2011. január 6. csütörtök

jan. 6
6:42
Pécs Európa Kulturális fővárosa: Megúsztuk (Népszava)
Bár véget ért a kulturális főváros éve, csak tavaszra fejeződik be az összes beruházás. A pécsiek frusztráltsága azonban az évad alatt oszlott, növekedett a turizmus is, ám a léptékváltás elmaradt.
jan. 6
6:44
Horogra akadva (Népszava)
A film rejtélye egy gusztusos, szemrevaló fiatal lány, kihívó öltözékben az autóút mentén.
jan. 6
7:00
Homályos remények (Népszava)
Úgy látszik, nekünk magunktól ritkán jut eszünkbe a kultúra fontossága, kell hozzá valami, például európai uniós rendezvénysorozat, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa cím, vagy most az uniós soros elnökség. Az év első napján világgá kiáltották, hogy több száz kulturális esemény várható a megkülönböztetett szerepünkből adódóan.
jan. 6
7:06
Ismét a Rolling Stonesszal dolgozik a csapat egykori basszusgitárosa, (MaHu)
Újra együtt dolgozik a Rolling Stonesszal a csapat egykori basszusgitárosa, Bill Wyman; egy Bob Dylan-feldolgozást fognak közösen rögzíteni egy márciusban megjelenő lemezre,
jan. 6
7:42
Befellegzett a Mikroszkóp Színpadnak? (HVG)
Lehet, hogy megszűnik a Mikroszkóp Színpad, Verebes István ugyanis egy év után állítólag lemond a színház vezetéséről.
jan. 6
8:00
Ismét a Rolling Stonesszal dolgozik Wyman (MaHu)
Újra együtt dolgozik a Rolling Stonesszal a csapat egykori basszusgitárosa, Bill Wyman; egy Bob Dylan-feldolgozást fognak közösen rögzíteni egy márciusban megjelenő lemezre,
jan. 6
8:54
Yasmina Reza világsikert aratott vígjátéka a Vígszínházban (MaHu)
Yasmina Reza világsikert aratott vígjátékában két házaspár próbálja egymással összeverekedő gyerekeik ügyét rendezni, ám elszabadulnak az indulatok;
jan. 6
9:15
Ígérem, fogadom! (szinhaz.hu)
Legyen a színházba járás az újévi fogadalmaink egyike! Minden terv, álom csak annyit ér, amennyi megvalósul belőle. A Magyar Színház így szeretné megadni a nézőinek a motivációt: Azok, akik összeírják és megosztják a Magyar Színház Facebook üzenő falán január 15-ig az újévi fogadalmaikat, és színházzal kapcsolatos ígéret is szerepel a teendők, feladatok között, a színház ajándékcsomagját…
jan. 6
10:06
Koltai Tamás legújabb könyvét ma mutatják be (MaHu)
Koltai Tamás legújabb, Színházparadoxon című könyvét Ascher Tamás mutatja be a Katona Kamrában, 2011. január 6-án csütörtökön, 18 órai kezdettel.
jan. 6
10:48
Magyar filmek Amerikában (Napvilág)
Hajdu Szabolcs filmje, a Bibliothéque Pascal az ígéretes Oscar-nevezések között, Fliegauf Benedek WOMB című mozgóképe pedig először Amerikában - 22. alkalommal mutat be válogatást a nagyvilág filmművészetének javából a kaliforniai Palm Springs nagyszabású filmfesztiválja.
jan. 6
11:12
Ez klassz lesz, jönnek a legklasszabb zenék! Jön a Class 40 a Class FM-en (Zene)
Melyek a legnagyobb aktuális slágerek? Melyik dal hódít a legmenőbb szórakozóhelyeken? Kinek a lemezeit viszik világszerte, mint a cukrot? Kinek a videója vezeti a Youtube nézettségi listáját? Vagy éppen kinek hanyatlik a csillaga? A Class FM új műsorában mindezek kiderülnek! Kovács Áron kizárólag a legnagyobb zenei nyalánkságokat tálalja a Class 40 négy órájában a maga vagány módján.  [Dátum:…
jan. 6
11:18
Mától Iráni Filmhét Pécsett (MaHu)
Pécs is otthont ad a Budapesten tavaly novemberben megtartott Iráni Filmhétnek.
jan. 6
11:48
Exkluzív titkok! Zola segítségével kiveséztük a Retro School Band dalait (Zene)
A Retro School Band megcsinálta! A szimpatikus csapat megvalósította az első nagy álmukat, azaz elkészítették a Jó időben, jó helyen című - kizárólag saját számokat tartalmazó - EP-jüket. A banda frotembere - nem mellesleg a zenetévé műsorvezetője - Zola most ezeket a szerzeményeket mutatja be. [Dátum: 2011.01.07. 08:29]
jan. 6
12:48
Eminem új albuma hasít Amerikában (HVG)
Jól sikerült Eminem visszatérése a zenei életbe: legújabb, Recovery (Gyógyulás) című albuma 2010 legtöbbet eladott lemeze lett az Egyesült Államokban.
jan. 6
13:06
Natalia Gutmann a Müpában (MaHu)
Január 12-én Natalia Gutmann gordonkaművész lesz a Nemzeti Filharmonikusok vendége.
jan. 6
13:24
Ismét Budapesten forgatott klipet Jovanotti (HVG)
Jovanotti szereti a magyarokat: az olasz rapperénekes már több ízben koncertezett hazánkban, és több videoklipjét is Magyarországon forgatta. Nem volt ez másként az egyik legújabb dalához készült kisfilmmel sem.
jan. 6
13:36
Újabb fordulóponthoz érkezett a Folkbeats Tehetségkutató! (Zene)
Közel száz, jobbnál jobb népzenei és világzenei együttes nevezett az észak-amerikai turné fődíjával kecsegtető tehetségkutatóra! Közülük csak egy induló lehet olyan szerencsés mindkét kategóriában, hogy valóban az Újvilág földjére léphet! [Dátum: 2011.01.06. 13:30]
jan. 6
13:57
Prolik és közönségtalálkozó az egri Gárdonyi Géza Színházban (Napvilág)
Újra műsoron Csiky Gergely: Prolik (Ingyenélők) című drámája az egri Gárdonyi Géza Színházban. Az előadást januárban két alkalommal, 2011. január 6-án és 20-án 18 órától játssza a társulat. Az első előadás után közönségtalálkozóra hívja az érdeklődőket a színház, ahol mindenki felteheti kérdéseit a művészeknek a darab kapcsán.
jan. 6
14:18
Umberto Eco: A könyv tökéletes találmány (MaHu)
Hiába minden e-olvasó, és más kütyü, a papírkönyv a kerékhez hasonlóan tökéletes találmány - véli Umberto Eco és Jean-Claude Carriére, akiknek gondolatébresztő beszélgetését végre magyarul is olvashatjuk.
jan. 6
14:36
Valcer helyett hozsánna (HVG)
Bécs természetesen tarolt az új esztendő első napján. Pénz, paripa fegyver – évek óta minden tekintetben bevetve. Válság ide vagy oda, csak több éves várakozással lehet bejutni a Musikverein aranytermébe. A budapesti Bartók Béla Hangversenyteremben meg akadt az év első estjén egy-két üres hely. Ám a meccs nincs lejátszva.
jan. 6
14:36
Örök igazságról szól Király Viktor újdonsága (MaHu)
A fiatal énekes újdonsága, a Solo egy hónapja jelent meg. A korongon 10 angol nyelvű dal található.
jan. 6
15:30
Megjelent a Műértő januári száma (HVG)
Botero a Szépművészeti Múzeumban, német egység a Balatonnál, portré Karola Krausról, a bécsi MUMOK új igazgatójáról, Csontó Lajos Miskolcon, Gauguin Londonban. Mindez és még sok minden más a Műértő januári számában.
jan. 6
16:06
A Müpában tisztelegnek a jazz királya előtt (MaHu)
A jazz koronázatlan királya, Louis Armstrong 110 éve született, 40 éve halt meg.. A Benkó Dixieland Band egy ünnepi koncerttel adózik példaképe, a nagy Louis előtt.
jan. 6
16:36
Robert de Niro lesz a Cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke (Népszava)
Robert de Niro amerikai színész lesz az idei Cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be csütörtökön az esemény szervezői. A 64. Cannes-i filmfesztivál május 11-én kezdődik, és 11 napon át várja a mozirajongókat a francia Riviérán.
jan. 6
17:06
Végre egy igazi mese - Nyúl kalandok Beatrix Potter tollából (Napvilág)
Nyúl Péter, Nyuszi Benjámin, Kacsa Jolán, Pecás Jeremiás és még sokan mások. Az ő történetük igazi oázis az igénytelen gyermekkönyvek sivatagában. Beatrix Potter bájos meséi végre olyan történetek, melyet az ember jó szívvel olvashat esti mese gyanánt gyermekének, s melyek megfilmesített változatát boldogan ül le vele megnézni.
jan. 6
17:12
Botrányos! SP kikapta Fluor kezéből a mikrofont! (Zene)
Éder Krisztián nagyon elragadtatta magát. Részletek a videóban. [Dátum: 2011.01.06. 17:07]
jan. 6
17:36
Elmarad az Operabál - Jótékonysági gálára várják helyette a közönséget (HVG)
A Magyar Állami Operaház közölte: nem lesz idén Operabál, mivel a Magyar Állami Operaház Budapest vezetése lemondta a rendezvényt, és inkább a rászorulók megsegítését célzó jótékonysági gálahangversenyt szerveznek a bál tervezett időpontjára.
jan. 6
17:36
A magyar kultúra napján kerül le a lepel a felújított Mátyás király szoborról (MaHu)
Az Új Magyar Szó Szőcs Gézától értesült, a szobor restaurálási költségeit fele-fele arányban a román és a magyar állam viselte.
jan. 6
17:54
Verebes csak az évad végéig vezeti a Kabaré 24-et (Infostart)
Az évad végével távozik a Kabaré 24, vagyis az egykori Mikroszkóp Színpad éléről Verebes István igazgató.
jan. 6
19:00
Düki üdítő színfolt lehet a magyar könnyűzenei piacon (Zene)
Sokan azt gondolják, ha valaki elindul egy tehetségkutatón, akkor máris egyenes út vezet a siker és a hírnév felé, pedig ez egyáltalán nem mondható el általánosságban.   [Dátum: 2011.01.06. 18:58]
jan. 6
19:06
Kihalás fenyegeti az ősi görög nyelv legközelebbi rokonát (MaHu)
Északnyugat-Törökországban, a Fekete-tenger partjai közelében egy olyan rurális társadalom él a világtól teljesen elzárva, amely a kihalt ősi görög nyelvhez hasonló dialektusban beszél.
jan. 6
19:12
Cenzúrázzák Mark Twaint - Huckleberry Finn rasszista? (Napvilág)
Amerikában arra készülnek, hogy cenzúrázzák MArk Twain Huckleberry Finn című regényét, ugyanis a könyvben rengetegszer használják a quot;nigger quot; szót, ami jelenleg az Egyesült Államokban rasszista kifejezésnek számít. A tervek szerint ezt a szót minden esetben a quot;rabszolga quot; kifejezéssel helyettesítik majd.
jan. 6
21:48
A konzumáló szajha egyre egyszerűbb (HVG)
A Starbucks újabb logóváltozáson ment keresztül: az új verzió a minimál jegyében készült. A Starbucks imázsépítésének egyik legfontosabb eszközét 2000-ben Kieron Dwyer arra használta, hogy kifigurázza a fogyasztói társadalmat. Komor Ágnes art directort kérdeztük a kávézólánc arculatváltásáról.
jan. 6
22:54
A gyerekek kedvence a hétvégén Budapestre érkezik (Zene)
Napjaink talán legsikeresebb és legszeretetreméltóbb sorozata élő, zenés színpadi produkció keretében mutatkozik be most hétvégén, január 8-9-én, összesen hat alkalommal a Papp László Budapest Sportarénában.  [Dátum: 2011.01.06. 22:32]

Keresés