2011. január 4. kedd

jan. 4
5:24
Intim felvételt mutattak be a TV2 sztárjáról (Zene)
Kökény Attila szilveszter éjjelén egy szállodában lépett fel, de végre nem kellett nélkülöznie családját: ez volt ugyanis az első újévi mulatság, amit az énekes feleségével és gyermekeivel tudott tölteni. Elsején az Aktív stábja ébresztette a Kökény családot, de a vidám ébredés hirtelen vitába csapott át: Attila továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint szeretne még gyerekeket,…
jan. 4
5:26
Vastag Csaba érdekes nyilatkozatot adott (Zene)
A zene hatásáról, az érzések átadásáról és az összetartásról beszélt az X-Faktor győztese a Rajtunk a sor - évindító show előtt.  [Dátum: 2011.01.04. 05:19]
jan. 4
5:42
Soha nem látott méretű lív szótár várható (nyest.hu)
2011-ben több fontos lív vonatkozású esemény évfordulóját ünnepelhetjük, többen pedig arról gondoskodnak, hogy 2021-ben is legyen minek megünnepelni a tízéves évfordulóját.
jan. 4
6:36
Bizonytalan az Éless-Szín sorsa (Népszava)
Kőbánya közgyűlése arról döntött, hogy nem támogatja tovább az eddig a Pataky Művelődési Központban működő Éless-Szín munkáját. Éless Béla, a színház vezetője, minden képviselőnek külön írt, hogy változtassák meg a véleményüket.
jan. 4
6:54
Lidérces taps vezényszóra (Népszava)
Az óév végén tartották a Cabaret című világhírű musical premierjét a Centrál Színházban, Bozsik Yvette kiváló rendezésében. A fasizálódó Berlinben játszódó darab sajnos sok tekintetben a mai Magyarországon is igencsak aktuális.
jan. 4
6:56
Hétvégén az Arénába jön Thomas, a gőzmozdony (Népszava)
Összesen hat alkalommal, január 8-9-én lesz látható a Budapesten a Papp László Sportarénában a gyerekek kedvence, a vidám gőzmozdony Thomas, és barátai. Napjaink talán legsikeresebb és legszeretetreméltóbb sorozata egy nem mindennapi előadás keretében most végre színpadon is bemutatkozik.
jan. 4
6:58
Hol a határ? (Népszava)
Sűrű erdőbe rohant be a Médiahatóság, amikor nekiment Ice-T-nek, ők se sejtették, milyen ingoványos talajra tévedtek. Mert az nyilvánvaló, hogy ez a sztori két százaléknál nem többet szól az amerikai rapperről, illetve arról a bizonyos számról, sokkal inkább a lehetséges következmények az érdekesek.
jan. 4
7:06
Gül baba bemutatóra készül a Gárdonyi Géza Színház (MaHu)
A Huszka Jenő életművének csúcsát jelentő Gül baba című operett bemutatójára készül a Gárdonyi Géza Színház. A próbák már folynak, bemutató: január 28-án, Szegvári Menyhért rendezésében.
jan. 4
7:12
A Műpában tisztelegnek a jazz királya előtt a Benkó Dixieland Band tagjai (Zene)
A jazz koronázatlan királya, Louis Armstrong 110 éve született, 40 éve halt meg.. A Benkó Dixieland Band egy  ünnepi koncerttel adózik példaképe, a nagy Louis előtt.  Az eseménynek a Művészetek Palotája ad otthont április 7-én, csütörtökön 19.30-kor. [Dátum: 2011.01.04. 07:00]
jan. 4
8:36
Múzeummá alakítják Puccini szülőházát (MaHu)
A toszkán városban működő alapítvány 750 ezer eurót ad a házért, amelyet őszre múzeummá alakítanak.
jan. 4
9:18
Ilyen 17 éve nem volt - retrokedvelőknek kötelező (Zene)
A Csillagfény egykori munkatársai elhatározták, hogy ismét felidézik a régi bulik fantasztikus hangulatát  [Dátum: 2011.01.04. 09:00]
jan. 4
10:06
Tarolt az Üvegtigris 3 a mozikban (MaHu)
A december 15-i premier óta csaknem 200 ezren látták az Üvegtigris 3-at, Rudolf Péter vígjátéka ezzel 2010 legsikeresebb magyar filmjének bizonyult.
jan. 4
11:33
Európa Pont a Tiéd! - Izgalmas programok a Millenárison (Napvilág)
A Millenárison két napos fesztivállal köszöntjük Magyarország soros EU elnökségét. Január elején nyílik meg a budapesti Európa Pont, amely egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között.
jan. 4
11:36
Digitalizálják az évszázados kínai irodalmat (MaHu)
Kínai tervei szerint mintegy 4 évig fog tartani, hogy újrarendezzék és digitális formátumban is megőrizzék azokat a kínai népmeséket és költeményeket, amelyeket az utóbbi hatvan évben gyűjtöttek országszerte.
jan. 4
13:06
Hajdu és Fliegauf filmjei a Palm Springs-i fesztiválon (HVG)
Hajdu Szabolcs Oscar-díjra nevezett alkotása, a Bibliothéque Pascal, valamint Fliegauf Benedek első angol nyelvű munkája, a Womb szerepel a csütörtökön kezdődő Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál programjában.
jan. 4
13:06
Változásokkal kezdi az évet a Magyar Állami Operaház (MaHu)
Kisebb változásokkal kezdődik a 2011-es évad az Operaházban, a műsorrendben keletkező réseket balettekkel és egyéb repertoár darabokkal pótolják.
jan. 4
14:06
Örök igazságról szól Király Viktor újdonsága (Zene)
A fiatal énekes újdonsága, a Solo egy hónapja jelent meg. A korongon 10 angol nyelvű dal található. Sorozatunkban most picit a trackek mögé nézünk.  [Dátum: 2011.01.05. 11:06]
jan. 4
14:24
Hamarosan kezdődik a térszint alatti bővítés a Szépművészetiben (Népszava)
Még januárban kiírják a közbeszerzési pályázatot a teljes beruházásra, és várhatóan március végére már ki is derül, hogy melyik cég végezheti el a térszint alatti bővítést a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Utána pedig szinte azonnal el is kezdődhet a munka - mondta a Független Hírügynökségnek Baán László, a múzeum főigazgatója.
jan. 4
14:36
Megjelent P. G. Wodehouse legújabb könyve (MaHu)
Dahlia néni súlyos pénzzavarában zálogba csapja értékes gyöngysorát, melyet férjétől, Tom bácsitól kapott ajándékba.
jan. 4
14:42
Telepátia és jövőbelátás testközelből (Napvilág)
Vajon csak a szerencsén múlik, hogy bizonyos dolgokat előre megérzünk vagy mindez egy ősi képesség, amit a modern ember már képtelen használni? A tudomány másfél évszázada kutatja ezt a különös és megmagyarázhatatlan emberi adottságot, amelynek segítségével öt fizikai érzékszervünk használatán kívül egyéb módon is érzékelni tudjuk a minket körülvevő világ jelenségeit.
jan. 4
15:12
Meghalt az amerikai díva: Anne Francis (MaHu)
Elhunyt Anne Francis amerikai színésznő, akinek legismertebb szerepe a Tiltott bolygó című sci-fi klasszikus volt, de pályafutása során Arany Glóbusz-díjat is nyert.
jan. 4
15:30
Váratlan részletekre bukkantak egy Raffaello-festményen (HVG)
Átvitt és szó szerinti értelemben egyaránt új megvilágításba került Raffaello mesterműve, A nagyherceg Madonnája: az 1505-ben festett képet a közelmúltban "megröntgenezték", és az éjfekete háttér mögött egy szoba belseje, egy balkon párkánya és egy tájkép körvonalai bontakoztak ki.
jan. 4
16:30
Herrer Sára élete első filmfőszerepében (Népszava)
Élete első filmfőszerepében mutatkozott be nemrégiben az m1 képernyőjén Herrer Sára. Karinthy Ferenc Szégyen című novellájának tévéváltozata két fiatal ember szerelméről szól, a magyar történelem két tragikus pillanatában.
jan. 4
16:42
Jön a 12. SzólóDuó fesztivál (MaHu)
Január 13. és 16. között rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a 12. SzólóDuó fesztivált és versenyt.
jan. 4
17:54
Január a Katonában (szinhaz.hu)
A Katona József Színház januári programjai között szerepel többek között 2 hóvégi bemutató, lesz egy jubiláló előadás, egy könyvbemutató sőt egy darabtemetés is.
jan. 4
21:00
Humoros klippel rukkolnak elő a Csillag Születik sztárjai - a Kávészünet megint kitalált valamit (Zene)
December 2-án az egyik budapesti szórakozóhelyen forgatta új klipjét a Kávészünet. A Csonka vers felvétele után a fiúk nagyzenekaros koncertet adtak.   [Dátum: 2011.01.05. 00:48]
jan. 4
21:18
Klipprömier! Fluor: Mizu (Zene)
Elkészült a videoklip Fluor Mizu című dalához. Mi a véleményed?   [Dátum: 2011.01.04. 21:06]
jan. 4
21:36
Nem mondtunk le a Lengyel Bibliáról (Népszava)
Magyarország nem tett le arról, hogy azokat a sárospataki könyveket is visszaszerezze Oroszországtól, amelyek 2006-ban nem érkeztek haza anyaintézményükbe, a sárospataki Református Nagykönyvtárba. A nemrég megalakult Magyar-Orosz Fórum - az orosz restitúciós törvénnyel összhangban - egyebek mellett tárgyalhat majd a könyvek visszaadásáról is - véli Hörcsik Richárd a testület magyar elnöke.

Keresés