másolta (168 Óra Online)
Svédország budapesti nagykövete levélben cáfolta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium korábbi állításait, amelyek a magyar médiatörvény és más európai országokban érvényben lévő médiaszabályok összehasonlítása során a svédországi médiaszabályozást mutatták be – tudta meg a hvg.hu.
jan. 15
10:15
Elképesztő adatok a magyarok által elkövetett öngyilkosságokról (Népszava)
Negyven százalékkal nőtt a 24 éven aluliak által elkövetett befejezett öngyilkosságok száma 2009-ben az előző évhez képest. Ennek legfőbb oka, hogy tizenötezer kiskorúra mindössze egy gyermekpszichiáter jut Magyarországon - írja Magyar Nemzet.
jan. 15
10:21
Búcsúkoncertbe kezdett az ismert magyar együttes (ATV)
Ezt követően várhatóan egy éves szünet következik.
jan. 15
10:24
13 szocialista és SZDSZ-es nagykutya ellen emelhetnek vádat (MaHu)
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) V. István volt VI. kerületi szocialista polgármester és tizenkét további MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében.
jan. 15
10:33
Vádat emelnek Verók István és társai ellen (Népszava)
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádemelési javaslattal élt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Verók István volt VI. kerületi szocialista polgármester és további 12 MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében - tudta meg a Magyar Hírlap.
jan. 15
10:35
Százezren az online póker fogságában (Népszava)
A felnőtt magyar lakosság 1,2 százaléka, körülbelül 100 ezer ember szerencsejáték-függő egy 2010-ben végzett kutatás adatai szerint.
jan. 15
10:39
Parragh: várható, hogy megmozdul a munkaerőpiac + videó (ATV)
A Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ösztönző hatása lehet a munkanélküli támogatások csökkentésének.
jan. 15
10:57
Heller: Fock Jenő próbálta, Orbánnak sem sikerül (ATV)
Az ötvenes évek legsötétebb időszakát idéző, a sztálini orvos perekhez hasonló politikai tisztogatás zajlik több tudományos műhelyben, így például a történész és a filozófus szakmán belül is - nyilatkozták a Heteknek egybehangzóan az érintettek.
jan. 15
11:00
MH: vádemelési javaslat Verók és társai ellen (HVG)
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Verók István volt VI. kerületi szocialista polgármester és tizenkét további MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében - írja a szombati Magyar Hírlap.
jan. 15
11:00
Andy Vajnából kormánybiztos lesz! (MaHu)
A nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztos lesz Andrew G. Vajna magyar származású amerikai filmproducer.
jan. 15
11:18
Karácsony Gergelynek meglepetést okozott a budapesti vezetés (Infostart)
Az LMP akkor tér vissza az alkotmányozás folyamatába, ha a Fidesz finomít álláspontján néhány lényeges kérdésben, például az Alkotmánybíróság jogköreit illetően - mondta az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese. Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy a Lehet Más a Politika miért fogadta el végül a budapesti költségvetés koncepcióját.
jan. 15
11:27
Orbán Viktor magyar hangjának sanyarú a helyzete (168 Óra Online)
Értjük, hogy Szijjártó nehéz helyzetben van, hiszen Orbán Viktor szóvivőjének lenni nem könnyű feladat.
jan. 15
11:27
Brutális baleset Fejér megyében (Népszava)
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek vasárnapra virradó éjszaka a Fejér megyei Zámolynál, amikor autójukkal fának hajtottak. A sofőr a történtek után elhagyta a helyszínt, de később visszament. Mint kiderült, ivott, mielőtt volánhoz ült.
jan. 15
11:45
Üzenet az EU-nak: akkor is alkotmányozni fogunk (168 Óra Online)
Magyarország először kerül abba a helyzetbe, hogy egész Európa nevében szólhat. Erről beszélt a magyar uniós elnökség kapcsán egy interjúban Tölgyessy Péter. Igaz, azt is hozzátette, hogy ez egészen más magatartást követel, mint amilyet a miniszterelnök itthon képvisel. Az elnökségről az uniós ügyekért felelős államtitkártól BARÁT JÓZSEF kért interjút.
jan. 15
11:51
„Halálos és destabilizáló:” az egész világot fenyegeti Korea (ATV)
Robert Gates amerikai védelmi miniszter Tokióban figyelmeztetett a kommunista Korea fegyverkezésének veszélyeire.
jan. 15
11:53
MSZP: gyenge másolat az Új Széchenyi Terv (ATV)
Török Zsolt szerint korántsem indítja be úgy a gazdaságot, mint ahogy szeretnék.
jan. 15
11:54
Szirénázó orvosi kocsinak hajtott egy autós a 43-as úton (HVG)
Megkülönböztető jelzést használó ügyeletes orvosi kocsinak ütközött egy autós szombat délelőtt a 43-as főúton Makó és Apátfalva között; a balesetben senki nem sérült meg - közölte a rendőrség.

Keresés