2011. január 4. kedd

jan. 4
5:06
Időjárás: barátságtalan, hideg napok jönnek (HVG)
Az ország nagy részén borult, párás idő várható, a ködfoltok egy része napközben legfeljebb ritkul.
jan. 4
5:06
Köd telepedett Magyarországra (168 Óra Online)
Anticiklon hatására, számottevő légmozgás hiányában a légkör alsó tartományában – néhány helyet kivéve – ismét alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd jellemzi az időjárást.
jan. 4
5:24
Gázkészülék miatt lett rosszul egy család (HVG)
A Fővárosi Tűzoltóság ügyeletese hétfőn éjjel közölte: szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba egy családot a fővárosban.
jan. 4
5:24
Őszig nem lesznek fontos reformok (Népszava)
Egyetlen szimbolikus ügyről, az új alkotmány elfogadásáról fog szólni a parlament következő fél éve. A Ház jogalkotási programjából és a kormány tervezett ülésrendjéből hiányoznak az olyan fontos lépések, mint például a közoktatás, vagy az egészségügy átalakítása, a nyugdíj- és a közigazgatási reform újabb lépései. Nem tudni semmit az alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről sem, amelyek…
jan. 4
5:24
Kiderült a titok: ezért hagyta itt az országot az RTL műsorvezetője (ATV)
Hamarosan hazatérnek.
jan. 4
5:26
Magyarázatot sürget Brüsszel (Népszava)
Egyre türelmetlenebb az Európai Bizottság (EB); a testületet nem nyugtatták meg a magyar kormány - gyakran a külföldi bírálatokat kétségbe vonó - nyilatkozatai a január elsején életbe lépett médiatörvénnyel kapcsolatban, így tegnap ismét felszólították Budapestet, "szolgáljon további magyarázattal".
jan. 4
5:26
Budai szerint 30 milliárdot bukhatunk az Alstom-ügyön + videó (ATV)
A kormánybiztos a főpolgármesterrel egyeztetett.
jan. 4
5:28
Csak túlzásba vitték a verést (Népszava)
Egyelőre nincs kihallgatható állapotban az a két fiatal váci rab, akik Szilveszter éjjel feltehetően agyonverték cellatársukat, majd öngyilkosságot kíséreltek meg; így az indítékokról keveset tudni. Az ügyben emberölés miatt a rendőrség is nyomoz. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) tájékoztatása szerint bár sok elítélt számára az erőszak lehet megoldás a konfliktusokra, közel…
jan. 4
5:30
Éger: "elveszett a hitelesség utolsó reménysugara is" (Népszava)
Elégedetlen az Orbán-kormány eddigi munkájával a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. Éger István a Magyar Nemzetnek adott interjúban közölte: a költségvetés megismeréséig tartott a kegyelmi időszak. Úgy vélte, sokkal több és komolyabb környezetjavító, pénzügyi forrást nem igénylő lépést lehetett volna megtenni az egészségügyben az elmúlt hónapokban.
jan. 4
5:42
Új motorokkal és autókkal készül a rendőrség az EU-elnökségre (HVG)
A Népszabadság keddi száma szerint hatvan új motorkerékpárt és ötven, az uniós konvojok felvezetésére alkalmas felső középkategóriás autó beszerzését tervezi a rendőrség a soros magyar uniós elnökséggel összefüggésben.
jan. 4
6:00
Vádemelés a munkavédelmi főfelügyelőség volt vezetői ellen (HVG)
Vádat emelt Papp István, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) volt elnöke, Cseke Zoltán volt főosztályvezető, valamint három egykori vezetőtársuk és egy ügyintéző ellen a Fővárosi Főügyészség - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
jan. 4
6:18
Giró-Szász: Az Európai Unió kíváncsian figyel Magyarországra (Infostart)
Giró-Szász András politikai elemző szerint hitelesnek tartják a magyar kormányt az Európai Unión belül, mert vállalta az idei három százalék alatti hiánycélt, elősegítve ezzel az unió és az eurózóna stabilitását. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a hiánycél elérésének szokásostól eltérő módszereit kíváncsian figyelik a tagországok.
jan. 4
6:18
Szentes léphet Pesti Imre helyére (HVG)
Akár már a jövő heti rendkívüli közgyűlésen elfoglalhatja tisztségét a Pesti Imre helyére érkező új főpolgármester-helyettes - írja a Népszava. A napilap úgy tudja: Szentes Tamás, a Fidesz-frakció tagja a legesélyesebb erre a posztra.
jan. 4
6:20
Mal: négy per kezdődik a vörösiszap-ügyben (HVG)
Öt család, négy perben összesen 138 millió forint kártérítést kér a MAL Zrt.-től, a vörösiszap-katasztrófa idején keletkezett káruk miatt - adta hírül a Független Hírügynökség. Korábban egy másik család már beperelte kártérítésért a MAL - t, abban az ügyben február elején lesz a következő tárgyalási nap.
jan. 4
6:36
A napfogyatkozás fél tízkor lesz a legjobban látható (HVG)
A Hold csaknem 80 százalékban kitakarja majd a Napot, körülbelül fél 10-kor lesz leginkább észlelhető a jelenség.
jan. 4
6:36
Megtaláltuk az Orbán-kormány első előnyös lépését! (168 Óra Online)
Huszonkilenc helyen 12 órás nyitva tartással, 300 munkatárssal nyílnak meg az ügyfélszolgálati irodák, amelyekben majdnem 30-féle ügyet lehet intézni.
jan. 4
6:36
Botrányoktól tart a nyugdíjvédelmi megbízott (ATV)
Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerint egy mindenre kiterjedő, alapos átvilágítást kezdenek majd a magánnyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül.
jan. 4
6:38
Németországban is lecsapnának a keresztényekre az iszlamisták (ATV)
A német rendőrség figyelmeztette a helyi kopt keresztényeket: a világhálón már terjednek az iszlamista fenyegetések.
jan. 4
6:54
Kifogásolta a Magyar Szállodaszövetség az adóemelést egyes budapesti kerületekben (Infostart)
Kifogásolta a Magyar Szállodaszövetség az idegenforgalmi- és építményadó emelését egyes budapesti kerületekben. A szervezet szerint a lépés tovább nehezíti a fővárosi szállodák és a turizmus eddig sem könnyű helyzetét, ezért a döntés felülvizsgálatát és egyeztetést javasol a témában.
jan. 4
6:54
Útzár az M1-es autópályán (HVG)
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: teljes szélességében lezárták az M1-es autópálya Ausztria felé haladó oldalát Mosonmagyaróvár előtt egy baleset miatt.
jan. 4
6:54
Gázolás a zebrán: az autó megvan, de nem egyértelmű, ki vezette + videó (ATV)
Az elgázolt nő súlyos sérüléseket szenvedett.
jan. 4
6:56
Ma kezdődik négy, a MAL Zrt. elleni kártérítési per (Infostart)
Ma kezdődik a Fővárosi Bíróságon a Magyar Alumínium Zrt. elleni kártérítési perek közül négy.
jan. 4
6:56
Pedofília miatt nyomoznak egy apácák által vezetett intézményben (ATV)
A belga média szerint 1960 és 1990 között történtek a visszaélések.
jan. 4
7:12
Halálos gázolás Hajdúsámsonnál (HVG)
A helyszínen meghalt egy gyalogos, akit kisteherautó gázolt el hétfő este a 471-es úton Hajdúsámson határában - közölte a rendőrség.
jan. 4
7:12
Bővíti járműparkját a rendőrség az uniós elnökség miatt (Infostart)
Hatvan új motorkerékpárt és 50, az uniós konvojok felvezetésére alkalmas felső középkategóriás autó beszerzését tervezi a rendőrség a soros magyar uniós elnökség ideje alatt - írja a Népszabadság. A napilap úgy tudja, hogy a járműveket az uniós elnökségi időszak lejárta után szétosztják a rendőr-főkapitányságok között.
jan. 4
7:12
Kovács: Fél év múlva indít eljárást az EU Magyarország ellen + videó (ATV)
Legalábbis a szocialista Kovács László szerint, aki úgy véli, Brüsszelben nem akarnak botrányt, ezért kivárják a magyar elnökség végét.
jan. 4
7:14
Zöld Sándor agrárkamarai biztos lett (Infostart)
Agrárkamarai biztosnak nevezte ki Zöld Sándor mérnök-közgazdászt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A szakember feladata lesz a többi között az agrárkamarai törvény előkészítése, a társadalmi vita lefolytatása, valamint a kamarai alapszabály tervezetének összeállítása.
jan. 4
7:16
Motorokat és autókat vesz a rendőrség az uniós elnökség feladatait segítendő - lapszemle (Infostart)
Motorokat és autókat vesz a rendőrség - Elszámoltatják a magánpénztárakat - Szemmel győzhető le a festményhamisító. Szemlézés a reggeli lapokból.
jan. 4
7:18
Elméleti KRESZ-leckék - távoktatásban! (Infostart)
Helyszínen bírságolhat a rendőr, nem előzhet a kamion napközben autópályán, kamerák a buszokon. Ez néhány példa a január 1-i változásokból.
jan. 4
7:30
Szentes Tamás lehet az új főpolgármester-helyettes a fővárosban (MaHu)
A Népszava információi szerint akár már a jövő heti rendkívüli közgyűlésen elfoglalhatja tisztségét a Pesti Imre helyére érkező új főpolgármester-helyettes.
jan. 4
7:30
Fagyhalál Mindszentgodisán (168 Óra Online)
Valószínűleg elesett és nem tudott felkelni az a férfi, akit holtan találtak saját udvarában vasárnap délelőtt a Baranya megyei Mindszentgodisán.
jan. 4
7:30
"A magyarországi multikat nem védi a jog!" (ATV)
Legalábbis így érzi 15 nyugat-európai nagyvállalat az alkotmánybíróság hatáskörének csorbítása után.
jan. 4
7:32
Közokirat-hamisítással vádolják a munkavédelmi főfelügyelőség volt fejeseit (MaHu)
A Magyar Nemzet információi szerint vádat emelt Papp István, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) volt elnöke, Cseke Zoltán volt főosztályvezető, valamint három egykori vezetőtársuk és egy ügyintéző ellen a Fővárosi Főügyészség.
jan. 4
7:48
Útzár az M1-es autópályán (Infostart)
Teljes szélességében lezárták az M1-es autópálya Ausztria felé haladó oldalát Mosonmagyaróvár előtt egy baleset miatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 4
7:48
Átpisil a cenzúra fölött – Találó szúrás a magyar kormánynak (168 Óra Online)
Brüsszelben kapta az eddigi legtalálóbb kritikát a magyar kormány az ú médiatörvény miatt – számolt be a különös esetről az olvasója.
jan. 4
8:06
Bezárta izraeli irodáját a Magyar Turizmus Zrt. (HVG)
A tel-avivi külképviselet december 31-ig működött – írja a Világgazdaság, hozzátéve: a Magyar Turizmus Zrt. a továbbiakban Budapestről látja el az izraeli piacra irányuló marketingtevékenységet.
jan. 4
8:06
Képpel! Hamarosan kezdődik a részleges napfogyatkozás! (MaHu)
Kedden a délelőtti órákban - a megfigyelés helyétől függően - 76-78%-os részleges napfogyatkozás látható hazánkból.
jan. 4
8:08
Népszava: a sztrájktörvényt "teszteli" Gaskó (HVG)
Újra "élesítené" a Gaskó István vezette VDSZSZ a még 2008-ban kezdett gördülősztrájkját - írja a Népszava keddi számában.
jan. 4
8:10
Egy sávon megnyitották az M1-es autópályát (HVG)
A rendőrség tájékoztatása szerint kevéssel reggel negyed nyolc előtt egy sávon újraindulhatott a forgalom az M1-es autópálya baleset miatt lezárt szakaszán.
jan. 4
8:24
Bezárta izraeli irodáját a Magyar Turizmus Zrt. (HVG)
A tel-avivi külképviselet december 31-ig működött – írja a Világgazdaság, hozzátéve: a Magyar Turizmus Zrt. a továbbiakban Budapestről látja el az izraeli piacra irányuló marketingtevékenységet.
jan. 4
8:26
Emlékérem és váza is készült a magyar EU-elnökségre (HVG)
Emlékérem és óriás herendi váza is készült a magyar soros elnökség tiszteletére.
jan. 4
8:42
Mile Lajos nem elit kispártot szeretne az LMP-ből (HVG)
Az LMP-n belüli vitákról, a párt céljairól, a borsodi biztonságérzetről és a rokkantnyugdíjasok számáról is beszélt Mile Lajos a Magyar Hírlapnak adott interjúban.
jan. 4
8:42
Selmeczi nyugdíjügyi félelmei: lesznek itt még botrányos fejlemények (ATV)
"Ha kell, törvényt fogunk módosítani azért, hogy ellenkezés esetén kötelező legyen beszámolniuk minden egyes elköltött forintról"
jan. 4
8:44
"Egyedül fogok meghalni" Kilátástalannak érzi helyzetét, hiába próbálkozik a magyar humorista (ATV)
Pedig kitartóan próbálkozik.
jan. 4
9:00
Ordítozás, botrány: Szürreális eset a Budapesti Orvosszakértői Intézetnél (168 Óra Online)
Hószitálás, csontig hatoló nedvesség, jeges utak. Egymásba kapaszkodva, dülöngélve csoszogunk el a Gyorskocsi utca 25.-ig. Impozáns épület, talán kissé fenyegető. A nagy hatalmú BOI székel itt, a Budapesti Orvosszakértői Intézet. A bíróságok ide rendelik a fővárosi polgárt, hogy a fehér köpenyes hölgyek és urak szakértő jelentéseikkel véglegesen eldöntsék a perek kimenetelét.
jan. 4
9:00
Elszámoltatják a magánpénztárakat (Népszava)
Ha kell, akár törvényben kötelezik a magánnyugdíjpénztárakat, hogy elszámoljanak minden elköltött forintról - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Selmeczi Gabriella.
jan. 4
9:00
Gödöllő felkészült az EU-elnökségre + videó (ATV)
Itt rendezik a kiemelt eseményeket.
jan. 4
9:18
A Ptk. módosítását kezdeményezi az adatvédelmi biztos (Infostart)
A polgári törvénykönyv módosítását kezdeményezi az adatvédelmi biztos a közbeszerzések teljes nyilvánosságáért.
jan. 4
9:36
Kommandósok csaptak le a rendőr bűnöző vádlóira (HVG)
A gyanú szerint bűnözök azok a személyek, akik még májusban azzal vádoltak meg egy volt berhidai őrmestert, hogy súlyosan bántalmazta egyiküket, M. Ferencet - írja a Blikk.
jan. 4
9:38
Kovács László: az EU nem akar botrányt, majd fél év múlva lép (HVG)
Ha most szeretnénk csatlakozni az Európai Unióhoz, akkor azt kérnék tőlünk, hogy vonjuk vissza a törvényt és dolgozzuk át - mondta Kovács László az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn este a médiatörvényre, s annak nemzetközi visszhangjára utalva.

Keresés