2011. január 22. szombat

jan. 22
1:06
Médiatörvény: két hetet adott a kormánynak az Európai Bizottság (HVG)
Neelie Kroes médiaügyekben illetékes EU-biztos két héten belül várja a választ arra az európai bizottsági levélre, amelyben a testület kifejti az Orbán-kormány médiatörvényével kapcsolatos aggályait.
jan. 22
5:15
Egy éve barátnője van, pedig még el sem vált a TV2 műsorvezetője (ATV)
Jogi okok miatt nem mondták ki a válást.
jan. 22
5:17
Még várni kell Orbán ígéretére, pedig nagy szükség lenne rá + videó (ATV)
Nehezebb és körülményesebb lehet a hitelhez jutás, annak ellenére, hogy a BAR listáról hamarosan 5 év helyett már 1 év után le lehet kerülni. A Bankszövetség szerint ugyanis nőhet a bankok kockázata, melyet majd a jól fizető adósok fizethetnek meg. A BAR listára továbbra is sok új adós kerül fel, a kormányzat azonban még mindig nem hozta létre az eszközkezelő társaságot.
jan. 22
5:24
Újabb megrázó részletek: megerőszakoltak egy lányt az öcsödi gyilkosok (168 Óra Online)
Több embert megöltek és feldaraboltak az öcsödi gyilkosok – a Blikk szerint. A rendőrség fogkefét és fésűt kért a megölt fiú családjától. Arról akarnak megbizonyosodni, hogy valóban a 17 éves Tóth László maradványait találták-e meg. Közben újabb megrázó részletek derülnek ki. A helyiek arról beszélnek ugyanis, hogy a csütörtökön letartóztatott két férfi többször gyilkolt, valamint napokon…
jan. 22
5:24
Európa nem csenget kétszer (Népszava)
Megérkezett a magyar kormányhoz az Európai Bizottságnak a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályait soroló levele. A testület médiaügyi biztosának szóvivője lapunknak ezt meg is erősítette. Jonathan Todd közlése szerint lényegében a Neelie Kroes által már korábban elmondott aggodalmaikra kértek magyarázatot, az Orbán-kormánynak pedig két hét áll a rendelkezésére, hogy megválaszolja kérdéseiket.
jan. 22
5:26
Tétényi véget vetne a háborúnak Esztergomban (Népszava)
Nem a polgármester személye a fontos, hanem az, hogy "egy város nem eshet áldozatául ilyen hatalmi csatározásnak" - mondta lapunknak Esztergom független városvezetője, aki szerint "a háborúnak véget kell vetni".
jan. 22
5:28
Szájkosarat tettek volna az Ajkai Szóra (Népszava)
Cenzúrázta a kiadó a szocialista vezetésű Ajka helyi lapját, ezért Schwartz Béla polgármester azonnali hatállyal felmondta szerződésüket. Schwartz lapunknak kijelentette, a Maraton Lapcsoport vezetőjét az új médiatörvény sem hatalmazza fel arra, hogy az egyik képviselő-testületi ülésről szóló tudósítást, illetve a polgármesterrel készített interjút átírja, és ezzel politikai szereplővé váljon.
jan. 22
5:30
HPV-előszűrés - a félelem üzlete? (Népszava)
Százmilliókat költ az egészségbiztosító arra, hogy a szakemberek szerint fölösleges, ráadásul gyakran téves következtetésekre vezető, és sok bajt okozó szűréseket finanszírozzon. Sokak szerint ilyen a méhnyakrák megelőzésére hivatott, de valójában szinte értelmetlen, úgynevezett HPV-teszt.
jan. 22
5:32
Még egy esélyt ad a VDSZSZ a megegyezésnek (Népszava)
Noha a múlt héten a VDSZSZ bejelentette, hogy miután nem sikerült megállapodnia a MÁV-val, bírósághoz fordul a még elégséges szolgáltatás ügyében, ezt eddig mégsem tette meg.
jan. 22
5:42
Országos influenzajárvány van (Népszava)
Tavaly ilyenkor már a vége felé tartott a járvány, ám idén csak most kezdődik. Az elmúlt napokban az országban csaknem 18 és fél ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, amely másfélszerese az előző hetinek.
jan. 22
5:44
Ez viszony kérdése volt, nem a képzettségé (Népszava)
Kerék Csaba újabb meghallgatásával folytatódott tegnap a Kulcsár-per megismételt elsőfokú tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. A másodrendű vádlott már sok mindenre nem emlékezett.
jan. 22
5:46
Rendőrtanonc okozta a szombati tragédiát? (Népszava)
Sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta a rendőrség azt az értesülésünket, miszerint egy rendőrtiszti főiskolás kiáltott volna késelést a West Balkánban a múlt szombat esti tragédia előtt, melynek során három lány vesztette életét.
jan. 22
5:48
Néhány ember döntött a nyugdíjrendszer szétrombolásáról (Népszava)
Az Orbán-kormány roppant ügyes abban, hogy semmit nem annak nevez, ami. A nyugdíjpénztárak bedöntését például egy nyugdíjvédelmi törvény alapján hajtják végre - mondja Vértes András. Azzal nincs baja, hogy a reformot nem annak hívják, de úgy véli, akkor is át kell alakítani az állam működési rendszerét.
jan. 22
6:30
Meghosszabbított nyomozás Hagyó Miklós és társai ellen a BKV-ügyben (Infostart)
További négy hónappal meghosszabbította a nyomozást a Legfőbb Ügyészség Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társai ellen a BKV-ügyben - írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.
jan. 22
6:45
Szombati közlekedési információk (Police)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 124 közúti közlekedési baleset során intézkedett . Ebből 3 közlekedési baleset 4 halálos áldozatot követelt, 11 súlyos , 33 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
jan. 22
7:03
Botrányok sora a német hadseregben + videó (ATV)
Eddig igyekeztek eltusolni a kínos ügyeket, az ellenzék azonban teljes körű vizsgálatot követel.
jan. 22
7:21
Árvízi védekezés: Gyorstalpalót tartanak ezer polgármesternek + videó (ATV)
Megpróbálják őket felkészíteni a várható tavaszi áradásokra.
jan. 22
7:42
Az AMC is népszerűsíti a biztonságos magyar élelmiszereket (Infostart)
Folytatja a biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítését az Agrármarketing Centrum (AMC). A szervezet azután közölte ezt, hogy a Baromfi Terméktanács levélben kérte a vidékfejlesztési minisztert, biztosítson pénzt a magyar tojások fogyasztásának ösztönzésére. Az AMC kiemelt szerepet szán a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékek népszerűsítésének. A biztonságos magyar élelmiszerek…
jan. 22
7:48
Visszatér a kemény tél (168 Óra Online)
A Kárpát-medencétől délre örvénylő mediterrán ciklon hátoldalán hideg, egyre szárazabb léghullámok érkeznek fölénk.
jan. 22
8:15
Teljes a káosz Esztergomban: Már a polgármester is feloszlatná magukat + videó (ATV)
A fideszesek nem hajlandóak együttműködni Tétényi Évával.
jan. 22
8:51
Kiborult a magyar előadó: Lélegeztetőgépen a megtámadott nagymama (ATV)
Szörnyű tragédiának lettek áldozatai a neves rapper, Dopeman nagyszülei.
jan. 22
8:54
Megdőlt a rekord a Pilisben (Infostart)
Az ezredforduló óta 2010 volt a legcsapadékosabb év a Pilisben - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
jan. 22
9:00
Ultimátum: Két hetet kaptak Orbánék (168 Óra Online)
Elküldte az Európai Bizottság péntek este a magyar hatóságoknak azt a levelet, amelyben a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályait fejti ki, választ kérve azokra. Az Európai Bizottság két héten belül választ vár a levélre a magyar féltől, és amennyiben nem lesz elégedett a válaszban foglaltakkal, hivatalos eljárást indíthat az ügyben.
jan. 22
9:09
Navracsics: sok újdonság nem volt a Bizottság levelében (ATV)
Megérkeztek a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályok.
jan. 22
9:11
Előadáson, a szakértő kezében robbant a gránát (ATV)
Túl realisztikusra sikerült a fülöp-szigeteki rendőrség bombaszakértő csoportjának egyik bemutatója. Egy véletlenül felrobbant gránát ugyanis megsebesítette a gyakorlatot vezető tanárt és öt résztvevőt - számolt be szombaton a még csütörtökön történt esetről a rendőrség egyik szóvivője.
jan. 22
9:12
Orbán Viktor Egyiptomba utazik (Infostart)
Négynapos hivatalos látogatásra Egyiptomba utazik a miniszterelnök.
jan. 22
9:13
Fehéroroszország: Beiktatták Lukasenkót (ATV)
Az emberi jogok megvédéséről beszélt beiktatásán az elnök.
jan. 22
9:18
Orbán államtitkára úgy csapna le, mint Chuck Norris (168 Óra Online)
Fegyveres rangereket állítana az erdők és a természet védelmére Illés Zoltán. A katonai kiképzésen átesett, a rendőrséggel szorosan együttműködő természetvédelmi őrző szolgálat felállítása továbbra is célja a környezetügyi államtitkárnak – derült ki a szakpolitikus adott csütörtök esti nyilatkozatából.
jan. 22
9:18
Hunvaldnál lakott a titkos "tanácsadó"? (Népszava)
Hunvald György, előzetes letartóztatásban lévő volt erzsébetvárosi polgármester egyik lakásának címét kapta meg ügyészségi forrásból a Blikk, amikor Dudoglo Pávelt kezdték keresni a lap munkatársai.
jan. 22
9:20
Külön adóztatna Tarlós (Népszava)
Tarlós István kezdeményezi, hogy Budapest önálló adókivetési jogot kapjon az Országgyűléstől - ezt a főpolgármester nyilatkozta a Magyar Hírlapnak. A városvezető szerint ésszerű, szakmai döntés lenne az erős központi és gyengébb kerületi helyhatóságok kialakítása; ennek híján véleménye szerint parciális, illetve egzisztenciális érdekek mentén széthullhat a város.
jan. 22
9:30
Meghosszabbították a Hagyó és társai ellen folyó nyomozást (MaHu)
További négy hónappal meghosszabbította a nyomozást a Legfőbb Ügyészség Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társai ellen a BKV-ügyben.
jan. 22
9:45
Tarlós önálló adókivetési jogot adna Budapestnek (ATV)
A főváros 12 nagy kórházát kormányzati irányítás alá helyezné.
jan. 22
9:48
Nem szabad gázpalackkal fűteni lakótelepen (Infostart)
Lakótelepi lakásban tilos az elzárt központi fűtés helyett PB-palackkal fűteni, illetve főzni - hívta fel a figyelmet a Prímagáz műszaki igazgatója.
jan. 22
9:48
Semjén: nem szabad bagatellizálni a felsőoktatási törvény körüli vitákat (MaHu)
Semjén Zsolt szerint nem szabad sem bagatellizálni, sem dramatizálni a felsőoktatási törvény körül kialakult vitákat.
jan. 22
9:54
Újabb pofon: Amerikának is csípi a szemét a médiatörvény (168 Óra Online)
Közleményben fejezte ki aggodalmát a magyar médiatörvény miatt Ian Kelly, az Egyesült Államok EBESZ-nagykövete. "Mint közeli barát és szövetséges, arra szólítjuk Magyarországot, hogy tartsa fenn a sajtószabadságot otthon és az EBESZ tagjaként a régióban is" - írja közleményében.
jan. 22
9:54
Februárban kezdődik az árvízi megelőzés Szikszón (Népszava)
Amennyiben az időjárás engedi, még februárban elkezdődhetnek a Vadász-patakhoz kapcsolódó árvízvédelmi munkák a Borsod megyei Szikszón. A vízfolyás tavaly nyáron összesen négyszáz ingatlant árasztott el. Egyebek mellett a helyi kórházat és a szakrendelőt, ahol emiatt napokig nem tudtak betegeket fogadni.
jan. 22
10:03
Hollywoodban is nyomot hagy a világhírű kosárlabdázó (ATV)
Első sportolóként hagyhatja kéz- és lábnyomát a híres kínai filmszínház előtt.
jan. 22
10:06
Elfogták az anyja megölésével gyanúsítható férfit (HVG)
Elfogták Budapesten azt a szombathelyi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megölte édesanyját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton.
jan. 22
10:06
Figyelem! A NAV ellenőrizheti a személyautók üzemanyagszintjét (Infostart)
A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 122 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 11 súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel járt. A rendőrség honlapja arról is tájékoztat, hogy a határokon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számítógépes nyilvántartást vezethet a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett…
jan. 22
10:12
Poratkákat kutattak volna egymilliárdért (Népszava)
Egymilliárdos poratka-allergia kutatási pályázat ügyében vizsgálódik Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos - írja a Magyar Nemzet. A vizsgálat szerint az érintett cég úgy nyert hatalmas összeget a pályázaton, hogy a bírálók a terület szakértőinek véleményét figyelmen kívül hagyták, sőt azt a külsős szakmai bírálók is meglehetősen hátra sorolták a lehetséges kutatási területek körében.
jan. 22
10:21
Bokros: semmiféleképpen nem adom vissza a mandátumomat + videó (ATV)
A képviselő szerint nem Magyarországot, hanem Orbánt bírálták az Európai Parlamentben. A magánnyugdíj-kérdésben pedig Magyarország szembe megy az európai szemlélettel.
jan. 22
10:24
Meghosszabbították a Hagyó és társai ellen folyó nyomozást (HVG)
További négy hónappal meghosszabbította a nyomozást a Legfőbb Ügyészség Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társai ellen a BKV-ügyben - írta a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szombaton.
jan. 22
10:26
Tarlós: Budapest kapja meg az önálló adókivetési jogot (HVG)
A főpolgármester kezdeményezi, hogy Budapest kapja meg az önálló adókivetési jogot az Országgyűléstől - írta a Magyar Hírlap szombaton.
jan. 22
10:30
Budapesten fogták el a szombathelyi anyagyilkost (Népszava)
Elfogták Budapesten a rendőrök azt a fiatalembert, aki a gyanú szerint január 12-én, Szombathelyen megölte az édesanyját. A férfit pénteken, egy zuglói panzióban fogták el. Amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság akciósai felszólították, hogy nyissa ki a szobája ajtaját, a fiatalember öngyilkos lett. Nem halt meg, de életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.
jan. 22
10:39
Kizuhant a kilencedikről, beesett a hetedikre (ATV)
Egy idős férfi kiesett kilencedik emeleti lakásából, de szerencséjére csak a ház egy hetedik emeleti erkélyéig esett szombaton Budapesten a XVIII. kerületben - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel.
jan. 22
10:42
Súlyosan megsérült egy két emeletet zuhant férfi (HVG)
Egy idős férfi kiesett kilencedik emeleti lakásából, de szerencséjére csak a ház egy hetedik emeleti erkélyéig esett szombaton Budapesten a XVIII. kerületben - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
jan. 22
10:42
Zámbó Árpi: Jimmy csak egy volt! (MaHu)
Manapság Kökény Attilát sokan Zámbó Jimmyhez hasonlítják, de a Király testvére másképp gondolja...
jan. 22
10:48
Naptáron pózol Deutsch Tamás (168 Óra Online)
Deutsch Tamás fideszes politikus, EP-képviselő 2011-es naptárat készített magáról.
jan. 22
10:57
"Ezt a háborút el fogja veszíteni a Fidesz" + videó (ATV)
A kormány erőből akarja irányítani a kultúrát, ez pedig lehetetlen - véli Hiller István
jan. 22
10:59
Négy hónappal tovább nyomozhatnak Hagyóék ellen (ATV)
Az ügyben már több mint 10 ezer oldalnyi irat gyűlt össze.

Keresés